Olahraga lan fitness 2022, Oktober

Cara njupuk posisi lotus: 10 langkah (kanthi gambar)

Cara njupuk posisi lotus: 10 langkah (kanthi gambar)

Dijenengi jeneng kembang teratai, posisi padmâsana minangka latihan yoga sing dirancang kanggo mbukak pinggul lan tuwuh keluwesan ing tungkak lan dhengkul. Saka sudut pandang spiritual, minangka posisi sing tenang lan bisu sing ngundang renungan.

Cara nggawe yoga (nganggo gambar)

Cara nggawe yoga (nganggo gambar)

Yoga minangka disiplin spiritual leluhur sing asale saka Hindu, Buddha lan Jainist. Ing Kulon, praktik iki kurang spiritual, amarga luwih fokus marang sesi senam adhedhasar urutan postur sing diarani "asanas". Ana macem-macem bentuk yoga:

4 cara kanggo duwe bokong gedhe

4 cara kanggo duwe bokong gedhe

Duwe bokong sing luwih gedhe bisa nggawe sampeyan luwih yakin lan luwih seksi. Yen sampeyan pengin entuk bokong gedhe sing menarik, ana macem-macem strategi sing bisa sampeyan lakoni kanggo nggayuh tujuan iki. Miwiti kanthi nggawe rutin latihan kekuatan kanggo duwe otot gluteal sing kuat, banjur atur pola mangan kanggo nyengkuyung tuwuh otot lan ngilangi utawa nambah bobot kaya sing dibutuhake.

Cara ngilangi lemak perut kanthi cepet kanggo wanita

Cara ngilangi lemak perut kanthi cepet kanggo wanita

Toko lemak visceral utawa lemak perut ana ing sekitar organ lan bisa ningkatake risiko diabetes lan penyakit jantung ing wanita. Untunge, lemak visceral bisa dikurangi kanthi cepet kanthi diet, olahraga lan matesi stres. Sampeyan bisa ngilangi lemak weteng kanthi cepet kanthi ngatur hormon stres lan nambah metabolisme.

4 cara kanggo muter panah

4 cara kanggo muter panah

Muter dart minangka cara sing apik kanggo seneng-seneng karo kanca utawa wong liya. Dart Throwing minangka game sing bisa dimainake sapa wae, manawa kanggo seneng-seneng utawa menang. Sinau luwih lengkap babagan persiyapan target, teknik mbuwang panah lan macem-macem cara muter.

Cara nggawe tipi: 15 langkah (karo gambar)

Cara nggawe tipi: 15 langkah (karo gambar)

Tipi tradisional yaiku struktur gedhe lan awet sing cukup gedhe kanggo nahan geni lan sawetara wong bisa lungguh kanthi kepenak. Sampeyan bisa urip ing ruangan kasebut panas utawa adhem, lan yen sampeyan wis nglumpukake bahan sing dibutuhake kanggo mbangun, dadi gampang diklumpukake, dibongkar lan dipindhah, dadi omah sing cocog kanggo gaya urip.

Cara dadi nudist: 9 langkah (kanthi gambar)

Cara dadi nudist: 9 langkah (kanthi gambar)

Ana akeh mupangat kanggo gaya urip nudist: sampeyan bisa ngrasakake sunar srengenge ing awak, ora duwe garis tan, lan percaya dhiri banget. Akeh wong sing rumangsa siyap nyoba kanggo mbudidaya tanpa ngerteni carane utawa ing endi. Pandhuan ing ngisor iki bakal nggawe sampeyan luwih nyaman karo nudisme lan mbantu sampeyan nemokake cara kanggo nampa gaya urip anyar iki.

Cara mbukak maneh: 13 langkah (karo gambar)

Cara mbukak maneh: 13 langkah (karo gambar)

Apa sampeyan pengin bisa mbukak jarak sing luwih dawa lan nambah ketahanan sampeyan? Sampeyan bisa langsung miwiti. Cukup dawane saben latihan kanthi sawetara menit, tahan nganti abot olahraga sampeyan nganti rampung. Yen sampeyan uga pengin entuk kacepetan, olahraga lan sprint plyometric bakal ngiyatake awak lan nambah kacepetan mlaku.

Cara dadi juara Olimpiade (nganggo gambar)

Cara dadi juara Olimpiade (nganggo gambar)

Sawetara wong sing bisa dadi juara Olimpiade. Dalane dawa lan angel, nanging yen sampeyan sukses, usaha kasebut mesthi larang. Yen sampeyan gelem menehi sing paling apik ing olahraga, sampeyan bisa uga duwe kesulitan mental dadi juara Olimpiade.

4 cara kanggo push-up

4 cara kanggo push-up

Sampeyan ora prelu gabung karo militer kanggo sinau babagan cara push-up kanthi bener. Push-up sing wis rampung bakal nggawe otot ing dodo lan tangan, lan sampeyan bisa kanthi gampang nambah kesulitan nalika saya kuwat. Kanggo nindakake push-up sing gampang, sampeyan ora butuh apa-apa, kajaba lengen lan bobot awak, lan sampeyan bisa nindakake ing endi wae, yen sampeyan nemokake papan sing rata lan cukup ruang kanggo digawe metu.

3 cara kanggo njaluk abs sing wis ditemtokake

3 cara kanggo njaluk abs sing wis ditemtokake

Sampeyan angel, yen ora mokal, kanggo netepake lan muni bagean siji ing awak sampeyan. Yen sampeyan pengin nggambar abs, sampeyan kudu ngilangi lemak awak saliyane nggarap sabuk inti. Sanajan sampeyan duwe otot sing kuat lan kenceng, iki bakal angel dideleng yen sampeyan rada kabotan.

Cara mlaku-mlaku: 13 langkah (karo gambar)

Cara mlaku-mlaku: 13 langkah (karo gambar)

Mlaku minangka cara mlaku-mlaku sing penting lan rutinitas langkah. Artikel iki bakal mbantu sampeyan sinau babagan prinsip mlaku-mlaku lan mulang sampeyan carane nindakake kanthi bener. Langkah-langkah Cara 1 saka 2: Teknik individu Langkah 1.

Cara nambah wektu ing 1.600 meter

Cara nambah wektu ing 1.600 meter

Kanthi akeh gaweyan lan kerja keras, sapa wae bisa nambah wektu ing 1.600 meter, yaiku dadi pelari trek paling apik ing sekolah menengah utawa nganggo 5.000 meter (1.600 meter padha karo 4 puteran trek). Saliyane nambah kacepetan, sampeyan uga kudu nambah kekuwatan lan daya tahan, amarga ngerti yen sampeyan luwih cepet, mula bakal saya nambah.

Cara nyepetake pemulihan otot: 15 langkah (karo gambar)

Cara nyepetake pemulihan otot: 15 langkah (karo gambar)

Apa sampeyan pengin nggawe otot utawa nambani otot sing lara, penting sampeyan nggunakake teknik sing bener kanggo pulih. Cara supaya bisa pulih, gumantung karo apa sing kudu sampeyan pulih. Yen sampeyan lara amarga olahraga lan nambah massa otot, pemulihan ora ateges sampeyan kudu turu ing kursi suwene 3 dina ing antarane saben olahraga.

Cara nggawe dribble silang ing basket: 9 langkah (karo gambar)

Cara nggawe dribble silang ing basket: 9 langkah (karo gambar)

Cross dribbling minangka teknik dribbling sing apik kanggo mbedakake pemain pertahanan. Prinsip gerakan kasebut yaiku pura-pura miwiti saka sisih lan nglatih pemain pertahanan supaya ngetutake kita, sadurunge cepet bal ing tangan liyane lan liwat mburi bek kasebut bali.

Cara njaga mata ing njero banyu: 7 langkah (karo gambar)

Cara njaga mata ing njero banyu: 7 langkah (karo gambar)

Kacamata renang bisa uga kikuk lan ora gampang didhelikake ing udara, saengga bisa dadi prelu nglangi. Mripat sampeyan mbukak ing sangisore banyu bisa nganggu membran mukus (ing mripat lan irung), nanging asring dibutuhake. Adaptasi menyang dunia akuatik lan distorsi visual sing disebabake penting banget kanggo mbuwang wektu ing jero banyu lan kanthi sukses njaga mripat sajrone pengalaman iki minangka langkah pertama sing kudu dikuasai.

Cara nindakake olahraga Tabata: 12 langkah (karo gambar)

Cara nindakake olahraga Tabata: 12 langkah (karo gambar)

Cara Tabata minangka jinis latihan interval intensitas dhuwur sing suwene 4 menit, saben 8 set saben 30 detik. Saben interval 30 detik dipérang dadi 2 fase: latihan 20 detik lan 10 istirahat. Iki dirancang kanggo menehi asil sing apik sajrone wektu sing sithik, yen upaya kasebut digawe maksimal.

Cara Ngoptimalake Mupangat Latihan

Cara Ngoptimalake Mupangat Latihan

Meh kabeh jinis olahraga iku apik kanggo mbentuk maneh wong sing ora olahraga. Gabungake program olahraga rutin kanggo nyuda bobot awak, nambah kuwat, nyuda stres lan masalah kesehatan, lan nambah level energi sampeyan. Nanging, akeh wong sing ora ngerti carane entuk bathi paling akeh saka program olahraga kasebut.

Cara nyiyapake kompetisi trek lan lapangan

Cara nyiyapake kompetisi trek lan lapangan

Penting kanggo nyiapake awak kanthi fisik lan mental sadurunge kompetisi trek lan lapangan. Praktik dina-dina sadurunge game lan takon pitakon sampeyan marang pelatih. Mangan sehat lan istirahat cukup. Tekan wektu lan tetep tenang. Lan pungkasane, aja lali nggawa sunscreen, banyu kemasan lan cemilan nalika D-Day.

Cara mlumpat luwih dhuwur (nganggo gambar)

Cara mlumpat luwih dhuwur (nganggo gambar)

Mlumpat minangka katrampilan penting kanggo akeh atlit. Supaya bisa mlumpat luwih dhuwur, sampeyan kudu nglatih langkah-langkah sing sadurunge ndhisiki mlumpat kanggo nambah energi. Iki bakal ngidini sampeyan ngasilake momentum sing luwih dhuwur.

Cara sinau teknik ninja (nganggo gambar)

Cara sinau teknik ninja (nganggo gambar)

Teknik ninja sejatine diwulangake kanthi rahasia. Yen ninja nggawe teknik anyar, dheweke nulis ing makemono utawa gulung kanggo generasi ninja sing bakal teka. Ana teknik ninja tartamtu sing luwih misuwur ing Kulon. Langkah-langkah Bagean 1 saka 4:

3 cara kanggo ngilangi bobot awak lan gampang mbangun otot

3 cara kanggo ngilangi bobot awak lan gampang mbangun otot

Ngurangi bobot lan mbangun otot minangka proyek gedhe, nanging kanthi rencana mangan sing sehat lan rutinitas olahraga sing anyar, sampeyan bisa kanthi gampang nggayuh tujuan kasebut. Tambahake asupan protein lan karbohidrat sing sehat kanggo nemokake energi sing dibutuhake kanggo olahraga lan latihan bobot awak.

3 cara kanggo ngrawat splint shin

3 cara kanggo ngrawat splint shin

Shin splints minangka cedera atletik umum sing kedadeyan nalika ketegangan, utamane nalika mlaku. Nyeri sing disebabake splints shin yaiku sadawane balung balung tulang lan disebabake bengkak otot utawa fraktur stres. Gumantung saka keruwetan ciloko, pucat cemlorot bisa tahan sawetara dina utawa lumpuh nganti pirang-pirang wulan.

Cara mbuwang bal bowling kanthi bener: 10 langkah (kanthi gambar)

Cara mbuwang bal bowling kanthi bener: 10 langkah (kanthi gambar)

Apa sampeyan minangka pamula kanggo nambah game bowling? Yen sampeyan pengin njupuk bola bowling kanthi bener, sampeyan butuh genggeman sing apik, teknik sing apik lan dhukungan sing apik. O, sampeyan uga butuh wektu lan sabar! Ora suwe, kanca bakal gumun karo katrampilan sing luar biasa.

Cara muter basket (nganggo gambar)

Cara muter basket (nganggo gambar)

Digawe ing taun 1891 dening James Naismith, bola basket asline kanggo nggawe siswa sibuk nalika musim salju adhem. Game sing pertama yaiku nyithak bal menyang jaring nelayan sing banjur dipasang ing pager: yen tembakan sukses, bal kasebut banjur pulih nganggo tongkat sing cukup dawa.

Kepiye golek wektu sing paling apik kanggo mancing

Kepiye golek wektu sing paling apik kanggo mancing

Ngerti carane mancing ing wektu sing tepat penting banget supaya sampeyan entuk iwak. Sanajan sampeyan wis nemokake papan sing paling apik lan duwe peralatan sing paling apik, sampeyan ora bakal entuk apa-apa yen teka nalika golek iwak ing wektu sing salah.

3 cara kanggo nyuda metabolisme sampeyan

3 cara kanggo nyuda metabolisme sampeyan

Metabolisme sampeyan minangka tingkat sing bisa ngobong energi saka panganan sing dipangan. Ora kabeh wong duwe metabolisme sing padha, mula metabolisme wong loro jarang padha. Nanging, minangka aturan umum, sampeyan luwih cilik lan aktif kanthi fisik, luwih cepet metabolisme sampeyan.

Cara muter kolam renang: 7 langkah (karo gambar)

Cara muter kolam renang: 7 langkah (karo gambar)

Nalika miwiti biliar, sampeyan asring duwe kesan yen kegiatan kasebut meh seni amarga teknik, strategi lan uga terminologi pancen beda-beda lan alus. Ngandika, yen sampeyan miwiti, sampeyan bakal seneng banget ora bakal mandheg! Langkah-langkah Bagean 1 saka 2:

Cara nyekel rubah: 14 langkah (karo gambar)

Cara nyekel rubah: 14 langkah (karo gambar)

Predator lan pemulung cilik sing licik, omnivora, licik, bisa uga mbebayani, utamane kanggo para petani lan wong sing duwe kewan ingon-ingon cilik. Apa dheweke ngintip gubuk utawa ngrusuhi kewan ingon sampeyan, ngerti carane bisa golek rubah sing mboseni bisa dadi trampil banget migunani.

Cara ngobati otot trapezius sing ketegangan

Cara ngobati otot trapezius sing ketegangan

Trapeze sampeyan minangka kain saka kain kanthi segi telu sing ana ing punggung sampeyan, ing sisih endi gulu sampeyan. Mlaku ing tulang punggung, saka sisih mburi gulu menyang pangkal tulang rusuk. Sawetara faktor bisa nyebabake trapes trapeze, kayata kacilakan mobil utawa tabrakan karo pemain liyane sajrone pertandingan.

Cara nggawe otot (kanggo bocah)

Cara nggawe otot (kanggo bocah)

Bocah-bocah pengin luwih kuwat amarga macem-macem sebab wiwit kepengin dadi pahlawan super favorit dadi kepengin dadi olahraga sing disenengi. Yen ora bisa nggunakake dumbbells nganti pubertas, ana prekara liya sing bisa ditindakake kanggo nggawe otot lan dadi kuwat.

Cara mancing bass belang: 15 langkah (kanthi gambar)

Cara mancing bass belang: 15 langkah (kanthi gambar)

Bass belang minangka spesies iwak perkiform sing asli ing pesisir wétan Amerika Utara saka Florida nganti Nova Scotia. Iwak iki pindhah saka banyu bening menyang banyu uyah lan kosok balene. Fishing bass belang iku misuwur banget - spesimen paling gedhe sing ditangkap bobote 37,1 kg.

Cara mancing iwak udang: 12 langkah (kanthi gambar)

Cara mancing iwak udang: 12 langkah (kanthi gambar)

Crayfish ditemokake ing saindenging jagad, kajaba Afrika, Asia Tengah lan Antartika. Krustasea banyu tawar cilik sing udakara sepuluh sikil. Seneng banget nikmati plancongan mancing iwak udang minangka kulawarga, sing bisa dicekel nganggo pancing, jebakan khusus utawa uga nganggo tangan kosong!

Cara Nggawe Ollie: 9 Langkah (Kanthi Gambar)

Cara Nggawe Ollie: 9 Langkah (Kanthi Gambar)

Skateboarder sing serius bakal menehi katrangan manawa ollie minangka trik skateboard sing paling dhasar. Nyatane, bisa uga trik pisanan sing sampeyan lakoni ing skate. Sampeyan bisa nindakake ollie nalika nulis, mudhun ing dalan, supaya ora ana alangan utawa miwiti trik liyane.

3 cara kanggo nggawe jebakan trap kelinci

3 cara kanggo nggawe jebakan trap kelinci

Apa sampeyan kesasar ing ara-ara samun lan butuh panganan, pengin nyekel terwelu sing nyerang halaman sampeyan, utawa mung pengin nyekel, jebakan jebakan minangka trampil gampang dikuasai lan penting. Sanajan ana akeh cara lan variasi, kabeh jebakan bisa digunakake ing prinsip irung sing kenceng ing bobote kelinci.

Cara sinau wing chun (nganggo gambar)

Cara sinau wing chun (nganggo gambar)

Wing chun minangka gaya kung fu sing negesake pertempuran jarak dekat, pukulan cepet, lan pertahanan cedhak kanggo nglawan mungsuh. Sampeyan bisa kanthi gampang ngganggu mungsuh karo seni beladiri iki kanthi nindakake gerakan sikil, gerakan pertahanan lan nyerang sing ditindakake kanthi bebarengan lan ngarahake kekuwatan lawan kanggo keuntungan sampeyan.

Cara Fishing Perch (Kanthi Gambar)

Cara Fishing Perch (Kanthi Gambar)

Mungkin sampeyan seneng olahraga mancing utawa luwih seneng nginep awan karo kulawarga ing tlaga favorit. Ing prekara iki, sampeyan bisa mancing cagak anggere sampeyan nglengkapi awak kanthi tepat. Alam ora bisa ditebak, nanging sampeyan bisa entuk keajaiban yen sampeyan nguwasani teknik mancing lan yen sampeyan ngerti kebiasaan iwak iki.

Cara nggawe urat menonjol: 14 langkah (kanthi gambar)

Cara nggawe urat menonjol: 14 langkah (kanthi gambar)

Sampeyan bisa ngetokake vena kanthi gampang kanthi ngilangi aliran getih. Nanging, yen sampeyan pengin urat katon saben dina saben dina, upaya sampeyan kudu luwih akeh. Gumantung saka apa sampeyan pengin ngesanake kanca utawa njupuk gambar binaraga, kita bakal nutupi kabeh sing sampeyan kudu ngerti supaya urat katon menonjol.

Cara sinau seni beladiri dhewe (nganggo gambar)

Cara sinau seni beladiri dhewe (nganggo gambar)

Praktek seni beladiri banget kanggo awak lan pikiran. Gumantung saka lokasi sampeyan, sampeyan bisa uga nemoni kesulitan ndhaptar ing sekolah sing mulang babagan disiplin kasebut. Sejatine ora ana sing bisa ngganti pengalaman sing dipikolehi ing sangisoré pengawasan instruktur.

3 cara kanggo nggedhekake kasur udara

3 cara kanggo nggedhekake kasur udara

Apa sampeyan arep kemah, duwe kanca nginep sewengi, utawa mung golek papan kanggo turu, kasur udara bisa uga cocog kanggo sampeyan. Solusi sing praktis banget iki ngidini sampeyan turu lan ngempet sawise turu supaya ora bisa njupuk papan maneh.