Hama serangga lan hama 2022, Oktober

4 cara kanggo nyingkirake mabur ing omah

4 cara kanggo nyingkirake mabur ing omah

Lalat minangka masalah sing meh ora bisa diendhani ing pirang-pirang omah, luwih-luwih nalika musim panas. Untunge, ana langkah-langkah sing bisa ditindakake kanggo nyuda ngarsane ing omah. Pateni mabur nggunakake jebakan, swatch, insektisida utawa pencegah alami kaya ramuan herbal lan minyak esensial, ngresiki area sing serangga seneng mangan lan berkembang biak lan njupuk langkah-langkah supaya ora bisa mlebu.

3 cara kanggo nyingkirake chigger

3 cara kanggo nyingkirake chigger

Tungau abang cilik sing dikenal minangka kacang buncis bisa uga ngganggu banget nalika cokotan sampeyan. Sanajan cokotan biasane ora mbebayani, asring gatel lan bisa nglarani. Kanggo nyingkirake chigger ing kebon sampeyan, sampeyan kudu nyukur tanduran sing dhuwur, ngenali wilayah sing ditemokake, lan nggunakake insektisida alami utawa kimia.

3 cara supaya jarak adoh

3 cara supaya jarak adoh

Tanduk minangka jinis tawon gedhe lan umum sing migunani ing serangga kebon. Ana macem-macem jinis lan umume bisa dingerteni kanthi pasuryane. Kecenderungan nyengit nalika golek pangan bisa nggawe wong mbebayani. Cara paling apik kanggo nyegah dheweke yaiku nyegah lan nyuda sumber panganan ing omah sampeyan.

Cara ngenali recluse coklat: 11 langkah (kanthi gambar)

Cara ngenali recluse coklat: 11 langkah (kanthi gambar)

Reklusi coklat, uga dikenal minangka laba-laba fiddler, minangka makhluk beracun sing cokotan bisa nyebabake bocah-bocah lan wong diwasa lara. Reklusi coklat iku istimewa amarga mung duwe enem mata (umume laba-laba duwe wolu) lan duwe tandha ing sisih mburi kanthi bentuk biola.

4 cara kanggo ngenali kecoa

4 cara kanggo ngenali kecoa

Yen kita ilang saka Bumi, kecoa bakal slamet. Nanging, sampeyan ora prelu aktif yen kewan cilik iki wiwit mlaku ing omah sampeyan. Sampeyan bisa ngatasi invasi kecoak, yen sampeyan ngerti persis karo spesies sing sampeyan lakoni. Ora akeh wong sing ngerti sejatine ana 4 jinis kecoa sing bisa ditemokake ing omah sing dikategorikake minangka hama.

Cara nyingkirake semut geni: 10 langkah (kanthi gambar)

Cara nyingkirake semut geni: 10 langkah (kanthi gambar)

Semut geni ora mung gangguan, uga mbebayani tumrap wong lan kewan ingon. Semut geni minangka sababe masalah sing kuwatir ing saindenging jagad lan bisa nggawe koloni ing njobo lan ing njero omah. Ana macem-macem cara kanggo nyingkirake semut geni, yaiku ing njero omah utawa njaba.

Cara numpes semut tukang kayu: 12 langkah (kanthi gambar)

Cara numpes semut tukang kayu: 12 langkah (kanthi gambar)

Semut tukang kayu kalebu serangga sing umum lan bisa ngrusak banget. Yen sampeyan nglilani dheweke nindakake, bakal akeh banget sampeyan. Mula, sampeyan kudu cepet-cepet nemokake lan mateni sadurunge ngrusak omah sampeyan. Amarga, yen saya suwe saya suwe, sampeyan bakal larang banget!

4 cara kanggo ngilangi wabah cacing

4 cara kanggo ngilangi wabah cacing

Cacing duwe pakulinan ala iki kanggo nyebar ing komplong, nanging uga ing karpet. Kabeh sing dibutuhake yaiku mabur kanggo nyelehake endhog ing kana, supaya sawetara dina mengko sampeyan bakal duwe larva putih cilik iki. Sanalika ana panganan lan asor sing bosok ing wilayah kasebut, tong sampah sampeyan utawa karpet sampeyan dadi nursery cacing.

4 cara kanggo nyingkirake midges ing pawon

4 cara kanggo nyingkirake midges ing pawon

Midges minangka serangga mabur sing asale saka lemah sing lembab lan kepincut karo woh, tanduran sing bosok lan banyu sing ana. Dheweke asring bingung karo lalat buah sing hama banget. Sawise jebol tekan pawon sampeyan, dheweke bisa endhog atusan sekaligus lan nyebar kanthi cepet.

Cara nyingkirake lambung: 14 langkah (karo gambar)

Cara nyingkirake lambung: 14 langkah (karo gambar)

Yen akeh lalat cilik katon ana ing saubenging sink, wastafel utawa shower, bisa uga amarga sampeyan mlebu invasi ing tengah. Midges urip lan reproduksi ing bahan organik sing kepepet ing cangkeme pipa teles. Mula, nyingkirake midges asring kalebu tumindak sing sederhana:

Cara nyingkirake lipan: 10 langkah (karo gambar)

Cara nyingkirake lipan: 10 langkah (karo gambar)

Ana luwih saka 2.000 jinis millipede ing jagad iki. Umume urip meh ing njobo. Kadhangkala dheweke usaha ing njero omah, apamaneh yen adhem. Sanajan ora gawe piala kanggo manungsa lan mbantu dheweke mateni laba-laba lan serangga ing omah, cokotan kasebut ngemot racun.

3 cara kanggo nyingkirake kutu

3 cara kanggo nyingkirake kutu

Gelut serangan kutu ora gampang, utamane nalika ngrawat kéwan ingon, omah lan kebon kanthi bebarengan. Untunge, sampeyan bisa nglawan infestasi lan nyegah hama mbebayani tanpa kudu golek profesional. Sampeyan kudu nggunakake macem-macem produk kanggo mateni kutu lan supaya adoh, nanging sing penting sampeyan kudu ngrawat ingon-ingon lan omah sampeyan kanthi rutin.

3 cara kanggo mateni larva serangga

3 cara kanggo mateni larva serangga

Cacing yaiku larva mabur sing biasane dipakani telung nganti limang dina ing tahap wiwitan. Kangge, dheweke bisa dikenali kanthi ukuran cilik lan warna putih. Sanajan ukurane, dheweke angel dipateni tanpa duwe alat sing pas. Untunge, kombinasi teknik kimia, solusi alami, lan teknik pencegahan bisa mbantu sampeyan nyingkirake.

3 cara kanggo nyingkirake mabur buah

3 cara kanggo nyingkirake mabur buah

Nalika musim panas sing panas asring nggawa mabur woh-wohan sing ora dikarepake menyang pawon. Yen sampeyan nyimpen kranjang woh ing meja pawon sing ngarepake anak-anak sampeyan bisa mangan, nanging endhas karo persik setengah bosok lan pisang jas macan tutul ditutupi mabur buah sing rame, sampeyan bisa uga nemoni masalah kasebut.

Cara mateni kutu kanthi alami (nganggo gambar)

Cara mateni kutu kanthi alami (nganggo gambar)

Apa sampeyan duwe masalah kutu? Kadadeyan kanggo kabeh pamilik ingon-ingon. Yen sampeyan ora seneng ide nggunakake tentara bom kimia lan semprotan kanggo nyingkirake, sampeyan bakal seneng krungu cara ngontrol kutu alami uga bisa digunakake.

Cara nyingkirake kalajengking: 14 langkah (karo gambar)

Cara nyingkirake kalajengking: 14 langkah (karo gambar)

Kalajengking minangka serangga mbebayani sing bisa ditemokake ing omah ing sawetara wilayah. Arachnids iki ditemokake luwih akeh ing iklim ara-ara samun lan panas. Dheweke luwih seneng nginep ing peteng nalika awan sadurunge metu wengi golek pangan lan banyu.

4 cara kanggo mbusak obah

4 cara kanggo mbusak obah

Saben wong duwe trik dhewe-dhewe kanggo mbusak centhang (mite) sing ana ing kulit. Sawetara nyedhaki sumber panas (rokok, match), lan liyane nutupi obah kasebut kanthi jeli minyak bumi kanggo nyesep, lan pungkasane liyane ngracuni nganggo kuku.

4 cara kanggo mateni lemut

4 cara kanggo mateni lemut

Sanajan lemut dingerteni nggawa penyakit, umume mung cokotan, nyedhot getih, lan ninggalake jerawat abang sing gatel. Iki luwih saka cukup, luwih-luwih kanggo wong sing apes nyenengi nyamuk. Ora angel nglacak nyamuk siji, nanging yen sampeyan pengin omah lan kebon sampeyan bebas nyamuk mbesuk, sampeyan bisa menehi langkah sing luwih kuat.

Cara nyingkirake tungau bledug: 15 langkah (kanthi gambar)

Cara nyingkirake tungau bledug: 15 langkah (kanthi gambar)

Kaya kutu, tungau minangka parasit kulit sing mangan kulit sing garing lan kena infeksi, nyebabake gatel, rasa nyeri, rasa ora nyaman lan tilar sosial saka kanca lan sedulur. Kudis, penyakit kulit sing lara lan kondhang asring disebabake langsung dening tungau.

Cara mateni tawon: 15 langkah (karo gambar)

Cara mateni tawon: 15 langkah (karo gambar)

Tawon umum yaiku spesies tawon sing paling umum sing ditemokake. Beda karo tawon utawa spesies tawon liyane (kayata tawon karton), aktif sosial lan agresif nalika golek pangan lan bisa dadi agresif yen sampeyan ngganggu. Sanajan dianggep kewan sing mupangate, mula perlu ngilangi permanen tawon lan susune kanthi permanen.

Cara Ngenali Tanduk: 10 Langkah (Kanthi Gambar)

Cara Ngenali Tanduk: 10 Langkah (Kanthi Gambar)

Gegayutan karo genus Vespa, tanduk minangka anggota kulawarga tawon (Vespidae) paling gedhe lan agresif kanthi spesimen sing bisa tuwuh nganti 5,5cm. Nanging, tanduk Eropa ora agresif lan ora bakal nyandhang sampeyan, kajaba sampeyan nyerang utawa sarang.

3 cara nyingkirake nyamuk

3 cara nyingkirake nyamuk

Ora ana sing luwih ngganggu tinimbang nyamuk ing sandhinge kuping lan ngerti yen sawetara menit sampeyan bakal duwe gigitan nyamuk sing seger ing kulit sampeyan. Nyamuk nyerang wilayah sing asor banget lan dheweke tanggung jawab nyebar penyakit ing sawetara wilayah.

Cara nggawe jebakan tawon (nganggo gambar)

Cara nggawe jebakan tawon (nganggo gambar)

Nalika tawon nggawe sarang sing cedhak karo omah, bisa mbebayani tumrap warga lokal lan ingon-ingon. Jebakan komersial asring lengket lan angel disiyapake. Nanging, coba gawe jebakan sing bisa digunakake maneh nganggo botol plastik lan umpan kaya daging, gula, utawa sabun sajian.

Cara nyingkirake kutu kanthi alami

Cara nyingkirake kutu kanthi alami

Kutu minangka parasit ala sing nggawa penyakit ing manungsa lan kewan. Sampeyan bisa nyoba solusi kontrol kutu alami yen omahmu diresiki, lan yen sampeyan ora pengin nggunakake insektisida sing bisa mbebayani. Perang sampeyan bakal akeh banget lan sampeyan kudu ngresiki omah, ngresiki kewan ingon, lan njupuk tindakan kanggo ngilangi kutu ing halaman sampeyan.

Cara nggunakake tanduran kanggo ngusir lemut

Cara nggunakake tanduran kanggo ngusir lemut

Ora ana sing seneng nyamuk, nanging ora kabeh wong seneng nggunakake insektisida sing dituku toko sing ngemot bahan kimia sing mbebayani. Untunge, ana akeh tanduran sing bisa ditambahake ing kebon sampeyan kanthi alami ngusir lan ngusir nyamuk ing omah sampeyan.

Cara nyingkirake mabur nganggo siung

Cara nyingkirake mabur nganggo siung

Sampeyan menyang piknik nalika dina Minggu sore sing apik, nanging saiki, yen wis diinstal, mabur bisa ngganggu sampeyan! Kepiye carane sampeyan nyingkirake? Pandhuan ing ngisor iki bakal mbantu sampeyan nindakake iki kanthi nggunakake aroma cengkeh halus, aroma sing disengiti karo mabur omah.

4 cara kanggo nyingkirake bedbugs tanpa bahan kimia

4 cara kanggo nyingkirake bedbugs tanpa bahan kimia

Bedbugs minangka serangga sikil 6 kanthi antena lurus lan awak sing bentuke tameng. Sanajan biasane swiwine tetep dilipat, ora umum yen weruh dheweke mabur liwat udhara nalika hawa panas. Bedbugs ora bakal nyebabake kerusakan struktural ing omah, nanging bisa ngrusak kebon, kebon lan kebon.

3 cara kanggo nggawe obat alami alap kanthi minyak esensial

3 cara kanggo nggawe obat alami alap kanthi minyak esensial

Kesel karo sprayer mabur komersial lan bahan kimia sing ana? Apa sampeyan terus-terusan diganggu utawa digigit serangga ing kebon sampeyan? Sampeyan bisa nggunakake minyak esensial kanggo nggawe obat alami sing bakal nyegah lalat saka awak lan meja kebon sampeyan.

4 cara kanggo nyingkirake rayap

4 cara kanggo nyingkirake rayap

Saka serangga, tikus, critter lan hama liyane sing ora kaetung sing ngganggu lan ngganggu para pamilik omah ing saindenging jagad, ora ana sing mbebayani kaya rayap. Mung rayap sing duwe kapasitas ngrusak lan ngrusak dhasar omah lan watak dhewe-dhewe, lan suwene sawetara taun.

3 cara kanggo nyingkirake obah ing omah

3 cara kanggo nyingkirake obah ing omah

Tandha ing kebon lan ing omah sampeyan bisa dadi gangguan kanggo sampeyan, kulawarga, lan kewan ingon-ingon. Tandha bisa nularake pirang-pirang penyakit sing mbebayani liwat aliran getih kayata penyakit Lyme lan sawetara penyakit liyane sing bisa mateni kewan sampeyan.

Cara nggawe jebakan lemut nganggo botol plastik

Cara nggawe jebakan lemut nganggo botol plastik

Sampeyan bisa nyuda nyamuk kanthi gampang kanthi nggunakake botol plastik kanggo narik lan mateni. Cairan ing jebakan suwene udakara rong minggu lan gampang diganti sawise iku. Kanggo luwih efisiensi, pasang sawetara jebakan ing omah utawa ing tanah sampeyan.

5 cara kanggo mateni rodent kanthi mulya

5 cara kanggo mateni rodent kanthi mulya

Infestasi rodent ing omah sampeyan bisa dadi paling ora nyaman, lan bebaya kesehatan paling parah. Nyababaken rodent ora bakal pantes banget, nanging ana langkah sing bisa ditindakake supaya bisa nandhang sangsara sithik. Iki uga menehi pitakon babagan hukum, mula sampeyan kudu ngerti hukum ing wilayah utawa negara sadurunge sampeyan miwiti.

3 cara kanggo mateni mabur

3 cara kanggo mateni mabur

Lalat bisa dadi serangga sing ngganggu, utamane ing njero omah. Yen sampeyan ora bisa nggawa dheweke tanpa ngrusak, sampeyan kudu mateni. Kajaba sampeyan bisa nyekel sumpit China kaya ing Karate Kid, gunakake swatter mabur kanggo mateni lalat sing dhewekan.

3 cara kanggo nyingkirake tawon tukang kayu

3 cara kanggo nyingkirake tawon tukang kayu

Sanajan tawon tukang kayu minangka makhluk sing ora mbebayani sing meh ora bisa dimangerteni manungsa, bisa nyebabake kerusakan struktur kayu. Jeneng kasebut asale saka tendhangan kayu kanggo endhog lan nggawe susuh. Nanging, tawon tukang kayu uga minangka penyerbuk, sing tegese duwe peran penting kanggo tuwuh kembang lan tanduran.

Cara nggawe obat alami nganggo cuka sari apel kanggo kutu lan kutu

Cara nggawe obat alami nganggo cuka sari apel kanggo kutu lan kutu

Wong sing ngurus ingon-ingon dheweke ngerti yen cuka apel ngusir kutu lan kutu. Iki ditolak dening rasa asam saka produk lan mulane, kanthi teratur solusi cuka apel menyang asu utawa kucing sampeyan bakal nyegah serangga kasebut kena infeksi kewan kewan sampeyan.

Cara nyingkirake tungau laba-laba kanthi cara alami

Cara nyingkirake tungau laba-laba kanthi cara alami

Tungau laba-laba minangka hama ngisep sap sing angel ditumpes. Dheweke nemplek ing dhasar godhong akeh tanduran lan nyedhot nutrisi saka godhong, sing kadang nyebabake godhong garing lan mati. Sawise sampeyan ngerteni infestasi kasebut, tungau laba-laba bisa rusak kanthi ngetutake cara alami yen sampeyan tetep ngrawat tanduran.

Cara nyingkirake tungau laba-laba semanggi

Cara nyingkirake tungau laba-laba semanggi

Tungau laba-laba semanggi cilik, tungau umum sing katon ing musim semi utawa musim gugur. Werna coklat nalika diwasa lan abang nalika umure luwih enom. Dheweke dikenal duwe sikil ngarep dawa sing dawa tikel loro tinimbang sikil liyane. Iki minangka tungau sing mangan tanduran lan infestasi biasane diwiwiti ing njaba.

5 cara kanggo mateni bedug

5 cara kanggo mateni bedug

Ing mangsa panas, umume nemoni bedug, nanging sampeyan wis mesthi sinau saka pengalaman yen ngremuk mula tegese ambegan udhara sing wangi. Bahan-bahan kasebut bisa dicopot utawa diilangi nganggo bahan kimia utawa produk alami, nanging uga produk sing sederhana kaya banyu sabun.

Cara nyingkirake moth panganan (serangga tepung)

Cara nyingkirake moth panganan (serangga tepung)

Yen sampeyan wis mbukak wadhah ing endi glepung lan yen sampeyan ndeleng serangga cilik sing lagi grumbul, bisa uga dadi weevil. Dheweke kalebu kumbang coklat sing cilik lan abang sing bisa uga bisa mabur. Amarga bisa endhog saben dina suwene pirang-pirang wulan, mula manawa sampeyan bakal bisa nemokake.

3 cara kanggo nyingkirake randha ireng (angga)

3 cara kanggo nyingkirake randha ireng (angga)

Laba-laba bisa uga migunani banget kanggo ngontrol omo sing ana ing kebon sampeyan. Sayange, tusukane Janda Ireng bisa nglarani banget lan uga fatal, sing ndadekake dheweke dadi hama mbebayani lan mesthi dudu makhluk ing omah sampeyan. Ana sawetara tips sing bisa ditrapake kanggo ngilangi randha ireng saka omah lan kebon sampeyan supaya ora bisa bali maneh.