Omah lan kebon 2022, Oktober

4 cara ngresiki kamar turu

4 cara ngresiki kamar turu

Ngresiki kamar bisa uga katon abot banget, nanging sampeyan bisa uga ngrampungake luwih cepet lan luwih gampang tinimbang sing dibayangake! Rungokake musik, gawe dhaptar, golek hadiah, lan gaweyane dadi game supaya tetep semangat. Ngurus tugas sing paling penting luwih dhisik sadurunge pindhah menyang ngresiki jero kanthi lebu, ngilangke kabeh permukaan lan ngumbah kabeh ing papan kasebut.

3 cara kanggo mbukak kunci lawang mesin cuci

3 cara kanggo mbukak kunci lawang mesin cuci

Yen listrik mati, gagang pecah, utawa lawang mung macet, sampeyan kudu mbukak lawang mesin cuci kanggo njupuk klambi sadurunge jamur! Miwiti kanthi nyebar sawetara andhuk lan gunakake ember utawa cekungan kanggo nyekel banyu sing wis entek. Banjur yen sampeyan duwe kunci manual, bungkus tali mancing utawa tali nilon ing ngarep lawang supaya bisa mbukak kunci.

3 cara ngresiki urin ing sofa

3 cara ngresiki urin ing sofa

Apa mambu utawa reregetan sing udan sing narik mripat sampeyan, sampeyan bakal ketaman nalika mikir cipratan ing sofa. Untunge, sampeyan bisa kanthi gampang mbusak reregetan lan ambu kanthi nggunakake bahan-bahan dhasar sing wis ana ing omah.

3 cara kanggo ngresiki barang plastik sing lengket

3 cara kanggo ngresiki barang plastik sing lengket

Akeh barang sing asring digunakake, kayata televisi lan piranti elektronik liyane, kanthi cangkang keras sing ditutupi nganggo plastik alus bisa rusak lan saya suwe saya suwe. Plastik uga bisa dadi lengket amarga residu ing tangan, kena tumpahan cairan, utawa ana residu adesif saka stiker utawa lem.

3 cara kanggo mbusak goresan ing permukaan plastik

3 cara kanggo mbusak goresan ing permukaan plastik

Yen sampeyan nemokake goresan ing permukaan plastik mobil, counter utawa permukaan liyane, aja wedi. Ing pirang-pirang kasus, sampeyan bisa ngresiki goresan kanthi polesan sing sederhana. Sampeyan duwe pilihan nggunakake amplas alus kanggo mbusak goresan sing luwih jero.

3 cara kanggo ndandani jedhing sing kurang sithik

3 cara kanggo ndandani jedhing sing kurang sithik

Apa jamban sampeyan tiba-tiba wiwit saluran luwih alon? Bisa uga asil saka akeh masalah, nanging akeh sing bisa diatasi tanpa nyewa tukang pipa. Sampeyan kudu miwiti kanthi ndeleng wadhuk, sing paling umum. Yen ora, sampeyan kudu nyoba ngresiki mangkuk nganggo produk pembersih.

4 cara kanggo mbusak spidol sing ora bisa ilang

4 cara kanggo mbusak spidol sing ora bisa ilang

Tandha permanen pancen angel dicopot. Yen sampeyan pengin mbusak bekas panandha ing permukaan omah, kain utawa malah ing kulit, sawetara prekara sing kudu ditindakake. Nanging, elinga yen asil sing sampurna ora mesthi dijamin. Nanging, sampeyan ora bakal kelangan apa-apa kanthi nyoba nyimpen item sing dimaksud.

3 cara kanggo mbusak tinta saka kertas

3 cara kanggo mbusak tinta saka kertas

Entuk nilai matematika sing ala lan pengin mbusak saka salinan sampeyan? Utawa bisa uga ana cathetan sing ditulis ing wates salah sawijining buku lawas sampeyan lan sampeyan pengin ngilangi? Utawa sampeyan seniman sing asring nggunakake tinta lan spidol lan sampeyan pengin mbenerake kesalahan sing digawe ing salah sawijining karya?

Cara ngumbah tas ransel: 15 langkah (nganggo gambar)

Cara ngumbah tas ransel: 15 langkah (nganggo gambar)

Ransel minangka barang sing penting kanggo bocah, siswa lan plancongan sing pengin nggawa barang-barang ing endi wae. Suwe-suwe, panganan, asor, lan nyandhang saben dinane bisa nggawe ransel reget lan mambu. Untunge, umume tas ransel digawe kanggo nyandhang rasukan saben dinane lan ora angel ngresiki.

7 Cara Mbusak Super Lem

7 Cara Mbusak Super Lem

Super Glue (cyanoacrylate), merek dagang terdaftar sing wis dadi portmanteau kanggo kabeh lem sing garing kanthi cepet, dingerteni nempet sawetara detik lan apa wae, apa wae driji utawa obyek. Untunge, ana sawetara cara kanggo mbusak Super Glue saka papan sing kudune ora ana.

4 cara kanggo ngresiki sendhi kothak

4 cara kanggo ngresiki sendhi kothak

Amarga sendhi, jubin sampeyan isih katon reged sanajan wis diresiki. Ubah jubin sampeyan kanthi nggosok! Gumantung saka jinis jubin lan warna sendi sampeyan, ana sawetara cara kanggo menehi tampilan lantai anyar, kanthi nggunakake bahan kimia utawa nggunakake cara sing luwih alami.

Cara ngresiki kamar turu: 11 langkah (karo gambar)

Cara ngresiki kamar turu: 11 langkah (karo gambar)

Sawise kamar turu wis dirampungake, sampeyan bakal rumangsa luwih cocog lan ngontrol urip sampeyan. Dina sampeyan bakal diwiwiti luwih apik yen sampeyan ngerti dununge kabeh lan ora mbuwang-mbuwang 20 menit kanggo golek selendang utawa jins sing disenengi.

3 cara kanggo ngilangi rambut lan nggawe rambut boneka alus

3 cara kanggo ngilangi rambut lan nggawe rambut boneka alus

Rambute boneka bisa kusut utawa reged, nalika dolanan lan nalika disimpen ing sawijining panggonan suwene. Umume, rambut boneka bisa dicuci lan disaring nganggo softener kain utawa sampo bayi. Produk kasebut dadi alus lan deture rambut. Sampeyan mung kudu nyikat rambut boneka kanthi rutin kanggo ngindhari masalah kaya ngono mengko.

Cara mbuwang poliuretan (nganggo gambar)

Cara mbuwang poliuretan (nganggo gambar)

Rampung poliuretan sing diobati minangka perlindungan efektif kanggo perabotan utawa jubin. Yen sampeyan pengin mbusak lapisan poliuretan, sampeyan kudu nggunakake stripper kimia ing area sing duwe ventilasi sing apik. Langkah-langkah Bagean 1 saka 3:

Cara nglukis kothak: 13 langkah (kanthi gambar)

Cara nglukis kothak: 13 langkah (kanthi gambar)

Lukisan ubin bisa dadi karya seni dhewe utawa bisa ditambahake ing permukaan ubin sing ana kanggo tutul pribadi ing counter, layar shower utawa tungku. Aja mbuwang wektu lan dhuwit kanggo ngganti kothak sing wis ilang warnane, coba lukisen supaya kothak katon anyar kanthi biaya sing murah.

Cara adol omah dhewe (nganggo gambar)

Cara adol omah dhewe (nganggo gambar)

Adol omah sampeyan dhewe bisa ngirit puluhan ewu dolar sing ora bakal mbayar agen real estate. Nanging yen umume wong milih golek agen real estate kanggo adol omah, ana sebab sing apik: Jual omah mbutuhake akeh tenaga, katrampilan, lan sabar.

Cara adol omah kanthi cepet: 15 langkah (karo gambar)

Cara adol omah kanthi cepet: 15 langkah (karo gambar)

Yen sampeyan ndeleng tren ing pasar real estate, sampeyan bakal nemokake manawa penawaran omah bakal saya saya tambah saben minggu. Minangka bakul, apa sing bakal sampeyan lakoni supaya omahmu tampil saka ewonan properti liyane ing pasar? Sampeyan ora kudu kalebu ing kategori penjual sing akeh banget sing pasokan terus akeh ing pasar nganti pirang-pirang wulan.

Cara nggawe terrarium: 14 langkah (karo gambar)

Cara nggawe terrarium: 14 langkah (karo gambar)

Terarium minangka kebon njero ruangan cilik ing wadhah kaca. Ing wadhah kasebut, tanduran butuh kurang perawatan lan cocog kanggo wong sing ora duwe wektu kanggo ngurus kebon utawa sing ora duwe "jempol ijo". Sampeyan bisa nggunakake macem-macem tanduran lan nyelehake ing wadhah kaca cilik sing bisa dilebokake ing meja, meja, utawa papan liya sing ora ana gupuhane.

3 cara kanggo nginstal kondisioner pamisah

3 cara kanggo nginstal kondisioner pamisah

Umume wong nyewa profesional kanggo nginstal sistem AC. Nanging, yen sampeyan duwe pengalaman plumbing lan listrik, sampeyan bisa nginstal unit dhewe. Saben AC duwe ciri instalasi dhewe, sing ditemtokake dening pabrike. Langkah-langkah Cara 1 saka 3:

Cara ndeteksi anané asbes: 10 langkah (karo gambar)

Cara ndeteksi anané asbes: 10 langkah (karo gambar)

Asbes minangka mineral alami sing digawe saka serat sing diikat. Asbes biasane digunakake ing produksi partisi insulasi lan geni uga kanggo bahan bangunan liyane, amarga kekuatane. Sayange asbes uga duwe risiko kesehatan nalika serat kasebut rusak lan sirkulasi bebas ing udara, amarga anané partikel kasebut ing paru-paru bisa nyerang tembok lan kadang nyebabake kanker.

3 cara nggantungake pangilon sing abot

3 cara nggantungake pangilon sing abot

Kaca spion gedhe duwe kemampuan luar biasa kanggo nggawe ilusi ing ruangan sing amba lan amba ing sembarang ruangan omah. Nanging, bobote elemen dekorasi kasebut mbutuhake wektu kerja tartamtu, nanging uga akeh katrampilan kanggo nyumerepi, ora kaya foto utawa bingkai.

Cara ngresiki kolam (nganggo gambar)

Cara ngresiki kolam (nganggo gambar)

Kolam nggawe lanskap alam sing apik lan santai. Sampeyan bisa duwe banyu mancur utawa diisi koi. Nanging, ganggang bisa cepet nyerang jinis iki. Pancen, spesies alga uniselular ngowahi ijo banyu lan alga filamen nutupi lumahing banyu iki. Kajaba iku, dekomposisi bahan tanduran nuduhake lumpur ing sisih ngisor kolam.

Cara level terrain kasar (nganggo gambar)

Cara level terrain kasar (nganggo gambar)

Sampeyan duwe pekarangan sing apik, nanging saiki, musim iki katon kaya lapangan tambang tinimbang pekarangan sing apik. Bolongan lan gundul wis digawe, tegese rumput sampeyan ora ana maneh ing swarga sing disenengi taun kepungkur. Ora ana sing ilang!

Cara nyiyapake termostat: 14 langkah (karo gambar)

Cara nyiyapake termostat: 14 langkah (karo gambar)

Termostat minangka instrumen sing digunakake kanggo memicu ketel utawa AC sampeyan miturut kaping operasi lan variasi suhu sing dipilih sadurunge ing omah utawa kantor. Para ahli setuju manawa nyetel termostat sampeyan kanggo misahake suhu nalika sampeyan ing omah lan yen ora bisa ngirit akeh dhuwit kanthi tagihan energi.

Cara nglukis omah: 12 langkah (karo gambar)

Cara nglukis omah: 12 langkah (karo gambar)

Lukisan njaba omah sampeyan luwih saka tampilan anyar. Pakaryan cet sing wis rampung nggawe alangan nyegah angin, udan, lan cuaca sing ora apik. Kanthi wektu lan investasi finansial kanggo ngapikake omah, sampeyan kudu nggawe manawa kerja wis rampung kanthi bener lan kanthi bahan sing paling apik.

3 cara kanggo makani tanduran

3 cara kanggo makani tanduran

Tanduran butuh campuran nitrogen (N), fosfor (P), kalium (K) lan mikronutrien liyane supaya tuwuh kanthi sehat. Akeh nutrisi kasebut biasane ana ing lemah, nanging kanthi nandur kembang, suket, utawa sayuran anyar saben musim semi, asem lan kudu diganti.

4 cara nyapu cerobong asep

4 cara nyapu cerobong asep

Perapian sing apik minangka kesenengan sing gampang lan migunani, apamaneh ing musim salju sing dawa lan angel banget. Nanging, sampeyan ora mangu-mangu yen residu tartamtu cenderung nglumpukake ing cerobong asep, kayata soot lan creosote, zat lengket lan gampang kobong.

Cara nyiyapake kolam renang (kanthi gambar)

Cara nyiyapake kolam renang (kanthi gambar)

Kolam minangka kegiatan sing apik, utamane kanggo bocah. Siapke blumbang supaya sampeyan bisa nikmati nalika musim panas lan bareng karo kulawarga liya! Langkah-langkah Langkah 1. Resiki tutup sing nutupi kolam renang Mlaku banyu sing bakal stagnasi ing terpal lan copot godhong lan lebu liyane.

3 cara supaya anget ing omah tanpa dadi panas

3 cara supaya anget ing omah tanpa dadi panas

Kepiye manawa pemilik sampeyan durung ndandani pemanas? Mungkin sampeyan manggon ing omah sing lawas lan trendi utawa pengin ngatasi emisi CO 2 ? Apa wae sebabe, adhem lan sampeyan golek cara anyar supaya tetep anget! Langkah-langkah Cara 1 saka 3:

Cara nyimpen kayu bakar: 10 langkah (karo gambar)

Cara nyimpen kayu bakar: 10 langkah (karo gambar)

Kayu bisa dadi anget nalika musim salju lan geni sing mbukak mbukak bisa nggawe swasana sing anget lan intim. Sampeyan kudu nyimpen kayu kanthi bener kanggo nglindhungi lan nyedhiyakake cadangan nalika mangsa adhem. Yen sampeyan nyimpen ing njaba, goleki papan kaya gudang kebon.

5 cara kanggo nyingkirake semut kanthi cara alami

5 cara kanggo nyingkirake semut kanthi cara alami

Jumlah spesies semut ing jagad iki luwih saka 12.000, nanging mung sawetara sing pengin nyerang omah kita kanggo mangan sing enak. Yen sampeyan duwe masalah karo semut, sampeyan kudu ngerti manawa gampang banget ngrampungake kanthi ngetrapake cara alami kanggo nglindhungi omah saka critter kasebut utawa ngilangi.

Cara ngedhunake pH lemah (kanthi gambar)

Cara ngedhunake pH lemah (kanthi gambar)

Ing kimia, pH minangka ukuran saka asam utawa dhasar zat. PH manut skala antara 0 lan 14: picohenry sing cedhak karo 0 asem banget, dene pH sing cedhak karo 14 pancen dhasar lan picohenry 7 netral. Ing ngolah kebon lan hortikultura, pH lemah sing digunakake kanggo tuwuh tanduran bisa nyebabake kesehatan lan tuwuhing tanduran kanthi serius.

Cara golek tanduran alam bébas sing bisa dipangan

Cara golek tanduran alam bébas sing bisa dipangan

Sampeyan kudu mriksa situs liyane babagan kabeh ramuan sing kasebut ing kene sadurunge dikonsumsi. Sampeyan bisa nemokake tanduran alam bébas sing bisa dipangan ing endi wae. Ora mung panganan gratis iki, nanging ngonsumsi tanduran liar uga ngidini sampeyan mandhiri luwih mandiri.

Cara nggawe pompa banyu: 12 langkah (karo gambar)

Cara nggawe pompa banyu: 12 langkah (karo gambar)

Pompa sing wis suwe ditinggalake, kayata musim salju, ilang tekanan lan ora bisa digunakake maneh. Supaya bisa digunakake maneh, kudu diisi kanthi nyuntikake, liwat katup nyedhot, banyu sing bakal nembus sirkuit alirane sadurunge metu liwat tutup tutup.

Cara ngasah gergaji: 13 langkah (kanthi gambar)

Cara ngasah gergaji: 13 langkah (kanthi gambar)

Yen nganggo agul-agul sing landhep ing gergaji tali ora mung ngirit gaweyan lan ndadekake mesin sampeyan luwih dawa, nanging uga nggawe gergaji sampeyan luwih aman. Uga, rantai sing mboseni ora dipotong terus. Mangkene sawetara tips kanggo ngasah gergaji.

3 cara kanggo lembutake andhuk

3 cara kanggo lembutake andhuk

Pancen ora nyenengake yen garing kanthi andhuk sing atos banget. Kotoran, bahan kimia, lan residu berminyak cenderung ngencengi serat andhuk, dadi kurang fleksibel lan alus. Yen andhuk sampeyan kasar, bisa uga amarga kualitas banyu, deterjen sing digunakake, utawa kebiasaan ngumbah.

Cara nggantung lukisan: 8 langkah (karo gambar)

Cara nggantung lukisan: 8 langkah (karo gambar)

Sampeyan bubar pindhah lan arep nggawe pribadi apartemen anyar sampeyan. Sampeyan wis nambah foto utawa tuku lukisan sing narik kawigaten, sampeyan prelu digantung ing tembok. Ing artikel iki, sampeyan bakal nemokake tips sing migunani banget babagan cara nggantungake gambar ing dhuwur lan lurus.

Cara tetep anget ing musim salju: 12 langkah (karo gambar)

Cara tetep anget ing musim salju: 12 langkah (karo gambar)

Musim salju bisa dadi salah sawijining mangsa paling nyenengake ing taun iki, nanging kanggo nikmati, sampeyan kudu nglindhungi awake dhewe saka hawa adhem! Untunge, ana akeh cara kanggo tetep anget, sanajan ing iklim sing adhem. Langkah-langkah Bagean 1 saka 3:

Cara mindhah kanthi apik: 14 langkah (kanthi gambar)

Cara mindhah kanthi apik: 14 langkah (kanthi gambar)

Cukup angel kanggo nggawa barang-barang kanggo plancongan rong minggu, mula pancen angel banget yen arep pindhah menyang papan liya. Sawetara wong sing nyiyapake pamindhahan, sanajan dheweke ngira! Miwiti kanthi nglumpukake kothak udakara sewulan utawa luwih sadurunge tanggal obah.

Cara nggawe kolam renang beton: 7 langkah (karo gambar)

Cara nggawe kolam renang beton: 7 langkah (karo gambar)

Beton bakal menehi sampeyan kualitas konstruksi paling apik kanggo kolam renang. Yen dibangun kanthi bener, bakal nggunakake taun sadurunge sampeyan kudu ndandani. Cara nggawe kolam renang paling umum yaiku nggunakake shotcrete. Minangka campuran wedhi lan semen sing diproyeksikan kanthi kecepatan dhuwur ing pigura logam.