Kesehatan 2022, Oktober

Cara nggawe sanitizer tangan: 8 langkah (karo gambar)

Cara nggawe sanitizer tangan: 8 langkah (karo gambar)

Yen sampeyan kesusu lan ora bisa ngumbah tangan, pembersih tangan bakal nylametake nyawane sampeyan. Sanitizer sing didol ing toko bisa larang regane lan asring duwe bau kimia sing ora enak. Nggawe sanitizer tangan sampeyan dhewe gampang, lan sampeyan bisa adaptasi karo kabutuhan pribadi sampeyan.

4 cara kanggo nyiapake virus corona

4 cara kanggo nyiapake virus corona

Warta babagan coronavirus (COVID-19) bisa uga ora uwal saka kabar sampeyan lan wajar yen sampeyan kuwatir. Virus kasebut dikonfirmasi ing akeh papan ing saindenging jagad, sampeyan bisa uga kepengin ngerti apa sing bakal kelakon ing komunitas sampeyan.

3 cara kanggo nyingkirake lendir tanpa obat

3 cara kanggo nyingkirake lendir tanpa obat

Sampeyan bisa nesu banget yen tenggorokan sampeyan ditutupi lendir. Untunge, ana akeh obat ing omah sing cukup efektif. Yen lendhut ing tenggorokan, sampeyan bisa nyoba perawatan ing omah kaya gargling karo banyu uyah utawa nyedhot kukus supaya lendir dadi luwih banyu.

Cara tapa (nganggo gambar)

Cara tapa (nganggo gambar)

Tujuan semedi kanggo nambah fokus lan ngerti pikiran sampeyan dhewe. Sampeyan pungkasane bakal entuk level kesadaran lan perdamaian batin sing luwih dhuwur. Praktek iki wis tuwa banget, nanging para ilmuwan durung rampung nemokake kabeh mupangate.

3 cara kanggo ngenali coronavirus

3 cara kanggo ngenali coronavirus

Sampeyan mesthine wiwit kuwatir lara saka COVID-19 wiwit wabah pungkasan kasebut dadi berita utama. Untunge, ana langkah-langkah sing bisa ditindakake kanggo nglindhungi awak dhewe kanggo nyuda resiko yen kena penyakit iki. Nanging, penting kanggo nandhang gejala yen sampeyan ngira duwe COVID-19.

3 cara kanggo ketemu wong anyar sajrone epidemi virus corona

3 cara kanggo ketemu wong anyar sajrone epidemi virus corona

Kaya umume wong, sampeyan kudu ngormati jarak sosial amarga pandemi virus corona, lan sampeyan uga bisa diisolasi karantina utawa mandhiri. Sajrone kepencil ing omah, bisa dingerteni manawa sampeyan rumangsa kasepen lan kepengin ketemu kanca.

Cara nyiyapake vaksin COVID 19

Cara nyiyapake vaksin COVID 19

Kanthi kampanye vaksinasi COVID-19 wis diwiwiti ing Prancis lan negara liya, saiki akeh wong sing divaksinasi. Sampeyan ora prelu nyiapake, nanging sampeyan bisa uga pengin ngerti cara ndhaptar lan ngendi kanggo njaluk injeksi. Terus nganggo topeng lan ngajeni jarak sosial sanajan wis divaksinasi kanggo nglindhungi awak dhewe lan wong liya.

3 cara kanggo ngatasi rasa kuwatir babagan epidemi virus corona anyar

3 cara kanggo ngatasi rasa kuwatir babagan epidemi virus corona anyar

Kanthi warta sing kebak crita medeni babagan coronavirus anyar, SARS-CoV-19, uga dikenal kanthi jeneng COVID-19, gampang banget kuwatir. Lumayan yen ngrasakake kuatir babagan epidemi sing gedhene iki, amarga sampeyan ora mung siji. Nanging ing wektu sing padha, sampeyan kudu tenang, luwih-luwih yen sampeyan ngetutake rekomendasi pamrentah babagan cara nglindhungi awak dhewe.

4 cara kanggo ngobati radhang paru-paru

4 cara kanggo ngobati radhang paru-paru

Pneumonia minangka infeksi napas ngisor, mula kena pengaruh jaringan paru-paru. Penyakit iki minangka panyebab utama kematian saka penyakit infeksi ing Prancis. Nalika radhang paru-paru ringan bisa diobati ing omah kanthi antibiotik lan istirahat, kasus sing luwih abot kudu diobati ing rumah sakit.

Carane ngobati flu

Carane ngobati flu

Umumé diarani flu, influenza minangka infeksi virus sing nyerang sel ing paru-paru lan saluran napas (irung, sinus, lan tenggorokan). Sanajan umume, bisa tahan antara siji lan rong minggu, flu bisa mbebayani banget, utamane kanggo bocah, wong tuwa, lan wong-wong sistem kekebalan sing ringkih utawa penyakit kronis.

3 cara kanggo ngobati bronkitis

3 cara kanggo ngobati bronkitis

Bronkitis minangka penyakit virus sing ditandhani batuk gedhe banget. Bronkitis akut minangka kelainan sepisan sing bisa tahan pirang-pirang minggu, nanging bronkitis kronis minangka kelainan ambalan sing bisa nganti pirang-pirang wulan. Sanajan konsultasi kanggo bronchitis ngluwihi 10 yuta saben wulan ing Amerika Serikat, umume kasus, bronkitis akut sing bisa diobati ing omah lan bakal ilang kanthi perawatan sing tepat.

Cara nyoba tes coronavirus COVID-19

Cara nyoba tes coronavirus COVID-19

Kanthi tambah akeh wong sing kena pengaruh COVID-19 ing Prancis lan saindenging jagad, sampeyan bisa uga luwih kuwatir karo risiko sing bakal ditindakake, luwih-luwih yen sampeyan ora ngrasakake aman. Sampeyan ora bisa nandhang penyakit iki kajaba sampeyan wis ora kontak karo wong sing kena infeksi utawa wis tekan wilayah sing kena pengaruh.

Cara Nggunakake Kelembapan Udara: 8 Langkah (Kanthi Gambar)

Cara Nggunakake Kelembapan Udara: 8 Langkah (Kanthi Gambar)

Pelembab udara digunakake kanggo asor hawa. Dheweke mbantu wong nglawan rame, kulit garing, lan rasa ora nyaman sinus, nanging uga efektif nglawan prekara-prekara sing saben dinane kaya listrik statis. Nggunakake pelembap udara kanthi bener bisa nambah kahanan urip ing omah sing udane garing.

Cara ngatasi stres (kanthi gambar)

Cara ngatasi stres (kanthi gambar)

Stress! Kita kabeh wis kenal wabah iki. Apa ing kantor, kulawarga, kanca, ngadhepi masalah jantung utawa mung sajrone kahanan finansial sing angel, stres isih ana. Kadhangkala stres moderat bisa mbantu. Iki nyengkuyung tuwuh fisik lan mental.

Cara nggawe amben: 12 langkah (karo gambar)

Cara nggawe amben: 12 langkah (karo gambar)

Ibumu wis crita pirang-pirang yuta yuta, nanging ndandani kasur sampeyan ora apa-apa. Ruangan sampeyan katon luwih rapi lan rapi lan nyelehake ing antarane sprei nalika wengi luwih nyenengake! Nggawe amben katon gampang, nanging kanthi tliti lan bener mbutuhake trampil.

Cara nggunakake pot neti: 15 langkah (karo gambar)

Cara nggunakake pot neti: 15 langkah (karo gambar)

Panci neti minangka piranti sing digunakake kanggo irigasi hidung, sing kalebu mbilas bagian jero rongga irung kanthi larutan uyah. Iki minangka obat ing omah sing relatif ora dingerteni ing Kulon, nanging nyebar ing bagean India lan Asia kidul.

Cara tetep hidrasi: 10 langkah (karo gambar)

Cara tetep hidrasi: 10 langkah (karo gambar)

Amarga badan kita umume umume banyu, penting banget kanggo ngombe supaya fungsi luwih apik. Kanggo tetep hidrasi, penting sampeyan kudu ngerti sepira banyu sing dibutuhake lan ngetrapake strategi kanggo njaga tingkat hidrasi sing optimal ing saben dinane.

Cara diagnosa refluks lambung: 15 langkah (karo gambar)

Cara diagnosa refluks lambung: 15 langkah (karo gambar)

Refluks lambung, uga dikenal minangka penyakit refluks gastroesophageal utawa GERD, minangka kelainan weteng sing umum bisa nyebabake sapa wae ing sembarang umur. Esofagus minangka tabung sing nyambung cangkem lan tenggorokan menyang weteng.

Cara mandheg ngrokok: 15 langkah (karo gambar)

Cara mandheg ngrokok: 15 langkah (karo gambar)

Nikotin minangka obat sing paling mbebayani lan kasedhiya ing saindenging jagad. Iki minangka zat gawe ketagihan lan mbebayani tumrap para perokok lan wong sing ambegan asap, utamane bocah-bocah. Yen sampeyan pengin mandheg ngrokok nanging ora ngerti arep miwiti ing endi, sampeyan kudu duwe rencana terstruktur.

4 cara expectorate kanthi lendir utawa dahak

4 cara expectorate kanthi lendir utawa dahak

Mucus minangka sekresi sing ora nyenengake sing kadang bisa nyepetake saluran napas sampeyan. Untunge, ana akeh cara kanggo ngilangi tenggorokan sampeyan. Yen sampeyan ngetutake kanthi bener, sampeyan bakal luwih gampang ambegan kanthi cepet.

3 cara kanggo nyuda pembengkakan uvula

3 cara kanggo nyuda pembengkakan uvula

Barang sing nggantungake tenggorokan sampeyan duwe jeneng: iku uvula! Kadhangkala bisa abuh lan nyebabake masalah ngulu, keselak, semangat muntah lan malah ngeculake bocah cilik. Sawetara perkara bisa nyebabake pembengkakan uvula, kalebu infeksi virus lan bakteri, alergi, tutuk garing, penyakit refluks gastroesophageal, utawa uga masalah genetik.

Kepiye carane nyingkirake rasane rambut utawa rambut nancep ing tenggorokan

Kepiye carane nyingkirake rasane rambut utawa rambut nancep ing tenggorokan

Ana sawetara perkara sing bisa sampeyan coba yen sampeyan ngrasakake rasa ora nyaman yen rambut utawa rambut sing nancep ing tenggorokan ora bisa ditindakake. Sampeyan bisa ngulu (aman) utawa njupuk sawetara panganan empuk. Utawa, sampeyan bisa ngobati kahanan kesehatan tartamtu sing bisa nyebabake sensasi iki, kayata ngrokok, penyakit refluks gastroesophageal, utawa alergi.

Cara mandheg batuk ing 5 menit: 12 langkah (karo gambar)

Cara mandheg batuk ing 5 menit: 12 langkah (karo gambar)

Batuk kabeh wektu iku mumetake lan nglarani. Batuk jinis iki bisa disebabake amarga tenggorokan sing garing, asma, utawa dahak bocor saka sinus. Yen sampeyan bisa kanthi cepet milih solusi sing tepat kanggo jinis batuk, pungkasane sampeyan bakal ngalahake.

4 cara kanggo ngobati tenggorokan sawise mutah

4 cara kanggo ngobati tenggorokan sawise mutah

Kejaba dadi pengalaman sing ngganggu lan ora nyaman, muntah uga bisa nyebabake sampeyan tenggorokan. Nanging, iki ora bisa dihindari. Ana macem-macem cara sing bisa digunakake kanggo ngatasi rasa lara ing tenggorokan kanthi cepet lan efektif.

Cara ngobati tenggorokan sing garing: 11 langkah (kanthi gambar)

Cara ngobati tenggorokan sing garing: 11 langkah (kanthi gambar)

Sanajan ungkapan "tenggorokan garing" rada jelas, istilah kasebut bisa uga nyebutake macem-macem jinis rasa ora nyaman, kayata gatel utawa iritasi, sing bisa nyebabake angel ngulu, nyeri, sensasi duwe bledug. Ing mburi tenggorokan utawa rasa sing diowahi.

Cara ngresiki tenggorokan: 14 langkah (kanthi gambar)

Cara ngresiki tenggorokan: 14 langkah (kanthi gambar)

Yen tenggorokan kebak lendir lan dahak, ana cara kanggo ngresiki tenggorokan supaya bisa ambegan, mangan, lan ngombe luwih apik. Pangobatan tartamtu, obat ing omah, lan uga panganan lan omben-omben tartamtu bisa mbantu nambah gejala. Langkah-langkah Cara 1 saka 4:

4 cara kanggo ngerti yen sampeyan ngalami tonsilitis

4 cara kanggo ngerti yen sampeyan ngalami tonsilitis

Tenggorokan strep minangka infeksi bakteri sing nular sing tuwuh ing tenggorokan. Kira-kira 30 yuta kasus didiagnosis saben taun. Kahanan kasebut bisa kedadeyan ing sembarang umur, sanajan bocah lan wong sing sistem kekebalan awak luwih ringkih bisa uga kena pengaruh.

Cara ngatasi kobongan ing tenggorokan

Cara ngatasi kobongan ing tenggorokan

Yen sampeyan lara tenggorokan utawa lara tenggorokan, sampeyan pengin supaya cepet lega. Yen tenggorokan sampeyan kobong, bisa uga angel ditelan utawa dipangan. Pangobatan over-the-counter, candies sing ngisep, utawa sprink tenggorokan minangka cara paling apik kanggo ngobati tenggorokan sadurunge ngubungi dokter.

3 cara kanggo ngilangi tenggorokan sing gatel

3 cara kanggo ngilangi tenggorokan sing gatel

Akeh wong sing lara tenggorokan lan gatel nalika musim alergi utawa amarga flu. Untunge, ana akeh obat, alami lan medis, kanggo ngatasi rasa ora nyaman sacara cepet lan efektif. Langkah-langkah Cara 1 saka 3: Gunakake obat alami Langkah 1.

3 cara kanggo ilang swara sampeyan kanthi cepet

3 cara kanggo ilang swara sampeyan kanthi cepet

Yen sampeyan pengin ilang swara kanthi cepet tanpa ngrokok utawa adhem, ana teknik sing bisa digunakake kanggo mateni swara swara sampeyan. Meksa swara sampeyan kanthi mbengok, nyanyi, bisik, batuk, ngresiki tenggorokan, utawa melu konser utawa acara olahraga.

4 cara kanggo cepet ngilangi tenggorokan

4 cara kanggo cepet ngilangi tenggorokan

Tenggorokan yaiku iritasi utawa radang tenggorokan sing disebabake dening bakteri, infeksi virus, utawa ciloko. Akeh tenggorokan sing lara digandhengake karo selesma umum lan banjur ilang sawise sedina utawa rong ngaso lan ngombe akeh (umume banyu) kanggo mbuwang racun.

3 cara kanggo mandheg nalika wengi

3 cara kanggo mandheg nalika wengi

Batuk ing wayah wengi bisa ngganggu pasangan sampeyan, lan uga bisa nyegah turu dhewe. Sawetara watuk ing wayah wengi bisa dadi tandha masalah napas kayata selesma, bronkitis, batuk rejan, radhang paru-paru, gagal jantung, panandhang asma, utawa penyakit reflux gastroesophageal.

3 cara kanggo ngobati netes irung

3 cara kanggo ngobati netes irung

Tetes postnasal kedadeyan nalika lendhut sing gedhe banget ana ing punggung tenggorokan lan nggawe sensasi irung berair. Kahanan kasebut bisa nyebabake batuk kronis utawa tenggorokan. Pangobatan kanggo netes postnasal fokus ing panyebab lendhut sing berlebihan, sing bisa uga reaksi alergi utawa rinitis non-alergi.

Cara nindakake meditasi mantra: 9 langkah (kanthi gambar)

Cara nindakake meditasi mantra: 9 langkah (kanthi gambar)

Meditasi mantra tuwuh dadi popularitas ing taun-taun pungkasan. Praktek kasebut kalebu rong komponen individu yaiku meditasi lan mantra mantra lan nduweni tujuan khusus kanggo saben wong. Meditasi mantra butuh latihan rutin, nanging tetep sederhana lan bisa ngasilake akeh pangowahan positif ing urip sampeyan.

3 cara mangan kanthi sehat

3 cara mangan kanthi sehat

Ngganti cara mangan minangka langkah pertama supaya luwih sehat. Mangan sing apik ora mung mangan woh-wohan lan sayuran. Ngerti panganan sing bakal dipangan lan sing kudu dihindari bakal mbantu sampeyan nggawe rencana nutrisi sing bakal nguatake awak lan ningkatake kesehatan kanthi sakabehe.

Kepiye supaya luwih tliti

Kepiye supaya luwih tliti

Seseorang prihatin nalika ngerti lingkungane, tumindak lan emosi. Ngelingi ora mung waspada. Iku tegese nggatekake lingkungan sampeyan. Sampeyan bisa latihan dadi luwih eling. Kesadharan iki bisa menehi pengaruh positif marang urip profesional lan pribadi.

5 cara turu luwih apik

5 cara turu luwih apik

Kabeh wong ngerti yen turu turu ing wayah wengi iku penting banget supaya awake tetep sehat sedina muput. Iki uga penting kanggo kesehatan, amarga ing wayah wengi, awak bisa ndandani dhewe. Stres lan lemes saka dina sadurunge bakal ilang lan sampeyan esuk wis sehat banget nalika mbesuk.

Cara tapa kanggo pamula: 15 langkah (karo gambar)

Cara tapa kanggo pamula: 15 langkah (karo gambar)

Keuntungan semedi umume disorot dening wong-wong sing wis nindakake saben dina. Masarakat pengin nindakake praktik iki kanthi macem-macem sebab: kanggo ngilangi obrolan batin, supaya luwih kenal maneh, luwih tenang lan rumangsa wis bosok, menehi renungan sing tenang utawa nggandhengake karo kapercayan spiritual.

Cara nggawe meditasi seksual: 10 langkah (karo gambar)

Cara nggawe meditasi seksual: 10 langkah (karo gambar)

Meditasi seksual minangka cara kanggo ningkatake kesadaran awak sampeyan dhewe kanggo nambah rasa seneng nalika nindakake seks. Kanthi meditasi seksual kanthi rutin, sampeyan bakal bisa seneng-seneng luwih seneng sesambungan lan nggawe hubungan antarane sampeyan lan pasangan sampeyan luwih jero.

Cara nindakake meditasi konsentrasi: 13 langkah (karo gambar)

Cara nindakake meditasi konsentrasi: 13 langkah (karo gambar)

Salah sawijining jinis meditasi utama yaiku gladhen Meditasi Konsentrasi: Konsentrasi, Kesadaran Terbuka, lan Kesadaran Dipandu. Tujuan semedi konsentrasi yaiku ngasilake perhatian siji-siji sing dituju menyang siji obyek: gambar, ambegan, semangat, tembung utawa ukara.