Urip kulawarga 2022, Oktober

Cara ngganggu wong tuwa sampeyan: 10 langkah (karo gambar)

Cara ngganggu wong tuwa sampeyan: 10 langkah (karo gambar)

Sampeyan bisa sinau nganggu wong tuwa, ing umum, ing mobil, yen pengin nyenengake kanthi biaya. Bakal nyurung kacang. Langkah-langkah Langkah 1. Kangen tugasmu saben dinane Nalika nindakake tugas rumah tangga, kayata ngumbah piring, lali ngresiki garpu.

Cara ngrampungake bantahane wong tuwa

Cara ngrampungake bantahane wong tuwa

Apa wong tuwamu asring padu? Apa bantahan kasebut dadi kuat? Ngelingi wong tuwamu sing mbantah minangka pengalaman sing angel banget, nanging ana langkah-langkah sing bisa ditindakake kanggo nglindhungi awake dhewe saka konflik, mbantu dheweke ngerti kepiye prilaku sing nyebabake sampeyan, lan ngrampungake konsekuensi.

Cara nggawe genogram: 14 langkah (karo gambar)

Cara nggawe genogram: 14 langkah (karo gambar)

Genogram minangka perwakilan grafis saka link sing ana ing antarane individu sajrone pirang-pirang generasi. Kajaba tautan kasebut, dituduhake, kanthi wujud simbol, prastawa lan macem-macem informasi (patologi, pegatan…). Kayane katon kaya wit kulawarga, nanging luwih rinci.

Cara mulihake telpon nalika wong tuwa nyita

Cara mulihake telpon nalika wong tuwa nyita

Wis kana, hpmu wis disita wong tuwamu! Kedadeyan asring banget saiki uga sampeyan wis biasa. Nanging, ana cara kanggo ngatasi kahanan kasebut, lan sing luwih penting, cara supaya ora ditarik maneh saka sampeyan. Langkah-langkah Bagean 1 saka 3:

Kepiye cara nanggapi bocah sing takon saka ngendi bayi-bayi kasebut

Kepiye cara nanggapi bocah sing takon saka ngendi bayi-bayi kasebut

Lumrahe yen bocah takon kaya, "Saka endi bayi? ". Nanging, pitakon iki bisa uga ora trep kanggo wong tuwa, luwih-luwih yen bocah umur telung taun takon. Nanging, anak sampeyan duwe hak kanggo mangsuli. Langkah-langkah Bagean 1 saka 3:

Cara adoh saka wong tuwa sing ora berfungsi: 13 langkah (karo gambar)

Cara adoh saka wong tuwa sing ora berfungsi: 13 langkah (karo gambar)

Pancen angel banget njupuk keputusan kanggo lunga saka wong tuwa sing beracun, nanging luwih sehat yen bisa ditindakake tinimbang terus sesambungan karo wong sing kasar, kecanduan utawa angel banget. Yen sampeyan pengin ngilangi hubungan karo wong tuwa, coba wiwiti fungsi kulawarga lan pikirake cara paling apik.

Cara mlayu saka omah (karo gambar)

Cara mlayu saka omah (karo gambar)

Apa sampeyan ora nate kepengin mlayu? Ana akeh sebab kenapa wong enom pengin mlayu saka omah: sawetara sing apik lan sawetara uga ora. Mungkin sing paling penting sing kudu dingerteni kanggo wong enom yaiku yen mlayu luwih angel lan luwih glamor tinimbang sing sampeyan kira.

Cara ngerti yen bocah enom ngrokok (nganggo gambar)

Cara ngerti yen bocah enom ngrokok (nganggo gambar)

Para remaja luwih cenderung kecanduan nikotin tinimbang klompok wong liya. 90% perokok wiwit ngrokok sadurunge umur sangalas taun, mula penting menehi perhatian marang tandha-tandha ngrokok kanggo nyoba nyegah efek samping saka kebiasaan iki kayata kanker, COPD (penyakit paru-paru obstruktif kronis) lan liya-liyane.

Kepiye ngerti yen sampeyan duwe hubungan parasit

Kepiye ngerti yen sampeyan duwe hubungan parasit

Parasit tetep ing host lan ngeksploitasi kanggo sumber daya sing dibutuhake supaya bisa urip. Sampeyan kudu kuwatir yen wong sing sampeyan pacar bakal nggawe sampeyan garing, nyolong kenceng mental, dhuwit, wektu lan apa wae sing regane kanggo sampeyan, kaya parasit, yen sampeyan ngira yen sampeyan urip karo wong lanang iki.

Cara nulis eulogy kanggo simbah

Cara nulis eulogy kanggo simbah

Orasi panguburan yaiku pidato babagan wong sing wis seda sing biasane diwenehake nalika dina pemakaman. Beda wong sing wis kenal karo almarhum, kanca kolega, kanca sakelas, tangga teparo utawa liyane, bisa menehi eulogy. Yen sampeyan pengin nulis eulogy saka salah sawijining simbah, sampeyan kudu fokus karo hubungan sampeyan karo putu, tinimbang nyoba ngringkes kabeh urip.

Cara tuku soko tanpa idin saka wong tuwa

Cara tuku soko tanpa idin saka wong tuwa

Apa sampeyan mung pengin bab sing ditolak wong tuwa utawa sampeyan ora pengin njaluk ijin amarga sampeyan ngerti sadurunge bakal nolak? Sanajan sampeyan duwe dana dhewe, bisa uga ana kategori barang sing ora pengin dituku wong tuwa. Sinau babagan cara tuku barang sing sampeyan karepake ing toko utawa Internet tanpa dingerteni wong tuwa.

Cara dadi bapak sing apik (nganggo gambar)

Cara dadi bapak sing apik (nganggo gambar)

Ora ana sing ujar yen dadi bapak sing apik iku gampang. Ora ketompo sepira umur umure bocah lan pirang-pirang anak, sampeyan kudu ngerti manawa bapak ora bisa nyoba banget. Kanggo dadi bapak sing apik, sampeyan kudu melu, ngerti carane nemoni disiplin lan nuladha tuladha, nalika ngerti kabutuhane bocah tanpa ngrusak dheweke.

Cara nganggo wong diwasa (nganggo gambar)

Cara nganggo wong diwasa (nganggo gambar)

Beda karo apa sing dipikirake, sampeyan bisa nggunakake wong sing dudu bocah cilik maneh. Ing pirang-pirang negara lan negara ing Amerika Serikat, sampeyan bisa nggunakake wong diwasa lan nggawe hubungan wong tuwa lan bocah sing naleni kanthi sah.

3 cara supaya wong tuwa sampeyan mandheg nganggep sampeyan kaya bocah cilik

3 cara supaya wong tuwa sampeyan mandheg nganggep sampeyan kaya bocah cilik

Nyuwun tuwane supaya ora nganggep sampeyan kaya bocah isih angel. Nganti tartamtu, sampeyan bakal tetep dadi bocah ing ngarsane. Nanging, ana prekara sing bisa ditindakake kanggo nuduhake marang wong tuwa yen wis diwasa lan luwih dipercaya. Ngewangi tugas rumah tangga, ngerti ngrungokake apa sing dikandhani lan mandhiri bisa mbantu wong tuwa nuduhake yen sampeyan wis dudu bocah maneh.

3 cara nyiyapake guwa manungsa

3 cara nyiyapake guwa manungsa

Dene wong lanang yaiku pojokan omah sing khusus kanggo kegiyatan manungsa, apa dhewekan utawa kanca-kanca. Den kasebut mestine kebak barang sing sampeyan tresnani: item bal-balan, barang sing digawe, lan mesthine bar sing apik. Ana macem-macem prekara sing bisa sampeyan lakoni ing pethi pria, nanging sampeyan kudu nyiyapake dhisik.

Cara nggawe klambi kulawarga

Cara nggawe klambi kulawarga

Lambang minangka bagean saka crita heraldic. Ksatria nampilake ing helm nalika gelut utawa turnamen, minangka identifikasi, uga tameng sing dihiasi. Pegunungan uga digawe luwih dhuwur. Crests lan tameng dilebokake ing klambi. Yen sampeyan pengin nggawe klambi kulawarga, biasane gabung karo puncak.

Kepiye carane gawe uwong yakin karo wong tuwa supaya tuku video game kanggo aku

Kepiye carane gawe uwong yakin karo wong tuwa supaya tuku video game kanggo aku

Apa sampeyan pengin duwe game sing dimainake kabeh, nanging wong tuwa sampeyan nolak? Sampeyan bisa uga dadi kesan kaping pisanan yaiku nganggu dheweke utawa nesu, nanging sampeyan mesthine kudu ngerti saka pengalaman manawa cara kasebut arang bisa digunakake.

3 cara supaya adhiku ora ngganggu aku

3 cara supaya adhiku ora ngganggu aku

Persaingan sedulur wis suwe kaya sedulur. Yen sampeyan wis tuwa, bisa uga sampeyan pegel karo tumindak sawetara kadet kasebut. Sedulur cilik bisa nesu banget lan asring sinau babagan tumindak diwasa. Lan kadhang tumindake bakal nggawe sampeyan ora diwasa!

Kepiye cara supaya wong tuwaku ora ngalahake aku

Kepiye cara supaya wong tuwaku ora ngalahake aku

Akeh wong tuwa sing golek cara sing apik kanggo ngukum anak. Nanging, sampeyan bisa menehi stres banget, luwih-luwih yen sampeyan wis dhuwur. Yen sampeyan pengin wong tuwa mandheg nindakake iki, guneman karo dheweke. Nerangake marang wong-wong mau kenapa sampeyan ora seneng nampa hukuman kasebut lan menehi saran formulir liyane.

Kepiye cara menehi hasil karo wong tuwa sing ngancam arep mateni awake dhewe

Kepiye cara menehi hasil karo wong tuwa sing ngancam arep mateni awake dhewe

Pancen angel banget urip dhewe, nanging yen wong tuwa ngancam arep mateni awake dhewe, bisa nggegirisi jagad sampeyan kanthi cara sing angel dibayangake. Apa sing bakal sampeyan lakoni? Kepiye sampeyan bisa mbantu? Endi sampeyan bisa njaluk dhukungan?

4 cara kanggo menehi hasil karo tamu sing ora pengin lunga

4 cara kanggo menehi hasil karo tamu sing ora pengin lunga

Muterake host sing sampurna kanthi cepet bakal bosen nalika wong sing sampeyan undang ngundang omah ing omah lan ora kejawab deadline asli nganti pirang-pirang dina. Muga-muga, iki bakal dadi kesalahan, lan sampeyan bisa njaluk dheweke ngelingake kanthi lembut.

3 cara kanggo males dulure - wikihow

3 cara kanggo males dulure - wikihow

Sedulur sampeyan bisa dadi mungsuh utawa kanca sing paling ala lan kadang-kadang bisa dadi siji ing dina sing padha. Nanging, nalika hubungan sadulur sing paling apik bisa duwe masalah dhewe, yen sampeyan kepengin males dendam, ana macem-macem cara sampeyan bisa ngrampungake.

Cara ngagetne ibumu: 15 langkah (karo gambar)

Cara ngagetne ibumu: 15 langkah (karo gambar)

Ibumu pantes sampeyan kaget. Yen dheweke wis ngasuh sampeyan kanthi apik, sampeyan bisa uga ngrasakake apresiasi. Ora ana sing ngrampungake perkara sing penting banget tanpa dingerteni dadi ibu. Apa sampeyan ngupayakake cara kanggo padhangake dina ibune utawa pengin nggawe kejutan sing luwih rumit, butuh persiyapan sethithik.

4 cara kanggo nambah bobot awak ing bocah

4 cara kanggo nambah bobot awak ing bocah

Sanajan obesitas nyebabake akeh bocah, sawetara wong duwe kapentingan kanggo nambah bobot kanggo kesejahteraan. Nanging, dudu supaya dheweke mangan apa sing dikarepake. Sampeyan kudu ngganti pakulinane mangan, fokus karo panganan kalori sing akeh nutrisi, lan kanthi ati-ati menehi kalori ekstra supaya bisa nambah bobot.

Cara nulis surat kanggo gurune bocah

Cara nulis surat kanggo gurune bocah

Akeh wong tuwa kudu ngubungi guru anake paling ora sepisan sajrone sekolah. Ana macem-macem alasan sampeyan pengin nulis menyang guru, kalebu mbenerake anak sampeyan amarga lara utawa nggawe janji kanggo ngatasi masalah. Akeh guru nggunakake olahpesen online, supaya sampeyan bisa luwih gampang lan cepet, nanging sampeyan uga bisa nulis surat utawa menehi cathetan tertulis.

Cara nggawe wong tuwa seneng (nganggo gambar)

Cara nggawe wong tuwa seneng (nganggo gambar)

Wong tuwa sampeyan peduli banget, lan sampeyan kudu ngupayakake supaya bisa dadi bahagia. Sinau babagan cara ngatonake rasa hormat karo sawetara saran sing bakal gumantung karo umur lan gaya urip sampeyan. Langkah-langkah Bagean 1 saka 4:

3 cara kanggo netepake nilai kulawarga

3 cara kanggo netepake nilai kulawarga

Nilai sampeyan kalebu kabeh prinsip etika lan moral. Nilai asring banget nuntun sampeyan nggawe keputusan lan ngidini sampeyan milih gaya urip. Sampeyan mesthi duwe ide babagan nilai sampeyan. Sampeyan bisa uga luwih angel nyoba kanggo netepake kulawarga, amarga sampeyan kudu ngetrapake luwih akeh wong.

Kepiye carane gawe uwong yakin karo wong tuwa supaya entuk apa-apa

Kepiye carane gawe uwong yakin karo wong tuwa supaya entuk apa-apa

Kabeh wong tuwa beda-beda lan sawetara uga luwih ngapura tinimbang wong liya. Sampeyan ora mesthi entuk apa sing sampeyan karepake lan sampeyan kudu nampa penolakan. Yen sampeyan wis nyiyapake kanthi bener sadurunge nglamar, sampeyan bisa nambah kemungkinan lempitan.

Kepiye supaya sedulurmu seneng karo sampeyan

Kepiye supaya sedulurmu seneng karo sampeyan

Hubungan antarane sedulur sepupu bisa banget cedhak lan alus. Mungkin sampeyan raket banget, nanging ora tuwuh bareng amarga adoh saka sampeyan, salah paham, utawa malah amarga masalah kulawarga. Ora preduli kahanan apa wae, sampeyan bisa entuk ajining sepupu lan ngowahi hubungan kanthi cara sing migunani kanggo sampeyan kabeh.

Cara nggawe undhangan manten: 15 langkah (karo gambar)

Cara nggawe undhangan manten: 15 langkah (karo gambar)

Yen sampeyan ora pengin "jotosan" anggaran manten kanthi undhangan manten "mripat", ngerti manawa sampeyan bisa nggawe dhewe lan uga sing ayu banget lan asli banget. Artikel iki nerangake kabeh babagan seni nggawe undhangan manten saka A nganti Z.

Kepiye carane gawe uwong yakin karo wong tuwamu supaya kita bengi bengi metu

Kepiye carane gawe uwong yakin karo wong tuwamu supaya kita bengi bengi metu

Yen wong tuwamu sing ketat, sampeyan bisa uga angel ngyakinake dheweke supaya sampeyan nindakake apa sing sampeyan karepake. Nanging, sampeyan bakal bisa nggayuh iki kanthi nggawe kasus sing apik banget, kanthi tanggung jawab lan diwasa. Apa wong tuwa sampeyan lungguh, ngobrol kanthi jujur ​​babagan sing sampeyan karepake, lan sapa sing ngerti?

Cara dipercaya karo bojomu: 9 langkah (nganggo gambar)

Cara dipercaya karo bojomu: 9 langkah (nganggo gambar)

Kepercayaan minangka dhasar saka hubungan sing apik, nanging luwih penting ing perkawinan sing (saenipun) minangka komitmen jangka panjang. Apa sampeyan wis ningkah kanthi ngarep-arep bisa miwiti sesambetan ing sikil tengen utawa nembe nemoni sawetara masalah ing omah-omah, ana akeh prekara sing bisa ditindakake supaya hubungan sampeyan bali ing jalur sing bener.

6 cara kanggo prank adhine

6 cara kanggo prank adhine

Ora preduli sampeyan tresna karo mbakyu sampeyan, dheweke mesthi bakal nemokake cara supaya ora saraf. Yen sampeyan ngupayakake cara kanggo males dheweke, mula artikel iki kanggo sampeyan! Kita nyedhiyakake sawetara cara kanggo muter trik kanggo mbakyumu, kabeh nyenengake, nanging kabeh aman lan nyenengake.

4 cara dadi bojo sing apik lan bapak sing apik

4 cara dadi bojo sing apik lan bapak sing apik

Peran bojo lan bapak bisa dibantah sing paling penting sing bisa sampeyan lakoni, mula ora nate pengin menehi sing paling apik kanggo sampeyan. Miwiti kanthi nuduhake pertimbangan kanggo kulawarga lan sinau komunikasi karo dheweke kanthi luwih efektif.

Kepiye cara nanggapi remaja sing ngapusi

Kepiye cara nanggapi remaja sing ngapusi

Umume para remaja ngapusi wong tuwa ing sawijining wektu. Iki biasane diwiwiti saka tambahing gegayuhan kebebasan utawa upaya uwal saka masalah. Nanging, panliten nuduhake manawa wong tuwa umume angel ngerti kapan anake ngapusi. Langkah kapisan kanggo mbenerake prilaku sing bermasalah iki lan mulihake kapercayan ing antarane sampeyan lan anak sampeyan supaya bisa nemokake ngapusi kasebut.

Cara ngganggu sedulurmu: 14 langkah (karo gambar)

Cara ngganggu sedulurmu: 14 langkah (karo gambar)

Kadhangkala yen duwe sadulur bisa mboseni banget. Yen sampeyan pengin sedulurmu mandheg ngganggu sampeyan, ana sawetara tips sing bisa sampeyan sinau supaya dheweke nesu nalika ngindhari kejiret. Amarga taktik ngganggu sedulur lanang beda karo taktik kanggo ngganggu sedulur lanang, sampeyan bisa nemokake ide ing kene kanggo ngganggu kalorone, ora preduli umur sampeyan.

Kepiye carane gawe uwong yakin karo wong tuwa supaya menehi idin metu karo kanca

Kepiye carane gawe uwong yakin karo wong tuwa supaya menehi idin metu karo kanca

Apa sampeyan pengin nginep awan ing mall karo kanca-kanca utawa pengin melu acara mbesuk, sampeyan kudu njaluk idin marang wong tuwa. Apamaneh yen wong tuwa sampeyan protektif banget, mula sampeyan kudu menehi strategi. Riset lan siyap kanggo negosiasi kanthi wong tuwa kanggo entuk apa sing sampeyan karepake.

3 cara dadi ibu sing apik

3 cara dadi ibu sing apik

Definisi ibu sing apik beda-beda gumantung karo sapa sing sampeyan takon. Sing paling penting yaiku tresna marang anak lan krasa ditresnani. Ing prekara iki, siji-sijine pendapat sing sampeyan kudu kuwatir yaiku dhewe lan anak sampeyan. Yen sampeyan nyoba dadi ibu sing apik, coba takon dhewe apa sing paling penting kanggo sampeyan:

Cara dadi nenek sing apik (nganggo gambar)

Cara dadi nenek sing apik (nganggo gambar)

Nenek sing apik kudu bisa nggawe anak putune dadi spesial, nalika mulang babagan sethitik babagan loro babagan jagad iki. Dheweke duwe peran sing beda karo wong tuwa bocah, kanthi watesan tartamtu. Trik dadi nenek sing apik yaiku nggawe hubungan sing dinamis, ditandhani karo katresnan lan dolanan, ikatan sing kalebu akeh kehangatan, perhatian, katresnan.

3 cara kanggo ngerti yen sampeyan wis diadopsi

3 cara kanggo ngerti yen sampeyan wis diadopsi

Adopsi minangka tumindak sing umum banget ing pirang-pirang negara, nanging sawetara kulawarga milih ora mbahas kanthi terbuka karo anak angkat. Yen sampeyan mikir manawa sampeyan wis diadopsi, ana sawetara perkara sing bisa ditindakake kanggo njelajah luwih lanjut.