Masakan lan gastronomi 2022, Oktober

Cara nguleni adonan: 11 langkah (nganggo gambar)

Cara nguleni adonan: 11 langkah (nganggo gambar)

Kneading adonan ngidini lem kanggo berkembang lan mbantu nyebar hawa sing diasilake ragi kanthi merata. Iki nggawe kahanan produksi adonan keropos lan hawa, kanthi tembung adonan sing enak. Langkah-langkah Bagean 1 saka 3: nyiyapake adonan sadurunge diuleni Langkah 1.

6 cara kanggo nggawe kopi

6 cara kanggo nggawe kopi

Ireng cilik ing pojok seng iku pakulinan sing misuwur banget ing Prancis, nanging saben wong Prancis duwe cara dhewe-dhewe nyiyapake kopi nganggo utawa tanpa mesin, nganggo biji kopi utawa lemah, nganggo utawa tanpa saringan, kanggo rong gelas utawa kanggo sepuluh … Nyatane, akeh banget cara kanggo nggawe kopi lan gumantung karo vintages sing digunakake, sampeyan ora bakal entuk rasa sing padha.

4 cara kanggo nggawe es es sing transparan

4 cara kanggo nggawe es es sing transparan

Apa sampeyan wis nate ngerti kepiye transparan kiub es sing disedhiyakake kanggo sampeyan ing restoran ora kaya sing sampeyan lebokake metu saka nampan es batu sing putih lan mendung? Kubus es normal iku buram amarga gas sing larut ing banyu kepepet ing kana lan dadi gelembung cilik.

3 cara masak terong nganggo parmesan

3 cara masak terong nganggo parmesan

Eggplant karo Parmesan minangka sajian sing apik banget, gampang digawe. Kaya lasagna, parmesan aubergine dimasak ing wajan, ing oven, nganggo keju lan saos tomat. Sampeyan bisa milih kanggo nggoreng utawa nggoreng terong. Sampeyan uga bisa milih resep resep tradisional utawa modern.

3 cara masak cakar salju

3 cara masak cakar salju

Kepiting salju minangka panganan enak sing meh ora bisa ditindakake tanpa. Ditangkap ing Samodra Atlantik, Samodra Arktik lan Samodra Pasifik, daginge tekstur sing langka lan unik. Iki misuwur banget ing Eropa sisih lor, Jepang lan Amerika Utara.

Cara ngupas lan nyuda udang: 15 langkah (kanthi gambar)

Cara ngupas lan nyuda udang: 15 langkah (kanthi gambar)

Pancen gampang digodhog lan diresiki dhewe. Sampeyan uga bakal ngirit sethithik dhuwit. Copot dhisik sirah, banjur copot sikil alon-alon lan copot cangkang kasebut, wiwiti ing sisih endhas. Coba piso sing cocog lan bisa diwenehi piring udang sing enak.

3 cara masak rebab

3 cara masak rebab

Fiddleheads minangka tunas anyar pakis (Matteuccia struthiopteris) sing entuk jeneng kolokial saka bentuk spiral sing mirip karo kepala biola. Panganan iki biasane dikonsumsi ing musim semi lan rasane padha karo asparagus. Minangka panganan sing gampang dibekukan, gampang disiyapake, nanging bisa uga duwe risiko yen durung siyap.

Cara masak daging sapi kornis karo kubis ing kompor alon

Cara masak daging sapi kornis karo kubis ing kompor alon

Masak ing kompor alon-alon karo kol, daging sapi sing dikencengi minangka panganan sing nyata! Preparasi sajian iki gampang banget lan sampeyan bakal entuk daging sing enak, jus lan lembut. Sawijining mustar Dijon, saus horseradish, sawetara sayuran, godhong rong teluk, lan sampeyan duwe sajian sing ideal kanggo reuni kulawarga utawa sore karo kanca-kanca.

Cara ngeculake rong mangkuk: 6 langkah (kanthi gambar)

Cara ngeculake rong mangkuk: 6 langkah (kanthi gambar)

Mesthi yen sampeyan butuh, mangkuk mutusake supaya cocog kanthi aman! Kanggo ngeculake lan bisa nggunakake langsung, lebokake mangkuk ngisor ing banyu panas lan isi sing paling ndhuwur nganggo es. Dheweke bakal nggedhekake lan sampeyan bisa ngeculake tanpa ana masalah, nanging yen ora bisa, sampeyan bisa nyelehake minyak ing pinggir mangkuk ngisor.

4 cara masak sikil crab raja

4 cara masak sikil crab raja

Kepiting raja, uga dikenal minangka kepiting abang Norwegia utawa kepiting Kamchatka, minangka jinis crustacea kanthi sikil sing dawa banget. Kepiting iki biasane dimasak langsung sawise dicekel utawa beku kanggo njaga kesegaran. Daging putih sing lembut lan alus dimasak mung sawetara menit banjur disedhiyakake karo mentega.

3 cara masak lentil abang

3 cara masak lentil abang

Lentil abang yaiku lentil sing mateng kanthi cepet lan dadi rebusan krim sing apik. Nanging, ati-ati: lentil uga ngemot asam fitat sing, kanthi nggabungake karo mineral ing lentil, nyegah asimilasi. Kanggo netralake asam sitrat, ngidini pencernaan sing luwih apik lan supaya ora kekurangan panganan amarga asimilasi gizi sing kurang, perlu direndhem paling ora sewengi.

3 cara masak daging babi panggang ing kompor alon

3 cara masak daging babi panggang ing kompor alon

Yen seneng daging kanthi karakter, rusa panggang (bagean saka kulawarga game gedhe) sing dimasak ing kompor alon-alon bakal nggawa sampeyan menyang jagad sing apik tenan. Dibandhingake karo daging liyane, daging rempah panggang duwe kaluwihan ngemot sethithik lemak lan sampeyan bisa nyiyapake kanthi cara tradisional utawa tipis kanggo ngetokake rebusan enak utawa roti lapis sing enak.

Cara nggawe makaroni pedhes ing saos tomat

Cara nggawe makaroni pedhes ing saos tomat

Macaroni pedhes karo saos tomat … Piring iki enak lan terjangkau kanggo kabeh anggaran. Kajaba iku, cocok kanggo nedha awan lan nedha bengi. Apa sing sampeyan ngenteni kanggo nyoba resep sing apik iki? Bahan-bahan 3 cangkir macaroni (pasta garing) 1/2 sendok teh jinten 1/2 sendhok ketumbar gandum 1/4 nganti 1/2 sendok teh bubuk bubuk Udakara 200 ml banyu 135 gram tomat kalengan utawa puree tomat 1 sendhok teh lemon 4 godhong ketumbar 1 bawang bombay a

Cara nggawe krim lemon: 14 langkah (karo gambar)

Cara nggawe krim lemon: 14 langkah (karo gambar)

Jeruk nipis cedhak karo isi sing kita lebokake ing pai meringue lemon sing terkenal. Kajaba iku, sampeyan bisa nggunakake pie kanthi apik. Umumé, krim jeruk nipis digunakake kanggo ngisi tart utawa ngiringan scone utawa roti panggang. Krim Woh Klasik ngemot jus jeruk, endhog, mentega lan gula.

Cara nggawe apel coklat: 14 langkah (karo gambar)

Cara nggawe apel coklat: 14 langkah (karo gambar)

Apple lan coklat bebarengan kanthi sampurna lan ana macem-macem cara kanggo nggabungake kaya ana koki kue (amatir lan profesional)! Minangka cemilan kanggo bocah-bocah utawa panganan cuci mulut sing apik, gumunake para tamu karo rong resep sederhana kasebut.

3 cara gampang kanggo tumis sayuran

3 cara gampang kanggo tumis sayuran

Sayuran sauté minangka salah sawijining cara kanggo masak ing wajan, kanthi nggunakake sithik lemak. Teknik iki njaga sayuran supaya asri lan njaga kualitas nutrisi, nalika isih dimasak dimasak. Sayuran tumis minangka panganan sing cepet, sehat lan warna sing bisa ngancani nedha awan utawa nedha bengi utawa malah dadi panganan utama.

Cara mangan panganan sing ora disenengi

Cara mangan panganan sing ora disenengi

Apa sampeyan pengin miwiti mangan lan seneng panganan sing wis sampeyan sengit? Utawa, sampeyan kudu tampil apik ing sajian karo pacangan, kulawarga, utawa klien penting, nanging ora bisa ngatasi panganan kasebut. Sinau babagan cara ngombe panganan iki kanthi luwih gampang tanpa nesu, lan uga kepiye carane tresna!

Cara ngirim panganan: 10 langkah (karo gambar)

Cara ngirim panganan: 10 langkah (karo gambar)

Sampeyan bisa wis masak panganan sing dikirim menyang pelanggan utawa anggota kulawarga ing saindenging jagad kanthi nggunakake layanan pangiriman sing beda. Nanging, kanggo njaga kesegaran panganan sajrone dikirim, iki mbutuhake nggunakake kemasan tartamtu.

Cara beku woh: 5 langkah (karo gambar)

Cara beku woh: 5 langkah (karo gambar)

Apa sampeyan wis tuku akeh woh utawa duwe wit woh-wohan sing produktif, sampeyan kudu nindakake apa-apa karo kabeh. Aja nganti bosok, beku banjur dikonsumsi mengko. Langkah-langkah Langkah 1. Cuci woh Bilas woh-wohan ing banyu adhem kanggo nyingkirake kotoran.

Cara nggunakake bakar-bakar areng: 14 langkah (karo gambar)

Cara nggunakake bakar-bakar areng: 14 langkah (karo gambar)

Barbekyu areng minangka alat sing apik kanggo nyiyapake daging sing lembut lan enak. Teknik sing digunakake (ngrokok) beda-beda beda karo masak ing panggangan, amarga ing babagan iki ide yaiku masak kanthi panas ora langsung. Ngatur areng iku penting, uga nambah banyu supaya daging dadi terhidrasi.

4 cara masak polenta

4 cara masak polenta

Polenta digawe saka jagung kuning utawa putih sing garing banjur digawe semolina. Wiwitane, polenta asale saka Italia, nanging rasa lan fleksibilitas sing enak nggawe popular ing saindenging jagad iki taun-taun pungkasan. Sinau resep polenta dhasar banjur coba telung variasi:

3 cara masak nganggo ganja obat

3 cara masak nganggo ganja obat

Ganja bisa digunakake kanthi terapi kanggo nambani macem-macem kahanan kayata masalah kontrol otot, epilepsi ing bocah, lan nyeri nemen. Cannabinoids asring dikonsumsi nganggo rokok utawa sendi, nanging masak nganggo ganja umume minangka cara sing disaranake.

4 cara kanggo adhem pitik

4 cara kanggo adhem pitik

Pitik nggawe panganan sing enak lan murah, nanging cenderung garing nalika digawe panas maneh kanggo mangan turahan. Yen sampeyan duwe sithik pitik sing wis masak sing pengin digawe panas maneh, ana sawetara cara sing gampang ditindakake kanthi aman supaya daginge tetep kenyel lan ora garing, nalika ngindhari masak maneh daginge, mula yen sampeyan nggoreng.

5 cara masak terong

5 cara masak terong

Eggplant minangka woh-wohan sing akeh serat lan vitamin (ya, woh kasebut kanthi teknis), asring ana ing resep Italia, Cina, Libanon utawa Amerika Selatan. Nalika dipanggang, terong duwe tekstur sing kuat, dadi sulih kanggo daging ing sajian vegetarian.

Cara masak mie beras: 13 langkah (karo gambar)

Cara masak mie beras: 13 langkah (karo gambar)

Pasta beras (utawa mi mi) minangka jinis pasta, semi-tembus, digawe saka glepung beras lan banyu. Umume mie beras dawa banget lancip, nanging uga ana sing rata. Dheweke umume digunakake ing masakan Asia. Pasta iki masak kanthi cepet lan bisa cepet dadi jamur yen dimasak suwene, mula ngerti cara masak kanthi bener iku penting.

Cara ngethok nanas: 11 langkah (nganggo gambar)

Cara ngethok nanas: 11 langkah (nganggo gambar)

Nanas minangka woh sing paling apik dipangan seger, nanging sampeyan bisa uga keweden amarga ngethok lan ngupas katon kaya tugas sing angel dibandhingake karo woh-wohan liyane. Sisih sing paling enak ana ing sisih, dadi ngerti cara motong iku penting.

4 cara kanggo beku brokoli

4 cara kanggo beku brokoli

Musim puncak brokoli seger udakara pertengahan musim panas, nanging yen sampeyan beku, sampeyan bisa ngrasakake sayuran ijo sing kebak asri sepanjang taun. Brokoli gampang dibekukan, lan sampeyan bakal nemokake brokoli sing sampeyan beku bakal duwe rasa lan tekstur sing luwih apik tinimbang sing bisa dituku ing supermarket.

Cara nggawe cuka sari apel: 13 langkah (karo gambar)

Cara nggawe cuka sari apel: 13 langkah (karo gambar)

Cuka sari apel minangka produk alami sing bisa digunakake kanthi macem-macem cara, kanggo ngombe kanggo mupangat kesehatan utawa digunakake kanggo ngresiki. Yen sampeyan nggunakake akeh cuka sari apel, bisa larang banget yen bisa tuku luwih akeh.

4 cara kanggo beku tomat

4 cara kanggo beku tomat

Tomat sing mateng srengenge minangka salah sawijining kesenengan ing musim panas. Nglindhungi roso lan rasane kanthi mbeku tomat. Tindakake cara sing gampang kanggo njupuk rasa nalika musim panas, lan cathet ide sing diwenehake kanggo nggunakake tomat beku.

Cara motong adas (nganggo gambar)

Cara motong adas (nganggo gambar)

Fennel ndhelikake kabecikan! Tambah adas ing panganan lan sampeyan bakal nyuda resorpsi balung (ilang zat balung). Fennel uga mbantu nyuda tekanan getih sistolik. Kabeh iki tanpa dietungake rempah-rempah lan sayuran aniseed unik kanggo sayuran iki.

4 cara kanggo nggawe frosting tanpa gula es

4 cara kanggo nggawe frosting tanpa gula es

Gula es minangka dhasar resep resep sing paling penting. Nduweni tekstur bubuk sing apik lan bisa dicampur karo bahan liyane. Yen sampeyan ora duwe barang ing lemari, sampeyan bisa nggawe gula bubuk, contone karo blender utawa prosesor panganan.

Cara nggunakake rosemary ing masak (kanthi gambar)

Cara nggunakake rosemary ing masak (kanthi gambar)

Rosemary minangka ramuan aromatik saka wilayah Mediterania lan asring digunakake ing masakan Prancis lan Italia. Rasane panas lan rempah-rempah lan asring ditambah karo daging sing sugih kaya wedhus, jeruk nipis, lan uga masakan sing legi. Kanggo nggunakake rosemary ing masak, kudu disigar kanthi apik, amarga godhong bisa dadi angel.

3 cara kanggo defrost pitik

3 cara kanggo defrost pitik

Kejaba kasunyatan manawa pitik iku daging sing enak, unggas iki nyedhiyakake sampeyan bagean protein sing dibutuhake. Nglereni pitik iku gampang, nanging kudu dilakoni kanthi cara sing bener. Langkah-langkah Cara 1 saka 3: Ngencerke pitik ing kulkas Langkah 1.

Cara nggodhog dhadha pitik

Cara nggodhog dhadha pitik

Dodo pitik rebus minangka cara sing apik kanggo nambah protein sing sehat ing panganan. Sampeyan bisa nggodhog ing banyu kosong utawa bumbu kanggo rasa tambahan. Sampeyan mung kudu ngelingi supaya godhok cukup nganti umure wis mateng lan supaya njero tetep jambon.

Cara nggawe kefir: 12 langkah (karo gambar)

Cara nggawe kefir: 12 langkah (karo gambar)

Kefir minangka minuman fermentasi sing bisa digawe saka susu sapi utawa wedhus, banyu, utawa santen. Kaya yogurt, kaya ragi lan bakteri, nanging kefir ngemot akeh bakteri utama sing ora biasane ditemokake ing yogurt. Kefir uga luwih gampang dicerna amarga nyuda luwih alus.

6 cara kanggo nggawe roti panggang

6 cara kanggo nggawe roti panggang

Roti bakar meh padha karo peradaban manungsa: wis disiapake dening wong Mesir nggunakake roti garing. Minangka panganan sing enak lan enak, gampang disiyapake lan dikombinasikake, cocog kanggo kabeh panganan sedina. Sampeyan bisa nggawe roti panggang nganggo kabeh jinis roti, ing roti panggang, oven, … Langkah-langkah Cara 1 saka 6:

Cara nggawe yoghurt Yunani: 9 langkah (karo gambar)

Cara nggawe yoghurt Yunani: 9 langkah (karo gambar)

Yoghurt Yunani minangka produk susu tradisional sing kenthel, krime lan enak banget. Bedane mung yogurt "normal" lan yogurt Yunani yaiku whey wis diilangi ing yogurt Yunani, sing nerangake rasa sing luwih konsentrat. Untunge, desain yogurt Yunani cukup sederhana lan meh ora bisa dilalekake.

5 cara kanggo garing oregano

5 cara kanggo garing oregano

Apa sampeyan panen oregano dhewe utawa tuku akeh ing pasar, kudu dikeringake sadurunge digunakake minangka hiasan utawa bahan. Pangatusan iku penting, amarga bisa nambah tekstur lan rasa ramuan iki. Yen oregano wis reged, bilas nganggo banyu adhem sadurunge garing.

Cara ngasinake pitik: 10 langkah (karo gambar)

Cara ngasinake pitik: 10 langkah (karo gambar)

Ayam sing diasinake ngidini sampeyan nyuntik rasa lan tetep jus nalika masak. Marinade digawe nganggo minyak, cuka utawa bahan asam liyane lan rempah-rempah. Artikel iki bakal nggawa sampeyan langkah-langkah sing dibutuhake kanggo marat pitik nggunakake papat pendekatan populer.

Cara mriksa kemurnian madu: 11 langkah (karo gambar)

Cara mriksa kemurnian madu: 11 langkah (karo gambar)

Madu palsu utawa madu najis saiki bisa ditemokake ing pasar kanthi asring, sanajan akeh sing nggawa label madu tawon 100%. Nanging, kajaba sampeyan manggon ing Uni Eropa utawa ing Florida, sampeyan bisa uga ora ngandel label madu murni kasebut.