Komunikasi lan Pendidikan 2022, Oktober

Cara nulis buku harian: 15 langkah (karo gambar)

Cara nulis buku harian: 15 langkah (karo gambar)

Buku harian minangka alat sing apik kanggo ngrembug perasaan sampeyan, nulis impen lan ide sampeyan, lan nggambarake urip saben dinane ing papan sing aman lan pribadi. Sanajan ora ana siji cara kanggo njaga jurnal, ana sawetara tips sing kudu sampeyan ngerteni sing bakal mbantu sampeyan entuk manfaat saka kegiatan iki.

Cara Golek Pleiades: 11 langkah (karo gambar)

Cara Golek Pleiades: 11 langkah (karo gambar)

Pleiades utawa Seven Sisters mbentuk kluster lintang sing apik banget ing cedhak rasi bintang Taurus. Iki minangka salah sawijining kluster lintang paling cedhak ing Bumi lan bisa uga paling apik ing mripat tanpa wuda. Sajrone pirang-pirang ewu taun kepungkur, iki menehi inspirasi kanggo crita rakyat ing saindenging jagad lan saiki lagi ditliti minangka papan kelairan bintang-bintang anyar.

3 cara kanggo nyebut lampiran ing surat

3 cara kanggo nyebut lampiran ing surat

Sampeyan bisa ngirim sebagian besar korespondensi bisnis liwat email, nanging sampeyan uga bisa ngirim surat resmi. Yen sampeyan duwe dokumen liyane sing kudu dilebokake ing dokumen iki, sampeyan kudu nunjuk ing awak surat lan pungkasane ana anotasi.

Cara nulis laporan kunjungan: 12 langkah

Cara nulis laporan kunjungan: 12 langkah

Apa sampeyan profesional utawa mahasiswa, laporan kunjungan bakal menehi informasi babagan proses lan prosedur situs industri utawa perusahaan. Dokumen kasebut luwih gampang ditulis. Pisanan, jelasake papan kasebut lan jelasake apa sing sampeyan tindakake nalika sampeyan ana ing kono.

Cara nulis laporan karya (nganggo gambar)

Cara nulis laporan karya (nganggo gambar)

Sanajan kayane angel, nulis laporan kerja bisa dadi luwih gampang saka sing sampeyan kira. Laporan profesional asring digunakake kanggo nerangake kemajuan proyek utawa kanggo nyipta kesimpulan lan rekomendasi babagan masalah sing ditindakake.

Cara nulis laporan mingguan (nganggo gambar)

Cara nulis laporan mingguan (nganggo gambar)

Gumantung saka ukuran proyek, kadhang kala perlu dilaporake saben minggu, kayata ing proyek riset, magang, utawa ing perdagangan lan eceran. Laporan mingguan sing apik mesthine supaya manajer bisa menilai proses proyek kanthi cepet. Langkah-langkah Bagean 1 saka 3:

Cara nulis layang pangapunten: 15 langkah (karo gambar)

Cara nulis layang pangapunten: 15 langkah (karo gambar)

Sampeyan wis salah, nanging sampeyan siyap njaluk ngapura lan ndandani… Ide sing apik! Nulis layang pangapunten minangka cara sing apik kanggo ndandani lan bisa nggawe wong luwih apik, sanajan kesalahan kasebut ora disengaja. Kanthi maca ing ngisor iki, sampeyan bakal priksa manawa surat sampeyan bakal efektif lan ora nyebabake luwih akeh masalah.

Cara nulis surat: 15 langkah (karo gambar)

Cara nulis surat: 15 langkah (karo gambar)

Ngerti carane nulis surat iku penting, amarga katrampilan iki bakal mbantu sampeyan ing bisnis, ing sekolah lan ing hubungan pribadi. Dadi, sampeyan bakal bisa komunikasi informasi, nyebutake kepinginan utawa tresnamu. Nanging, sampeyan kudu ngetrapake sawetara aturan sing gampang kanggo nampilake surat kanthi bener.

Cara nulis layang kanggo imam: 11 langkah (karo gambar)

Cara nulis layang kanggo imam: 11 langkah (karo gambar)

Nulis surat kanggo pandhita Greja Katulik bisa uga rumit, nanging kudu ngetrapake prosedur sing bener yen sampeyan pengin ngajeni. Nanging, aja padha sumelang. Sampeyan mung kudu nemokake pangkat pandhita supaya sampeyan bisa ngirim korespondensi kanthi bener.

Cara miwiti nulis buku (nganggo gambar)

Cara miwiti nulis buku (nganggo gambar)

Apa sampeyan pengin miwiti nulis buku, nanging ora yakin arep miwiti piro? Apa sampeyan miwiti buku, nanging rumangsa ilang utawa ora topik? Maca informasi ing ngisor iki bakal menehi sawetara ide kanggo ngatur, ngembangake, lan nulis buku anyar sampeyan.

3 cara kanggo nulis biografi pribadi

3 cara kanggo nulis biografi pribadi

Nulis bio sing dipersonalisasi bisa dadi cara sing nyenengake kanggo nyedhiyakake awak dhewe lan ora ana sing luwih apik tinimbang duwe bab sing ngelingake sampeyan wong liya. Apa sampeyan pengin nulis biografi pribadi utawa biografi kanggo aplikasi mlebu universitas, proses nulis cukup gampang.

3 cara nulis geguritan

3 cara nulis geguritan

Kanggo nulis geguritan, sampeyan kudu bisa ngamati jagad sacedhake utawa ing njero ati. Geguritan bisa dadi topik apa wae, yaiku katresnan, rumangsa kelangan, utawa pager sing teyeng ing peternakan nalika isih cilik. Nulis geguritan bisa uga medeni, apa maneh yen sampeyan ora nganggep sampeyan kreatif utawa melu ide puisi.

Cara nulis pidato: 15 langkah (kanthi gambar)

Cara nulis pidato: 15 langkah (kanthi gambar)

Nalika wicara ing ngarep umum bisa dadi masalah sing angel, olahraga dadi luwih rumit yen sampeyan kudu nulis dhewe. Pancen, pidhato kudu narik ati lan gumantung karo kahanane, kudu menehi informasi, ngyakinake, motivasi utawa nyenengake para pamirsa.

Cara nulis artikel koran: 10 langkah (karo gambar)

Cara nulis artikel koran: 10 langkah (karo gambar)

Siaran pers minangka dokumen sing ditulis kanggo perhatian koran utawa majalah. Konten kasebut macem-macem: sampeyan bisa ngumumake acara sing bakal teka, nggambarake kepribadian, ngumumake penghargaan, promosi produk lan layanan anyar, nuduhake asil bisnis, lsp.

Cara nggawe peta (nganggo gambar)

Cara nggawe peta (nganggo gambar)

Apa sampeyan pengin nggawe kertu kanggo ngrampungake novel fantasi utawa nggawe souvenir ing papan sing wis dikunjungi? Pikirake kanthi tliti babagan apa sing bakal ditindakake, gambar sketsa lan sampeyan bakal dadi kartografer sing cepet banget!

Cara nggawe acara radio: 14 langkah (karo gambar)

Cara nggawe acara radio: 14 langkah (karo gambar)

Radio tetep dadi teknologi sing hebat sing digunakake saiki kanggo nggayuh pamirsa sing akeh, kalebu ing komunitas utawa ing saindenging negara. Siaran radio bisa uga ngemot musik, wawancara, warta, crita utawa konten liyane sing digawe utawa diawasi dening host utawa DJ.

Cara nulis pidato panrima upacara wisudha

Cara nulis pidato panrima upacara wisudha

Upacara wisuda minangka acara penting lan akeh wong nggunakake kesempatan iki kanggo matur nuwun marang kabeh sing ndhukung dheweke sajrone latihan utawa karir sekolah. Nanging, nulis pidato wisuda bisa dadi tugas sing angel banget. Apa sampeyan arep menehi pidato matur nuwun ing roti panggang utawa ing ngarepe wong akeh, ana sawetara tips sing kudu sampeyan tindakake supaya bisa kelakon.

Cara ngomongake dialek Rastafarian (nganggo gambar)

Cara ngomongake dialek Rastafarian (nganggo gambar)

Rastafarian minangka dialek sing diucapake utamane dening Rastafarians Jamaika. Basa Rastafarian luwih gampang dingerteni tinimbang patois Jamaika amarga kalebu kumpulan basa Inggris lan dudu dialek sing beda-beda kaya patois Jamaika. Gerakan Rastafarian, sing diwiwiti ing taun 1930-an ing Jamaika, adhedhasar kapercayan positif kayata persatuan, perdamaian lan siji katresnan.

Cara nerbitake puisi kanthi mandhiri (nganggo gambar)

Cara nerbitake puisi kanthi mandhiri (nganggo gambar)

Duwe maca kanggo puisi sampeyan angel digayuh. Penerbitan mandhiri minangka cara sing apik kanggo ngontrol proses penerbitan lan nggawe pamirsa, lan sawetara tips bisa mbantu. Langkah-langkah Bagean 1 saka 4: Siapke Ngrampungake Puisi Puisi Langkah 1.

Cara Ngerti Slang Kanada: 6 Langkah (Kanthi Gambar)

Cara Ngerti Slang Kanada: 6 Langkah (Kanthi Gambar)

Ing Kanada, kita wis cukup gegandhengan karo rong basa, tanpa kudu nganggo basa gaul. Pramila basa Inggris digunakake kanggo sastra, Skotlandia kanggo kutbah lan Amerika kanggo pacelathon. Stephen Leacock. Warga Kanada bangga banget karo sejarah, sejarah, warisan budaya lan keragaman linguistik (sanajan ana sawetara ketegangan antarane Anglofon lan Francofon!

Cara Ngevaluasi Pidato: 15 Langkah (Kanthi Gambar)

Cara Ngevaluasi Pidato: 15 Langkah (Kanthi Gambar)

Pancen angel diucapake ing ngarep umum. Apa sampeyan njupuk kelas kanggo sinau babagan menehi pidato utawa ngewangi kanca nyiyapake pidato matur nuwun utawa sapanunggalane, sinau menehi umpan balik sing konstruktif bisa mbantu pamicara nambah lan nglancarake pidhato.

Cara ngutip geguritan kanthi format APA: 11 langkah (karo gambar)

Cara ngutip geguritan kanthi format APA: 11 langkah (karo gambar)

Gaya APA (kanggo American Psychological Association) misuwur banget kanggo nggawe kutipan, utamane ing ilmu sosial. Yen sampeyan kudu nulis artikel ing format iki, kudu dingerteni manawa ana sawetara aturan sing kudu dipikirake. Kutipan sumber (kayata puisi) kayane wiwitane rada rumit.

Cara sinau basa apa wae: 9 langkah (kanthi gambar)

Cara sinau basa apa wae: 9 langkah (kanthi gambar)

Pancen angel sinau basa anyar, nanging ana sawetara teknik sing bisa digunakake kanggo sinau basa apa wae. Ora ana formula sihir kanggo sinau basa, nanging sampeyan bisa cepet nganggo basa asing kanthi rajin lan prakteke. Langkah-langkah Bagean 1 saka 2:

Cara nggambarake warna karo wong wuta: 8 langkah (kanthi gambar)

Cara nggambarake warna karo wong wuta: 8 langkah (kanthi gambar)

Wong sing bisa ndeleng kanthi becik ngerti warna apa, nanging kepiye cara nggambarake warna karo wong sing cacat visual utawa wong lamur? Tugas subyektif iki kayane angel amarga masarakat sing ndeleng warna beda-beda beda karo siji liyane. Nanging, sampeyan bisa nggandhengake pirang-pirang warna kanthi macem-macem ambune, selera, swara utawa sensasi kanggo mbantu wong sing buta utawa ora duwe pengaruhe ngerti warna.

Cara maca braille: 8 langkah (karo gambar)

Cara maca braille: 8 langkah (karo gambar)

Braille minangka metode maca teks tactile, dudu visual. Umume digunakake dening wong sing buta utawa cacat visual, nanging wong sing bisa ndeleng uga bisa maca braille. Ana akeh sebab kenapa, utamane kanggo wong sing duwe cacat visual ing kluwarga.

Cara mulang angka kanggo bocah-bocah TK

Cara mulang angka kanggo bocah-bocah TK

Ngerti apa tegese nomer lan angka iku penting banget saben dina. Ing taman kanak-kanak, umume bocah sinau ngetung lan ngembangake dhasar babagan cara kerja angka. Karya iki penting amarga nyiyapake tugas matematika sing luwih rumit sing bakal diadhepi ing taun-taun sabanjure.

Cara maca manual

Cara maca manual

Maca manual bisa uga dadi tugas sing angel. Sing terakhir bisa uga ngemot basa ironis kanthi sawetara ekspresi lan tembung sing ora dingerteni. Sampeyan bisa uga kewalahan amarga akeh kaca sing kudu diwaca. Nanging, ana cara sing bakal nggawe sampeyan luwih nyaman lan yakin nalika maca.

Cara ngomong Tagalog: 6 langkah (karo gambar)

Cara ngomong Tagalog: 6 langkah (karo gambar)

Masarakat ing Filipina kalebu wong sing apikan lan apikan. Kaya pedunung ing kabeh negara, dheweke seneng banget yen sampeyan ngupayakake sinau sawetara tembung saka basane. Tanpa fasih nganggo basa Tagalog, sampeyan bisa sinau sawetara ukara sing gampang, mula bakal migunani yen sampeyan nggawe kanca anyar, sanajan meh kabeh wong ing Filipina nganggo basa Inggris.

Cara maca novel sajrone sedina: 12 langkah (nganggo gambar)

Cara maca novel sajrone sedina: 12 langkah (nganggo gambar)

Maca novel sing nyenengake bisa dadi pengalaman sing nyenengake, nyenengake lan pendidikan. Sayange, akeh kita sing wis ora duwe wektu luang maneh kanggo maca. Aja padha sumelang! Yen sampeyan ngerti babagan carane ngrampungake, mung butuh sedina kanggo maca novel kanthi lengkap.

Cara menehi pidato kelulusan perguruan tinggi

Cara menehi pidato kelulusan perguruan tinggi

Mlebu sekolah menengah paling apik lan sampeyan bisa uga pengin menehi tandha ing kuliah. Pungkasi taun nganggo cathetan dhuwur sing menehi pidato wisuda lan mungkasi pengalaman sekolah kanthi cara sing apik! Langkah-langkah Langkah 1.

4 cara kanggo ngatasi sistem persamaan

4 cara kanggo ngatasi sistem persamaan

Ngatasi sistem persamaan jumlah kanggo nemokake regane sawetara sing ora dingerteni nggunakake sawetara persamaan. Sampeyan bisa ngatasi sistem persamaan kanthi tambahan, pangurangan, perkalian, utawa substitusi. Yen sampeyan pengin ngerti cara ngatasi sistem persamaan, cukup tindakake langkah-langkah kasebut.

4 cara kanggo nulis ing wong pisanan

4 cara kanggo nulis ing wong pisanan

Nulis ing wong pisanan bisa dadi tantangan sing nyenengake sing ngidini sampeyan nemokake perspektif narasi kasebut. Sampeyan bisa nulis crita cekak, novel, utawa opini kanthi gaya iki. Kanggo sukses karo nulis kasebut, sampeyan kudu trampil lan konsisten, nalika uga mriksa maneh yen wis rampung.

Cara nggawe papan sesanti

Cara nggawe papan sesanti

Papan sesanti minangka koleksi gambar, foto, lan pernyataan babagan impen, target, lan umume sing nggawe sampeyan seneng. Iki uga diarani papan impen, peta harta karun, utawa papan sesanti. Kanthi nggawe papan sesanti, sampeyan bakal duwe alat sing gampang kanggo mbantu sampeyan nggawe konsep.

3 cara sinau limang menit sadurunge ujian

3 cara sinau limang menit sadurunge ujian

Sampeyan bisa dadi stres nalika sinau kanggo ujian. Teknik paling apik kanggo sinau yaiku njupuk cukup wektu karo materi lan maca maneh informasi anyar kaping pirang-pirang nganti sampeyan pancen wis sinau kanthi bener. Umume sumber menehi saran supaya sampeyan ora ngenteni limang menit pungkasan sadurunge ujian kanggo sinau, nanging yen sampeyan ngenteni nganti wayahe pungkasan, ana teknik sing bisa mbantu sampeyan nggunakake paling limang menit kasebut.

Cara nyiyapake mulang piwulang: 15 langkah (kanthi gambar)

Cara nyiyapake mulang piwulang: 15 langkah (kanthi gambar)

Mulang subjek ing sembarang kelas mbutuhake ilmu, panguwasa, lan kemampuan kanggo antisipasi lan njawab pitakon. Siswa sampeyan bakal ngarep-arep sinau bab sing ora dingerteni lan entuk ilmu sing dibutuhake kanggo terus sinau, ora preduli apa wae subjek sing sampeyan mulang.

3 cara kanggo matur nuwun

3 cara kanggo matur nuwun

Ana akeh sebab kanggo matur nuwun. Sampeyan bisa ngucapake matur nuwun marang wong sing wis menehi hadiah, menehi sampeyan sih, utawa duwe pengaruh sing gedhe banget kanggo urip sampeyan kanthi cara apa wae. Apa wae alesan sampeyan ngucapake matur nuwun, sampeyan kudu tulus lan wenehake wong kasebut matur nuwun kanggo dheweke.

Cara sinau basa Inggris: 15 langkah (karo gambar)

Cara sinau basa Inggris: 15 langkah (karo gambar)

Inggris minangka basa sing praktis banget kanggo nguasai bisnis, lelungan utawa amarga alasan pribadi. Sinau basa anyar mbutuhake usaha, komitmen lan kekarepan sinau saka kesalahan. Iki padha kanggo basa Inggris! Langkah-langkah Bagean 1 saka 3:

Cara nganalisa studi kasus: 8 langkah

Cara nganalisa studi kasus: 8 langkah

Studi kasus digunakake ing sawetara program latihan profesional, utamane ing sekolah bisnis, kanggo nyedhiyakake kahanan nyata ing siswa lan kanggo menilai kabisane nganalisis aspek penting saka masalah sing diwenehake. Umumé, studi kasus kudu kalebu kanthi urutan:

Cara nggawe laser (nganggo gambar)

Cara nggawe laser (nganggo gambar)

Tembung "laser" nyatane akronim kanggo amplifikasi cahya kanthi emisi radiasi sing stimulasi, ing basa Prancis "amplifikasi cahya kanthi emisi radiasi sing stimulasi". Laser pertama digawe ing taun 1960 ing Laboratorium Penelitian Hughes ing California nggunakake silinder ruby ​​dilapisi perak sing tumindak minangka resonator.

Cara nggawe mesin uap (nganggo gambar)

Cara nggawe mesin uap (nganggo gambar)

Ekspresi "mesin uap" nuduhake abad kaping 19 kanthi pembuatan lokomotif pertama utawa mobil uap pertama (Stanley Steamer). Nanging, waspada manawa, dheweke ora mung digunakake kanggo mindhah kendaraan darat kanthi luwih cepet. Prinsip utama mesin uap bali menyang Antiquity kanthi mesin Heron saka Alexandria, yaiku luwih saka 2000 taun!