Kewan lan Kewan 2022, Oktober

3 cara kanggo ngerti yen ana pitik siap endhog

3 cara kanggo ngerti yen ana pitik siap endhog

Nalika pitik sing wis dirawat kanthi apik wiwit turu, dheweke bakal nindakake rutin saben 24-27 jam (yen wis cukup cahya). Kanggo ngerti nalika arep nyelehake endhog sing kapisan, sampeyan kudu mriksa pratandha fisik sing mbuktekake wis diwasa uga owah-owahan prilaku sing nuduhake manawa dheweke wis siyap.

Cara ngurus bebek (nganggo gambar)

Cara ngurus bebek (nganggo gambar)

Bebek sing lagi bubar mbutuhake lingkungan sing anget lan aman supaya bisa sehat. Yen sampeyan ngindhari kabeh bebaya potensial lan menehi akeh panganan lan banyu, bebek bayi sing kepengin weruh lan nyenengake bakal bisa ngambang lan nglangi dhewe sadurunge sampeyan ngerti.

Cara Ngelingi Kelinci: 10 Langkah (Kanthi Gambar)

Cara Ngelingi Kelinci: 10 Langkah (Kanthi Gambar)

Kelinci minangka makhluk sing alus lan grapyak, sampurna kaya kewan ingon. Nanging, dheweke wedi banget lan kudu akeh perhatian supaya bisa nyaman karo anane. Rangkulan pertama minangka cara paling apik kanggo nggayuh kapercayan, nanging yen wis dipercaya, luwih gampang sampeyan ngrampungake.

Cara ngrawat babi guinea

Cara ngrawat babi guinea

Babi Guinea minangka kewan cilik, nanging butuh akeh papan, wektu, gaweyan, lan interaksi manungsa. Yen sampeyan pengin nyediakake papan sing apik kanggo marmut kanthi menehi panganan, perhatian, papan urip, dandan lan perawatan kesehatan sing pas, sampeyan bakal oleh hadiah saka ndeleng kewan cilik sing ditawakake.

Cara nggayuh penyu (nganggo gambar)

Cara nggayuh penyu (nganggo gambar)

Penyu lan réptil liya ora mesthi tuwuh ing panangkaran, luwih-luwih nalika mbuwang. Nanging yen sampeyan seneng penyu lan ngupayakake tantangan, sampeyan bisa nyoba dhewe. Langkah-langkah Bagean 1 saka 4: nyiyapake penyu kanggo berkembang biak Langkah 1.

3 cara kanggo mbantu kucing turu nalika turu

3 cara kanggo mbantu kucing turu nalika turu

Kabeh wong ngerti yen kucing ngenteni turu kanthi akeh. Pancen, dheweke bisa turu nganti nembelas jam saben dinane. Nanging, ora kabeh turu sajrone jam kasebut mundur. Ora kaya mamalia, kucing ora duwe siklus turu siji saben dina. Sanajan dudu kewan nokturnal, dheweke asring turu ing tengah wengi, sing bisa nesu karo sing duwe.

Cara tuku unta (nganggo gambar)

Cara tuku unta (nganggo gambar)

Ana akeh sebab sing bisa nggawe wong pengin tuku unta. Sawetara wong pengin sing lelungan, sing liyane kanggo anakan. Apa wae alesan sampeyan, sampeyan kudu siyap karo wektu, komitmen lan tanggung jawab sing kudu dipikirake yen sampeyan dadi pemilik unta sing seneng.

Cara ngapusi kucing utawa segawon sing kesasar: 11 langkah (karo gambar)

Cara ngapusi kucing utawa segawon sing kesasar: 11 langkah (karo gambar)

Kewan sing kesasar bisa mbebayani lan sampeyan kudu eling yen sampeyan bisa uga ajrih. Yen sampeyan ora sengaja medeni, dheweke bisa uga kasar. Yen sampeyan pengin nyedhaki segawon utawa kucing sing kesasar, ana teknik tartamtu sing kudu sampeyan tindakake.

3 cara kanggo nyekel tikus omah sing oncat

3 cara kanggo nyekel tikus omah sing oncat

Sanajan tikus minangka makhluk sosial, nanging bebas banget. Ora umum yen tikus njupuk longgar saka wektu ke wektu lan yen ora bali dhewe, sampeyan kudu nyiyapake jebakan kanggo nyekel tanpa ngrusak. Langkah-langkah Cara 1 saka 3: Gunakake jebakan sing dituku ing toko Langkah 1.

Cara nyekel kadal lan ningkah ing omah

Cara nyekel kadal lan ningkah ing omah

Kepiye sampeyan pengin kadal minangka kewan ingon? Dheweke bisa dadi kewan sing apik kanggo dijaga ing omah amarga ora butuh perawatan. Dheweke ora rame, ora reget, lan ora butuh perhatian banget. Langkah-langkah Bagean 1 saka 4: nyiyapake habitat kadal Langkah 1.

Cara ngenali kewan kanthi rabies

Cara ngenali kewan kanthi rabies

Rabies minangka kondisi neurologis serius sing nyebabake kewan lan manungsa ing saindenging jagad. Ditularake liwat salira, asring liwat cokotan. Yen ora dirawat, virus rabies bisa tekan otak lan nyebabake pati. Amarga keruwetan virus kasebut, penting banget kanggo ngerti kepiye ngenali kewan sing kena infeksi, sing bisa ditindakake yen sampeyan nati prilaku, golek tandha-tandha fisik penyakit kasebut lan yen sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan iki.

Cara njaga hamster supaya adhem ing hawa panas

Cara njaga hamster supaya adhem ing hawa panas

Hamsters ngrasakake paling nyaman ing suhu antara 18 ° C lan 23 ° C. Yen luwih anget, penting supaya sampeyan tetep apik. Dheweke ora bisa kringet kaya manungsa, mula dadi tanggung jawab sampeyan supaya dheweke tetep seneng lan nyenengake sajrone kahanan cuaca kasebut.

Cara menehi kelinci urip sing paling apik

Cara menehi kelinci urip sing paling apik

Kelinci bisa dadi kewan sing nyenengake kanthi perawatan sing bener. Priksa manawa sampeyan ngurus terwelu, nganggo kurungan, panganan lan cukup wektu luang kanggo muter kewan kewan. Sampeyan pengin kelinci (kaya kewan kewan cilik) urip ing kahanan sing paling apik.

Cara nyelehake terwelu: 10 langkah (karo gambar)

Cara nyelehake terwelu: 10 langkah (karo gambar)

Nyelehake kelinci ing punggung lan nonton dheweke katon santai kabeh asring diarani "nyelehake kewan kasebut" utawa "hipnosis", nanging nyatane diarani "rasa tenang tonik". Utawa "hypoaesthesia". Iki minangka mekanisme pertahanan.

Kepiye duwe laba-laba minangka kewan ingon

Kepiye duwe laba-laba minangka kewan ingon

Akeh wong sing wedi karo laba-laba lan rasa wedi iki bisa dibenerake yen diwenehi spesies racun. Nanging, akeh wong sing seneng njaga dadi kewan kewan. Dheweke mbutuhake perawatan sing sithik lan bisa nyenengake. Laba-laba uga makhluk sing menarik banget sing bisa dadi kewan kewan sing apik banget.

Cara nentremake asu ing badai: 12 langkah (kanthi gambar)

Cara nentremake asu ing badai: 12 langkah (kanthi gambar)

Akeh segawon wedi banget karo badai petir. Pangowahan swara listrik, statis lan barometrik bisa nyebabake rasa wedi, kuatir lan gupuh ing kewan kasebut. Anjing ing kondhisi iki bisa ngrusak awake dhewe utawa bisa ngrusak properti. Sinau kanggo ngrampungake rasa wedi karo asu sampeyan kanggo badai petir lan tulung supaya dheweke reaksi luwih apik nalika badai mbesuk.

Cara siram penyu

Cara siram penyu

Baths minangka berkah kanggo penyu ingon, banyu utawa daratan. Malah minangka perawatan sing penting amarga kewan kasebut bisa rehidrasi. Iki uga ngidini ngresiki kulit ing kabeh penyu lan ngilangi ganggang ing antarane skala ing spesies akuatik.

Cara ngurus ferret (kanthi gambar)

Cara ngurus ferret (kanthi gambar)

Ferrets minangka kewan sing lucu, sing nggawe kewan kewan hebat yen sampeyan ngerti carane ngrawat. Dheweke butuh perhatian, perawatan sing apik lan lingkungan sing apik supaya bisa subur lan tetep sehat. Sampeyan bisa nindakake iki kanthi cara sing gampang banget.

Cara ngrawat kodhok Amerika: 10 langkah (kanthi gambar)

Cara ngrawat kodhok Amerika: 10 langkah (kanthi gambar)

Kodhok Amerika asring dadi perkara pertama sing mbahas nalika ngobrol babagan kewan kewan, nanging sampeyan bisa ngasilake yen sampeyan ngerti carane ngrawat. Siapke akuarium kanggo dheweke nganggo bahan sing niru alam supaya dheweke kepenak ing omah.

Cara ngurus anoles ijo: 9 langkah (karo gambar)

Cara ngurus anoles ijo: 9 langkah (karo gambar)

Anole ijo (anolis carolinensis) minangka kadal cilik sing lucu lan dadi pilihan populer ing antarane masarakat sing pengin gampang ngrawat reptil. Iki minangka jinis kewan sing bakal ngganggu sampeyan nalika awan kanthi lawakan lan warna sing nyenengake.

Cara nentremake asu nalika mercon

Cara nentremake asu nalika mercon

Swara lan lampu kembang api sing sumunar bisa medeni lan nglindhungi segawon. Yen ana kembang api ing wilayah sampeyan, tetep karo pet sampeyan kanggo nyenengake lan ngganggu dheweke saka swarane. Sampeyan uga duwe pilihan kanggo siyap-siyap mulih supaya bisa ngamanake kewan ingon-ingon.

Cara milih ula dadi ingon ingon

Cara milih ula dadi ingon ingon

Milih ula pisanan bisa dadi pengalaman sing nyoba. Nanging, yen sampeyan tuku reptil lan peralatan sing tepat ing ngarep, bakal luwih gampang sampeyan nggawe hubungan sing dawa lan nyenengake karo kanca anyar sing lagi nyusup! Langkah-langkah Bagean 1 saka 4:

3 cara komunikasi karo kewan

3 cara komunikasi karo kewan

Apa sampeyan nate mikir apa sing dipikirake utawa dirasakake kewan kewan sampeyan? Apa sampeyan wis nyoba ngerteni apa sing arep dikandhani? Apa sampeyan kadang pengin kewan kewan bisa ngomong karo sampeyan kanthi tembung? Yen sampeyan mangsuli pitakon kasebut, sampeyan bisa uga golek cara kanggo ngerti apa sing diandharake kewan kewan, nanging uga bisa komunikasi karo dheweke.

Cara ngurus iguana: 6 langkah (karo gambar)

Cara ngurus iguana: 6 langkah (karo gambar)

Iguanas minangka reptil getih sing adhem. Ora gampang ngrumati dheweke lan dheweke asring katon mati ing kurungan. Sampeyan ora nate tuku tanpa mikir. Iki minangka kewan sing butuh perawatan sing larang, sampeyan kudu priksa manawa anget lan cahya sing dibutuhake, pakan panganan sing pas lan pasangkani papan sing cukup kanggo tuwuh ukurane.

Cara ngurus serangga tongkat: 12 langkah (kanthi gambar)

Cara ngurus serangga tongkat: 12 langkah (kanthi gambar)

Saka jeneng ilmiah Carausius morosus, serangga tongkat morose, uga dikenal minangka serangga tongkat, minangka serangga sing dawa lan mirip tongkat. Sampeyan bisa nemokake ing akeh toko ingon ing saindenging jagad. Yen sampeyan wis tuku, sampeyan kudu priksa manawa sampeyan ngurus kanthi bener.

Cara diagnosa stroke panas ing terwelu

Cara diagnosa stroke panas ing terwelu

Kanthi rambut sing akeh banget, ora kaget yen terwelu nandhang stres panas. Sanajan penyakit kasebut bisa nyerang kelinci apa wae, umume duwe rambut dawa utawa kenthel, sing kabotan, sing enom banget utawa wis tuwa. Minangka pemilik, tanggung jawab sampeyan waspada kanggo pratandha sing nuduhake manawa nandhang sangsara, apa wae risikone.

3 cara kanggo ngurus hamster bayi

3 cara kanggo ngurus hamster bayi

Yen sampeyan duwe hamster bayi, apa sampeyan tuku utawa lair ing omah sampeyan, ngrawat dheweke bakal entuk sawetara gaweyan. Sanajan bayi karo ibune, sampeyan kudu ngawasi kanthi tliti kanggo mriksa manawa dheweke wis ngopeni lan ora ngrugekake.

Cara ngerti umur segawon kanthi mriksa untu

Cara ngerti umur segawon kanthi mriksa untu

Apa sampeyan ngerti manawa sampeyan bisa ngerti kira-kira umur segawon kanthi mriksa untu? Sanajan prakiraan kasebut ora jelas kanggo asu diwasa, bisa uga luwih tepat kanggo anak kirik sing biasane ilang untu bayi ing wektu tartamtu. Nliti untu mung menehi umur kira-kira, nanging saiki wis dadi papan sing apik.

Cara nggawe kolam penyu banyu njero ruangan

Cara nggawe kolam penyu banyu njero ruangan

Penyu minangka kewan sing saya populer, nanging angel dijaga ing omah. Akuarium ora menehi cukup ruangan garing, lan kolam ruangan bisa nyebabake ancaman bisa dadi predator. Yen sampeyan duwe papan lan katrampilan, kolam ruangan bisa dadi pilihan kanggo penyu.

Cara siram ferret: 9 langkah (kanthi gambar)

Cara siram ferret: 9 langkah (kanthi gambar)

Nyiram siram kaping-saben mbantu nyegah ambune ora enak lan infeksi. Sadurunge adus ferret, sampeyan kudu nyiyapake peralatan sing dibutuhake lan ngerti prosedur supaya ora ngganggu lan medeni kewan ingon. Langkah-langkah Bagean 1 saka 3:

Cara ngurus kodhok wit ijo

Cara ngurus kodhok wit ijo

Yen sampeyan seneng banget kodhok, Amerika Serikat Green Tree Frog (Hyla cinerea) minangka kewan sing apik kanggo sampeyan. Sanajan sampeyan ora prelu ndemek, pancen lucu lan nyenengake kanggo dideleng. Dheweke luwih seneng urip dhewekan, mula sampeyan mung kudu duwe siji.

Cara Ngurus Cacing Panganan: 9 Langkah (Kanthi Gambar)

Cara Ngurus Cacing Panganan: 9 Langkah (Kanthi Gambar)

Sadurunge diwasa, worm meal (Tenebrio molitor) ngliwati tahap larva. Ing wektu iki diarani: cacing pita. Cacing panganan umume digunakake minangka panganan kanggo tikus, manuk, reptil, lan uga laba-laba. Kajaba iku, dheweke duwe peran gedhe ing ekosistem amarga nggunakake bahan organik sing wis bosok lan njaga lingkungan supaya tetep resik.

Cara nglatih naga jenggot: 7 langkah (karo gambar)

Cara nglatih naga jenggot: 7 langkah (karo gambar)

Uga dikenal kanthi jeneng jenggot jenggot lan kanthi jeneng ilmiah Pogona vitticeps, naga janggut kasebut minangka réptil sing cerdas. Sanajan ora bisa nglatih dheweke main "njupuk" utawa teka yen ditelpon, sampeyan bisa mulang supaya biyasa ing ngarsane.

Cara nglatih hamster supaya ora cokotan: 14 langkah (karo gambar)

Cara nglatih hamster supaya ora cokotan: 14 langkah (karo gambar)

Hamster nggawe kewan kewan sing apik, nanging duwe kebiasaan ora bisa nyakot nalika wedi utawa kaget. Yen cokotan sampeyan, sampeyan bisa nglatih supaya ora rampung. Ana sawetara perkara sing bisa dicoba nalika nangani bal wulu cilik supaya ora nresep.

Cara ngrawat hamster bayi (nganggo gambar)

Cara ngrawat hamster bayi (nganggo gambar)

Hamster bayi lair budheg, wuta, lan tanpa jenggot. Supaya bisa urip, dheweke butuh perawatan sing pas, wiwit lair. Yen hamster wanita favorit sampeyan lagi ngandut, sampeyan kudu sinau babagan cara ngrawat dheweke lan bayine. Kanthi tumindak sing pas sajrone meteng lan nyapih, sampeyan bisa mesthekake yen bayi hamster bisa urip lan tekan omah sing aman.

Kepiye carane ngerti yen kepiting pertapa lara

Kepiye carane ngerti yen kepiting pertapa lara

Kepiting pertapa minangka crustacea sing biasane urip suwe lan ing koloni gedhe. Kadhangkala masarakat nganggep dheweke minangka kewan "pemula". Umume, gampang banget menehi krustasea iki supaya bisa urip sehat lan tetep sehat, nanging ing kahanan tartamtu bisa lara.

Cara nglatih parkit: 10 langkah (karo gambar)

Cara nglatih parkit: 10 langkah (karo gambar)

Parakeet minangka manuk cilik sing abadi lan akeh guneman. Yen sampeyan wis mutusake tuku salah sawijining kewan iki lan wis maca artikel babagan carane ngrawat parkit, saiki wayahe sinau babagan nglatih. Siapke kanggo seneng-seneng. Langkah-langkah Bagean 1 saka 3:

Kepiye cara nyingkirake kewan cacing pita

Kepiye cara nyingkirake kewan cacing pita

Cacing pita minangka parasit usus sing bisa nemplek ing tembok usus ingon-ingon, nyebabake kerusakan lan ngetokake nutrisi penting. Suwe-suwe, nalika cacing kasebut diwasa, bisa uga ngeculake bagean awak sing ngemot endhog ing kursi. Endhog sing diluncurake ing awak bakal netes lan nglairake cacing pita anyar sing bakal nyebabake kontaminasi luwih lanjut.

Cara ngerteni yen asu lagi lara: 12 langkah (karo gambar)

Cara ngerteni yen asu lagi lara: 12 langkah (karo gambar)

Para ahli percaya manawa asu luwih tahan lara tinimbang manungsa. Asile, angel kanggo nemtokake manawa kewan iki lara utawa ora. Sawetara asu bakal gampang menehi ngerti marang sing duwe yen lagi lara ing endi wae, lan liyane bakal tetep mandheg nalika nandhang rasa sakit sing luwih rumit.

3 cara kanggo mungkasi bajing mangan waluh

3 cara kanggo mungkasi bajing mangan waluh

Waluh lan colocynths liyane minangka dekorasi musim gugur pungkasan, nanging sayangé, akeh bajing sing nganggep sayuran hiasan kasebut nyenengake banget. Yen sampeyan ora ngati-ati, waluh bakal dadi camilan kanggo tikus lucu lan cerdas. Langkah-langkah Cara 1 saka 3: