Cara ndandani langit-langit bocor (nganggo gambar)

Bab lan Paragraf:

Cara ndandani langit-langit bocor (nganggo gambar)
Cara ndandani langit-langit bocor (nganggo gambar)
Anonim

Langit-langit bocor bisa nyebabake kerusakan serius ing omah yen ora dikontrol. Sadurunge mbenakake, priksa manawa golek sumber bocor lan ndandani. Sawise didandani, sampeyan bisa ngeculake banyu saka plafon lan njupuk tindakan sing pas kanggo ndandani kerusakan.

Langkah-langkah

Bagean 1 saka 3: saluran plafon

Ndandani Langkah Plafon Bocor 1

Langkah 1. Goleki pratandha kelembapan sing katon

Kanggo ndandani bocor, sampeyan kudu ngenali bagean ing plafon sing netes. Goleki drywall sing ambruk yen sampeyan ora ngerti asale banyune. Sampeyan uga bisa ndeleng area langit-langit sing ana bintik-bintik coklat.

Ndandani Langkah Langit-Langit Bocor 2

Langkah 2. Selehake lembar utawa terpal ing ngisor bocor

Iki bakal ngalangi perabotan lan jubin dadi ora udan. Iki uga bakal ngidini sampeyan nglumpukake lebu sing bakal tiba nalika sampeyan ngganti bagean sing rusak karo banyu.

Ndandani Ceiling Ceiling Langkah 3

Langkah 3. Lebokake ember ing sangisore bocor

Wadhah utawa ember bisa nglumpukake banyu sing tiba saka plafon. Iki bakal nyegah supaya ora ngrusak jubin lan ngidini sampeyan nglumpukake nalika miwiti ngucapake area sing kena pengaruh.

Ndandani Langkah Plafon Bocor 4

Langkah 4. Bor bolongan ing langit-langit nganggo obeng kanggo saluran

Gunakake obeng lan push menyang tengah endi bocor. Bor bolongan adoh saka pigura langit-langit. Iki bakal nyebabake banyu mudhun saka plafon lan mbatesi kerusakan luwih lanjut. Supaya ember ing sangisore banyu sing wis rusak supaya sampeyan bisa nglumpukake nalika nggawe bolongan.

  • Yen banyu nglumpukake ing plafon, bisa menehi tekanan lan nggawe bolongan sing luwih gedhe utawa ambruk.
  • Yen sampeyan nggawe bolongan sing luwih gedhe, sampeyan bisa uga ndeleng bocor saka endi sing luwih gampang.
Ndandani Langkah Plafon Bocor 5

Langkah 5. Ndandani sumber bocor supaya ora rusak ing mbesuk

Sadurunge ngganti bagean saka langit-langit sing bocor, penting kanggo milih sumber bocor. Sumber bocor umume yaiku retakan atap lan pipa sing rusak. Sawise sampeyan wis ngilangi banyu, sampeyan kudu nelpon spesialis atap utawa teknisi sing bisa ngatasi sumber bocor.

  • Ndandani bocor kanthi cepet bakal nyuda biaya perbaikan lan bisa nyegah kerusakan luwih lanjut.
  • AC sing rusak uga bisa nyebabake bocor. Garis kondensat sistem pendingin udara bisa tersumbat, sing bisa nyebabake kebanjiran sing bisa nyebabake bocor ing plafon.

Bagean 2 saka 3: copot plafon

Ndandani Langkah Langit-Langit Bocor 6

Langkah 1. Gawe bolongan inspeksi cilik ing drywall

Pateni daya sadurunge nindakake iki. Sadurunge ngganti langit-langit sing rusak, sampeyan kudu ngerti apa sing ana ing sisih liyane. Gawe bolongan kothak cilik kanthi jero supaya bisa dipasang ing drywall, nanging ora cukup jero supaya bisa tekan kabeh sing ana ing sisih liyane. Yen sampeyan nggawe bolongan lan ndeleng kabel listrik, pipa, saluran gas, utawa saluran kerja HVAC (pemanas, ventilasi lan AC), luwih becik ganti profesional nganggo plafon.

Ndandani Langkah Plafon Bocor 7

Langkah 2. Gambar kothak ing sisih sing kena pengaruh

Sawise sampeyan yakin manawa ora ana sing rusak ing plafon, sampeyan bisa miwiti ngilangi bagean sing wis rusak ing banyu. Gunakake alun-alun tukang kayu kanggo nggambar alun-alun ing sekitar wilayah sing kena pengaruh.

  • Alat iki bakal nggawe bolongan kothak sing bakal luwih gampang dipasang.
  • Yen kerusakan ukuran luwih saka 15 x 15 cm, sampeyan kudu njaluk pitulung profesional kanggo ndandani langit-langit sing rusak.
Ndandani Langkah Plafon Bocor 8

Langkah 3. Cut ngubengi bagean sing wis rusak

Gunakake garis minangka pandhuan, drive gergaji listrik menyang langit-langit lan wiwiti nglereni drywall sing kena pengaruh. Sawise sampeyan nglereni garis, sampeyan bisa nggunakake linggis kanggo pry panel sing rusak ing langit-langit.

Ndandani Langkah Langit-Langit Bocor 9

Langkah 4. Ukur potongan panel

Gunakake ukuran tape utawa panguwasa kanggo njupuk ukuran pas ing drywall sing sampeyan potong. Yen sampeyan ngukur potongan panel, sampeyan bakal ngerti dimensi sing dibutuhake kanggo piring panggantos.

Bagean 3 saka 3: ganti plafon sing rusak

Ndandani Langkah Plafon Bocor 10

Langkah 1. Potong kayu loro

Nggunakake gergaji, potong kayu lapis 23 x 10 x 1 cm. Potongan-potongan kayu kasebut bakal dadi dhukungan kanggo drywall. Yen sampeyan nggawe bolongan ing langit-langit lan ndeleng balok utawa geser logam, sampeyan ora prelu nggunakake krenjang kayu kasebut amarga bisa langsung ngubungake elemen kasebut.

Sampeyan uga bisa nglereni panel drywall ing tengah pigura sing paling cedhak, sing bakal ngidini sampeyan mbukak langkah iki

Ndandani Langkah Plafon Bocor 11

Langkah 2. Meneng krenjang kayu menyang bolongan ing plafon

Lebokake krenjang kayu lapis sing digawe ing bolongan lan lay ing plafon, supaya ana tumpang tindih 2 inci ing ndhuwur bolongan kasebut. Banjur lebokake loro sekrup ing atap sing wis ana lan ing balok. Sekrup kudu ing sisih ndhuwur lan ngisor saben kayu. Baleni proses ing sisih liyane bolongan.

Ndandani Ceiling Ceiling Langkah 12

Langkah 3. Cut sepotong drywall

Kudu 5cm luwih jembar lan luwih dawa tinimbang bolongan. Nglereni drywall panggantos ukuran iki bakal ninggalake 2,5cm wates ing saben sisih.

Iki minangka tambalan sing mung disaranake ditrapake ing area paling cilik 5cm x 5cm

Ndandani Langkah Plafon Bocor 13

Langkah 4. Ukur lan tandhani 2.5cm saka pinggir saben sisih sekat

Nguripake tembok lan gunakake penguasa kanggo ngukur 2,5cm saka saben pinggir plasterboard. Banjur gunakake penggaris lurus kanggo nggambar garis horisontal lan vertikal supaya bisa bingkai 2,5cm ing sakubeng tembok garing. Margin iki bakal ngidini papan gypsum panggantos dipasang ing plafon supaya flush.

Ndandani Langkah Plafon Bocor 14

Langkah 5. Potong bagean mburi drywall

Nindakake nalika ninggalake lapisan kertas ngarep. Gunakake piso utilitas, gunakake ing lapisan kertas mburi lan plester nganti tekan lapisan drywall ing ngarep. Gunakake tandha sing digawe ing sisih mburi garis gedhe minangka pandhuan nalika sampeyan ngethok. Banjur gunakake spatula kanggo mbusak plester lan lapisan kertas mburi kanthi ati-ati, supaya sisih ngarep kertas nggawe bingkai 2.5cm ing sak tembok garing.

  • Priksa manawa sampeyan ora ngethok nganti jero, yen ora ngethok lapisan ngarep ing drywall.
  • Gunakake lapisan ngarep kertas kanggo ngatasi perbaikan.
Ndandani Langkah Plafon Bocor 15

Langkah 6. Lebokake jas gabungan sing lancip ing bolongan kasebut

Sampeyan bisa nahan tambalan kanthi nggunakake senyawa entheng utawa kabeh tujuan. Produk iki kasedhiya ing Internet utawa ing toko hardware. Lebokake menyang pojok bolongan kanthi trowel. Banjur disebar kanthi tliti supaya disebar kanthi rata nggunakake trowel.

Ndandani Langkah Langit-Langit Bocor 16

Langkah 7. Tolak sirah akeh panggantos menyang bolongan

Ing sudhut, dorong potongan akeh ing bolongan. Banjur atur panel supaya flush nganggo plafon. Balok sing sampeyan ngaco sadurunge bakal dadi dhukungan kanggo plasterboard anyar.

Ndandani Langkah Plafon bocor 17

Langkah 8. Amanake piring menyang krenjang kayu

Gunakake bor listrik kanggo nempelake drywall anyar menyang krenjang kayu sing digawe sadurunge. Screw saben pojok potongan partisi kanggo ngamanake.

Kanggo potongan cilik nganti 5 x 5 cm, ora perlu nggunakake sekrup. Nanging, sampeyan bisa nggunakake kertas drywall kanggo nahan potongan kasebut

Ndandani Langkah Plafon bocor 18

Langkah 9. Gunakake senyawa ing permukaan drywall anyar

Gunakake trowel kanggo nyebar segel ing ndhuwur sisih panggantos. Lebokake iki ing pinggir kertas ngarep nganti plafon nganti ora ana sekrup sing katon lan sampeyan ora bisa ndeleng pinggir potongan piring kasebut.

Iki mbutuhake sawetara lapisan senyawa

Ndandani Langkah Plafon bocor 19

Langkah 10. Ayo senyawa garing sewengi

Sampeyan bisa mriksa manawa garing kanthi nutul ing ndhuwur senyawa ing tangan sampeyan. Sampeyan kudu garing kabeh sadurunge bisa wedhi lan nglukis.

Ndandani Langkah Plafon Bocor 20

Langkah 11. Sandi langit-langit lan copot senyawa gabungan sing berlebihan

Gunakake amplas sing apik kanggo ndhelik ing ndhuwur tembok garing sing anyar. Terusake sanding supaya panel anyar ditutup nganggo plafon lan pinggiran tambalan ora katon.

Sampeyan uga duwe pilihan nggunakake spons sanding sing dirancang khusus kanggo drywall

Ndandani Langkah Plafon Bocor 21

Langkah 12. Cetha drywall sing anyar

Lakukan iki kanthi cat sing padha karo langit-langit. Yen sampeyan ora duwe warna asli, sampeyan bisa uga kudu ngecet kabeh permukaan supaya panel anyar ora katon.

Popular dening topik