4 cara kanggo mindhah watu gedhe

Bab lan Paragraf:

4 cara kanggo mindhah watu gedhe
4 cara kanggo mindhah watu gedhe
Anonim

Ngalih watu gedhe kanggo lanskap utawa konstruksi kayane dadi tugas sing mokal. Nanging, ana sawetara cara kanggo nindakake iki. Sampeyan bisa mindhah jarak sing adoh kanthi nggunakake kerekan, nyeret, utawa nggunakake plank lan silinder. Sampeyan uga bisa nggunakake loader, sanajan iki solusi sing paling gampang, nanging uga larang banget. Preduli saka cara kasebut, mesthi bakal ana solusi kanggo mindhah watu gedhe saka papan liyane.

Langkah-langkah

Cara 1 saka 4: Gunakake angkat

Pindhah Rocks Gedhe Langkah 1

Langkah 1. Amanake angkat menyang titik sing tetep

Pasang angkat kanthi aman menyang obyek sing tetep. Sampeyan bakal nemokake kerekan ing toko DIY utawa internet. Sampeyan bisa nggandheng angkat ing batang wit utawa kendharaan trailer mobil sampeyan. Liwat pucuk angkat ing saubenging obyek sing tetep lan pasang pengait kasebut supaya klompok ora bisa longgar.

Pindhah Rocks Gedhe Langkah 2

Langkah 2. Tali ing watu

Liwat tali angkat ing watu kasebut. Umume, angkat sampeyan bakal dipasang nganggo tali nilon udakara udakara sepuluh sentimeter. Gunakake kanggo ikat watu lan iket simpul sing kenceng. Dadi, dheweke ora bakal longgar nalika ngalami ketegangan nalika sampeyan mindhah watu kasebut.

Pindhah Rocks Gedhe Langkah 3

Langkah 3. Operake tuas angkat

Sawise loro pucuk angkat wis diamanake kanthi kuat, pindhah tuas bolak-balik. Terusake nggunakake tuas kanggo ngliwati tikus nganti sampeyan mindhah watu menyang lokasi sing dipengini. Sawise rampung, copot taline saka watu lan titik lampiran.

Cara 2 saka 4: Seret watu kasebut

Pindhah Rocks Gedhe Langkah 4

Langkah 1. Angkat watu kasebut yen prelu

Lebokake tuas (linggis utawa linggis) ing sangisore watu lan lebokake sepotong kayu ing sangisore tuas kanggo nambah efek. Angkat watu kasebut kanggo mbebasake saka lemah, banjur gunakake sekop, uwalake rereget lan lebu liyane ing ngisor iki.

Pindhah Rocks Gedhe Langkah 5

Langkah 2. Tip rock menyang ban

Ikat tali kanthi aman menyang ban. Sawise ban dipasang, tutup nganggo kain gedhe, selembar sing lawas bisa uga trik. Kain kasebut bakal nyegah watu kasebut macet ing ban. Kanthi muter utawa miring, pasang watu ing ban. Gunakake tuas utawa angkat yen perlu.

Pindhah Rocks Gedhe Langkah 6

Langkah 3. Geser ban metu

Tarik senar sing dipasang ing ban kanggo nggeser. Pasang sarung tangan sing kandel lan jupuk tali sing dipasang ing ban. Narik, geser ban menyang lokasi sing dipengini, banjur angkat utawa pucukake watu saka ban lan pasang ing papan sing sampeyan karepake. Maneh, gunakake tuas utawa angkat nalika prelu.

Cara 3 saka 4: Gunakake papan lan silinder

Pindhah Rocks Gedhe Langkah 7

Langkah 1. Gunakake tabung baja

Selehake 4 pipa baja ing lantai. Priksa manawa sejajar karo siji lan sijine kanthi rata. Dawane lan jarak bakal gumantung saka dawa papan lan ukuran watu sing pengin dipindhah.

Pindhah Rocks Gedhe Langkah 8

Langkah 2. Lebokake papan ing tabung

Sawise tabung wis dipasang, lebokake papan ing ndhuwur banjur watu ing ndhuwur. Lembar utawa potongan kayu lapis sing lawas bisa digunakake kanggo dhukungan. Pusat ing 4 tabung, banjur gulung utawa pucukake watu kasebut. Gunakake tuas utawa angkat kanggo mindhah watu kasebut yen prelu. Coba nyelehake watu ing tengah papan.

Pindhah Rocks Gedhe Langkah 9

Langkah 3. Gulung papan

Pindhah papan lan watu nalika mindhah pipa sekaligus. Push rock supaya papan geser ing tabung. Yen papan wis cukup obah lan tabung mburi katon, jupuk tabung mburi lan pasang ing sisih ngarep supaya papan bisa geser. Terusake mindhah tabung lan geser papan nganti tekan lokasi sing dipengini. Banjur copot watu saka papan kanthi nggunakake pry bar utawa angkat yen perlu.

Cara 4 saka 4: Pindhah watu nganggo loader

Pindhah Rocks Gedhe Langkah 10

Langkah 1. Nggawa loader lan driver

Nggawa driver karo loader menyang situs kerja. Sampeyan bisa nemokake perusahaan sewaan loader ing Kaca Kuning utawa ing internet. Takon perusahaan kanggo ngirim driver sampeyan yen sampeyan ora ngerti babagan cara mbukak loader. Kandhani manawa sampeyan pengin mindhah watu gedhe lan janjian karo driver lan loader ing endi watu kasebut bakal dipindhah.

  • Loader minangka kendaraan serbaguna sing bisa digunakake kanggo mindhah beban sing abot.
  • Udakara 200 nganti 300 euro kanggo sewa karo sopir suwene 4 jam.
Pindhah Rocks Gedhe Langkah 11

Langkah 2. Muat watu menyang loader

Paling asring, kanggo mindhah watu gedhe, kita bakal nggunakake shovel utawa garpu. Kandhani sopir sing pengin dipindhahake rock kasebut supaya dheweke mbukak ing sekop utawa garpu. Sopir bakal ngliwati shovel utawa garpu ing sangisore watu kanggo ngangkat.

Pindhah Rocks Gedhe Langkah 12

Langkah 3. Mbusak watu kasebut

Gawa loader menyang lokasi sing dipengini banjur unload. Priksa manawa dalan antarane titik wiwitan lan pungkasan loader wis jelas. Sawise loader teka ing papan sing dituju, njaluk supir kanggo nyopot. Dheweke bakal nyelehake garpu utawa shovel lan nyelehake watu ing lemah.

Popular dening topik