Cara nginstal pipa ing jedhing

Bab lan Paragraf:

Cara nginstal pipa ing jedhing
Cara nginstal pipa ing jedhing
Anonim

Yen sampeyan duwe omah (utawa apartemen) utawa ndandani maneh lan sampeyan duwe anggaran sing sempit, sampeyan kudu nindakake gaweyan dhewe. Dadi, susunan utawa renovasi jedhing, pipa lan elemen, ora rumit kaya sing dipikirake. Sawetara alat, bahan baku sithik lan saiki kita gunakake!

Langkah-langkah

Bagean 1 saka 2: Rancang jedhing

Pipa Kamar Mandi Langkah 1

Langkah 1. Temtokake lokasi komponen kamar mandhi

  • Sampeyan kudu nemtokake sadurunge lokasi siraman (utawa shower), wastafel lan jamban. Wis rampung, lacak rute pipa sampeyan.
  • Sawise ngrampungake rute, sampeyan bakal ngerti manawa ngebor utawa nggali kerf. Sadurunge miwiti karya kaping pisanan iki, priksa manawa tata letak pungkasan.
  • Lacak nganggo potlot tukang batu, bolongan sing bakal digawe lan watesan getihen.
  • Ukur maneh kanggo ndeleng manawa sampeyan bener. "Ukur kaping pindho, nanging ngethok sekaligus", paribasan Swedia iki nemokake tegese lengkap ing kene.
  • Gawe trenches lan bolongan kabeh. Yen sampeyan kudu mateni banyu ing omah, gawea kabeh gaweyan kasebut luwih dhisik supaya ora kekurangan banyu saka kluwarga.
Pipa Kamar Mandi Langkah 2

Langkah 2. Pateni pasokan banyu menyang jedhing

Sadurunge kerja plumbing, sampeyan kudu mateni banyu ing jedhing. Temokake katup utawa tutup tutup lan mateni banyu

Pipa Kamar Mandi Langkah 3

Langkah 3. Pasang selang pasokan banyu

  • Sampeyan mbutuhake 5 inlet banyu: inlet banyu panas lan inlet banyu adhem kanggo bathtub (utawa shower), ditto kanggo wastafel lan mung siji inlet banyu adhem kanggo jamban.
  • Gumantung saka tata letak omah lan lokasi jedhing, sampeyan kudu ngebor lantai utawa tembok (utawa kalorone) kanggo ngakses pipa inlet sampeyan.
  • Sambungan keran saka wastafel lan bathtub ing inlets tembaga digawe dening pipa fleksibel.
  • Nggunakake kertas pasir, wedhi rong ujung pipa tembaga sing arep dipasang sol, tembaga kudu mengkilap banget. Solder macem-macem pipa ing inlet utama.
Pipa Kamar Mandi Langkah 4

Langkah 4. Sambungake pipa sampah sampeyan

Ing jedhing, pipa pembuangan ora kabeh duwe diameter sing padha. Jedhing kasebut kudu antara 100 nganti 125 mm. Kita bakal menehi slope supaya bisa gabung karo kolektor. Selang got sink yaiku 32 mm. Dene bak mandi utawa pancuran, umume 50 mm

Pipa Kamar Mandi Langkah 5

Langkah 5. Sijine jamban sampeyan ing panggonane

Blok jamban duwe rong bagean: mangkuk lan tank. Tansah nginstal mangkuk dhisik.

  • Sambungake mangkuk toilet menyang selang pembuangan. Sambungan biasane digawe ing sisih mburi. Sampeyan kudu duwe pipa penghubung PVC sing bisa dites menyang mangkuk kanthi tangan lan tancep ing pipa pembuangan.
  • Lebokake bolt mangkuk lan kencengi. Sampeyan luwih dhisik bakal nggali rong bolongan ing lemah lan masang rong dowel. Yen sekrup wis kenceng, lenggah ing kursi jamban lan delengen apa mangkene wis obah. Yen mangkono, kencengake bolt.
  • Coba waca mangkok wis rata. Lebokake loro tutup ing bolt mbenakake.
  • Aman wadhah toilet menyang mangkuk nggunakake batang lan baut sing disedhiyakake.
  • Sambungake listrik menyang tank. Wis rampung kanthi fleksibel sing nyambung menyang sisih ndhuwur tank.
Pipa Kamar Mandi Langkah 6

Langkah 6. Pasang sink

Gawe rakitan pisanan sing kasar kanggo ndeleng centering lan dhuwure.

  • Dhuwur wastafel ditemtokake dening sikile sing mung diselehake ing jubin. Yen wastafel sampeyan adhedhasar struktur kanthi sikil, njupuk tandha banjur pasang menyang lantai.
  • Sambungake sink menyang inlets banyu panas lan adhem. Amanake faucet, atur tuas saluran banjur lebokake katup.
  • Ndandani sink permanen. Sampeyan saiki bisa saiki banjur selang selang. Ana adaptor PVC lan akordeon sing sampeyan mung kudu meksa.
Pipa Kamar Mandi Langkah 7

Langkah 7. Kenalake bak utawa wadhah shower

  • Tandhani garis gedhe bak utawa pancuran ing lantai. Temtokake lokasi saluran pembuangan lan dawa pipa sing dibutuhake.
  • Saiki pipa saluran lan gawe kumpul kosong.
  • Yen kabeh kayane bener, lem selang saluran menyang stopkontak (shower).
  • Sijine bak (pancuran) ing panggonane. Priksa manawa plumb ing kabeh arah.

Bagean 2 saka 2: Jaga jedhing

Pipa Kamar Mandi Langkah 8

Langkah 1. Gunakake cangkir sedhot kanggo unclog jamban sampeyan

  • Sawise pipa wis rampung, ngerti yen sampeyan ora kebal kanggo sawetara masalah, ora sanalika, nanging mengko.
  • Kanggo mbukak jamban, ora ana sing luwih gampang: lebokake cangkir nyedhot ing sisih ngisor mangkuk lan pompa kaping pirang-pirang.
  • Yen ora cukup, gunakake ferret pemblokiran. Yaiku kabel fleksibel dawa sing diakhiri nganggo spiral logam. Dikenalake sabisa kanthi tangan menyang bolongan jamban. Nalika ketemu gabus, sampeyan kudu ngowahi engkol sing bakal nambah ferret lan mlumpat gabus.
Pipa Kamar Mandi Langkah 9

Langkah 2. Copot sink sampeyan karo cangkir nyedhot utawa ula

  • Yen sink wis clog, sampeyan bisa nggunakake cangkir nyedhot utawa ferret.
  • Yen ora bisa, sampeyan kudu mlebu ing wastafel lan mbatalake siphon. Resiki sak tenane, kalebu outlet pipa.
  • Yen perlu, lebokake kabel sing kaku menyang siphon supaya bisa ngasilake rereget. Sampeyan bisa nindakake perkara sing padha karo selang pembuangan.
Pipa Kamar Mandi Langkah 10

Langkah 3. Gunakake selang kanggo pembuangan lantai

  • Copot layar kamar mandhi lan jalanake selang kebon liwat saluran sing sampeyan bisa lunga.
  • Nggunakake rags, pasang papan ing pipa supaya banyu ora munggah maneh.
  • Nguripake banyu kanthi lengkap, banjur pateni sawise sawetara detik.
  • Terusake kanthi cara iki kanthi nguripake lan mateni banyu nganti banyune normal.
Pipa Kamar Mandi Langkah 11

Popular dening topik