Cara ngatur ruang paling ngisor (kanthi gambar)

Bab lan Paragraf:

Cara ngatur ruang paling ngisor (kanthi gambar)
Cara ngatur ruang paling ngisor (kanthi gambar)
Anonim

Nalika sampeyan tuku omah iki, sampeyan langsung niliki ruang kosong sing amba ing ruang paling ngisor, lan yakin yen ana sing apik bisa ditindakake. Nanging kepiye carane sampeyan ngrampungake lan regane apa? Apa kabeh kudu rampung utawa mung bagean? Apa prelu nggawe tembok pamisahan? Apa ing kene sampeyan bakal nggawe ruangan multimedia impen? Utawa luwih becik kamar tamu kanggo nampani Lik Simone. Aja geger ! Kabeh bakal apik…

Langkah-langkah

Bagean 1 saka 4: Apa sing kudu ditindakake sadurunge sampeyan miwiti

Rampungake Dhasar Sampeyan Ing Langkah 1

Langkah 1. Watch kanggo masalah jamur lan lumut

Sadurunge miwiti ngrancang ruang bawah tanah, sampeyan kudu priksa manawa ora duwe masalah cetakan lan lumut utama saka kabeh jinis. Sampeyan kudu nindakake kabeh supaya bisa disingkirake lan supaya banyu ora teles. Perlu kerja tartamtu. Yen sampeyan ngerteni manawa iki angel banget utawa larang banget, luwih becik maneh dipikirake proyek pangembangan sampeyan.

Rampungake Dhasar Sampeyan Langkah 2

Langkah 2. Evaluasi anggaran renovasi sampeyan

Sawise sampeyan nggawe manawa ruang paling ngisor bisa diowahi, sampeyan kudu ngetrapake anggaran. Sampeyan kudu nggatekake bahan bangunan, buruh sing bisa nyewa, alat kanggo tuku, suku cadang utawa dekorasi (contone kanggo jamban lan shower).

Ngrekrut kontraktor utawa desainer interior bisa dadi ide sing apik amarga ngerti kabeh barang lan bisa mbantu sampeyan nganggarkan anggaran lan ngirit dhuwit liwat koneksi

Rampungake Dhasar Sampeyan Langkah 3

Langkah 3. Wayahe ngrancang renovasi sampeyan

Sampeyan kudu nggawe rencana ruang mbesuk, luwih-luwih yen sampeyan dhewe nindakake pakaryan kasebut. Kita kudu ngukur kabeh, papan sing amba lan cilik, dawa lan dhuwur, kanthi ringkes, KABEH. Ngetung permukaan (lantai, padusan, jamban, lsp) Temtokake pirang-pirang partisi sing dibutuhake lan mulane plasterboard, lsp. Gawe rencana umum lan ruangan ing ruang paling ngisor. Nuduhake karya sing bakal ditindakake (ing kene, trench, ana getihen kanggo kabel listrik, lsp). Elingi: ngukur kaping pindho, nanging mung dipotong sapisan!

Rampungake Dhasar Sampeyan Langkah 4

Langkah 4. Kudu jumbuh karo ukum

Tindakake langkah sing dibutuhake kanggo entuk kabeh idin lan pemriksaan sing dibutuhake. Sadurunge nerusake, penting banget kanggo entuk kabeh idin lan inspeksi sing dibutuhake saka layanan teknis balai kutha sampeyan. Kabeh padha, sampeyan ora pengin ngrusak kesehatan sampeyan kanthi ngatur kabeh supaya ing sawijining dina ana wong teka lan ujar: "Apa sing sampeyan lakoni ilegal, kabeh kudu dirusak!" Utawa, sawise badai gedhe, kabeh gaweyan bakal rusak dening lendhut!

Bagean 2 saka 4: nindakake gaweyan dhasar

Rampungake Dhasar Sampeyan Langkah 5

Langkah 1. Copot apa sing ana ing ruang paling ngisor

Entuk kabeh sing disimpen ing ruang paling ngisor. Bisa uga mesin cuci, pengering, lemari, prabotan, kothak lsp. Cekake kabeh! Sampeyan kudu duwe akses gratis menyang kabeh tembok, menyang kabeh jubin, menyang kabeh pojokan. Ora ana sing kudu ngganggu sampeyan!

Rampungake Dhasar Sampeyan Langkah 6

Langkah 2. Ngresiki jubin

Yen sampeyan duwe lantai konkrit, ayo bisa ngresiki sadurunge miwiti. Sapu kabeh rereget lan lebu, wisuh. Temokake lan ndandani infiltrasi lan cetakan masalah: saiki wayahe! sawise iku bakal kasep!

Rampungake Dhasar Sampeyan Langkah 7

Langkah 3. Kawat lantai paling ngisor kanthi listrik

Asring, iki minangka tugas sing kita masrahake menyang spesialis amarga aspek iki teknis. Paling apik, sampeyan bakal nindakake instalasi sing ora bisa digunakake. Paling ala, sampeyan duwe risiko kejut utawa kejut listrik (lan sampeyan ora bakal bisa uga Vil Coyote nalika petualangan!) Kajaba sampeyan pengin nyoba gelar pemadam kebakaran anyar, nyewa tukang listrik sing serius. Yen sampeyan duwe pengalaman, mesthine sampeyan bisa nindakake tugas kasebut dhewe. Ing kasus iki, luwih dhisik kudu nggambar sirkuit listrik sampeyan.

Rampungake Dhasar Sampeyan Langkah 8

Langkah 4. Nerusake bagean pipa

Ing kene maneh, masalah profesional. Mesthi wae, ana risiko sing luwih sithik tinimbang listrik, nanging ing sisih biaya, yen ora bisa digunakake kaping pisanan, sampeyan bisa uga mbebayani anggaran. Plumbing lan fittings regane larang regane! Kaya cabling, sampeyan kudu nggawe rencana lan netepke bahan sing dibutuhake.

Rampungake Dhasar Sampeyan 9

Langkah 5. Insulate lan instal langit-langit sampeyan

Isolasi penting ing kene, utamane isolasi swara. Yen sampeyan duwe rencana nggawe ruangan multimedia, mula ora ngganggu wong sing manggon ing lantai ndhuwur! Wenehi bahan anti-swara sing apik kanggo nglindhungi langit-langit sampeyan lan kabeh wong bakal seneng! Yen ora, pambangunan langit-langit sing digantung bisa uga cukup.

Rampungake Dhasar Sampeyan Langkah 10

Langkah 6. Insulate tembok

Penting banget kanggo insulate tembok ruang paling ngisor. Iki bakal ngidini sampeyan dadi panas ing ruangan sing luwih adhem iki kanthi luwih efisien. Kasedhiya macem-macem jinis insulasi (piring insulasi, busa sing ditambahi, lsp). Entuk saran ing departemen DIY.

Bagean 3 saka 4: gawe sekat lan jubin

Rampungake Dhasar Sampeyan 11

Langkah 1. Instal pigura saka sekat

Iki minangka balok sing bakal nggawe kerangka tembok sampeyan. Mesthi wae, lokasi kasebut ditemtokake sajrone tahap pertama. Kerangka iki bisa digawe saka kayu utawa waja. Saben bahan kasebut duwe kaluwihan lan kekurangan. Golek pitulung lan aja ragu-ragu njaluk akeh saran!

  • Minangka aturan, kayu luwih murah, nanging waja luwih kuwat.
  • Ing tahap iki, sampeyan bisa nginstal insulasi ing kerangka iki (wol kaca utawa wol rock).
Rampungake Dhasar Sampeyan Langkah 12

Langkah 2. Rampungake nglumpukake tembok lan pasang partisi

Sawise kerangka kerja wis ana, lay plasterboard lan aman kanthi aman. Segel spasi interplate nganggo tape sing disedhiyakake kanggo tujuan iki. Mengko, sampeyan mung kudu nutupi lapisan sing disenengi: cat, karpet, wallpaper, lsp.

Rampungake Dhasar Sampeyan Langkah 13

Langkah 3. Rampungake tutup sampeyan

Yen durung rampung, sampeyan kudu nggawe plafon. Utawa sampeyan ndandani plasterboard utawa nggawe langit-langit sing salah. Mengko, sampeyan mung kudu nutupi lapisan sing disenengi: cat, gabus, wallpaper, lsp.

Rampungake Langkah Dhasar Sampeyan 14

Langkah 4. Kepiye yen sampeyan ninggalake lantai beton mentah kasebut?

Kaping pisanan, trendi banget. Banjur sampeyan ngirit dhuwit kanthi nggawe wuda. Pancen rada adhem, nanging pikiren. Lantai beton bisa dicet: trendi banget.

Rampungake Langkah Dhasar 15

Langkah 5. Lebokake karpet ing beton sampeyan utawa bangun lantai laminasi

Pilihan sampeyan dhewe. Laminate jubin dadi insulasi, kamar sampeyan bakal dadi luwih anget. Kosok baline, sampeyan regane luwih akeh lan bakal kelangan ruang kepala! Pancen sampeyan dhewe!

Rampungake Ruang Bawah Tanah 16

Langkah 6. Pasang lawang

Yen sampeyan wis ngrencanakake siji utawa loro kamar turu, mesthine kudu lawang! Ditto kanggo jedhing lan jamban. Priksa manawa kabeh wis diinstal (sink, bathtub, lemari…), lawang bisa dibukak lan ditutup!

Bagean 4 saka 4: Miwiti Rampung

Rampungake Dhasar Sampeyan Langkah 17

Langkah 1. Instal cetakan

Cetakan langit-langit penting yen sampeyan pengin ruang paling ngisor kanthi gaya lawas. Yen jubin sampeyan nganggo gaya iki, luwih becik sampeyan nindakake perkara sing padha ing ruang paling ngisor ing omah sampeyan supaya omah sampeyan duwe kesatuan dekorasi.

Rampungake Dhasar Sampeyan Langkah 18

Langkah 2. Instal baseboards lan pigura lawang

Baseboards lan frame bakal ngowahi ruang bawah tanah kanthi radikal sing bakal dadi ruang tamu nyata. Nginstal rong elemen kasebut minangka dolanan bocah: sampeyan kudu ngerti cara ngukur, motong lan lem. Kanthi ati-ati, iki minangka operasi sing ora nyebabake masalah!

Rampungake Dhasar Sampeyan 19

Langkah 3. Cat kamar sampeyan

Yen sampeyan pengin kamar ing ngisor katon luwih gedhe, cat kanthi nada terang. Tembok putih, karpet cahya, perabotan cahya gedhe, kabeh bakal digabungake supaya ruangane luwih gedhe.

Rampungake Langkah Dhasar 20

Langkah 4. Gawe langit-langit katon luwih dhuwur tinimbang saiki

Yen sampeyan ora pengin ruang bawah tanah katon kaya rong, coba tampilake langit-langit katon luwih dhuwur tinimbang nggunakake trik visual. Cat langit-langit putih. Gawe suspensi singkat, aja nganti penggemar!

Rampungake Dhasar Sampeyan Langkah 21

Langkah 5. Pak, mutusake supaya ruang paling ngisor ing omah sampeyan mung kanggo wong lanang

Nanging, luwih becik yen nyedhiyakake ruang khusus (kayata conto kanggo bengkel lukisan) kanggo Nyonya, yen ora waspada marang konflik!

Rampungake Dhasar Sampeyan Langkah 22

Langkah 6. Instal garis

Bar asring ditemokake ing ruang paling ngisor: yen sampeyan duwe sethithik (utawa akeh!) Kanggo ngombe, swara ora rame ing tangga teparo! Sampeyan bisa tuku wis siyap, siyap diinstal utawa dibangun dhewe, yen sampeyan wujude tukang kayu! Sampeyan bisa nambah tabel kolam!

Saran

  • Lebokake lawang kanthi maksimal, lan gunakake lengkungan lan kolom kanggo macak. Coba pasang lawang Prancis (kaca) supaya luwih akeh cahya ing kantor, kayata, lan lawang padhet kanggo kamar sing mbutuhake privasi. Kanggo pamisahan parsial, lawang kaca hiasan (jinis kaca patri) nggawa keanggunan ing ruangan.
  • Yen sampeyan kudu ngerti jarak ing antarane rong tembok utawa ing antarane rong titik sing adoh, gunakake teknik ing ngisor iki. Ukur ukuran tape sampeyan, lebokake ing lemah, sijine pucuk siji ing salah sawijining tembok, gawe tandha ing lemah udakara setengah jarak. Elingi jarak mesthine! Apa sing padha saka tembok liyane. Tambah loro dawa. Yen ora, njupuk meter laser!
  • Kanggo klambi tembok, mesthine sampeyan bisa nyelehake panel, nanging plester nyedhiyakake rendering sing luwih rapi. Paneling cepet rusak lan ora suwe banget. Sajrone jangka panjang, mula luwih becik nyelehake drywall sing umure luwih dawa.
  • Nyedhiyakake pita pangukur dawa 7 nganti 10 meter, kanthi kualitas apik, kanthi garis 2 cm amba. Pita kasebut banjur luwih kaku lan mulane luwih praktis kanggo ditangani, ora bakal gampang muter dhewe. Kajaba iku, luwih praktis yen sampeyan lagi nyambut gawe dhewe utawa ing posisi sing kikuk, nalika sampeyan lagi ing tangga utawa dataran tinggi.
  • Yen bisa, coba instal lawang utawa jendhela keamanan, kanthi bukaan ing njaba yen sampeyan kudu cepet-cepet metu nalika ana geni, kayata. Kajaba iku, pasang detektor asap lan / utawa geni miturut peraturan sing berlaku ing omah sampeyan (sambungake weker anyar iki karo weker sing wis ana ing omah utama)

Piweling

  • Priksa manawa ana bocor banyu sadurunge miwiti. Nilai keruwetan masalah kanggo nemtokake perbaikan sing pungkasane dibutuhake lan njupuk tindakan pencegahan supaya ora ana masalah banyu ing mbesuk. Priksa njaba kanggo masalah sing bisa ditemokake kayata talang sing diblokir, downspout sing kurang, kekurangan saluran ing sisih ngisor tembok.
  • Klumpukake informasi sing bisa ditindakake sadurunge miwiti.
  • Sanajan wis rampung, ruang bawah tanah bisa nyebabake cetakan lan masalah liyane sing gegandhengan asor ing tembok sing ana hubungane karo njaba. Amarga iku sampeyan utawa profesional sing nginstal kudu mikir babagan anti banyu, insulasi, ventilasi tembok tembok. Yen ora ana ruang nyusup sing apik ing antarane partisi lan tembok eksterior, sampeyan kudu nginstal piranti ing antarane kalorone sing bakal nyedhot kelembapan (insulasi), mula bisa nyegah jamur lan jamur.
  • Ventilasi lan sanitasi. Udara seger kudu bisa sirkulasi ing ruang paling ngisor liwat jendela utawa instalasi jinis CVMV (ekstraktor). Masalah asor lan kondensasi ditampilake yen tingkat asor njaba luwih saka 40%. Pasang ekstraktor sing apik kanggo ngilangi kelembapan kanthi cepet lan lawang lan jendhela sampeyan kudu ditutup taun kepungkur. AC uga migunani kanggo ngilangi asor.
  • Ngamanake ruang paling ngisor lan omah sampeyan. Duwe daya cadangan (generator) lan ngawasi piranti kanggo kompa sump. Yen sampeyan wis nginstal pompa kasebut kanggo narik banyu saka ruang bawah tanah, coba pompa cadangan yen pompa utama gagal lan generator listrik back-up. Gawe kumpulan listrik sing koheren.
  • Sampeyan bakal ngerti: pas ruang paling ngisor ora tugas sing gampang!

Popular dening topik