Cara nyelehake pekarangan gawean (nganggo gambar)

Bab lan Paragraf:

Cara nyelehake pekarangan gawean (nganggo gambar)
Cara nyelehake pekarangan gawean (nganggo gambar)
Anonim

Yen wis dipasang kanthi bener, pekarangan gawean ora mbutuhake akeh pangopènan, kajaba, sawayah-wayah, ngumbah nganggo jet banyu. Pamasangane dudu tugas sing gampang, luwih-luwih yen sampeyan duwe area sing amba. Iki sing paling apik yen njaluk pitulung saka sawetara kanca.

Langkah-langkah

Bagean 1 saka 3: nyetel panggung

Langkah 1. Copot lapisan ndhuwur lemah

Yen sampeyan nginstal suket gawean ing lemah, kudu digali udakara 7 nganti 10 cm supaya bisa madeg dhasar. Utamane, copot kabeh suket lan oyot sing mengko bisa nggawe permukaan sing ora rata.

  • Yen lemah soggy, ngenteni sawetara dina supaya garing supaya ora mudhun saka lokal.
  • Ing jalur iki, wilayah sing wis diresiki ora kudu level sing sampurna, nanging luwih becik yen kompak karo sikil utawa karo wanita. Sampeyan wis bisa menehi slope kanggo saluran banyu.

Langkah 2. Pikirake babagan saluran pembuangan

Yen instalasi sampeyan ana ing situs sing apik, sampeyan ora duwe masalah saluran pembuangan banyu amarga pekarangan ngidini banyu bisa nembus lan sampeyan wis nyelehake lapisan got. Saliyane, ing lemah sing kurang sithik utawa permukaan sing atos (beton), sampeyan kudu ati-ati.

  • Yen sampeyan ora duwe sistem saluran sing cedhak, luwih dhisik sampeyan kudu gali lan instal saluran gawean.
  • Yen sampeyan ana ing wilayah sing ora udan udan, sampeyan mung bisa nyedhiyakake sumur keblasuk cilik ing saubenge pekarangan: saben 6 nganti 8 inci bakal ana siji.

Langkah 3. Siapke wates saiki

Yen sampeyan durung nginstal, pasang gasket ing sakubenge kebon pekarangan. Tujuane kanggo nyegah pekarangan kendur utawa mundur. Strip plastik khusus biasane diluncurake kanggo tujuan iki.

  • Yen sampeyan pengin pelek sing luwih landhep, sampeyan bisa nyandhang konkrit cilik kanggo ngubengi kabeh keliling.
  • Persimpangan ora kudu overhang ing pekarangan, amarga bisa uga ana masalah saluran pembuangan.

Langkah 4. Tambah kain mulch (opsional)

Yen sampeyan ana ing wilayah sing akeh gulma, luwih becik nyelehake kain geotextile ing sisih ngisor kursi, ing lemah kasebut dhewe. Alangi iki uga bisa nyuda cacing tanah lan kabeh kewan sing manggon ing lemah.

  • Geotextile iki uga bisa dilebokake ing backfill.
  • Yen sampeyan duwe masalah sawetara rodent, coba pasang bolong.

Bagean 2 saka 3: nyiyapake dhasar kanggo pekarangan

Langkah 1. Nyebarke bahan dhasar

Tuku watu, kerikil, utawa granit sing remuk, kanthi ukuran ora luwih saka kothak 10mm. Tutup area sing wis diresiki nganggo lapisan 7-10 cm saka bahan iki supaya ora kendur lan bisa nambah saluran pembuangan.

  • Dene jumlah kasebut, cacahe udakara sak meter meter kubik nganti sepuluh meter persegi pekarangan. Goleki kemasan kanggo jumlah sing disaranake utawa takon marang sing adol.
  • Yen sampeyan masang pekarangan ing beton utawa permukaan sing angel, coba pasang lapisan karet anti karet utawa produk leveling dhewe. Sampeyan bisa ngliwati langkah iki yen papan sampeyan duwe lereng sing bener kanggo saluran banyu lan yen sampeyan duwe pekarangan sing cukup kanggo nutupi kabeh.

Langkah 2. Slope kursi sampeyan

Nggunakake garu sing jembar, jebule kursi sampeyan. Sampeyan uga butuh level, taruhan, senar lan ukuran kanggo menehi lereng 2-3% (kalebu lereng 2 nganti 3 cm saben meter linier). Banyu kudu pindhah menyang sistem pembuangan utawa got.

Langkah 3. Basah lan kompak basis iki

Nggunakake selang, sithik banyu kerikil utawa wedhi supaya gampang nyepetake. Kanggo kompak kursi sampeyan, gunakake rammer, mesin uap manual utawa wanita. Tujuane kanggo nyuda lapisan sing dipasang minimal 10%, utawa minimal udakara 1 cm. Sawetara wacana ing arah sing beda-beda dikarepake.

  • Piring kedher minangka alat sing paling efisien kanggo karya kasebut.
  • Kabeh alat kasebut kasedhiya ing toko sewa peralatan. Ngelingi regane sing murah, sampeyan bisa tuku wanita, dheweke bakal terus ngawula marang sampeyan.

Langkah 4. Copot soda nalika nunggu base wis siyap

Temokake area sing ana gandhengane sing cukup gedhe kanggo ngilangi gulungan sod sampeyan. Tujuane yaiku kanggo mulihake bentuk pekarangan sawise kondhisine wis suwe. Dene kursine kudu garing, atos lan alus supaya bisa dilumpuhake suket.

  • Yen kursi durung rata, mesthine kudu luwih kompak.
  • Yen kursi wis akeh banget, sampeyan kudu nambah lapisan elemen sing apik supaya persimpangan ing antarane pekarangan lan pinggiran njaba sampurna.

Bagean 3 saka 3: nyelehake pekarangan gawean

Langkah 1. Lebokake strip sod sampeyan

Ukur area sing bakal ditutupi, banjur kumpulake dawa lan jembaré suket suket sampeyan. Nindakake petungan sampeyan, supaya ora kakehan kapitunan. Karo kanca, wenehake saben suket, banjur lay ing lemah. Aja nyeret dawa ing permukaan sing wis dirawat, sampeyan bisa uga ngrusak.

Kanggo umume lawn buatan, agul-agul rumput (serat) palsu kabeh miring ing arah sing padha. Jalaran suket kudu dilebokake supaya kabeh serat padha arah, yen ora bakal alami

Langkah 2. Gawe potongan sing dibutuhake

Nggunakake pemotong karpet utawa piso utilitas, potong suket ing sisih mburi sampeyan ing endi wae kanggo ngetutake kontur ing pekarangan.

Yen sampeyan kudu ngethok dawa, gunakake potongan cilik (udakara sepuluh sentimeter) lan priksa manawa wis rampung. Mangkono, sampeyan bakal duwe pekarangan sing wis disetel kanthi sampurna. Yen sampeyan ora yakin karo awake dhewe, sampeyan bisa menehi tandha potongan ing sisih mburi pekarangan

Langkah 3. Gunakake tensioner karpet (opsional)

Kanggo pekarangan sing sampurna, gunakake tensioner karpet kanggo ngudani gandum sadurunge ngamanake. Selehake tensioner ing pekarangan cedhak titik lampiran. Bagean kanthi cakar bakal di-push sethitik saka naleni. Kanthi dhengkul, tutul bagean empuk kanggo ngencengi dawane. Ngupadi suket kanthi cara iki nggawe riak ilang, nyegah ekspansi amarga panas lan suket bisa mandheg ing lemah kanthi sampurna.

Alat iki uga diarani "tendhangan lutut"

Langkah 4. Ngumpulake suket suket

Ana sawetara cara kanggo operate. Biasane, saben pabrik rumput menehi saran supaya tuku sistem pengikat sing wis dikembangake. Nanging, ora ana sing ngalangi sampeyan njupuk sistem liyane.

  • Kamungkinan kaping pisanan: gaweyan dadi loro, banjur, tanpa kudu obah, gandheng sudhute kanggo ngresiki area persimpangan. Lebokake garis simpang ing tengah ruangan sing mbukak, banjur bakal ditutupi lem khusus. Sawise rampung, sing kudu sampeyan lakoni yaiku mbalikke maneh, ngurus supaya bisa gabung kanthi apik lan ngenteni pangatusan pungkasan.
  • Kemungkinan kaping pindho: nyelehake strip adesif ing tengah-tengah dawa, banjur copot film protèktif. Pungkasan, gulungake rong dawa ing jalur iki. Ikatan meh cepet.
  • Kemungkinan kaping telu: pekarangan sampeyan dicekel nganggo staples kanthi bentuk "U" sing dipasang kanthi laju saben 7 nganti 8 cm.

Langkah 5. Amanake sod sak keliling

Kanggo ndandani pekarangan, njupuk titik galvanis 10 nganti 15 cm utawa staples "U" sing sampeyan udakara udakara limalas sentimeter. Push kanthi becik tanpa ngrusak suket.

Kanggo fiksasi solid, drive kuku utawa pasang staples kanggo oposisi ing saben ujung strip: luwih apik tinimbang tatap muka

Langkah 6. Nyebar materi pangisi

Kanggo pirang-pirang pekarangan gawean, sampeyan kudu nyebar siji utawa rong bahan sing bakal bobote rumput sawise dipasang. Biasane wedhi (saben pabrikan nuduhake bahan sing paling cocog kanggo pekarangan). Nyebar wedhi iki ing lapisan tipis kanthi tangan utawa nganggo seeder. Lawn kudu garing banget. Sampeyan bakal duwe serat sing erect lan dipisahake kanthi bener. Amarga bobote wedhi, suket sampeyan bakal ditandur kanthi lemah ing lemah. Pungkasane, pasir iki minangka panyerap kejut menyang pekarangan yen sampeyan muter. Nggunakake garu utawa sapu sing angel digunakake, wedhi iki rata-rata. Sing paling becik yaiku nyelehake kandhel wedhi sing nutupi setengah saka ndhuwur serat. Tututi kanthi tegas karo rekomendasi pabrikan babagan jinis bahan utawa jumlah per meter persegi.

  • Pasir silika minangka bahan paling tuwa sing digunakake lan saiki isih akeh banget. Umume dadi basis kanggo lapisan liyane, pasir alami.
  • Butiran elastomer nyedhiyakake bantalan sing ora bisa ditandingi kanggo pekarangan lan ngidini sampeyan entuk suket sing lurus banget. Nanging, bahan iki dilarang ing lereng utawa yen sampeyan duwe kewan sing bebaya njupuk suket ing talang.
  • Mikrogranula tembaga cocog yen sampeyan duwe kewan ingon (nyerep bau).
  • Sawetara pekarangan diarani "tanpa infill". Sawetara profesional instalasi isih menehi saran supaya sampeyan ngisi. Subyek kasebut isih kontroversial.

Langkah 7. Sikat suket ing antarane saben lapisan

Sawise saben nyebar, pass sapu mekanis kanggo rerumput pekarangan supaya bisa mbenerake serat kasebut. Yen sampeyan ora duwe sapu mekanik, sampeyan bisa nggunakake sapu nilon kaku utawa sapu karpet.

Langkah 8. Banyu pekarangan sampeyan

Nyatane, mbanyoni bakal mbantu ngrampungake isi. Priksa asile sesuk. Yen pekarangan sampeyan durung cukup balast utawa yen serat-serat kasebut isih rada dhuwur, aja ragu-ragu nggunakake lapisan infill anyar.

Popular dening topik