Cara nggawe jamban garing: 13 langkah (karo gambar)

Bab lan Paragraf:

Cara nggawe jamban garing: 13 langkah (karo gambar)
Cara nggawe jamban garing: 13 langkah (karo gambar)
Anonim

Toilet garing bisa migunani banget ing deso. Ana sawetara model lan sawetara cara kanggo mbangun, nanging sampeyan bakal nemokake titik wiwitan sing apik ing kene! Cara sing apik kanggo sampah sampah lan ora angel ditindakake.

Langkah-langkah

Bagean 1 saka 3: nggawe persiyapan

Gawe Outhouse Langkah 1

Langkah 1. Priksa hukum lokal kanggo mesthekake yen jamban garing diidini

Ana macem-macem aturan babagan jedhing garing. Sampeyan ora diidini nggawe kutha ing kutha kasebut.

Watesan bisa ditrapake kanggo ukuran jamban garing lan jaraké saka dalan banyu. Umume, jamban kudu 8 nganti 30 meter saka titik banyu sing paling cedhak

Gawe Outhouse Langkah 2

Langkah 2. Pilih model toilet sing garing

Ana macem-macem jinis jamban garing, sawetara luwih kompleks tinimbang liyane. Temtokake pirang-pirang kursi sing pengin dibangun sadurunge miwiti kerja.

  • Coba pikirake Iklim ing wilayah sampeyan. Jendhela sing disaring bakal mlaku ing wilayah sing panas, nanging sampeyan ora bakal menehi kalodhangan ing Lor Lor.

    Gawe Outhouse Langkah 2Bullet1
  • Uga nimbang pangguna toilet sing garing. Contone, yen bocah kudu lunga ing kana karo wong diwasa, priksa manawa cukup ruangane.

    Gawe Outhouse Langkah 2Bullet2
  • Umume, jamban garing persegi panjang. Nanging, sampeyan bisa milih macem-macem ukuran lan kenyamanan sing kasedhiya. Dheweke mung bisa ngemot bolongan ing lantai ndhuwur sing kudu sampeyan jongkok utawa dilengkapi kursi jamban sing nyata. Toilet garing duwe ventilasi apik lan luwih becik dilengkapi fasilitas usap. Nyedhiyakake rak ing jamban garing minangka cara sing apik kanggo nggawe papan panyimpenan kanggo kertas toilet, sawetara majalah, lan gel tangan antibakteri. Saiki wayahe kreatif!

    Gawe Outhouse Langkah 2Bullet3

Bagean 2 saka 3: nggawe jamban sing garing

Langkah 1. Priksa manawa sampeyan bisa nggali

Kanggo keamanan sampeyan, sampeyan kudu priksa manawa ora ana kabel utawa pipa liwat ing endi sing arep digali. Yen perlu, konsultasi dhaptar tanah utawa hubungi layanan umum.

Gawe Outhouse Langkah 3

Langkah 2. Digali bolongan

Sampeyan kudu nindakake iki saiki, amarga ora bakal mokal yen jamban garing wis ana. Ora ana ukuran khusus kanggo bolongan iki, nanging ukuran paling ora 65 x 65 cm. 120 x 150 cm ukuran apik kanggo jamban loro kursi.

  • Priksa manawa sisih pinggir bolongan padha. Sampeyan bakal penting nggawe dhasar.

    Gawe Outhouse Langkah 3Bullet1
  • Yen sampeyan pengin nyelehake luwih saka siji kursi ing jamban garing, bolongan kudu luwih gedhe.

    Gawe Outhouse Langkah 3Bullet2
  • Temokake babagan jarak menyang titik banyu pertama lan aturan sing berlaku ing wilayah sampeyan babagan jamban garing.

    Gawe Outhouse Langkah 3Bullet3
Gawe Outhouse Langkah 4

Langkah 3. Mbangun pondhasi kanggo jamban garing

Bingkai kasebut kudu dipasang ing bolongan sing wis sampeyan lebokake. Kasedhiya jinis dhasar kaya dene jinis jamban garing.

  • Salah sawijining cara yaiku mbungkus struktur kayu (kaya kothak) ing kertas tar lan lebokake kothak iki ing bolongan. Iki bakal nglindhungi saka kelembapan lemah. Sawise kothak wis ana, lebokake lemah ing saubengé bolongan lan bangun lantai kayu sing dirawat ing sacedhake bolongan kasebut. Iki bakal dadi struktur sing bakal sampeyan jubin lan tembok jamban sing garing.

    Gawe Outhouse Langkah 4Bullet1
  • Yen sampeyan luwih seneng nggunakake beton, sampeyan kudu nggawe formwork kayu sing bakal diwutahake konkrit kanggo ngeculake lempengan. Rencanakake kekandelan 10 cm lan aja lali ninggalake bolongan ing tengah! Tingkat beton ing ndhuwur bolongan. Elinga kanggo nguatake beton kanthi batang Utas lan samberan jangkar.

    Gawe Outhouse Langkah 4Bullet2
  • Yen sampeyan milih konkrit, ngerti yen regane luwih akeh lan sampeyan kudu dibantu wong sing ngerti sethithik babagan iki.

    Gawe Outhouse Langkah 4Bullet3
Gawe Outhouse Langkah 5

Langkah 4. Mbangun jubin

Kaping pisanan sampeyan kudu nggawe pigura kanthi balok, ukurane bakal gumantung saka ukuran jamban garing sampeyan. Ing langkah kaping pindho, kudu nyelehake kayu lapis ing pigura kayu. Sampeyan bisa nggawe lemah ing situ utawa sampeyan bisa nyipta ing papan liya lan dilebokake ing pondasi nalika rampung.

  • Bingkai kasebut kudu dibangun nganggo balok. Paling apik yen kayu wis di-autoclaved, kajaba sampeyan nggunakake kayu tsuga sing kanthi alami tahan bosok. Bingkai kasebut bisa arupa alun-alun sing sederhana digawe saka patang balok utawa bisa dikiat karo balok liyane.

    Gawe Outhouse Langkah 5Bullet1
  • Yen kayu sing digunakake durung otomatis, elinga kanggo ngobati bagian sing wis kapapar sawise dipotong.

    Gawe Outhouse Langkah 5Bullet2
  • Gawe lantai saka loro utawa telung lembar kayu lapis, mancep bareng lan pigura. Cut persegi panjang uga kanggo kursi jamban!

    Gawe Outhouse Langkah 5Bullet3
  • Mbangun subframe jejeg karo pigura kanggo ndhukung lantai. Meneng lan pucuk jubin.
Gawe Outhouse Langkah 6

Langkah 5. Gawe pigura toilet sing garing

Sampeyan butuh balok kanthi bagean paling sithik 15 x 15 cm kanggo nyipta bolongan. Nomer, dawa lan kekandelan balok bakal ditemtokake dening model jamban garing sing dipilih.

  • Supaya sudhut jamban aman, aja mung pucuk njaba. Kuku sudhut struktur eksterior menyang sudhut struktur interior.

    Gawe Outhouse Langkah 6Bullet1
  • Cara paling gampang lan ekonomis kanggo nggawe tembok jamban garing yaiku nggunakake kasur 6 x 8cm utawa 7.5 x 10cm lan nutupi seprei kayu lapis.

    Gawe Outhouse Langkah 6Bullet2
  • Yen sampeyan ngupayakake struktur sing luwih kuwat, luwih awet, sampeyan bisa nggawe tembok sing luwih kenthel nganggo spacer, nanging butuh katrampilan sing luwih akeh. Yen sampeyan manggon ing wilayah sing adhem lan rencana nggunakake jamban garing ing taun, sampeyan bisa uga kudu menehi insulasi.

    Gawe Outhouse Langkah 6Bullet3
  • Elinga yen tembok dipasang ing lantai.

    Gawe Outhouse Langkah 6Bullet4
Gawe Outhouse Langkah 7

Langkah 6. Gawe atap

Pasang kayu lapis kanggo nggawe atap. Sampeyan banjur bisa nutupi nganggo tutup gendheng, shingle bituminous utawa nampan baja sing dipasang ing kasau 6 x 8 cm. Atap sampeyan bisa nggawe atap kanthi apik kanthi apik lan apik, nanging butuh akeh gaweyan.

  • Elinga yen nggawe langkah cilik ing ndhuwur lawang, supaya ora udan udan sanalika sampeyan metu saka jamban.

    Gawe Outhouse Langkah 7Bullet1
  • Yen medan kasebut mbebayani, mula langkah sing bisa dicopot utawa ora bisa dicopot ing ngarepe ngleboke.
Gawe Outhouse Langkah 8

Langkah 7. Yen pengin, bangun kursi kanggo jamban garing

Sampeyan bisa entuk kursi jamban komersial lan dipasang ing bukaan persegi panjang sing wis digawe ing lantai, utawa sampeyan bisa nggawe kursi kayu. Ing kasus iki, gunakake rafter lan kayu lapis 6 x 8 cm sing bakal dipasang teleskop.

  • Dhuwur kursi kayu gumantung karo kabutuhan sampeyan. Yen sampeyan duwe anak, bangun kursi sing dhuwur kanggo dheweke bisa mbantu dheweke menyang kamar mandhi.

    Gawe Outhouse Langkah 8Bullet1
Gawe Outhouse Langkah 9

Langkah 8. Gawe aerasi

Sampeyan bisa motong persegi dowo ing lawang lan nutupi bolong kawat, utawa ngethok bulan sabit ing sisih ndhuwur lawang, kaya sing asring dideleng ing kartun. Aerasi perlu kanggo ambu ora enak lan kanggo ngresiki jamban.)

Bagean 3 saka 3: Jaga jamban sing garing

Gawe Outhouse Langkah 10

Langkah 1. Gawe jamban garing sing awet

Buang sakepokan serbuk gergaji, lumut, abu kayu utawa serat klapa ing toilet sawise digunakake, kanggo nyepetake pembusukan sampah kanthi nyerep cairan lan bau.

  • Priksa manawa ora ana sing mbuwang barang sing wis bosok alon kaya tampon utawa andhuk ing jamban.
  • Kanggo nyegah jamban supaya ora kebak karo bahan sing bosok alon-alon, sing paling apik yaiku ngobong kertas toilet sing wis digunakake tinimbang dibuwang ing bolongan.

    Gawe Outhouse Langkah 10Bullet1
Gawe Outhouse Langkah 11

Langkah 2. Ngresiki jamban sing garing

Iki penting, amarga sampeyan bakal ngindhari kontaminasi. Yen sampeyan nggunakake abu kayu kanggo nutupi kotoran, isi jamban bakal katon kaya kompos lan ora njijiki banget yen kosong.

  • Sawetara wong milih duwe ruangan ing jamban sing bisa dibukak kanggo mbuwang jurang. Jamban kaya mangkene iki luwih gampang dibangun ing sloping ground kanthi lawang ngarep ing sisih ndhuwur. Yen wis kosongake jamban, sampeyan kudu ngubur isine paling ora sepuluh meter saka titik banyu sing pertama.

    Gawe Outhouse Langkah 11Bullet1
  • Ing wektu iki, isi jamban garing kudu padha karo kompos lan bisa digunakake kaya ngono, nanging mung yen sampeyan wis ngetutake metode kompos sing diandharake ing ndhuwur.

    Gawe Outhouse Langkah 11Bullet2
  • Sampeyan bisa uga kudu nyopot isi jamban kanthi shovel menyang bolongan. Ing prekara iki, kudu dibongkar kursi lan nggunakake auger. Yen sampeyan ora duwe auger, sampeyan bisa nggunakake shovel, nanging auger luwih gampang digunakake lan investasi yen sampeyan duwe jamban garing.

    Gawe Outhouse Langkah 11Bullet3
  • Pilihan kaping telu yaiku nggali bolongan anyar kanggo jamban. Pandhuan kanggo nggawe pondasi kasebut kudu ditindakake maneh, nanging jamban dhewe wis siyap!

    Gawe Outhouse Langkah 11Bullet4
Gawe Outhouse Langkah 12

Langkah 3. Tumbuh kembang ing njaba jamban

Biyen, kembang asring ditandur ing sacedhake jamban sing garing supaya bisa wangi lan katon apik. Yen ora ana mupangate ekologis, iku mung kesenengan estetis.

Saran

  • Sing angel yaiku ora nggawe jamban sing garing, yaiku kanthi apik.
  • Aja miwiti proyek rumit yen sampeyan durung duwe pengalaman.

Popular dening topik