4 cara kanggo mindhah gudang

Bab lan Paragraf:

4 cara kanggo mindhah gudang
4 cara kanggo mindhah gudang
Anonim

Ngalih gudang ing kebon bisa dadi tugas sing luwih angel utawa luwih gampang, gumantung karo sawetara faktor, kalebu ukuran, kondisi, jarak obah lan cara sing digunakake. Nanging, ing kabeh kasus, persiyapan sing ati-ati lan pengaman papan perlindungan sing apik bakal menehi ganti rugi kanggo upaya sing ditindakake. Tumindak kanthi cerdas, aman lan sampeyan bisa mindhah playhouse supaya ora ana masalah pembuangan, entuk sinar srengenge kurang luwih, ganti tata kebon utawa gawanen menyang omah sing anyar.

Langkah-langkah

Cara 1 saka 4: Angkat gudang

Pindhah Langkah Shed 1

Langkah 1. Amanake strukture

Gubug kebon dirancang supaya kuwat anggere wis diamanake, ora nalika diangkat, di-push utawa diseret. Nggunakake wektu kanggo nggabungake bintik-bintik sing ora kuwat bakal ngirit akeh masalah sajrone lan sawise pamindhahan.

  • Mbusak kabeh jinis windows. Sembarang pamindahan utawa deformasi struktur bisa ngrusak.
  • Wenehi gudang kanggo njaga bentuk kanthi masang papan nganggo paku utawa sekrup ing kancing saka sudhut nganti sudhut saben tembok lan ngetutake pola X ing lantai. Tambah krenjang diagonal menyang jendhela lan lawang, amarga iki minangka titik sing ringkih sing obah nalika obah.
Pindhah Langkah 2

Langkah 2. Digali ing ngisor gudang kanggo nyelehake jacks

Sampeyan bisa nggali papat bolongan, siji ing saben pojok utawa rong bolongan akses ing sisih tengah saben sisih (mung kanggo gudang cilik). Nggali mung sing perlu kanggo nyelehake jack kanthi aman ing sangisore struktur gubuk.

Sampeyan bisa nylametake dhewe kerumitan digging, tilting, lan ngangkat gudang sing luwih cilik supaya jack bisa posisi kanthi bener ing sisih ngisor, luwih-luwih yen ana ing beton utawa basis bata. Ing kasus iki, priksa manawa integritas struktural luwih dhisik, banjur miring lan angkat kanthi tliti

Pindhah Langkah 3

Langkah 3. Angkat nganggo jack ing dhuwur minimal sing dibutuhake

Apike, sampeyan kudu sawetara jacks supaya bisa ngangkat kabeh struktur sekaligus. Nanging, kanthi luwih realistis, sampeyan kudu ngangkat sisih nganggo alat kasebut. Ndhukung gudang nganggo papan kayu, banjur lebokake jack ing panggonane lan terus angkat. Jack mobil minangka pilihan sing cocog kanggo ngatasi beban. Yen ora, gunakake jack botol, hidrolik utawa manual kanthi luwih gedhe.

  • Cara liya yaiku nggunakake bar utawa luwih sudhut baja sing mbukak dawa saka sisih struktur, nalika nggawe manawa jacks cocog ing sangisore sisih ndhuwur sisih ndhuwur wesi amba. Aman kanthi ngebor bolongan ing lokasi saben tegak. Banjur sekrup mung ing dhuwur sing dibutuhake kanggo nahan jacks ing panggonane. Banjur, manipulasi kasebut kanthi serentak lan alon-alon angkat struktur kasebut.
  • Yen sampeyan arep mindhah gudang kanthi nggeser ing sled kayu, sampeyan ora kudu kakehan nyedhot. Saliyane, yen sampeyan pengin nggulung pipa, sampeyan kudu angkat luwih sithik lan yen pengin dipasang ing trailer sing dipasang ing truk, lift kudu luwih akeh.
  • Mung ngunggahake gudang ing dhuwur sing dibutuhake. Yen sampeyan ngunggahake luwih dhuwur, sampeyan kudu luwih ati-ati. Priksa manawa kabeh kurung lan jack wis level, aman lan tahan strukture kanthi apik.
  • Sampeyan uga duwe pilihan kanggo ndandani wilayah sing rusak utawa bosok nalika pangkalan diangkat kanthi aman.

Cara 2 saka 4: Pindhah kanthi tangan

Pindhah Langkah 4

Langkah 1. Pipa lan trek Perdana

Yen sampeyan pengin mindhah kabin ngubengi halaman, sampeyan bisa nggawe sabuk conveyor kanthi pipa sing kuat. Pilih tabung sing luwih dawa tinimbang gudang lan cukup kuwat kanggo nyangga bobot (nanging ora kuwat banget kanggo obah wong loro). Pipa PVC kandel 40 kanthi diameter paling ora 10 cm biasane cocog kanggo gudang, sanajan sampeyan kudu mesthekake yen bisa ndhukung beban kasebut.

  • Telung pipa umume cukup kanggo gudang cilik. Selehake ing sangisore struktur (kanggo nyangga bobot) lan jejeg karo arah lelungan (supaya bisa muter ing arah kasebut).
  • Yen sampeyan pengin pindhah papan perlindungan liwat lemah alus, gunakake rong pasang papan dawa lan dawa minangka trek sing bisa nggeser pipa. Papan 5 x 25 cm bisa dadi pilihan sing apik. Sampeyan uga bisa nggandaake nomer kasebut lan nggawe basis 10cm kanggo mesthekake yen bakal bisa digunakake kanthi bener. Selehake kaya trek sepur supaya arah menyang arah sing sampeyan lakoni. Selehake pasangan ing sangisore pipa lan gudang lan pasangan liyane ing sangarepe.
Pindhah Langkah Shed 5

Langkah 2. Gulung, pasang ulang lan baleni maneh

Yen gudang kebon isih diangkat ing ndhuwur selang sing digulung, selehake kanthi tliti. Banjur wiwiti alon-alon meksa menyang arah sing sampeyan karepake. Penting, dicathet yen perencanaan lan kontrol gerakan sing ati-ati penting banget lan sampeyan ora kudu ngremehake bobot total struktur kasebut. Sampeyan bisa uga butuh pitulung, kayata sawetara wong sing beda-beda gumantung karo ukuran gudang. Pancen luwih apik (lan luwih aman) yen duwe pitulung cukup tinimbang ora sethithik.

  • Nalika nyurung kebon ing ngarep, selang sing paling cedhak sampeyan bakal metu saka ngisor. Jupuk lan lay ing sisih ngarep, banjur geser papan perlindungan ing ndhuwur. Baleni proses iki bola-bali nganti tekan tujuan sing dituju.
  • Yen sampeyan nggunakake papan kayu minangka rel ing sangisore pipa, pasang uga ing dalan. Pikirake kaya nyetel trek sepur ing ngarep kreta sing obah (alon-alon) kanthi nyuwek lan nggunakake maneh papan sing saiki ana ing mburine kendaraan.
Pindhah Langkah 6

Langkah 3. Baleni proses ngangkat

Sawise tekan panggonan sing dituju, ing gubug kebon cilik, sampeyan mung bisa meksa adoh saka pipa lan tetep ing panggonane. Yen gudang luwih gedhe utawa ora kuwat, luwih becik sampeyan nggunakake kurung lan jack kanggo nyelehake maneh.

  • Priksa manawa papan tujuan wis siyap lan level.
  • Priksa manawa papan perlindungan isih rata lan tegak nalika sampeyan mbusak papan dhukungan lan nyiyapake kanggo digunakake maneh. Gawe perbaikan sing diperlokake.

Cara 3 saka 4: Pindhah nggunakake mesin

Pindhah Langkah Shed 7

Langkah 1. Selehake gudang ing trailer

Yen sampeyan kudu mindhahake iki saka properti, sampeyan kudu kaiket ing trailer. Yen sampeyan bisa nindakake iki kanthi aman, cukup munggah nganti sampeyan cukup geser ing trailer. Yen ora, sampeyan kudu nggunakake ramp treler (utawa nggawe), kanthi tliti nggabungake gerakan push, narik, lan ngangkat supaya bisa ditrapake.

  • Priksa manawa wis diselehake ing tengah-tengah trailer lan wis diikat kanthi tali sing kuat lan kuat.
  • Tutup kabeh sirap atap kanthi terpal sing aman, amarga kanthi kacepetan bisa tiba. Sampeyan uga bisa nutupi kabeh bukaan jendhela nganggo papan kayu lapis, manawa windows wis dicopot utawa ora.
Pindhah Langkah 8

Langkah 2. Geser gudang menyang sled

Yen sampeyan duwe kebon wiyar lan lemah cukup, sampeyan bisa narik sled kayu kanthi nggunakake truk pickup (utawa traktor, yen mung cilik. Pondok). Yen iki, bungkus rantai utawa tali kanggo dasi lan aja ngubengi sled yen sled mung bakal geser saka ngisor nalika kendaraan diwiwiti.

  • Gawe sled metu saka kayu lapis utawa bahan alus lancip kaya iki. Priksa manawa luwih dhuwur tinimbang dhasar gudang. Bobot papan perlindungan kudu tetep sled ing papan sajrone lelungan. Yen ora, sekrup menyang struktur playhouse.
  • Ngubengi kabeh gudang nganggo tali tow, ing sadawane tembok sisih. Tutup sistem pancing, simpul, utawa dasi ing tembok sing madhep ing mburi truk, dadi kenceng. Banjur tarik taline utawa rantai lan pasang menyang alangan trailer.
  • Mlaku kanthi alon lan terus, supaya ora cepet lan rem. Ayo sawetara wong nonton gudang lan nuntun sampeyan yen prelu.
Pindhah Langkah Shed 9

Langkah 3. Gunakake crane utawa forklift

Yen sampeyan duwe akses menyang forklift utawa mesin sing padha karo forklift khas, sampeyan bisa nggunakake piranti kasebut kanggo mindhah gudang sing ditambangi kanthi gampang banget. Lan yen sampeyan sengaja ana omah lan sampeyan nggunakake crane kanggo ngangkat bingkai atap, sampeyan uga kudu nggunakake conto kanggo mindhah gudang kanthi cepet saka plataran ngarep menyang omah.

  • Priksa manawa tindakake pandhuan babagan nggunakake aman saka peralatan iki sadurunge digunakake kanggo mindhah gudang.
  • Priksa manawa wis diamanake kanthi bener karo mesin kanthi nggunakake tugas abot.

Cara 4 saka 4: Supaya kesalahan lan kahanan mbebayani

Pindhah Langkah Shed 10

Langkah 1. Kosong ing gudang kebon

Ya, saiki wayahe nyingkirake lan nyingkirake sampah sing ora dibutuhake maneh. Aja nyoba ngirit wektu lan mindhah gudang lengkap. Bobot utawa obyek sing longgar, ngeculke umume ora seneng karo gerakan iki.

Pindhah Langkah 11

Langkah 2. Mbusak dalan banjur busak

Aja angkat dhisik taman banjur pikirake babagan endi sing bakal dituju lan kepiye cara sampeyan nindakake. Priksa manawa ana dalan sing mbukak, cukup jembar, miring, lan cukup garing ing antarane lokasi gudang saiki lan tujuane. Sampeyan uga kudu ngresiki, rata, lan nggawe titik pendaratan. Sampeyan bisa nggawe platform beton utawa bata yen sampeyan pengin.

  • Priksa manawa ora ana cabang wit sing digantung ing dalan. Kajaba iku, gumantung saka ukuran hangar, waca khusus kabel listrik sing bisa ngganggu.
  • Sampeyan ora bisa negesake manawa sampeyan kudu ngrancang persis cara mindhah gudang lan ngontrol gerakan kanthi ati-ati banget. Aja ngremehake bobot total papan perlindungan.
Pindhah Langkah 12

Langkah 3. Ngerti watesan sampeyan

Yen sampeyan ora yakin manawa aman kanggo pindhah hangar, nyewa ahli utawa tindakake pandhuane. Sampeyan isih ora pengin ngrusak gudang kebon nalika nyoba mindhah utawa ngangkat, lan mesthine sampeyan ora pengin tiba ing ndhuwur sampeyan saka ngangkat utawa ngencengi.

  • Yen gudang abot banget kanggo ngangkat, golek pitulung sadurunge diterusake. Nambani kanca sing wis mbantu sampeyan babagan pizza lan omben sing paling populer sawise kerja.
  • Yen pipa banyu, kabel listrik, lan keperluan liyane tekan hangar, telpon profesional kanggo nyopot.
Pindhah Langkah Ngeculake 13

Langkah 4. Mbongkar lan mbangun maneh gudang

Yen amba banget utawa rapuh banget, cara paling apik kanggo mindhah lan njupuk kauntungan, yaiku mbedakake banjur dibangun maneh mengko. Elinga, iki pungkasane Bridge London ing Arizona! Mesthi wae, ing wektu iki sampeyan bisa milih wektu kanggo nggawe gudang anyar.

Popular dening topik