Cara nginstal hood ekstraktor: 14 langkah (karo gambar)

Bab lan Paragraf:

Cara nginstal hood ekstraktor: 14 langkah (karo gambar)
Cara nginstal hood ekstraktor: 14 langkah (karo gambar)
Anonim

Kapas ekstraktor ngekstrak asap lan panas saka kisaran nggunakake kipas internal lan filter. Biasane wong tuku hood ekstraktor ing wektu sing padha karo kompor, nanging uga bisa dituku kanthi kapisah. Sanajan lumrah yen dipasang piranti kanthi profesional, sampeyan duwe pilihan kanggo masang hood tanpa pitulung yen sampeyan duwe alat sing pas. Sinau babagan cara nginstal hood ekstraksi saiki.

Langkah-langkah

Bagean 1 saka 3: siyap nginstal hood ekstraktor

Instal Range Hood Langkah 1

Langkah 1. Copot tutup kompor sing lawas, yen ana

Medhot kabeh kabel saka lampu saka tutup lawas kanthi mbukak tutup sambungan lan misahake kabel timbal. Banjur longgar sekrup sing nyekel hood nalika ana sing nulungi sampeyan. Angkat kanthi alon-alon, pasang ing lantai lan copot sekrup sing longgar.

Instal Range Hood Langkah 2

Langkah 2. Entuk tudung ekstraksi anyar

Ukurane kudu cukup amba kanggo nutupi kabeh ruangan ing ndhuwur kompor, lan jarak antarane rong peralatan paling ora rong kaki. Yen bisa, tuku hood ekstraktor sing ngluwihi 2.5cm ngluwihi kabeh papat sisi zona masak.

  • Pilih aliran sing cocog. Cocog karo kapasitas nyedhot piranti lan ditulis ing m3/ h. Iki langsung disambung karo volume ruangan. Minangka aturan umum, hood kudu nganyari volume iki udakara 12 kaping saben jam. Mula, cukup tikel dhuwure langit-langit pawon kanthi area kanggo entuk volume, sing kudu tikel 12 nganti bisa nemokake tingkat aliran sing bener. Dadi, pawon kanthi dhuwur langit-langit 2,5 m lan jubin 10 m2 kudu dilengkapi hood kanthi laju aliran 300 m3/ h.
  • Priksa manawa hood ekstraktor sing sampeyan tuku ukurane bener. Ambane ora kudu kurang saka piring masak. Biasane, hood hood klasik ambane 60cm utawa 90cm. Ukuran kemul dekorasi bisa nganti 120 cm.
  • Yen sampeyan tuku hood extractor kanthi ventilasi, priksa manawa kenthekan asap lan panas liwat panggonan sing bener ing tembok. Bakal njupuk udara liwat lemari ing ndhuwur utawa liwat tembok. Yen sampeyan duwe rencana kanggo njupuk pipa anyar lan kudu nggunakake pipa ventilasi lawas, priksa manawa sampeyan bisa nyambung kanthi gampang. Contone, pipa vent alat anyar sampeyan wis ana ing ndhuwur (kabinet ndhuwur), nanging saluran lawas sampeyan liwat tembok sing ana ing sisih mburi, sampeyan bakal angel nyambungake loro sistem kasebut.
Instal Range Hood Langkah 3

Langkah 3. Copot tutup, kipas lan filter ing ngisor iki

Sampeyan kudu mbusak saringan dhisik, banjur gunakake obeng kanggo nyopot panel ngisor. Sabanjure, copot saluran sing nyambung, sing biasane dipasang ing sisih ngisor panel ngisor kanggo nyegah karusakan nalika dikirim. Pungkasan, copot saluran berlubang sing ana ing sisih mburi hood. Kanggo nindakake iki, gunakake obeng rata lan palu, nanging priksa manawa bisa digunakake kanthi ati-ati supaya ora ngrusak logam ing saubengé.

Instal Range Hood Langkah 4

Langkah 4. Pateni daya amarga alasan keamanan

Sampeyan kudu nglereni sirkuit sing nyedhiyakake hood ing panel listrik utama. Banjur priksa manawa saklar ing hood lawas ing posisi mati.

Yen hood duwe plug sing sampeyan pasang ing stopkontak, cukup copot colokan banjur langkau langkah iki

Bagean 2 saka 3: Siapke saluran kanggo hood kanthi sistem ventilasi

Yen sampeyan ngganti hood lawas karo sing anyar, sampeyan ora kudu nginstal saluran ventilasi utawa ngebur persegi dowo kanggo saluran kasebut. Nanging, yen sampeyan pengin nginstal hood extractor sing ora ana sadurunge utawa sawise mbusak model resirkulasi, sampeyan kudu nyambut gawe luwih suwe.

Instal Range Hood Langkah 5

Langkah 1. Maca pandhuan utawa gunakake template sing diwenehake karo hood

Iki bakal ngidini sampeyan menehi tandha (ing tembok) ing endi sampeyan bakal nggawe papan kanggo saluran kasebut. Umume tutup extractor dilengkapi model pabrikan. Gunakake level laser utawa level banyu kanggo menehi tandha titik tengah sing pas ing tembok. Banjur larik template nganggo titik tengah lan kencengi tembok nganggo tape saluran. Sampeyan saiki wis siyap kanggo doyo. Temenan, bolongan sing pengin digawe ing tembok kasebut cocog banget karo ukuran saluran ventilasi hood.

Yen perlu, uga bor bolongan kanggo kabel listrik. Yen sampeyan ora biasa nindakake gaweyan iki, nyewa tukang listrik kanggo menehi sampeyan

Instal Range Hood Langkah 6

Langkah 2. Gawe bolongan kanggo tutuk

Gunakake gergaji utawa ngebur kanggo ngatasi tembok garing ing ngisor iki kaya wujud template. Yen sampeyan ora weruh pipa utawa paku ing papan ing mburine tembok, sampeyan bakal sukses! Yen ora, ana sawetara cara kanggo ngatasi masalah kasebut. Terusake langkah sabanjure.

Instal Range Hood Langkah 7

Langkah 3. Goleki alangan apa wae sing ditemokake ing lokasi potongan

Nalika nggawe ventilasi, yen sampeyan nemokake pipa, sampeyan kudu ngganti rencana. Gawe bolongan persegi dowo sing gedhe ing tembok supaya sampeyan bisa kerja kanthi bebas. Ing jalur iki, sampeyan kudu nindakake telung prekara.

  • Reorien pipa lan ganti maneh supaya bukaan gratis. Yen sampeyan ora biasa nindakake pekerjaan kasebut, luwih becik sampeyan njaluk tukang ledeng profesional utawa kontraktor umum kanggo mbantu sampeyan.
  • Lebokake telung pancing dhukungan ing sisih ngisor lan ndhuwur tembok kanggo nahan tembelan anyar. Iki bakal menehi dhukungan struktural kanggo drywall anyar sing bakal nutupi papan ing tembok.
  • Bor, lem lan isi tambalan tembok anyar kanggo nutupi bolongan kasebut. Banjur, nalika garing, copot maneh potongan asli karo cithakan kasebut. Tindakake prosedur sing padha karo langkah-langkah sadurunge.
Instal Range Hood Langkah 8

Langkah 4. Instal saluran sing perlu

Apa iki supaya dheweke bisa metu saka omah kanthi aman. Elinga yen tutuk ora bisa mungkasi ing loteng utawa tembok, nanging kudu ana ing njaba omah.

Bagean 3 saka 3: instal hood sampeyan

Instal Range Hood Langkah 9

Langkah 1. Tandhani lokasi bolongan kanggo sekrup lan kabel

Yen sampeyan duwe template, saiki wayahe nggunakake. Yen ora, cekel tutup kanthi bantuan wong lan tandhani lokasi sekrup kasebut.

Instal Range Hood Langkah 10

Langkah 2. Lebokake utawa sekrup krenjang ing tembok

Uga nindakake iki ing lemari ndhuwur tutup. Posisi sekrup dhukungan gumantung ing situs sing dipasang, yaiku manawa sampeyan masang hood langsung menyang tembok utawa liwat kabinet. Yen sampeyan nginstal langsung menyang tembok nggunakake kurung, pasang sekrup ing tembok. Saliyane, yen sampeyan dipasang liwat kabinet sing wis ana, sampeyan kudu ngencengake sekrup nganti separo supaya tutup bisa dipasang.

  • Contone, yen sampeyan nginstal ing tembok lan kothak, sampeyan kudu nggunakake palu lan paku kanggo nggawe bolongan cilik ing jubin. Dadi sampeyan aja nganti ngrusak dheweke nalika masang kurung langsung menyang tembok.
  • Yen panel lemari tipis, sampeyan kudu nyelehake blok kayu kanggo ngemot lan nguatake sekrup sing dipasang.
Instal Range Hood Langkah 11

Langkah 3. Priksa jajaran hood

Saluran kudu selaras kanthi sampurna karo bolongan ing sistem ventilasi hood. Priksa alignment sadurunge ngencengi sekrup.

Instal Range Hood Langkah 12

Langkah 4. Sambungake kabel

Rutake kabel saka njero tembok menyang perkakas. Kipas lan lampu duwe kabel putih lan ireng sing kudu disambungake. Yen sampeyan durung nate nate nggarap listrik utawa durung ngerti instruksi pabrike, sampeyan kudu nggawa listrik kanggo njaluk bantuan.

  • Sambungake loro kabel ireng saka sisih ndhuwur hood menyang sing ana ing tembok.
  • Apa sing padha karo utas putih.
  • Aman kabel lemah ijo saka tembok menyang sekrup lemah ing hood.
  • Yen model kompor kompor duwe plug, sampeyan kudu nginstal outlet listrik yen ora duwe. Banjur pasang piranti menyang stopkontak.
Instal Range Hood Langkah 13

Langkah 5. Selehake filter menyang hood

Banjur pasang wadhuk pelem ing sisih mburi. Banjur ganti panel tudung kanthi ngencengi sekrup.

Instal Range Hood Langkah 14

Langkah 6. Uripake daya lan delengake yen lampu lan kipas wis mlaku

Yen iki tutup tutup, priksa saluran ing njaba kanggo ndeleng manawa operasi biasane.

Saran

Kanggo nginstal saluran kerja, sampeyan kudu ngukur ukuran ventilasi udara ing sisih mburi hood supaya sampeyan bisa ngliwati drywall. Gunakake sawetara dawa kanggo latihan saka sisih menyang sisih. Banjur potong sisih njaba nganggo gergaji, copot jampel interior lan pasang tutup saluran

Piweling

  • Aja nginstal hood ekstraktor tanpa nyopot daya.
  • Mesthekake manawa nganggo proteksi mata lan topeng debu.
  • Nalika nggawe bolongan kanggo saluran utawa kabel ruangan, ati-ati kanggo bahaya sing ana ing tembok - pipa, kabel, lan elemen struktural penting sing ora bisa dipotong.

Popular dening topik