Cara nginstal lan nutupi drywall (drywall utawa placo)

Bab lan Paragraf:

Cara nginstal lan nutupi drywall (drywall utawa placo)
Cara nginstal lan nutupi drywall (drywall utawa placo)
Anonim

Umume tembok lan langit-langit ing konstruksi modern digawe saka plesterboard, uga diarani drywall. Plat kasebut kalebu lapisan plester sing irisan ing antarane rong lembar kertas sing kuat. Dheweke dipasang ing tembok uga ing plafon kanthi nggunakake sekrup drywall khusus. Saben piring duwe pinggiran bevelled kanggo njupuk segel sing sampurna dhisik lan nomer loro, kanggo menehi segel sing bakal awet. Tembok sampeyan banjur bakal lancar lan apik banget. Ing artikel iki, kita bakal bisa ndeleng teknik dhasar kanggo nggronjal ruangan kanthi bener sing wis ditutupi drywall. Proses kasebut ditindakake kanthi sawetara langkah lan mbutuhake alat khusus.

Langkah-langkah

Bagean 1 saka 6: nyiyapake drywall

Pita lan Mud Drywall Langkah 1

Langkah 1. Papan gypsum kudu dipasang kanthi bener ing struktur logam tembok

Dheweke kudu ngaco kanthi interval 15 nganti 20 cm menyang kabeh kancing tembok sing ditutupi. Paling becik, kudu didhukung ing saben sisih uga saben 30 cm ing tengah panel, sing nggawe sampeyan munggah lan mudhun 5 sekrup kanthi piring 60 cm, umume ing tembok kanthi kurung saben 40 cm, sampeyan butuh baris sekrup ing saben pinggiran lan rong garis jarak adoh 40 cm saka saben pinggiran.

  • Gunakake obeng drywall. Aja keganggu karo latihan klasik! Nyewa obeng drywall utawa tuku bit drywall khusus sing sampeyan pasang ing pungkasan latihan. Piranti kasebut dirancang khusus kanggo drive sekrup kanthi bener, yen padha jejeg.
  • Sekrup kudu dipasang kanthi bener. Dheweke kudu ngompres kertas piring, nanging ora nyuwek.

    Pita lan Mud Drywall Langkah 2
  • Mbukak ujung trowel ing sekrup kanggo nggawe manawa ora ana sing ilang utawa ora ana. Copot, banjir, utawa drive ing sekrup sing isih ora nonjol. Pancen, ora ana sing luwih nyenengake lan nundha tinimbang kudu mandhegake grout kanggo masang maneh sekrup utawa nambah liyane.
  • Aja nggunakake kuku drywall kajaba sampeyan profesional lan duwe teknik sing apik. Sampeyan bisa mbengkongake pucuk, nusuk piring nganggo palu, utawa pucuk pucet. Yen sampeyan milih kuku, lebokake loro saben 4 cm. Yen wis meksa sing nomer loro, wenehi gosok cilik saka palu.
Pita lan Mud Drywall Langkah 3

Langkah 2. Supaya sendhi gedhe banget

Sisih dawa piring diwenehi bevelled, sing ora ana ing sisih cendhak utawa potongan sing wis digawe. Sisih iki luwih angel digandhengake. Mula, coba gabung ing pinggir bevelled. Spasi ing antarane rong piring ora kudu ngluwihi 6 mm.

Utamane bener ing sudhut sing asring ruangane luwih jembar. Aja kakehan kuwatir! Piring kasebut uga wis dipasang lan sampeyan bakal bisa nemokake produk sing cocog kanggo nutup spasi kasebut

Pita lan Mud Drywall Langkah 4

Langkah 3. Jadwalake pamriksan, yen mangkono

Bisa uga ana peraturan administrasi babagan jenis karya kasebut. Inisiatif kanthi nggawe janjian karo pihak berwenang sing gegandhengan. Iki bakal ngalangi sampeyan, yen kerja sampeyan ora tundhuk, bisa mbatalake kabeh perkara yen ana kunjungan sabanjure lan sing ora dikarepake dening pejabat sing padha.

Bagean 2 saka 6: lebokake plester pertama

Mbangun Catacombs Ing Ngisor Lantai Sampeyan 2

Langkah 1. Sampeyan bakal sijine sawetara lapisan

Tujuane yaiku supaya pungkasane papan sing apik, rata lan rata. Kanggo lapisan pisanan:

  • ing sudut mlebu maneh: lebokake lapisan kanthi kuat ing salah siji piring lan luwih entheng ing sisih liyane;
  • ing sendi sing ora beveled: gunakake tembok minangka pandhuan. Plester kudu bulge;
  • ing strip gabungan: padha, nanging ninggalake kothong.
Pita lan Mud Drywall Langkah 5

Langkah 2. Pilih lapisan sing cocog kanggo tugas sampeyan

Sampeyan bisa tuku campuran garing (sing bakal ditambahake banyu) utawa plester sing wis digunakake. Rong jinis plester kasebut ana ing macem-macem bentuk: plester standar, plester gampang kanggo pasir utawa plester garing cepet.

  • Campuran garing luwih murah lan duwe kaluwihan bisa siyap miturut permintaan. Gunakake kanggo masang bolongan gedhe lan retakan gedhe. Ditrapake ing permukaan sing amba, angel disebar, kanggo pasir, rendering kurang apik, butuh wektu suwe lan pungkasane, akeh banget rereget! Saliyane, garing luwih cepet (wektu maca ing bungkus), tegese sampeyan bisa nggunakake jas sabanjure kanthi luwih cepet!
  • Plester sing wis dicampur wis siyap digunakake, nanging regane luwih murah lan bisa uga pungkasane nggunakake gasket sing ora digunakake.
Rampung Langkah Drywall 2

Langkah 3. Tuku jumlah sing dibutuhake

Kira-kira, ana 20 liter lapisan kanggo 80 m2 saka piring.

  • Ana sawetara merek lan kualitas lapisan. Gunakake pangisi "kabeh guna" kanggo jas dhasar (sing pertama) kanggo nutupi strip lan pengisi tipis kanggo jas pungkasan. Sampeyan uga bisa nggunakake jinis liyane, ing warna krem, sing garing nganti warna pucet banget. Tekstur sing luwih alus tinimbang plester standar. Garing luwih alon, ora cenderung bobo lan ditujokake kanggo jas ndhuwur pungkasan.
  • Kanthi pangisi wis siyap, yen sampeyan ndeleng lapisan banyu ing sisih ndhuwur, campuran kabeh alon-alon karo mixer. Campur nganti banyune entek. Campuran pungkasan kudu alus, ora ana benjolan sing katon. Nyampur alon-alon ngalangi udhara saka campuran.
Pita lan Mud Drywall Langkah 6

Langkah 4. Duwe spatula sing bener (utawa lading)

Plastik cenderung saya suwe saya suwe. Dadi priksa manawa ujungnya Gamelan. Sampeyan butuh spatula kanthi wiyar 12-15 cm, siji 25 cm lan siji 30 cm. Kanggo kesenjangan cilik, wenehi trowel sudhut cilik. Botol segel portebel uga migunani banget kanggo ngindhari jarak antarane ember lan tembok.

  • Bunderake sudhut sing cetha saka spatula sampeyan.
  • Spatula logam bisa teyeng, dadi resik ing pungkasan tugas lan garing sak tenane.
Pita lan Mud Drywall Langkah 7

Langkah 5. Gunakake lapisan pengisi pertama

Lapisan pertama iki bakal luwih cair tinimbang ing ngisor iki. Lapisan kudu luwih cair tinimbang krim sing ora nguntungke. Kanthi spatula ambane 12 cm, lebokake sawetara sentimeter lapisan kasebut.

  • Nembus plester menyang prapatan antarane partisi. Sampeyan bakal ngilangi keluwihan mengko, nyaring luwih penting saiki. Luwih becik dilebokake ing kene tinimbang ora cukup.
  • Priksa manawa penet terus nganti persimpangan diisi lan rata, lan priksa manawa ora ana gelembung udara.
  • Sampeyan mung kudu meksa cukup kanggo ngisi kesenjangan kanthi apik lan banjur lancar.
  • Pinggir chamfered sheet drywall udakara 5cm nganti pinggir, mula sampeyan kudu nutupi kabeh 10cm saka drywall saka pojok chamfer saka salah siji sheet nganti ing ujung chamfer liyane.
  • Gunakake lampu sing padhang ing posisi sing apik kanggo ndeleng area chamfer sing kudu ditutupi.
  • Spatula, yen diiseni plester, kudu ditularake kanthi sudhut 45 ° ing tembok. Nalika nyebar plester, sudut iki kudu ditutup maneh nganti spatula lan tembok kanthi praktis sejajar.
Pita lan Mud Drywall Langkah 8

Langkah 6. Yen kabeh sambungan digawe, pasang kabeh bagean sing anyar

Gasket banjur kudu siyap kanggo nampung kaset gasket, mula plester sing kakehan ora bisa dicopot nalika cair. Lapisan kasebut minangka lem ing antarane piring, yaiku sing kaku kabeh. Lapisan ora duwe peran dhukungan ing kene. Saliyane, nalika Gamelan, copot kabeh sing bisa ditindakake sadurunge masang tape: ora kudu ana lekuk lan plester isih udan.

Pita lan Mud Drywall Langkah 9

Langkah 7. Potong pita sendi kanthi ukuran sing dipengini

Potong nganti dawa pas, kanthi sethithik luwih saben pungkasan.

  • Sawetara wong nyaranake direndhem tape ing banyu dhisik. Sanajan iki bisa nggampangake nggarap, nambah banget nalika nggawe.
  • Saliyane, rendhem strip nyegah pembentukan gelembung udara. Iki bakal ngalangi sampeyan smear bola-bali kanggo asil sing ora nyenengake. Sampeyan bisa ndeleng!
Pita lan Mud Drywall Langkah 10

Langkah 8. Gunakake pita sendhi

Kanthi tangan sampeyan, pencet tape kasebut ing tembok sing anyar digawe plester wiwit ing sisih lan kerjane ruangan. Strip kasebut kudu dipusatake ing sendi sabisa-bisa. Iki alur ing tengah, mula noda ora bakal angel banget. Ati-ati kabeh padha.

Pita lan Mud Drywall Langkah 11

Langkah 9. Amanake tape nganggo trowel

Miwiti saka tengah strip lan nyekel trowel kanthi sudut 25º, penet strip kasebut menyang plester. Tarik trowel kanthi cepet tanpa mandheg.

  • Yen tape kerut, cukup nganggo tangan.
  • Baleni munggah iki ing wektu iki. Apa sing padha kanggo kabeh sendi, ora preduli orientasi. Lakukan iki kanggo kabeh tembok lan plafon.
  • Cut strip sing diunekake umpluk. Yen sendhi ora cukup udan, mula kaset ora bakal tetep, mula bakal digawe gelembung. Yen sampeyan ninggalake kaya saiki, tembok sampeyan bakal katon ora kaya apa-apa! Banjur potong bagean tape sing ora terpaku, pasang plester maneh banjur pasang maneh tape kasebut. Lancar plester sing metu saka strip sing mentas dilebokake.
Pita lan Mud Drywall Langkah 12

Langkah 10. Wenehi jalur gabungan ing sudhut entri maneh

Kanthi spatula 10 cm, pasang paling ora 5 cm pengisi ing loro-lorone saka bolongan. Strip bakal nggawe kabeh ndhuwur sudhut. Gulung strip ing sisih loro kanthi vertikal lan lebokake kanthi rata ing persimpangan karo spatula.

  • Kaya sadurunge, lancar sisih ngisor sisih ngisor. Apa sing padha karo sisih liyane. Banjur pindhah menyang bagean ndhuwur. Gabungan kudu ditutupi kanthi apik lan sudut kasebut bening.
  • Tutupi separo strip nganggo jas pengisi tipis.
  • Sajrone operasi kasebut, ati-ati supaya ora kakehan pencet ing pojok sudhut, sampeyan bisa risik nglereni strip kanthi sudut spatula. Ayo spatula geser kanthi alami menyang pojok, tanpa tekanan tambahan.
Pita lan Mud Drywall Langkah 13

Langkah 11. Tutup sudhut sing landhep

Pinggir kasebut kudu dilindhungi saka nothog lan snags kanthi sudhut aluminium. Dheweke dipasang kanthi kuku khusus saben 25 cm ing saben sisih. Dheweke mesthine kudu terpusat kanthi apik yen sampeyan bakal angel nganggo plester lan ujung sampeyan ora bakal sampurna.

  • Kaya sadurunge, kanthi spatula 12 cm, plester sijine ing sisih sisih wesi amba lan ing piring sing jejer. Kanggo entuk pinggiran sing sampurna, spatula kudu setengah ing wesi sudhut, setengah ing partisi. Gamelan yen bisa sekaligus, bisa uga sithik. Apa sing padha ing sisih liyane saka wesi sudhut.
  • Yen ora, sampeyan bisa nyelehake wesi sudhut kertas lan nindakake ing sudhut sing lagi dilebokake. Operasi meh padha: sijine plester, pasang sudut, banjur spatula kanggo ngilangi plester sing akeh.
Pita lan Mud Drywall Langkah 14

Langkah 12. Sijine pangisi ing kabeh bolongan lan lancar

Isi bolongan sing ditinggalake sekrup lan paku nganggo plester lan lancar nganggo spatula cilik. Bolongan kasebut kudune ditutup, nanging aja kakehan, cukup wae.

Pita lan Mud Drywall Langkah 15

Langkah 13. Ayo gaweyan lungguh sewengi

Kabeh sendhi wis plester lan ditutupi tape. Resiki alat sampeyan kanthi apik, tutup sisa nganggo plester. Ayo kabeh garing ing wayah wengi sing apik.

Bagéan 3 saka 6: wedhi lapisan pengisi pisanan

Pita lan Mud Drywall Langkah 16

Langkah 1. Priksa manawa jas pisanan wis garing

Priksa khusus sudhut kanthi plafon. Plester sing isih udan bisa katon kanthi warna sing peteng, abu-abu, dene plester garing cukup putih. Kabeh gumantung karo kahanan iklim ing wilayah sampeyan, nanging butuh 6 nganti 8 jam kanggo pangatusan lengkap. Ing cuaca udan lan / utawa adhem, wenehi 24 jam, utawa luwih. Ing kasus pungkasan, sampeyan bisa nginstal penggemar lan dadi panas.

Pita lan Mud Drywall Langkah 17

Langkah 2. Masang topeng bledug saben wedhi

Sanding nggawe bubuk putih sing apik sing digantung ing udhara lan luwih becik ora dihirup. Yen sampeyan kerja ing cedhak perabotan, pawon, utawa area liyane sing resik, sampeyan kudu ngisolasi area kerjane nganggo plastik yen sampeyan ora pengin ndeleng omah sampeyan ditutupi film plester tipis. Sampeyan butuh sawetara wektu kanggo nglindhungi cara iki, nanging pungkasane sampeyan bakal ngirit akeh wektu reresik!

Pita lan Mud Drywall Langkah 18

Langkah 3. Mulai kanthi nggronjal

Kanthi spatula sing rada amba, copot kekasaran paling gedhe sing digawe saka lapisan kasebut. Dheweke bakal lunga yen sampeyan menehi bolongan cilik sing sejajar karo sekat. Iki bakal nggawe sanding luwih gampang sawise iku.

Pita lan Mud Drywall Langkah 19

Langkah 4. Pasir alon-alon

Yen lumahing Gamelan, bebas saka kabeh bolongan lan kekasaran liyane, ora prelu wedhi! Yen ora, entheng sendhang sampeyan. Gunakake amplas medium grit sing dilebokake ing blok pasir. Pasir kanthi tekanan sing tetep, negesake watesan plester. Sampeyan ora kudu ngirim sandhi utawa kertas proteksi plaso: mung plester!

  • Kajaba yen akeh sing bisa dicopot, wedhi entheng lan kanthi tangan. Pengamplasan listrik bakal ngancurake: ora mung bakal mbuwang bledug, nanging sampeyan bakal duwe risiko nyerang pita gabungan, kertas pelindung saka piring kasebut. Ora yakin manawa komponen unsur kasebut apik banget kanggo kesehatan!
  • Pasir ing sudhut kanthi blok pasir utawa sudut sander. Ati-ati banget supaya ora ngrusak bagean sing rapuh iki!
  • Aja kuwatir yen ana bolongan cilik, bakal diisi karo jas sabanjure sing sampeyan lebokake.

Bagéan 4 saka 6: olèh jas liyane

Pita lan Mud Drywall Langkah 20

Langkah 1. Gunakake spatula 25cm kanggo langkah-langkah ing ngisor iki

Gunakake lapisan segel sing apik kanggo kabeh perlengkapan lan kepala sekrup. Lebokake plester konsistensi normal kanggo lapisan kasebut: ora cair kaya biasane.

  • Gamelan nganggo pass nomer loro. Pertama gawe perangan vertikal banjur perangan horisontal.
  • Tujuane jaket kaping loro yaiku ngisi bevel drywall. Selehake spatula ing suhu 90 ° lan rata: sampeyan ora kudu duwe papan ing antarane sendi lan piso.
Pita lan Mud Drywall Langkah 21

Langkah 2. Polandia pinggiran yen perlu

Operasi iki kalebu nggawe garis ilang kanthi nyelehake gasket luwih akeh ing sisih sisih iki lan kanthi nggawe lancar, lereng sing alus banget sing gabung karo gasket lan piring kasebut.

  • Ing sudhut, lebokake lapisan plester tipis ing jalur sudhut (kiwa kosong sadurunge). Gunakake tembok lan sudut minangka pandhuan!
  • Ing sendhi sing ora bevelled, lebokake plester ing saben sisih strip lan lancar kanthi mencet spatula kanthi apik ing salah siji sisih strip lan sisih liyane ing partisi.
  • Nalika lan nalika lapisan, sampeyan bakal entuk permukaan sing luwih kenthel, nanging bakal selaras karo partisi kasebut.
Pita lan Mud Drywall Langkah 22

Langkah 3. Ayo garing sewengi

Sepisan maneh, garing supaya garing sadurunge nambah apa-apa.

Pita lan Mud Drywall Langkah 23

Langkah 4. Baleni proses kasar lan sanding

Copot kekasaran kasar sing ditinggalake lapisan pungkasan. Banjur gunakake amplas grit sing apik, wedhi nganti katon apik.

Pita lan Mud Drywall Langkah 24

Langkah 5. Priksa manawa gasket wis garing

Yen wis rampung, lebokake jas kaping telu supaya sendhi luwih ilang. Tujuane yaiku kanggo nggedhekake sendi nganti nyawiji karo tembok. Gabungan nguatake lan nyawiji ing tembok.

  • Kanthi lapisan katelu, sampeyan kudu ngganti spatula. Jupuk siji kaping pindho, 20-25 cm. Sampeyan ora mung bakal nyuda wektu kerja dadi loro, nanging gaweyane bakal luwih gampang lan ngati-ati.
  • Ayo garing maneh sewengi. Pasir maneh. Kabeh permukaan saiki kudu Gamelan lan sendi wis ora katon maneh.
  • Kanthi lampu angonan, sampeyan bakal bisa ndeleng kekandelan sing luwih gedhe ing tembok utawa plafon (kedadeyan ing sawetara area sing lapisan pertama rada loman!). Minangka kanggo sendi sing ora bevel, bisa uga kudu jas kaping papat.

Bagéan 5 saka 6: nggawa sentuhan pungkasan

Pita lan Mud Drywall Langkah 25

Langkah 1.Sawetara tembung babagan rampung

Masang tape lan nuding ora nggawe tembok sing wis rampung: iku mung persiyapan, sing penting! Piring saiki wis dipasang kanthi alus, lancar banget. Saiki sampeyan kudu mikir babagan prekara lan lukisan.

Pita lan Mud Drywall Langkah 26

Langkah 2. Apa sampeyan pengin nghias plak?

Ora masalah! Sampeyan bisa nyelehake permadani, jerami, gabus, stucco ing njero, sijine pola geometris ing macem-macem bahan. Cukup priksa nggunakake lem sing bener, yaiku fixer sing bener. Temokake sadurunge!

Pita lan Mud Drywall Langkah 27

Langkah 3. Pengin ngecet piring sampeyan?

Sampeyan kudu lulus jas ikatan, utawa malah loro. Banjur, sampeyan bisa ngetrapake cat pungkasan. Aja cet langsung ing piring!

Bagéan 6 saka 6: Babagan drywall

Pita lan Mud Drywall Langkah 28

Langkah 1. Sawetara tembung babagan drywall

Drywall macem-macem ukuran, jinis, kekandelan lan jembaré. Umume, tembok ditutupi tembok garing sing kandel 10 utawa 13 mm, ing piring 60 x 250 cm utawa 120 x 250 cm. Uga ana akeh produk khusus ing pasar kayata "plasebo" ijo (utawa biru) yaiku plester tahan banyu kanthi lapisan kertas ijo, digunakake ing wilayah asor dhuwur kayata jedhing lan pawon. Uga ana panel plafon khusus sing nolak lempeng lan piring sing luwih gedhe tinimbang standar kanggo nutupi wilayah sing luwih dawa utawa luwih jembar.

  • Langit-langit lan tembok biasane ditutupi panel 13mm. Kanggo langit-langit, sampeyan bisa nggunakake panel khusus.
  • Ing sawetara kasus, sampeyan kudu nyelehake drywall 16mm ing plafon utawa tembok njaba. Umume diklasifikasikake dadi geni lan luwih tahan kobongan tinimbang plasebo 13mm tradisional. Gumantung saka standar sing digunakake, sampeyan uga bisa nggandheng drywall ing area sing kena geni, tinimbang tuku seprei sing luwih kenthel lan larang.
  • Placo 16 mm nduweni kualitas phonic nyata amarga massa sing luwih gedhe. Studio rekaman kadang-kadang nginstal lapisan kaping pindho saka plasterboard 16mm.
Pita lan Mud Drywall Langkah 29

Langkah 2. Aja nggunakake drywall cedhak bak utawa pancuran

Luwih becik nyelehake papan semen kanthi alangi uap lan insulasi sing apik.

  • Kanggo sendi, pasang tape gabungan (Venture, 3M utawa Tuck Tape) utawa sealant akustik ing sendi alangan uap kanggo njaga segel sing apik. Gabungan papan semen kudu diisi nganggo pita fiberglass sing banjur bakal ditutupi senyawa gabungan utawa adesif khusus.
  • Hubungi panguwasa lokal kanggo ngerti apa peraturan sing berlaku kanggo drywall.
Pita lan Mud Drywall Langkah 30

Langkah 3. Ngati-ati drywall kanthi tliti

Drywall katon lancip lan entheng, nganti sampeyan angkat! Salah sijine yaiku nangani drywall ing lemah, mindhah, potong, lan angkat. Iku cukup liya kanggo ndandani ing langit-langit!

Kanggo piring langit-langit, sampeyan bisa DIY wadhah piring saka bingkai sing digawe saka lintel 5 x 10 cm rivet ing bentuk T. Sampeyan bisa nahan piring kanthi cara iki nalika ndandani sementara. Saliyane, yen sampeyan dhewe utawa ora duwe kekuwatan sing cukup kanggo nangani plasterboard, coba nyewa wadhah piring sing munggah

Saran

  • Sawise nginstal pipa knalpot ing njaba, gunakake vakum toko kanggo ngresiki ruangan lan tembok.
  • Supaya sisih lan pinggir plester utawa ember sampeyan resik supaya plester garing ora disetel. Campuran plester kanthi rutin kanthi diupas saka tembok. Lapisan sing alus garing kanthi cepet lan mbentuk gumpalan sing mengko bakal nyebabake garis-garis nalika sampeyan nutupi lapisan kasebut.
  • Ngliwati lampu angonan ing tembok, sampeyan bakal bisa ndeleng kabeh cacat.
  • Gunakake tape menyang sendi vertikal banjur menyang sendi horisontal. Dadi pita horisontal bakal nutupi ujung pita vertikal.
  • Njupuk wektu. Sampeyan butuh rong nganti lima jas plester kanggo ngrampungake kanthi sampurna (gumantung karo pengalaman sampeyan). Saben jas kudu garing sadurunge diterusake menyang sabanjure.
  • Aja nggunakake tape fiberglass: larang banget lan sendhi gampang retak.
  • Sawise plester wis garing, aja pasir. Gunakake trowel sing resik banjur gosok ing ujung sing atos.

Piweling

  • Sadurunge plester garing, tetep larut ing banyu. Dadi langsung copot irungnya lan cipratan. Ing karpet, luwih becik nutupi lapisan sing luwih dhisik banjur dicopot.
  • Aja ngisi pengisi garing ing palung utawa ember. Mbesuk yen sampeyan plester, plester garing wiwit sedina sadurunge bakal rampung lan sampeyan bakal nindakake tugas reged. Yen sampeyan ndeleng gumpalan ing tembok sampeyan, copot nganggo driji utawa trowel sadurunge sendi garing, yen ora sampeyan kudu nyelehake lan miwiti tugas maneh.
  • Aja ngencerake plester yen wis rampung. Bisa rampung kanggo panggunaan tartamtu, nanging ing akeh kasus, prekara kasebut ora perlu.
  • Mung gunakake plastik, bolong utawa band liyane, gumantung karo apa sing sampeyan lakoni. Produk liyane bakal luwih angel digarap lan bisa uga mbutuhake telu, papat utawa luwih jas gabungan. Yen sampeyan nggawe sudhut interior utawa eksterior, contone, aja nggunakake band bolong sing angel ditekuk. Yen sampeyan utangan utawa jas kanthi tliti, sampeyan bisa nggunakake tape bolong ing fittings lan sampeyan butuh rong jas, nanging sampeyan bakal luwih akeh ngenteni wektu kanggo ngrampungake.
  • Aja nggunakake pangisi. plester plako dudu senyawa tambalan. Sing terakhir ora duwe sifat perekat.

Popular dening topik