Cara supaya omah sampeyan keren: 14 langkah (karo gambar)

Bab lan Paragraf:

Cara supaya omah sampeyan keren: 14 langkah (karo gambar)
Cara supaya omah sampeyan keren: 14 langkah (karo gambar)
Anonim

Ngunci ing kamar turu yen panas banget bisa dadi cobaan sing nyata. Untunge, ana sawetara cara kanggo nyegerake ruangan. Sanajan sampeyan ora duwe AC, sampeyan isih bisa nyetel windows kanggo ngoptimalake aliran hawa mlebu ruangan supaya ora panas banget. Aja krasa ora penak, njupuk langkah sing pas supaya kamar turu sampeyan bisa adhem.

Langkah-langkah

Bagean 1 saka 3: gunakake penggemar lan unit AC

Jaga Kelangan Langkah 1

Langkah 1. Uripake kipas angin

Sampeyan bisa uga tuku kipas tetep utawa nginstal kipas langit-langit ing omah sampeyan. Iki bakal nyurung hawa seger menyang kamar lan tetep adhem. Asring luwih efisien kanggo adhem ruangan kanthi kipas langit-langit, nanging penggemar lan kipas stasioner kanthi kolom umume luwih murah kanggo tuku. Temtokake ukuran kipas sing pengin dituku lan cara pas karo dekorasi sampeyan.

  • Yen sampeyan ngira ora cukup ruangane, tuku kipas meja cilik.
  • Yen sampeyan pengin nggawe akeh wong adhem, coba tuku kipas osilasi.
  • Penggemar tetep kasedhiya ing macem-macem bentuk. Iki kalebu penggemar kothak, penggemar meja lan penggemar kanthi kolom, lan liya-liyane.
  • Yen sampeyan seneng tuku kipas alat tulis, sampeyan kudu ngerti manawa produk iki kasedhiya kanthi online lan ing department store.
Jaga Kelangan Langkah 2

Langkah 2. Lebokake es batu ing ngarep kipas mlaku

Kanthi nyelehake es utawa es ing ngarep kipas, sampeyan bisa adhem ruangane, amarga iki bakal ngasilake angin sepi. Yen sampeyan ora duwe AC, iki isih dadi alternatif sing luwih apik.

Coba ganti es nalika lebur

Jaga Kelangan Langkah 3

Langkah 3. Gawe draf karo rong penggemar

Mbukak jendhela lan tekan supaya sampeyan ngerti arah angin. Coba nemtokake arah angin sing alami lan arahake kipas menyang arah sing padha. Selehake kipas liyane ing ngarep jendhela liyane, diputer menyang njaba, supaya hawa panas anget metu saka ruangan. Iki bakal nambah aliran udara lan nggawe angin sing bakal adhem kabeh kamar.

Copot apa wae sing bisa ngalangi utawa nyuda saluran udara liwat rong windows kanggo nambah aliran udara

Jaga Kelangan Langkah 4

Langkah 4. Gunakake AC sing cukup kuat

Coba pilih AC sing bisa adhem kabeh kamar. Cara paling gampang kanggo adhem ruangan yaiku tetep nganggo AC, yaiku AC, tengah utawa AC. Priksa lembar produk rinci utawa deleng kemasan AC kanggo mesthekake yen cocog karo ukuran ruangan sing pengin digawe adhem. Banjur coba murahake termostat kanggo nyuda suhu ruangan, yen sampeyan wis entuk akses menyang AC.

  • Nggunakake AC minangka cara paling gampang kanggo adhem ruangan. Nanging, pilihan iki uga paling ora irit ing babagan energi sing dikonsumsi.
  • Saka kabeh jinis AC sing ana, AC paling apik yaiku.
  • AC utawa seluler tetep nganggo energi luwih akeh tinimbang AC liyane.

Bagean 2 saka 3: nyetel jendhela lan gorden

Jaga Kelangan Langkah 5

Langkah 1. Tutup windows lan langsir

Elinga yen nindakake iki nalika srengenge surup. Elinga yen udakara 30% panas mlebu omah liwat windows. Jendela madhep mangidul lan mangulon ngidini panase luwih akeh mlebu omah nalika awan. Dadi elinga nutup nalika srengenge surup.

  • Nggunakake piranti lunak kompas utawa geolokasi kaya Google Maps, sampeyan bisa kanthi gampang ndeleng windows sing madhep mangidul lan sing mangulon.
  • Suhu paling dhuwur antara awan nganti 3 sore.
Jaga Kelangan Langkah 6

Langkah 2. Bukak windows

Coba tindakake iki sawise surup yen sampeyan ora duwe AC. Biasane ana penurunan suhu sing signifikan sawise surup. Yen sampeyan ngerti yen wis cukup panas ing ruangan sampeyan nalika awan mbukak windows sawise surup srengenge adhem bakal adhem.

Jaga Kelangan Langkah 7

Langkah 3. Tutup windows

Nalika ngaktifake AC, elinga nutup jendhela. Yen sampeyan mbukak, hawa sing adhem bisa uwal lan hawa anget mlebu kamar. Jendhela lan langsir tetep ditutup ing wayah awan yen sampeyan nggunakake AC. Iki bakal nyegah sinar srengenge mlebu lan anget omah sampeyan.

Jaga Kelangan Langkah 8

Langkah 4. Instal film emissivity murah ing windows sampeyan

Sampeyan uga bisa mikir babagan masang tirai isolasi termal. Kaloro produk kasebut dirancang khusus supaya ora panas saka ruangan sampeyan sabisa-bisa. Kanggo nginstal film emissivity sing kurang, copel lembaran caket plastik saka plastik lan pasang menyang permukaan interior jendela sampeyan. Tirai termal dipasang kaya tirai liyane, nanging digawe saka bahan khusus sing nyegah panas mlebu ruangan.

Film murah lan tirai isolasi termal kasedhiya kanthi online lan ing toko perangkat keras. Dadi sampeyan ngerti apa sing kudu ditindakake yen pengin tuku

Jaga Kelangan Langkah 9

Langkah 5. Tandur wit utawa tanduran

Coba tandur wit utawa tanduran ing ngarep windows sing madhep mangidul utawa ngulon. Reeds, wit ijo sing subur, lan kembang srengenge bisa nyegah sinar srengenge nalika panas. Tandur wit utawa tanduran ing sanjabane omah lan atur supaya godhonge ngalangi sinar srengenge supaya ora bisa mlebu omahmu. Biasane iki paling efektif nalika nerangake kamar ing lantai siji omah.

Bagean 3 saka 3: Nyuda panas ing ruang tamu

Jaga Kelangan Langkah 10

Langkah 1. Tutup kamar sing ora ana omah

Ruang sing luwih gedhe, para penggemar lan kondisioner bakal luwih kuat supaya bisa tetep adhem. Yen ana omah ing omah sing ora sampeyanenggoni, coba tutup supaya jebule hawa seger ing ruangan sing sampeyan lebokake. Iki mung bisa digunakake yen kipas utawa AC ana ing kamar sing lagi dikepengini.

Bukak kabeh lawang lan sistem ventilasi yen sampeyan nggunakake pendingin ruangan. Sampeyan bakal ngrusak saluran udara yen sampeyan nutup utawa yen nutup lawang. Semono uga AC sampeyan

Jaga Kelangan Langkah 11

Langkah 2. Pateni kipas kompor

Elinga yen nindakake iki sawise rampung masak. Masak bakal nambah suhu ing pawon kanthi signifikan. Yen sampeyan pengin nyegerake pawon utawa kamar turu ing sacedhake pawon, coba bukak tutup extractor utawa kipas pendingin kompor sampeyan. Iki bakal nyuda panas sing ana ing oven. Biasane, sampeyan bakal nemokake saklar utawa tombol kanggo nguripake kipas ing kompor. Iki bakal mbantu sampeyan nggambar lan ngusir hawa panas ing njaba bangunan.

Jaga Kelangan Langkah 12

Langkah 3. Pateni peralatan sing ngasilake panas

Peralatan elektronik lan peralatan kaya televisi, komputer, kompor lan pengering bisa nambah panas ing ruangan. Yen sampeyan duwe piranti kaya iki sing saiki ora digunakake, coba mateni utawa copot kabeh kabeh.

Jaga Kelangan Kamar 13

Langkah 4. Gunakake dehumidifier

Iki bakal nyuda tingkat asor ing ruangan lan dadi adhem. Coba tuku dehumidifier online lan uripake ing ruangan sing pengin digawe adhem. Yen sampeyan ora ngerti level asor ing kamar, coba gunakake hygrostat kanggo ngukur.

Tingkat kelembapan rata-rata ing ruangan asring antara 50% lan 55%

Jaga Kelangan Langkah Kamar 14

Langkah 5. Siraman adhem sing apik

Iki bakal mbantu nyuda suhu awak lan adhem ruangan kanthi luwih akeh. Uap saka udan panas bisa nambah asor ing kamar.

Popular dening topik