Cara nggawe tembok beton (nganggo gambar)

Bab lan Paragraf:

Cara nggawe tembok beton (nganggo gambar)
Cara nggawe tembok beton (nganggo gambar)
Anonim

Beton minangka salah sawijining bahan sing paling akeh digunakake kanggo tembok bangunan. Yen sampeyan manggon ing omah, sampeyan bisa uga kudu nyiyapake tembok kaya, yaiku nggawe pamisahan karo dalan utawa garasi sing dipasang ing omah, kanggo ndhukung tanggul … Prinsipé gampang, Sampeyan luwih dhisik kudu pour landasan beton (pondasi) beton sing dikiatake sing tembok bakal dipasang, sing bakal diwutahake ing njero formwork, struktur sing digawe saka rong tembok vertikal sejajar. Pancen gaweane kesel bisa ditindakake kanthi rong tahap, nanging ora rumit sacara teknis.

Langkah-langkah

Bagean 1 saka 4: nyiyapake pondasi kanggo tembok beton

Tembok Beton Formulir Langkah 1

Langkah 1. Tandhani lokasi tembok lan sikil ing lemah

Mesthi sampeyan ngerti ing endi tembok sing bakal dicelupake, suwene, wiyar lan sepira ambane. Minangka tandha ing lemah, materialisasi bisa ditindakake kanthi saham cilik sing bakal nganggo senar, yen ora nganggo semprotan cat kanthi rong euro enem sen.

  • Sampeyan bakal entuk saham kanthi mbagi sisa kayu, lan kanggo bom tandha, bukak toko DIY.
  • Sadurunge ngeduk dhasar, priksa manawa ora ana tambahan ing rute kasebut. Priksa karo layanan teknis bale kutha.
Tembok Beton Formulir Langkah 2

Langkah 2. Digali parit dhasar

Ana aturan babagan ukuran sawijine. Ambane ora nganti kurang saka 40 cm (kanggo tembok dhasar, cacahe 2,5 nganti 3 kali ketebalan tembok sing bakal teka). Dhuwuré sebanding karo jembaré, tanpa kurang saka 20 cm (umume, 1,5 kali ketebalan tembok).

  • Ing iklim sedheng, lemah ora bakal beku kanthi jero, mula dhuwure bisa dijupuk saka lemah. Ing gunung, gunane diwiwiti saka lemah sing ora ana frost.
  • Dhuwur lan jembaré sawijine gumantung karo sawetara paramèter, kayata kualitas lemah lan bobote sing bakal didhasarake ing dhasar kasebut.
  • Yen soleplate wis ana, gunakake yen sampeyan rumangsa kondhisi apik. Ing kasus iki, langsung menyang bagean nomer loro.
Tembok Beton Formulir Langkah 3

Langkah 3. Lemah ngisor parit

Sabar lan coba gawe latar mburi kanthi rutin, copot watu sing diangkat. Kanthi sekop sing rata, gawe tembok sing vertikal banget. Banjur priksa manawa trench kasebut duwe dimensi sing pas lan nggunakake penguasa aluminium gedhe, ing ngisor iki horisontal.

Ana parit khusus kanthi ambane variabel, sawijine luwih kenthel ing sisih siji tinimbang sisih liyane. Contone, ana sebab-sebab mekanik, nalika kita ngerti manawa tembok bakal dadi obyek push tartamtu

Wangun Beton Wangun Langkah 4

Langkah 4. Pasang lapisan kerikil pertama ing sisih ngisor parit

Lapisan iki kudu kandel udakara limalas sentimeter. Yen ora ana kerikil kasar, lebokake watu remuk sing uga bakal sampeyan tampal. Priksa karo panguwasa aluminium yen permukaan wis rata maneh.

Lapisan dasar iki nduweni sawetara peran: dhasar sing stabil lan nyegah akumulasi banyu ing sangisore tembok (got)

Wangun Beton Wangun Langkah 5

Langkah 5. Instal penguatan

Tali sikil iki kudu dikuatake kanthi tulangan sing wis digawe ngukur. Bentuké saka trench. Déwan kasebut bakal rampung ing njaba bolongan: kanggo sak elemen, njupuk 4 batang penguat (diameter 8 nganti 12 mm) kanggo senar, banjur alun-alun bar sing luwih tipis sing bakal ngetutake bentuk trench. Aman kothak ing senar saben 30 cm nganggo kabel apik (ilustrasi).

Sampeyan uga bisa ngiyatake penguatan kanthi nguatake sisih ndhuwur kanthi luwih gedhe nalika masang bar saben-saben sawetara inci luwih cekak tinimbang jembaré parit

Wangun Beton Wangun Langkah 6

Langkah 6. Siapke, banjur tuang sol tunggal

Miwiti ing sisih siji lan maju kanthi arah sing padha. Nalika pour, sampeyan bakal priksa manawa bakal ngangkat pigura logam supaya beton ing ngisor. Kanthi trowel, dorong beton ing sisih lan lancar nganti paling apik ing lumahing trench sing wis digawe.

  • Kanggo acara kasebut, sampeyan kudu nyewa mixer beton, kajaba sampeyan duwe. Temokake babagan rega ing toko sewa sing paling cedhak karo sampeyan.
  • Sawetara nggawe pijakan sing flush, nanging biasane sikil dikubur lan pucuke kudu ing ambane padha karo kekandelan tembok sing bakal didhukung.
Wangun Beton Bangun Langkah 7

Langkah 7. Enteni seminggu nganti garing siji

Beton kudu garing ora cepet uga alon-alon. Yen udan ramalan, lindhungi pondasi sampeyan kanthi papan lan yen panas banget, sireni beton sampeyan sedina utawa kaping pindho saben dina supaya ora garing kanthi cepet lan retak. Sawise garing, ereksi tembok bisa diwiwiti.

  • Priksa wektu pangatusan pungkasan sing disaranake dening pabrikan semen. Dhasar konkrit dianggep, sajrone sawetara dina, dadi aman sawise seminggu.
  • Sajrone wektu iki, sampeyan bakal kanthi tenang nyiyapake formwork kanggo tembok mbesuk … lan ana karya!

Bagean 2 saka 4: nyiyapake formwork

Tembok Beton Formulir Langkah 8

Langkah 1. Klumpukake papan shutter sampeyan

Sawise ngetung permukaan sing sampeyan butuhake, kumpul papan ing lemah sing bakal dadi bagean vertikal formwork. Amarga tembok kasebut duwe loro rai, sampeyan bakal nggawe loro struktur. Dorong beton kuat, mula kudu njupuk papan kanthi kekandelan minimal 27 mm. Coba pinus, luwih murah lan luwih gampang dipotong. Minangka kanggo jembaré, asring 200 mm ing 4 m. Mula ing lemah, lempokake plancong nganti sampeyan entuk dhuwur tembok (contone, 10 plancong 200 mm kanggo tembok sing dhuwure 2 m).

  • Sampeyan bakal cukup ing level permukaan supaya ora entuk formwork bengkong. Kanggo tembok sing dhuwur, asring dadi ide sing apik kanggo nemplekke papan pisanan ing sawetara tembok sing nguatake.
  • Yen tembok sampeyan ora suwe, sampeyan bakal ngethok papan nganti ukurane. Yen dawa, sampeyan bakal nggawe sawetara elemen sing bakal luwih gampang ditangani lan dipasang, mengko gampang sendhi.
  • Ora bakal ana kekurangan irisan lan sing paling penting sampeyan nggunakake bunder utawa gergaji meja. Aja lali kacamata, topeng lan kuping!
Tembok Beton Formulir Langkah 9

Langkah 2. Kuku papan ing rafter sing nyekeli

Geser ing ngisor papan sampeyan, kanthi interval 40 cm lan jejeg karo papan, balok standar (bagean 5 x 10 cm). Iki bakal dilebokake ing njaba kothak, sisih sing luwih cilik yaiku ing papan. Kuku papan kanthi nyelehake 4 titik jarak saben plank.

Aja nandur titik supaya cedhak karo pinggir utawa papan utawa balok kayu. Yen kedadeyan kasebut, copot ujung lan tandur ing papan liya

Wangun Beton Wangun Langkah 10

Langkah 3. Nguatake struktur kanthi nggabung

Sampeyan bakal nyelehake kanthi tegak lurus karo rafter kanthi laju gabungan saben 30 cm saka sisih ngisor formwork nganti ndhuwur. Saben dipasang ing rafters kanthi rong paku (minimal 90 mm) jarak sing rata.

Gabung iki bakal migunani banget kanggo mbenerake kabel strut lan bakal dadi dhukungan kanggo alat peraga

Wangun Beton Wangun Langkah 11

Langkah 4. Terusake nggawe alat peraga

Formwork sampeyan dhewe wis rampung, saiki sampeyan kudu nyiyapake lan utamane supaya bisa ngadeg terus lan priksa manawa ndhukung dhukungan beton kasebut. Gunakake rafter ing sing wis ana, nanging sampeyan bakal pasuryan ing sisih sing luwih jembar, lan sampeyan bakal dipasang ing paku kanthi 90 mm.

Balok balok balok balung balung kasebut bisa dadi stabil kanggo nyusun formwork, nanging uga bisa nyebarke gaya dorong saka beton

Wangun Beton Wangun Langkah 12

Langkah 5. Potong lan kumpul alat peraga sampeyan

Sampeyan bakal mbangun, nanging ora langsung diselehake. Buttresses kasebut bakal ngemot teras beton kasebut. Temenan, alat peraga saiki ana ing loro sisih ndhuwur formwork. Kajaba tembok sampeyan dhuwur banget, rong irisan cukup, siji dipasang ing sikil formwork lan siji ing sisih ndhuwur. Loro-lorone ketemu ing lemah karo jubin sing bakal kethul lan didorong kanthi miring. Baji kasebut, sing bakal dipasang ing jubin lapisan sing wis diinstal sadurunge, dipotong kanthi ukuran rafters lan dipaku ing saben sisih. Kaya ing ilustrasi, sampeyan entuk segitiga penguatan.

Yen tembok sampeyan dhuwur, rafter pendhukung lemah bakal adoh saka tembok lan sampeyan ora duwe rong batang, nanging telu utawa patang spasi kanthi vertikal

Wangun Beton Wangun Langkah 13

Langkah 6. Gandha pasuryan ing njero formwork kanthi kayu lapis tipis

Sing terakhir nggawe permukaan sing alus banget. Ngetung area sing sampeyan butuhake (rong sisih tembok). Kuku kayu lapis (4 nganti 5mm kandel) ing pasuryan ing njero formwork, ora preduli tata letak, kabeh permukaan kudu ditutup. Pilih poin sing ora gedhe banget, ora bakal ana usaha ing kayu lapis iki. Sing terakhir ora kudu nggulung, nutup kuku.

Kayu lapis dipaku ing arah njero formwork menyang njaba, mesthine ora amarga sampeyan mancep ing arah liyane, titik kasebut nancep ing beton. Bakal mbebayani lan ora bisa dideleng

Bagean 3 saka 4: nginstal formwork

Wangun Beton Wangun Langkah 14

Langkah 1. Siapke landasan kayu lapis kanggo formwork

Ora perlu dipungkiri manawa formwork sampeyan ora kudu obah sajrone nyiram, ora sacara vertikal utawa horisontal. Amarga formwork abot, mesthine kudu dhasar sing stabil lan level. Supaya bisa nyebarake beban, mula aja nganti klelep ing formwork, entuk papan kayu lapis kandel (4 utawa 5 mm) sing bakal sampeyan lebokake ing lemah ing saben sisih watesan njaba tembok: ing sisih kasebut bakal dipasang prop.

  • Nyetel sepatu mandeg sampeyan kanthi kuat. Iki rafters sing ditandur sing bakal nampa dhukungan. Cukup kanggo ujar manawa dheweke ora kudu pindhah. Tes ing kabeh arah jangkar kanthi tangan.
  • Yen rafters dhukungan kudu obah sithik, lebokake menyang gandheng nganggo kabel sing bakal sampeyan corak. Yen perlu, bor bolongan kanggo nyambungake kabel kanthi luwih langsung. Yen ora, paku shims kanggo nyegah jaring miring saka munggah.
Wangun Tembok Beton Langkah 15

Langkah 2. Bor bolongan kanggo kabel

Ing saben sisih rafters formwork, gunakake bor (bor 5 nganti 7 mm diametere) kanggo nggawe bolongan sing ditrapake kanggo ngliwati kabel besi kanggo njaga jarak. Vertikal, sampeyan bakal nggawe bolongan saben 30 cm lan ati-ati kanggo ngebor 5 cm saka kasau.

Wangun Beton Wangun Langkah 16

Langkah 3. Pass kabel liwat bolongan ngelawan

Jupuk kabel kanthi diameter sing apik (rada angel ditekuk), saka njaba, utas ing bolongan, banjur ing bolongan sing ngelawan, nanging nutup kerugian, ngubengi jubin, ulir kawat ing bolongan bebas, banjur ing bolongan gratis ngelawan, lan corak loro-lorone: ikatan sampeyan nggambar X ing formwork. Baleni kanggo kabeh bolongan.

Iki kabel, lan baji, sing njaga pasuryan formwork ing jarak sing padha wiwit wiwitan nganti pungkasan casting. Sampeyan bisa mbayangno manawa ora dadi masalah kanggo formwork sing bakal dipindhah, sanajan sethithik, sajrone operasi

Wangun Beton Wangun Langkah 17

Langkah 4. Babar kabel kanthi kebak

Goleki blok kayu sing mung jembar tembok lan pasang sementara kanggo dhukungan ing formwork. Geser genggeman utawa pin tukang batu ing X kabel banjur ganti kanggo ngencengi kawat. Nalika baji wis lenggah kanthi kuat, jotosake nganggo palu lan pasang ing cedhak kabel anyar sing bakal dikencengi, lsp.

Sampeyan uga bisa nggeser rod logam (jangkar) ngliwati bolongan kasebut, terus liwat formwork. Utas kasebut ditrapake ing sisih dawa lan mula bolt ing sisih njaba: mandheg yen sampeyan ora bisa ngencengi maneh

Wangun Beton Wangun Langkah 18

Langkah 5. Selehake shims jembar (utawa strut)

Dheweke bakal dipasang ing antarane loro tembok sing ana gandhengane lan dununge ing jejere kabel wesi. Kajaba iku, luwih becik dilebokake sadurunge kabel. Lebokake 2 ing garis vertikal kabel, siji ing sisih ngisor (10 cm) lan liyane ing sisih ndhuwur (20 utawa 30 cm saka ndhuwur sing dianggep). Ora prelu kuku, amarga dheweke nyekel dhewe lan uga kudu dicopot.

Ana jinis khas shim ing pasar, nanging napa sampeyan mbuwang dhuwit, yen kanthi offcuts saka rafter utawa plank sampeyan bisa kanthi gampang ngasilake

Tembok Beton Formulir Langkah 19

Langkah 6. Siapke sistem angkat bilge

Nalika sampeyan pour, sampeyan bakal ngangkat irisan ngisor udakara sepuluh utawa limalas sentimeter. Kanggo nindakake iki, bor kabeh irisan ing tengah, pass kabel gedhe liwat irisan ngisor, kaya ing ilustrasi, banjur ing sisih ndhuwur, nggawe loop ing ndhuwur sing terakhir, bakal menehi sampeyan. Nangani kanggo narik.

Supaya daur ulang ora ucul saka bolongan ndhuwur nalika nyiram, golek sistem kanggo irisan ing endi wae

Bagean 4 saka 4: pour tembok beton

Wangun Beton Wangun Langkah 20

Langkah 1. Siapke beton sampeyan yen dibutuhake

Yen sampeyan dhewe, pump beton bakal migunani. Campuran semen kerikil bakal ditindakake ing mixer beton sesuai karo dosis sing disaranake dening pabrikan semen. Beton sing apik kudu lemu, tegese ora garing uga ora cair, kanthi refleksi biru.

  • Dadi, konkrit ora bakal cair utawa garing banget, uga ora kudu dawa banget ing mixer beton: yen wis siyap, wenehake.
  • Bener, sampeyan bisa ngeculake tembok gedhe ing pirang-pirang batch, nanging dibutuhake persiyapan khusus. Sanajan tegese rekrutmen pekerja (kulawarga, kanca, kolega) kanggo dina kasebut, coba sink sajrone sedina, istirahat meridian (45 menit) kanggo mangan awan mesthi bisa ditindakake.
Wangun Beton Wangun Langkah 21

Langkah 2. Tuang tembok

Sampeyan kudu pour kabeh tembok ing lapisan berturut-turut 30 nganti 50 cm. Sawise wis diwutahake lapisan pisanan, bali menyang titik wiwitan kanggo pour sing sabanjure lan terusake kanthi cara iki nganti dhuwur sing dikarepake. Apa sing paling apik kanggo nyelehake kabeh bebarengan.

Resepsi konkrit (beton seger ing beton sing wis atos) minangka operasi sing alus banget. Tembok kudu diwutahake sekaligus supaya solid. Profesional duwe teknik lan produk kanggo nerusake casting ing tembok. Yen sampeyan durung ngerti babagan iki, aja nganti kahanan iki

Tembok Beton Formulir Langkah 22

Langkah 3. Luncur strut nalika pour

Saiki yen beton wis ana, dheweke sing bakal njamin jarak saka formwork. Temenan, sampeyan mung bakal mbusak sing kena pengaruh saka beton, lan liyane sing isih kanthong saiki. Yen sampeyan ora mbusak kabeh, sampeyan bisa nggawe udakara telung puluh sentimeter, kekandelan lapisan sabanjure.

Nalika tembok munggah, sampeyan bakal nyopot stras spacer, supaya ora ditinggalake ing tembok, sing bakal ringkih

Wangun Beton Wangun Langkah 23

Langkah 4. Tingkat ndhuwur tembok

Nggunakake penggaris aluminium, mateni beton ing sisih ndhuwur tembok sampeyan. Miwiti ing salah sawijining pucuk lan tarik pamrentah sampeyan kanthi gerakan nyukur. Rong kasus bisa muncul: bisa uga ana konkrit lan sampeyan ngilangi kelebihan iki sing ana ing ngarep aturan, utawa ana bolongan ing beton lan njupuk sawetara ing papan liya kanggo nancep bolongan lan sampeyan bisa ngatasi penguasa menyang malah metu. Yen ora ana aturan, papan bisa nggawe trik.

  • Sadurunge leveling, sampeyan ora bakal lali nggali beton nganggo trowel utawa sepotong kayu supaya ora ana kanthong udara ing beton utawa tembok.
  • Kanggo mbantu beton kanggo njupuk kabeh volume sing diarepake, sampeyan uga bisa, utamane saka separo dhuwure sing diwutahake, kena ing formet kanthi mallet utawa mallet, geter bakal mbantu beton mudhun.
Wangun Beton Wangun Langkah 24

Langkah 5. Nglindhungi sisih ndhuwur tembok lan ngenteni paling ora 4 dina

Lindhungi nganggo goni, tarp, papan utawa uga jerami. Nyatane cukup rumit: perlindungan iki kudu nglindhungi beton saka udan, nanging uga saka panase. Yen swasana alus lan garing, aja tinggalake apa-apa.

Kanggo setelan pungkasan, butuh wektu suwene sewulan, nanging formwork bisa, nanging utamane kudu dibongkar sadurunge rampung pangatusan

Wangun Beton Wangun Langkah 25

Langkah 6. Copot formwork sampeyan

Iki tegese nyopot kabel sing nahan kesenjangan. Dheweke kudu teka dhewe nggawa tang.Mbongkar butiran saka formwork, banjur formwork dhewe, ati-ati supaya ora ngrusak tembok. Kanggo misahake formwork saka tembok, sampeyan bisa nggunakake trowel sing amba. Sawise formwork dicopot, kajaba sampeyan butuh tembok liyane, sampeyan bisa ngilangi.

  • Pramila formwork sampeyan bisa digunakake maneh kaya tembok liyane, bisa diowahi ukurane dadi tembok sing luwih cekak utawa luwih cendhek, yen ora dibongkar, diresiki kabeh bagean, bisa digunakake maneh nalika ana kesempatan.
  • Yen sampeyan ora bisa nyopot kabel sing dipasang ing massa, gali depresi cilik ing kabel, banjur potong ing sisih ngisor depresi. Isi beton sing rada garing.
Wangun Beton Wangun Langkah 26

Langkah 7. Ayo tembok garing paling ora telung minggu

Sawise formwork wis diilangi, delengen apa ana bolongan gedhe lan langsung isi semen seger sing dibungkus trowel. Mesthi wae, sampeyan bisa nutupi tembok nganggo tarp, nanging ora migunani. Pakaryanipun cuaca atos lan ala, samenika bilih betonipun sampun dipungadahi, mboten mungkin ngrusak. Kosok baline, yen swasana panas banget, banyu saben dina utawa kaping pindho saben dina supaya garing luwih alon lan ora retak.

  • Priksa wektu pangatusan pungkasan sing disaranake dening pabrikan semen. Beton rampung garing udakara sewulan, kabeh gumantung karo kahanan iklim.
  • Yen beton sampeyan kurang dikemas utawa yen isih ana potongan, sampeyan bisa ngisi trowel kanthi beton garing sing sithik. Ora ana gunané kanggo ngebaki bolongan cilik, mung sing paling jero, sing liya bakal ilang nalika rampung.

Saran

  • Yen sampeyan ora pengin repot nggawe formulir sing gedhe banget, luwih becik lan luwih murah nyewa formulir sing wis siyap dipasang. Sinau luwih lengkap ing Internet.
  • Yen sampeyan duwe akeh volume, takon karo profesional apa regane sampeyan tuku router konkrit. Yen sampeyan nggawe casting dhewe, bisa uga kudu nggawe matematika.
  • Kanggo tembok sing dhuwur, coba pasang dalan supaya sampeyan bisa nggunakake gerobak, lan nggawa alat lan perlengkapan sampeyan.
  • Sawetara tukang batu nutupi kayu lapis pungkasan karo lenga motor cilik supaya luwih gampang dilucuti.
  • Yen tembok sampeyan minangka tembok peninggalan ing iring gunung, coba wenehi bentuk cekung, nggawe sikil luwih dikubur lan bisa eksentrik (kekandelan ngisor tembok sing luwih gedhe).

Popular dening topik