Cara nyiyapake ruang tamu: 11 langkah (karo gambar)

Bab lan Paragraf:

Cara nyiyapake ruang tamu: 11 langkah (karo gambar)
Cara nyiyapake ruang tamu: 11 langkah (karo gambar)
Anonim

Ana akeh perkara sing kudu dipikirake nalika mutusake tata ruang tamu sampeyan. Kanggo pamula, sing paling apik yaiku nggoleki apa sing pengin digunakake ing ruangan kasebut lan saka kana. Apa sing pengin ditindakake ing ruang tamu bakal nyebabake keputusan ngrancang. Mupangatake ruang tamu sampeyan kanthi ngetutake sawetara pedoman furnitur lan lampu kamar kanthi apik. Tambah sawetara kriya lan sawetara tanduran hiasan sing cocog karo ruangan kasebut.

Langkah-langkah

Bagean 1 saka 3: nata prabotan

Rancang Ruang Tamu Langkah 1

Langkah 1. Temtokake fungsi ruang tamu

Luangake wektu kanggo mikir babagan fungsi utama ruang tamu. Apa sampeyan duwe anak sing butuh papan kanggo dolanan? Apa sampeyan rencana ngatur akeh pesta? Apa ruang tamu sampeyan duwe jendhela gedhe kanthi tampilan apik? Fungsi ruang tamu kudu dadi faktor sing bakal mengaruhi cara sampeyan nyiyapake.

  • Yen ruang tamu duwe titik fokus alami, kayata tungku geni utawa tampilan, sampeyan bisa ngatur ngubengi ruangane. Posisi kursi ing ngarepe titik iki supaya kabeh wong ing kamar duwe tampilan sing jelas. Tambah kursi putar supaya sampeyan bisa kanthi gampang ngowahi ruangan dadi ruang hiburan.
  • Yen ora ana titik fokus, coba gunakake. Contone, sampeyan bisa nggunakake perabotan gedhe, karya seni utawa tembok kanthi warna sing cerah.
  • Sawetara ruang tamu cukup gedhe kanggo dipérang dadi rong wilayah utawa luwih. Yen sampeyan duwe masalah lan sampeyan butuh papan kanggo dolanan bocah, sampeyan bisa nggunakake bagean saka ruangan minangka area dolanan. Gunakake sofa utawa meja kopi kanggo nggawe pamisahan alami ing antarane wilayah kasebut.
Rancang Ruang Tamu Langkah 2

Langkah 2. Ngeculake lawang

Aja nyelehake perabotan cedhak karo lawang. Tamu sing mlebu kamar mesthine kudu cukup ruangane.

Uga, priksa manawa sampeyan mbukak lawang tanduran lan aksesoris liyane. Sampeyan isih ora seneng tamu kudu gelut sadurunge mlebu ruang tamu. Ninggalake ruangan ing ngarsane nggawe ruangan dadi luwih apik

Rancang Ruang Tamu Langkah 3

Langkah 3. Priksa manawa sampeyan bisa ngubengi ruangan

Selehake prabotan sampeyan supaya tamu bisa bebas muter nalika ngobrol. Nalika nyiyapake ruang tamu, sampeyan bisa ngontrol kepiye tamu muter ing ruangan kasebut. Coba tinggalake jarak udakara udakara meter ing antarane perabotan lan tembok supaya masarakat bisa gampang muter ing ruangan kasebut.

  • Waspada khusus ing lawang kamar tamu. Aja nyelehake prabotan ing ngarep lawang, sanajan sampeyan arang nggunakake, amarga iki bakal nggawe rasa isin. Yen sampeyan duwe lawang tumuju tembok, pasang perabotan ing area sing ana ing tembok sing ngelawan.
  • Loro lawang sing adhep-adhepan nggawe pamisahan alami saka ruangan, supaya sampeyan bisa dibagi dadi rong zona sing beda.
  • Yen sampeyan duwe pirang-pirang lawang, sampeyan bisa dibagi papan dadi pirang-pirang zona, kanthi masing-masing kanthi titik fokus tartamtu.
Rancang Ruang Tamu Langkah 4

Langkah 4. Atur ruangane miturut ukurane

Yen sampeyan duwe ruang tamu cilik, coba aja kakehan. Saliyane, yen sampeyan duwe ruang tamu sing amba, sampeyan bakal angel golek cara kanggo ngisi ruangan kasebut. Pilih perabotan sing proporsional karo ruangan uga warna sing cocog karo ukuran ruangan.

  • Contone, aja ngisi kamar tamu cilik kanthi mebel sing peteng lan gedhe. Nanging, pilih prabotan cilik sing padhang.
  • Pikirake titik fokus ing ruangan lan papan sing kasedhiya. Yen sampeyan butuh papan ekstra ing ruangan cilik, bukak kombinasi kursi tangan lan sofa sing bisa dipindhah. Kemampuan kanggo mindhah kursi ngidini sampeyan luwih fleksibel.
  • Yen sampeyan duwe akeh ruangan, coba pikirake nalika ngrencanakake. Kamar sing akeh papan bisa ditrima. Apa wae sing sampeyan lakoni, priksa manawa sampeyan saldo kamar.

Bagean 2 saka 3: padhang kamar

Rancang Ruang Tamu Langkah 5

Langkah 1. Gawe macem-macem lapisan cahya

Coba gunakake sabisa cahya alami. Nanging, aja mung gumantung karo siji sumber cahya kanggo madhangi ruang tamu. Coba gabungke macem-macem lapisan cahya saka sawetara sumber.

  • Gunakake kombinasi lampu langit-langit, lampu meja, sconce tembok lan lampu lantai kanggo entuk pencahayaan sing seimbang ing ruang tamu.
  • Pay manungsa waé menyang sudhut. Yen sampeyan duwe lampu ing pojok siji, pasang rong ruangan liyane ing kamar kanggo ngimbangi lampu.
  • Pilih lampu sing luwih dhuwur kanggo nggawe kesan langit-langit sing luwih dhuwur.
Rancang Ruang Tamu Langkah 6

Langkah 2. Instal dimmer

Piranti iki ngidini sampeyan ngowahi swasana ruangan nalika sampeyan pengin. Yen sampeyan pengin mbuwang pesta, sampeyan bisa nggunakake Dimmer kanggo nggawe lampu sing apik. Goleki bolam LED sing nyedhiyakake cahya putih sing padhang lan surem yen dibutuhake.

  • Dimmer bisa nambah umur bohlam lan ngirit energi.
  • Konsultasi karo listrik yen sampeyan pengin masang lampu surem.
Rancang Ruang Tamu Langkah 7

Langkah 3. Nyetel lampu miturut fungsi ruangan

Yen sampeyan pengin ngentekake akeh wektu kanggo nonton TV ing kamar, priksa manawa lampu ora padhang. Supaya ruangan luwih dilengkapi supaya sampeyan bisa santai, setelake sithik sithik.

Sawetara area ruang tamu sampeyan kudu khusus kanggo tugas tartamtu. Selehake lampu ing mejamu yen sampeyan makarya ing ruang tamu. Yen sampeyan duwe kursi maca, pasang lampu ing sacedhake

Bagean 3 saka 3: Nambah dekorasi lan aksesoris

Rancang Ruang Tamu Langkah 8

Langkah 1. Nyumerepi pangilon kanggo nggedhekake ruang tamu

Yen sampeyan pengin nambah ruang visual ing kamar, sampeyan bisa nyumerepi pangilon. Umume digunakake ing ruang tamu cilik.

  • Yen ora ana windows ing ruang tamu, gunakake pangilon supaya luwih gedhe. Coba gantung es saka jendhela kanggo nggawe ilusi rong windows.
  • Strategis nalika nyelehake kaca pangilon: priksa manawa digantung ing level mripat supaya bisa nggambarake kriya, perabotan, lsp.
Rancang Ruang Tamu Langkah 9

Langkah 2. Entuk tikar gedhe

Bisa nggawe kamar dadi luwih nyaman yen digunakake kanthi apik. Priksa manawa ukurane meh padha karo papan sing dideleng kursi.

  • Yen karpet cilik banget, ruangan kasebut bisa katon luwih cilik lan ora rata.
  • Jaga karpet tetep adoh saka lorong lan lorong supaya tamu ora kesusu.
  • Kanggo perabotan gedhe kayata sofa, pasang sikil ngarep ing karpet.
Rancang Ruang Tamu Langkah 10

Langkah 3. Gunakake permukaan tembok kanggo nggantungake kriya

Tuku karya seni asli kanggo urip luwih akeh ing ruang tamu. Bukak pameran seni lan temokake obyek sing nuwuhake perasaan ing sampeyan.

  • Ana akeh toko sing akeh adol cetakan barang sing sederhana. Gunakake yen sampeyan nemokake sing penting. Ati-ati, aja nganti ngisi omah kanthi kriya sing dituku ing toko.
  • Karya asli ora kudu larang. Goleki pameran sekolah ing wilayah sampeyan. Sampeyan bisa nemokake karya sing sampeyan senengi kanthi rega sing larang.
  • Kanggo nambah sentuhan pribadi, sampeyan bisa nggawe tembok galeri kanthi foto anggota kulawarga. Gunakake bingkai sing padha lan atur supaya katon apik. Sampeyan uga duwe pilihan mung nggunakake foto ireng lan putih.
Rancang Ruang Tamu Langkah 11

Langkah 4. Selehake tanduran ing ruang tamu

Tanduran ing njero ruangan ruangan mbantu ngresiki hawa ing omah sampeyan lan nggawe ruangan luwih apik. Gunakake tanduran utawa rak sing dipasang utawa dipasang kanggo nambah greenery ing ruang tamu.

Popular dening topik