Cara mbongkar sink pawon: 14 langkah (karo gambar)

Bab lan Paragraf:

Cara mbongkar sink pawon: 14 langkah (karo gambar)
Cara mbongkar sink pawon: 14 langkah (karo gambar)
Anonim

Tenggelam minangka salah sawijining barang rumah tangga sing paling umum lan sing paling asring digunakake ing pawon. Sawise nggunakake sawetara taun, nanging cenderung rusak, ora nganggo gaya, noda lan malah bocor. Solusi kanggo masalah kasebut yaiku nginstal sink anyar, luwih-luwih amarga operasi iki ngidini sampeyan ing wektu sing padha nggawa pawon supaya anyar. Nanging, luwih dhisik, sampeyan kudu sinau cara mbusak sing lawas.

Langkah-langkah

Bagean 1 saka 2: copot sambungan saka sink

Copot Tenggelam Pawon 1

Langkah 1. Temtokake jinis sink

Tenggelam ana rong jinis: klelep gulung sing dipasang ing sangisore counter lan sink nyelehake sing pas karo bukaan counter. Bedane ing antarane cara mbongkar saben jinis sink paling sithik. Saben-saben kasebut diterangake ing langkah-langkah ing ngisor iki.

Copot Tenggelam Pawon 2

Langkah 2. Bukak kabinet pawon ing ngisor wastafel

Umume kerjaan bakal rampung ing kana. Dadi ngresiki kabeh sing bisa diresiki ing kana. Sampeyan bakal duwe papan sing luwih akeh kanggo nyambut gawe lan nyelehake ember uga alat kasebut.

Copot Tenggelam Pawon 3

Langkah 3. Nganggo proteksi mripat lan sarung tangan

Wilayah ing ngisor wastafel cilik lan dibatesi. Biasane ngemot pipa lan elemen bahaya liyane. Pakaryan kasebut angel ditindakake kanthi tangan kosong: mula dianjurake supaya nganggo sarung tangan. Elinga yen nganggo peralatan protèktif kayane sakit sirah, penting kanggo nyegah risiko cilaka sajrone kerja.

Mbusak Sink Kitchen Langkah 6

Langkah 4. Copot piranti pembuangan sampah yen sampeyan duwe

Listrik lan banyu ora nyampur. Dadi elinga nyopot instalasi lan sirkuit sing nyambung menyang piranti kasebut. Pateni pemutus sirkuit sing ngontrol pupuk sampah langsung saka kothak sekring.

Copot Tenggelam Pawon 4

Langkah 5. Cut pipa banyu tumuju sink

Sampeyan kudu duwe rong pipa kapisah ing ngisor sink, siji kanggo banyu panas lan siji kanggo banyu adhem. Gagang kanggo mateni banyu panas biasane abang lan sing kanggo banyu adhem biru, nanging iki ora asring kedadeyan. Nanging, puterake loro gagang jarum jam. Priksa manawa pasokan banyu dipateni kanthi nguripake tunyuk ing wastafel. Wiwitane bisa ana sawetara tetes, nanging banyune ora bakal entek.

  • Yen banyu terus mili, coba tutup plumber sampeyan. Nanging, sampeyan bisa nindakake dhewe.
  • Yen ora ana katup kanggo nutup banyu ing ngisor wastafel, mesthine sampeyan bakal nemokake ing sangisore selang. Tututi pipa nganti sampeyan bisa nemokake katup kanggo nutup banyu. Yen ora ana, instalasi sampeyan mesthine duwe katup utama kanggo kabeh pipa banyu ing omah. Sampeyan uga bisa uga ana ing meter.
Copot Tenggelam Pawon 5

Langkah 6. Copot pipa banyu saka sisih ngisor kran banyu

Pipa sing nyambung menyang sink pawon asring plastik sing fleksibel kanthi segel logam ing loro-lorone, ing sink utawa ing katup. Amarga bagean sing nyambung menyang sink wis ana ing ujung paling adoh, mula bakal angel digayuh. Gunakake kunci pas, kunci pas, utawa kunci inggris sing bisa disetel kanggo ngeculake segel pipa banyu. Akses menyang area ing ngisor sink bakal luwih gampang kanthi cara iki. Tahan pipa nganggo tangan siji lan puterake sendhang liyane: iki bakal luwih gampang dicabut sawise sendi dibongkar. Banyu bisa uga terus mili saka selang, mula gandha supaya migunani sajrone langkah iki.

  • Disaranake ngilangke meja kerja ing ngisor wastafel kanthi kain kanggo nyingkirake residu cilik lan gampang ngresiki mengko.
  • Yen hubungan antara selang lan wastafel ora bisa diakses, sampeyan bisa nyopot pasokan banyu saka katup. Elinga ing kabeh kasus yen sampeyan kudu ngatasi bagean sing gegandhengan karo katup iki. Yen ora, sampeyan bisa risak nyuwil lan nyiram kabeh banyu ing pawon.
Mbusak Langkah Tenggelam Pawon 7

Langkah 7. Copot garis sampah

Garis saluran disambungake menyang saringan sink kanthi sambungan konektor. Sepisanan ngeculake gasket sing nyambungake layar menyang pipa debit nganggo kunci pipa utawa kunci pas sing bisa disetel. Segel plastik bisa dilonggarkan nganggo tangan sanajan operasi mbutuhake gaweyan sithik. Sawise gasket iki dibebasake, sampeyan uga kudu ngeculake gasket liyane ing sisih adoh jebakan P. Jebakan kasebut minangka pipa berbentuk J utawa U ing sangisore saluran pembuangan. Loosen gasket bakal menehi sampeyan akses menyang pipa ing antarane layar lan sisih paling adoh saka trap-P tanpa kudu nginstal kanthi resiko. Elinga yen tetep ember supaya gampang supaya pawon ora udan.

  • Yen sink wis dipasang ing ngisor meja, copot bagean saluran pembuangan sing luwih gedhe kanggo mbebasake papan lan luwih gampang nyopot sink. Copot garis pembuangan sing kepungkur ing jebakan P. Elinga yen bagean sing dicopot bisa diganti kanthi gampang anggone ninggalake paling ora sawetara milimeter pipa sing ana ing sangisore sink.
  • Gasket dirancang kanggo dicopot kanthi manual, nanging yen ora bisa nganggo tangan kosong, gunakake kain kanggo mbungkus gasket sing bisa diuripake nganggo kunci pipa. Sampeyan kanthi mangkono njaga benang sekrup ing endi gasket dipasang.
Copot Tenggelam Pawon 9

Langkah 8. Copot piranti perawatan sampah sampeyan

Copot saluran pembuangan saka piranti banjur gunakake obeng kanggo mateni segel sing nyambung menyang pipa.

Uga copot selang pembersih mesin cuci piring yen sampeyan wis dipasang ing pawang sampah. Selang iki bisa dicopot nganggo obeng utawa kunci kunci gumantung saka lampiran

Copot Tenggelam Pawon 10

Langkah 9. Copot piranti pembuangan sampah yen sampeyan duwe

Sawetara piranti duwe kunci Allen khusus kanggo nggampangake pembongkaran (tombol iki asring diwenehake karo tuku). Nguripake tombol khusus jarum jam kanthi tangan siji lan tahan piranti kasebut nganggo tangan liyane. Piranti perawatan sampah liyane nggunakake dering ngunci kanggo nyambungake perkakas menyang wastafel. Salah sijine cincin kasebut ana ing wastafel lan sing liyane ana ing wadhah sampah. Masing-masing duwe utas sekrup supaya bisa saling nyambung lan nggampangake ngeculake uga ngilangi instalasi. Apa wae, gampang ngeculake yen sampeyan duwe genggeman sing apik lan wis siyap.

Ing umume sink loro-pan, salah siji tong wis langsung disambungake menyang garis sampah nalika sing liyane disambungake karo penanganan sampah. Yen mangkono, sampeyan kudu nyopot loro sambungan kasebut

Bagean 2 saka 2: bubar sink

Copot Tenggelam Pawon 12

Langkah 1. Gunakake pengikat ing saubenging sink dapur

Gunakake piso serbaguna kanggo nglereni tliti segel sing dipasang ing pinggir wastafel. Ati-ati aja ngeruk countertop yen pengin terus digunakake.

Mbusak Langkah Tenggelam Pawon 11

Langkah 2. Copot sink saka countertop

Yen sampeyan duwe sink sink, njaluk wong nyekel nalika nyopot. Yen ora, sampeyan bisa ngeculake. Kanggo sink countertop, sampeyan bisa nindakake iki dhewe. Gunakake obeng kanggo nyopot pengikat. Luangake wektu nalika nyopot pengikat, amarga sekrup kasebut bisa angel digayuh utawa bisa dikaratake.

Kanggo nulungi wong liya nyekel wastafel ing model model internal, copot saringan supaya bisa nyekel cekungan liwat bolongan iki. Saringan kasebut disambungake menyang wastafel kanthi locknut sing ana ing sangisore sink. Gunakake kunci pipa sing cukup gedhe kanggo ngeculake kunci kenari kanthi muter searah jarum jam nganti ngeculake. Banjur mung push sieve kanggo nyopot

Mbusak Langkah Tenggelam Pawon 13

Langkah 3. Posisi awak ing sangisore wastafel lan push alon-alon kanggo mbebasake saka meja

Yen sampeyan ora bisa narik sink, angkat munggah menyang sisih nganti pengikat rampung. Yen sampeyan ngalami kesulitan mbebasake sink lan prihatin yen operasi kasebut bakal ngrusak lapisan pelindung countertop, ana kanca kanthi alon-alon ngethok bahan panyegelan nalika sampeyan nglelebke wastafel. Sampeyan bakal bisa nyopot tanpa ngrusak worktop sampeyan.

Copot Tenggelam Pawon 14

Langkah 4. Copot sink saka countertop

Model baja tahan karat cukup entheng kanggo dicopot dhewe. Kosok baline, porselen lawas luwih abot lan mbutuhake pitulung kanggo dibongkar. Prosese rada rumit karo klelep internal. Sampeyan kudu ngarahake metu saka lawang lemari, kanthi ati-ati supaya ora ngrusak lapisan countertop utawa pipa.

Copot Tenggelam Pawon 15

Langkah 5. Ngresiki kain pelapis lan meja

Copot residu dempul saka meja nganggo squeegee utawa silet. Sak tenane ngresiki siding sadurunge masang sink anyar. Elinga yen sampeyan ngilangke tilas banyu sing tiba nalika dibukak.

Saran

  • Yen prelu, senter utawa lampu gantung sing bisa digantung ing kabinet ing ngisor wastafel. Priksa manawa cukup cahya supaya sampeyan ora kudu nangani lampu nalika nyopot sink.
  • Yen sampeyan ngganti wastafel, coba gunakake faucet uga selang. Sampeyan bisa nindakake iki kanthi gampang nalika sink dicopot.
  • Sampeyan kudu nyetel dawa pipa ing sink anyar. Bakal gampang yen nggunakake pipa PVC. Kajaba iku, sampeyan kudu nganggep kudu ngganti kabeh pipa, amarga pipa lawas kena bocor.

Popular dening topik