Cara nginstal talang ing gudang

Bab lan Paragraf:

Cara nginstal talang ing gudang
Cara nginstal talang ing gudang
Anonim

Nginstal sistem talang utawa downspout ing gudang sampeyan bakal ngalangi lemah ing saubengé supaya dadi muddy lan tembok ora bakal rusak sadurunge. Kanggo struktur kayata gudang kebon, talang PVC sing gampang dipotong lan dipasang minangka pilihan sing cocog. Nanging, yen sampeyan milih nginstal talang aluminium utawa logam sing padha, prosese meh padha. Kanggo miwiti, sampeyan kudu nggawe lereng sing bener, ngamanake kurung, ngamanake talang, lan nginstal downspout sing bakal ngilangi limpahan saka gudang.

Langkah-langkah

Bagean 1 saka 3: Gawe slope lan outlet banyu ing talang kasebut

Pas Guttering menyang Langkah Gancang 1

Langkah 1. Priksa slope lemah sing dipasang ing gudang

Kajaba talang disambungake menyang sistem saluran tetep utawa menyang nampan netes, downspout kudu ngeculake banyu menyang lemah sing miring adoh saka gudang. Temokake sisih ngisor lemah ing saubengé papan perlindungan kanggo nginstal jalur pendamping.

Yen ora ana sebab kenapa, iki ora bisa ditindakake, sampeyan kudu njembarake metu turune supaya adoh saka gudang kanthi jarak paling ora siji meter supaya ora ana klempakan banyu ing dhasar struktur kasebut

Pas Guttering menyang Langkah 2

Langkah 2. Pasang paku ing saben ujung pinggiran papan perlindungan

Ing sisih ndhuwur atap sing dipasang ing talang, sampeyan kudu ndandani loro paku ing panel sing ana ing sangisore pojok atap. Selehake paku ing saben ujung gudang, jarak sing padha ing ngisor pojok (luwih becik 3 nganti 5 cm, gumantung saka jembaré papan eave).

Pas Guttering menyang Langkah 3

Langkah 3. Sambungake loro paku kanthi tali sing kenceng

Ikat tali sing kuat ing salah siji kuku. Banjur, diulurake lan sambungake menyang kuku liyane. Garis sing digawe tali bakal ngidini sampeyan nemtokake level atap gudang, kanggo nyetel supaya nggawe slope kanggo talang sampeyan.

Pas Guttering menyang Langkah 4

Langkah 4. Setel tali supaya lurus

Gunakake level semangat kanggo mriksa level garis sing digawe tali kasebut. Yen kedadeyan kasebut ora langsung, sampeyan kudu nyopot salah siji kuku lan dipasang maneh nganti taline entek.

Pas Guttering menyang Langkah Gampang 5

Langkah 5. Setel maneh tali kanggo nggawe slope talang

Iki kudu cenderung menyang piranti keturunan banyu udan kanthi 1 cm dawane 3,5 m. Ukur dawa senar saka pucuk nganti pucuk. Yen jarake kurang saka 3.5m, sampeyan kudu angkat pucuk sisih paling adoh 1cm utawa murahake sisih ing sisih mudhun 1cm.

Sampeyan kudu nyuda utawa ngunggahake kuku 1,5 cm yen dawa ngeculake kurang saka 5 m utawa 2 cm yen kurang saka 7 m

Pas Guttering menyang Langkah 6

Langkah 6. Tandhani slope iki ing pojok eave

Selang kasebut bakal ditrapake nganggo kurung sing kudu dipasang ing panel eave. Kanggo ngerti ngendi masang kurung kasebut, sampeyan kudu menehi tandha posisi tali ing atap ing saben ujung lan interval 1 m utawa kurang. Sampeyan banjur bisa nyopot kuku lan taline.

Yen sampeyan pengin bisa ndeleng kabeh slope nalika sampeyan kerja, sampeyan bisa nyopot tali kasebut. Sabanjure, gunakake garis panulis kanggo nyopot senar saka pucuk menyang kuku lan gambar garis ing panel eave ing antarane

Pas Guttering menyang Langkah 7

Langkah 7. Gawe blok miring

Nindakake iki yen ujung atap miring mlebu utawa metu. Yen ora jejeg ing lemah, sampeyan kudu nyelehake level semangat kanthi vertikal. Banjur tarik salah sawijining pucuk level nganti gelembung pusat lan ngukur kesenjangan ing antarane level lan ujung eave. Banjur transfer pangukuran kasebut menyang potongan-potongan kayu lan tliti kanthi tliti kanthi gergaji kanggo nggawe sudut kasebut.

Yen papan eave rada miring, sampeyan bisa nggunakake plastik utawa kayu-kayuan (lancip lan wis dipotong) tinimbang ngethok kayu

Pas Guttering menyang Langkah 8

Langkah 8. Pasang pamblokiran sing wis dipotong ing panel eave

Tahan ing papan lan delengen yen ana permukaan sing rata, sampeyan bisa masang kurung. Tandhani ing saben blok sing pengin dipasangake dhukungan. Sabanjure, bor bolongan pilot ing blok lan pasang menyang atap kanthi nggunakake sekrup kayu 25mm.

Kanthi masang blok oblique, sampeyan bakal tetep got selaras karo lemah, tinimbang miring menyang utawa metu saka gudang. Apa wae, banyune bakal netes ing sisih ngisor got, saengga dadi kurang migunani

Bagean 2 saka 3: Amanake selang lan krenjang

Pas Guttering menyang Langkah Gampang 9

Langkah 1. Pasang tabung sampah ing mburi downspout

Piranti got bisa diaco langsung menyang papan eave utawa dipasang ing siji utawa loro kurung sing pisanan bakal dipasang ing pinggir. Tahan pipa saluran (utawa kurung) ing posisi, tandhani lokasi sekrup ing papan eave, lan bolongan bor ing lokasi kasebut. Aman bagean ing panel ngarep nggunakake sekrup 25mm.

  • Yen model sampeyan nggunakake kurung, sampeyan kudu nyetel tabung saluran sawise nyelehake kurung.
  • Piranti debit duwe bukaan sing nuduhake lemah. Ing kene sampeyan kudu ndandani downspout mengko.
Pas Guttering menyang Langkah 10

Langkah 2. Instal kurung gabungan ing gudang sing luwih gedhe

Yen sisih sisih struktur luwih dawa tinimbang sisih paling dawa ing talang (sing umume umure 2-4 m), sampeyan kudu nyambungake bagean talang. Ing prapatan apa wae, sampeyan bakal nginstal dhukungan khusus (kanggo sendi) sing nggawe segel nganggo gasket karet.

  • Yen umpamane gudang dawa 5 m lan talangmu dawane 4 m, sampeyan bisa nginstal dhukungan bebarengan ing sisih tengah, banjur gulung rong bagean talang kanggo sing pungkasan.
  • Tandha bolongan sekrup, bor papan atap lan kencengi kurung nganggo sekrup 25mm.
  • Biasane kurung gabungan duwe kit talang utawa nggawa bagean liyane ing sistem. Kasedhiya ing toko hardware ing wilayah sampeyan.
Pas Guttering menyang Langkah 11

Langkah 3. Pasang tanda kurung menyang titik sing sampeyan tandhani ing atap

Elinga yen krenjang sing dipasang ing U ora kudu ana ing jarak 1m. Kaya dene braket gasket sing wis diinstal, sampeyan kudu menehi tandha ing lokasi sekrup, ngebor bolongan, lan masang sekrup 25mm.

Aja masang krenjang ing sisih liyane (sing ana ing suwalike downspout)

Pas Guttering menyang Langkah 12

Langkah 4. Pasang bagean mandeg utawa krenjang mburi. Kit got biasane duwe selang tutup khusus sing inti saka setengah tabung dipasang ing salah sawijining pucuk supaya banyu ora metu saka garis kasebut. Kaya sawetara piranti got, bagean iki bisa dipasang langsung ing atap utawa nganggo siji utawa loro kurung. Gawe tandha lan bolongan lan amanake bagean utawa kurung kasebut kaya sing sampeyan lakoni karo liyane.

Kanthi sawetara kit, sampeyan bisa nggawe tabung mandeg dhewe kanthi nyelehake selang pipa PVC khusus ing ujung mbukak bagean talang standar. Ing kasus iki, sampeyan kudu nginstal dhukungan standar ing sacedhake, nanging ora ing pojokan gudang (luwih becik 10 utawa 20 cm saka pojok)

Pas Guttering menyang Langkah 13

Langkah 5. Potong talang kanthi ukuran sing bener

Sampeyan kudu ngukur kanthi tliti saka bagean stopkontak menyang tabung mandeg sing wis diinstal (utawa menyang pojokan gudang, yen sampeyan pengin nggawe bagean mandeg dhewe saka talang). Yen dawa struktur sampeyan ngluwihi talang, sampeyan kudu ngukur saka saben ujung menyang kurung sing dipasang. Potong bagean saka talang kanthi ukuran sing bener. Sampeyan bisa nggunakake hacksaw kanthi gampang ngethok bagean PVC.

Bagean 3 saka 3: Instal talang lan downspout

Pas Guttering menyang Langkah 14

Langkah 1. Lubricate kabeh sambungan PVC kanggo nggampangake instalasi

Semprotake pucuk talang kanthi pelumas kayata WD-40. Pelumasan unsur kasebut uga kabeh titik persimpangan liyane bakal nggampangake kompresi utawa pemasangan bagean PVC.

Pas Guttering menyang Langkah Ngatur 15

Langkah 2. Sijine bagean talang ing panggonan

Selang PVC cukup dipasang ing krenjang standar lan gabungan, ing bagean saluran pembuangan lan (yen ditrapake) ing bagean mandeg. Lebokake pucuk talang setengah tabung ing sangisore pojok saben krenjang sing cocog karo papan eave. Banjur pencet mudhun kanggo ngamanake talang ing panggonan, ing sangisore pinggiran permukaan njaba saben krenjang.

Yen talang PVC sing sampeyan pilih ora duwe bagean mandeg khusus sing dipasang ing atap, sampeyan kudu nyelehake stopper watertight ing sisih mburi talang sing mbukak

Pas Guttering menyang Langkah 16

Langkah 3. Pasang loro sikut menyang tabung sampah

Iki bakal dadi wiwitan keturunan, sing bakal kalebu tabung sing ditutup kanthi lengkap. Sikut yaiku pipa cekak sing ditekuk ing sudut 112 derajat. Semprot pelumas ing saben ujung siku offset, remet kenceng, banjur lebokake ing mburi bagean pembuangan sing pasuryan.

Bagean saluran kudu pas banget, nanging sampeyan isih bisa muter kanggo mbatesi sikut supaya langsung mudhun ing sisih ngarep gudang

Pas Guttering menyang Langkah 17

Langkah 4. Tandhani lokasi dhukungan ngisor kanggo pipa downspout

Gunakake garis utawa level (utawa senar lan tape utawa kuku) kanggo nggawe garis ing tembok gudang sing terus mudhun saka bukaan sikut. Tandhani lokasi krenjang paling endhek udakara rong kaki saka lemah yen keturunan sampeyan bakal mbuwang banyu ing lemah ngisor. Nanging, yen lemah rata utawa miring, sampeyan kudu nyelehake dhukungan paling murah ing 1m, saengga downspout ngeculake banyu saka gudang.

Pas Guttering menyang Langkah 18

Langkah 5. Sekrup krenjang pendamping ing sisih sisih gudang

Pasang krenjang downpipe ing endi sampeyan menehi tandha ing ngisor lan liyane ing ngisor sikut. Banjur tambah liyane ing tali kanthi interval 1 m utawa kurang. Sawise maneh, tandhani lokasi bolongan kasebut, pengeboran banjur lebokake sekrup 25mm.

Pas Guttering menyang Langkah 19

Langkah 6. Cut bagean downspout

Banjur pasang ing sadawane tembok gudang. Ukur banjur potong banjur tambah saka sikut nganti ngisor dhukungan ngisor. Gunakake hacksaw kanggo ngethok pipa PVC sing mudhun, pelincir ujung lan pasang menyang sikut. Pencet mudhun supaya pas ing antarane krenjang.

Pas Guttering menyang Langkah 20

Langkah 7. Tambahake pipa sikut lan outlet liyane menyang downspout

Pasang siku tambahan 112 derajat menyang sisih ngisor pipa downspout supaya ujung sing mbukak nuduhake metu saka gudang (utawa langsung mudhun ing lereng lemah). Ukur jarak saka bolongan sikut menyang lantai, banjur gunakake pipa mudhun nganti dawa sing dipengini. Banjur pelumas lan dandani.

  • Sikut ngisor iki bebarengan karo pipa iki bakal nyegah banyu nglumpukake ing lemah ing saubengé gudang.
  • Yen sampeyan wis duwe sistem got ing panggonan, sampeyan kudu ngethok pipa supaya pas karo bukaan sing ana. Yen ora, sampeyan duwe pilihan kanggo nyambungake selang karo tong banyu koleksi banyu udan lan nggunakake banyu iki kanggo nyirami kebon sampeyan!

Popular dening topik