Cara cair pipa banyu (nganggo gambar)

Bab lan Paragraf:

Cara cair pipa banyu (nganggo gambar)
Cara cair pipa banyu (nganggo gambar)
Anonim

Banyu bisa beku pipa amarga soldering sing kurang, termostat sing salah, utawa insulasi sing ora apik. Nanging luwih ala tinimbang iku, banyu beku bisa nyebabake pipa njeblug lan nyebabake kerusakan serius. Miwiti kanthi nggoleki retakan lan pipa longgar, banjur temokake katup tutup banyu utama kanggo nyegah banjir yen prelu. Yen sampeyan wis bisa ngindhari masalah iki, lebokake panas utawa insulasi sing lembut ing pipa supaya nyawiji banyu.

Langkah-langkah

Bagean 1 saka 4: temokake pipa beku

Pipa Banyu sing Ora Dibebas Langkah 1

Langkah 1. Batesi telusuran

Urip kabeh faucet kanggo ndeleng sing digunakake. Yen salah sawijining faucet bocor lan ora ana liyane, masalahe bisa uga ana ing pipa ing antarane rong faucet kasebut. Ayo kabeh faucet mlaku kanthi lancar. Banyu sithik ing faucet sing digunakake bisa nyegah beku lan bisa nyawiji es. Ninggalake faucet sing diblokir mbukak kanggo nyuda tekanan ing garis.

Akeh omah uga duwe tap ing tembok njaba, utamane ing ngarep lan mburi omah

Pipa Banyu sing Ora Dibebas Langkah 2

Langkah 2. Deleng wilayah sing paling bisa ditemokake

Yen bagean omah sing ora duwe banyu, deleng area sing paling kamungkinan lan bisa diakses sadurunge ngrusak tembok. Tindakake langkah-langkah sing mbatesi ing ngisor iki kanggo fokus ing wilayah kasebut, kajaba yen sampeyan wis mbatesi telusuran menyang area sing luwih cilik.

  • Saluran ing njero utawa cedhak loteng, ing loteng lan rong.
  • Pipa cedhak saluran ventilasi lan beton adhem.
  • Katup lan tunyuk njaba.
  • Pipa ruangan bisa beku, nanging priksa pungkasan, amarga umume sistem dirancang kanggo nyegah banyu sing isih ana.
Pipa Banyu sing Ora Dibebas Langkah 3

Langkah 3. Priksa manawa ana retak lan bocor

Priksa kanthi tliti pipa ing wilayah sing kena pengaruh. Banyu beku bisa nyebabake pipa retak amarga owah-owahan tekanan, biasane pamisahan pipa kanthi dawa lan nggawe retakan ing sendi.

  • Kanggo ndeleng mburi pipo cedhak tembok utawa ing wilayah sing angel digayuh, gunakake senter lan kaca cilik.
  • Yen sampeyan nemokake bocor, langsung tutup katup utama. Nelpon tukang ledeng kanggo ngganti pipa utawa ndandani dhewe yen sampeyan wis kenal.
Pipa Banyu sing Ora Dibebas Langkah 4

Langkah 4. Temokake area beku

Yen sampeyan ora nemokake retakan utawa bocor, temokake bagean pipa ing endi banyu beku nggunakake salah sawijining metode ing ngisor iki.

  • Tutul pipa nganggo tangan sampeyan kanggo ngrasakake suhu, utawa gunakake thermometer infrared kanggo nemokake area pipa kasebut luwih adhem.
  • Tutul pipa nganggo obeng utawa obyek liyane kanggo ndeleng swara sing luwih padhet lan kurang suwung.
  • Yen sampeyan wis mriksa kabeh pipa sing katon ing wilayah kasebut, uculake menyang bagean sadurunge kanggo cair pipa liwat tembok.

Bagéan 2 saka 4: pipa sing ora pati ruwet

Pipa Banyu sing Ora Dibebas Langkah 5

Langkah 1. Ninggalake kran rada mbukak

Bukak faucet sing dipasang ing pipa beku lan bukak faucet ing sakubenge kanggo mbukak banyu. Banyu sing mlaku cenderung ora beku tinimbang banyu sing wis ana. Yen banyu mili liwat utawa cedhak area beku, bisa ngombe es sajrone siji utawa rong jam.

Yen sampeyan ndeleng retakan ing pipa, langsung mateni pasokan banyu utama menyang omah lan mateni kabeh faucet

Pipa Banyu sing Ora Dibebas Langkah 6

Langkah 2. Gunakake pengering rambut utawa bedhil panas

Nguripake pengering rambut lan jalanake ing pipa beku. Supaya obah lan aja langsung dipasang ing pipa, amarga dadi panas lan kuwat ora rata bisa ngilangi pipa kasebut. Yen pipa sampeyan logam, sampeyan bisa nggunakake senapan panas sing luwih kuat kanthi cara sing padha.

  • Pipa PVC bisa rusak ing suhu wiwit 60 ° C. Aja nggunakake bedhil panas utawa sumber panas panas ing jinis pipa kasebut.
  • Katup eksterior asring duwe gasket serat utawa bahan liyane ing njero sing ora tahan panas. Anget kanthi alon-alon lan tliti.
Pipa Banyu Ora Dibebas Langkah 7

Langkah 3. Pasang kabel pemanas

Tuku kabel pemanas saka toko hardware. Bungkus kabel ing siji lapisan ing sadawane pipa beku, banjur pasang menyang stopkontak. Kabel kasebut kalebu resistor sing dadi panas nalika disambungake karo arus.

Aja ngawat-ngawati kabel pemanas. Bungkus pipa mung sapisan, kanthi spiral

Pipa Banyu Ora Dibebas Langkah 8

Langkah 4. Panaskan hawa ing sakiwa tengene

Pasang radiator, bohlam pijar, utawa lampu panas ing ruangan sing ana pipa beku, ing cedhak pipa, nanging ora disentuh. Dasi terpal utawa seprei kanggo njebak panas ing ruangan cilik, nanging aja nganti kontak langsung karo sumber panas. Kanggo kamar sing luwih gedhe, gunakake pirang-pirang sumber panas supaya aman lan uga pemanasan pipa.

Pipa Banyu sing Ora Dibebas Langkah 9

Langkah 5. Lebokake uyah ing pipa beku

Uyah nyuda titik lebur es, sing bisa cair ing suhu sing luwih murah. Tuang sendhok teh. kanggo s (15 ml) uyah ing pipa lan wenehi wektu kanggo nggarap es.

Sampeyan bisa nyoba nglarutake uyah ing 120 ml banyu sing nggodhok, nanging sampeyan duwe risiko nyebul pipa amarga owah-owahan suhu sing tiba-tiba

Pipa Banyu sing Ora Dibebas Langkah 10

Langkah 6. Bungkus selang nganggo andhuk anget

Pasang sarung tangan karet lan andhuk ing banyu panas. Wring metu lan bungkus ing pipa sing beku. Ganti andhuk nganggo andhuk anget liyane saben 5 nganti 10 menit nganti selang cair.

Aja ninggalake andhuk sing adhem lan udan ing pipa kasebut

Bagéan 3 saka 4: cair pipa liwat tembok

Pipa Banyu sing Ora Dibebas Langkah 11

Langkah 1. Jalanake radiator nganggo kipas ing ngarep saluran udara eksterior

Yen sampeyan bisa nemokake bolongan njaba, pasang ing ngarep radiator kanthi kipas angin kanggo nyebul hawa panas menyang saluran kasebut. Gunakake kothak karton utawa tarp kanggo nyuda hawa panas ing saubenge.

Pipa Banyu sing Ora Dibebas Langkah 12

Langkah 2. Uripake dadi panas tengah

Angkat suhu omah nganti 24 utawa 27 ° C lan enteni rong utawa telung jam.

Bukak kabeh lemari supaya hawa panas bisa ngubengi tembok sing paling cedhak

Pipa Banyu sing Ora Dibebas Langkah 13

Langkah 3. Gawe bolongan ing tembok

Sayange, iki solusi sing asring dibutuhake kanggo nggayuh pipa beku sadurunge pecah. Tindakake pandhuan ing bagean kasebut kanggo nemokake pipa beku kanggo nemokake wilayah sing biasane dilewati. Gunakake gergaji tombol kanggo ngethok bolongan ing wilayah iki, banjur gunakake salah sawijining cara ing bagean sadurunge kanggo cair pipa.

Yen iki masalah bola-bali, coba instal lawang liwat bolongan tinimbang ndandani tembok, supaya sampeyan bisa entuk akses luwih gampang mbesuk

Bagean 4 saka 4: cegah pipa beku

Pipa Banyu sing Ora Dibebas Langkah 14

Langkah 1. Isolasi pipa

Pipa insulate ing panggonan sing adhem nganggo busa, kain utawa bahan insulasi liyane. Yen ana stopkontak listrik ing cedhak pipa, sampeyan bisa ninggalake kabel pemanas ing kana tanpa dipasang, lan sampeyan bakal nyambung yen pipa beku.

Pipa Banyu sing Ora Dibebas Langkah 15

Langkah 2. Lindhungi pipa saka angin lan hawa adhem

Priksa tembok loteng lan eksterior kanggo bolongan, banjur ndandani supaya bisa nyuda pipa hawa adhem. Gunakake alangan angin utawa penjaga faucet kanggo nglindhungi faucet lan katup sing ana ing njobo.

Pipa Banyu sing Ora Dibebas Langkah 16

Langkah 3. Panaskan wilayah kasebut

Yen wis adhem, uripake bohlam lampu pijar 60 watt cedhak area sing ana pipa sing wis beku utawa ing ngisor iki. Yen sampeyan wis biasa nggawe panas loteng lan area sing angel digayuh, priksa manawa aja nyimpen bahan sing gampang kobong ing kana uga.

Quilt Hedgehog Resik Langkah 3

Langkah 4. Mbukak banyu toya trik

Pipa duwe wektu luwih suwe kanggo beku yen banyu terus mili, amarga banyu metu saka pipa sadurunge durung beku. Nalika suhu mudhun ing ngisor pembekuan, tinggalake faucet kanggo mbukak banyu supaya bisa mili.

Sampeyan bisa nyetel ballast ing jamban supaya mili sanajan tangki kebak

Saran

Yen sampeyan ngarepake cuaca dadi panas ing awan, gunakake banyu kemasan nganti solusi iki dadi luwih larang tinimbang nggunakake alat utawa listrik kanggo anget pipa

Piweling

  • Aja ngilangi Placoplâtre kajaba sampeyan yakin dununge pipa beku.
  • Aja nganti pipa luwih cetha utawa bahan kimia liyane menyang pipa beku, amarga bisa ngilangi pipa, nggawe gas utawa panas banget. Sampeyan bisa nggunakake banyu panas sithik minangka pilihan pungkasan, nanging isih dadi solusi beboyo.
  • Aja nggunakake obor kanggo panas pipa. Sampeyan bisa ngrusak selang lan nyebabake geni.
  • Tansah kerja ing lingkungan sing garing nalika nggunakake piranti listrik.

Popular dening topik