Cara nggawe kolam renang alami (nganggo gambar)

Bab lan Paragraf:

Cara nggawe kolam renang alami (nganggo gambar)
Cara nggawe kolam renang alami (nganggo gambar)
Anonim

Kolam alami minangka cara sing apik kanggo renang tanpa nglangi bahan kimia. Dheweke nggunakake tanduran lan unsur alami liyane kanggo nyaring banyu lan njaga ekosistem kolam renang dadi seimbang. Dheweke uga asring narik kawigaten satwa, mula dadi papan sing apik kanggo santai lan nikmati alam. Kanthi rencana sing apik, sampeyan bisa kanthi cepet nggawe kolam renang alami sampeyan.

Langkah-langkah

Bagean 1 saka 4: nggali bolongan kanggo kolam renang

Gawe Kolam Renang Alami Langkah 1

Langkah 1. Pilih lokasi sing lemah lan akeh warna

Aja nganti ana panggonan sing ana tunggul wit utawa semak sing sampeyan kudu nyopot. Ing papan sing teduh, sampeyan bisa yakin manawa kolam kasebut ora kena sinar srengenge langsung. Srengenge bisa nyengkuyung tuwuh ganggang ing kolam alami, nyebabake sistem penyaringan bisa terus tetep supaya banyu tetep bening lan resik.

Gawe Kolam Renang Alami Langkah 2

Langkah 2. Digali bolongan kanggo kolam renang

Paling ora kudu 40-50m2 lan jerone 1 nganti 2 m. Priksa manawa ora jero banget, yen ora perlu pigura baja. Gawe bolongan kanthi persegi dowo utawa kothak supaya sampeyan bisa kanthi gampang nglaras lan ngisi kolam.

Gunakake masking tape utawa kapur kanggo menehi tandha ukuran kolam kanggo nggawe tandha kanggo nggali

Gawe Kolam Renang Alami Langkah 3

Langkah 3. Digali bolongan sing jejer kanggo tanduran

Udakara 10 nganti 20 m2 lan jero 1 m. Bolongan iki kanggo tanduran lan unsur alami liyane sing bakal nyaring banyu ing kolam renang. Digali ing jejere bolongan paling gedhe ing kolam renang.

  • Bolongan tanduran kudu ngenggoni utawa padha karo 30 nganti 50% saka permukaan kolam renang utama.
  • Tlatah tanduran bakal dipisahake saka blumbang kanthi selimut warna ireng sing bakal sampeyan lebokake ing njero. Iki bakal ngidini banyu metu saka area tanduran menyang kolam renang lan nyegah tanduran ngambang ing kolam.
Gawe Kolam Renang Alami Langkah 4

Langkah 4. Digali bolongan nganggo shovel daya hidrolik

Nggali bakal luwih cepet lan luwih gampang yen sampeyan nindakake iki. Gali bolongan kasebut kanthi sisih miring kanggo mesthekake yen ora bakal ambruk. Bolongan kasebut uga kudu ana sing rata, malah dhasar kanggo nggampangake panyegelan lan ngisi.

  • Simpen watu gedhe sing ditemokake nalika digali, amarga sampeyan bisa nggunakake mengko kanggo nutup segel lan ngisi kolam.
  • Sampeyan duwe pilihan kanggo nyewa shovel daya hidrolik saka toko hardware lokal kanthi tarif saben jam utawa saben dina. Penggalian ora bakal luwih saka sawetara jam.

Bagean 2 saka 4: Instal sistem filtrasi banyu

Gawe Kolam Renang Alami Langkah 5

Langkah 1. Selehake pompa banyu cilik ing mburi kolam

Sanajan kolam alam nggunakake tanduran kanggo nyaring banyu, sampeyan butuh pompa kanggo nggawa banyu menyang tanduran. Tuku pompa banyu cilik ing toko hardware paling cedhak utawa ing Internet. Selehake ing mburi kolam lan pasang supaya bisa dioperasikake.

  • Sampeyan duwe pilihan kanggo ngubur pompa banyu yen sampeyan ora pengin katon.
  • Sampeyan bisa mbebayani nalika miwiti pompa banyu ing njero banyu utawa saubengé banyu, mula ati-ati nalika nginstal. Uga priksa manawa kabel sing digunakake ora kontak karo banyu. Yen ora mangu-mangu, njaluk listrik kanggo nginstal pompa listrik.
Gawe Kolam Renang Alami Langkah 6

Langkah 2. Lebokake pipo PVC saka pompa menyang area tanduran

Kuburake tabung ing lemah nganti paling sethithik 18 inci nalika sampeyan lebokake saka pompa menyang bolongan tanduran. Pasang pipa PVC ing sangisore blumbang, saka ujung nganti area tanduran. Priksa manawa pipa tekan wilayah iki supaya banyu bisa mlebu.

Yen sampeyan ora yakin babagan carane nindakake iki, sampeyan bisa nyewa tukang ledeng utawa kontraktor kanggo nindakake tugas iki

Gawe Kolam Renang Alami Langkah 7

Langkah 3. Pasang aerator banyu menyang pompa kanggo oksigenasi banyu

Kanthi aerasi banyu, sampeyan bakal duwe cukup oksigen kanggo panganan tanduran lan organisme liyane ing kolam renang. Selehake aerator ing sisih paling jero utawa ing pojokan cekungan supaya ora ngganggu. Priksa manawa wis dipasang ing pompa banyu kanthi aman.

Rega aerator akuatik bisa udakara 100 nganti 1200 euro

Gawe Kolam Renang Alami Langkah 8

Langkah 4. Lindhungi pompa lan aerator kanthi skimmer

Lebokake pompa lan aerator ing wadhah plastik utawa ember kanthi skimmer. Sabanjure, tutup ember nganggo matre filter bolong baja supaya ora lebu saka piranti.

Bagean 3 saka 4: segel banjur isi blumbang

Gawe Kolam Renang Alami Langkah 9

Langkah 1. Gunakake lapisan sintetis

Iki bakal lancar ing sisih ngisor lan sisih kolam. Posisi supaya jupuk ing sisih ngisor lan sisih kolam. Potong supaya pas ing sisih tengen lan priksa manawa lenggah kanthi aman ing kolam renang. Atur liner supaya nutupi kolam utama lan bolongan area banyu supaya bisa direksa.

Lapisan sintetis minangka cara sing apik kanggo nyegah bocor utawa retak ing kolam sing disebabake dening parang utawa obyek liyane

Bangun Kolam Renang Alami Langkah 10

Langkah 2. Gunakake bentonit

Nindakake iki yen sampeyan ora pengin nggunakake lapisan sintetis. Pilihan liyane yaiku ngetrapake lapisan bentonit ing bolongan kolam lan area tanduran. Sampeyan mbutuhake paling ora 2,5 kg lempung iki saben meter persegi kanggo nutup kolam renang. Oleske lapisan bentonit 5-7,5cm nganggo tangan. Nganggo sarung tangan lan topeng kanggo nglindhungi awakmu.

  • Yen lemah banget, sampeyan kudu nggandhol lempung kaping pindho saben meter persegi supaya kolam renang dadi anti banyu.
  • Kompak lempung nganggo traktor utawa kompak plat getar supaya dikemas ing lemah.
Bangun Kolam Renang Alami Langkah 11

Langkah 3. Lebokake kanvas ireng ing sisih ngisor lan pinggir kolam

Iki bakal nggambarake srengenge. Gunakake lapisan sintetis ireng ing film proteksi dhasar utawa ing lempung supaya bisa nahan panas srengenge lan kanthi panas dadi kolam renang. Iki uga bakal nglindhungi basin saka bocor.

  • Ninggalake sepotong liner sing digantung ing antarane kolam lan area tanduran. Potong nganti lenggah 2,5 nganti 5 cm ing ngisor pojok kolam renang. Potongan kanvas iki bakal dadi alangi ing antarane cekungan lan area tanduran.
  • Gunakake sepasang gunting kanggo nglereni liner supaya nutupi sisih pinggir kolam.
Bangun Kolam Renang Alami Langkah 12

Langkah 4. Selehake watu gedhe ing sisih pinggir kolam

Iki bakal njaga lapisan ing panggonane. Gunakake lempengan utawa watu sing lancar kanggo ngamanake lapisan lan kanggo nggawe alangan tambahan. Selehake ing tembok blumbang supaya disiram nganggo sisih ndhuwur kolam. Banjur sampeyan duwe pilihan kanggo ngisi spasi ing antarane watu gedhe kanthi kerikil utawa papan sing luwih cilik.

Sampeyan uga bisa nggunakake lempengan watu sing dipotong supaya cocog yen sampeyan pengin permukaan sing rata, ing saubengé sisih kolam. Iki bakal angel diangkat, dadi sampeyan bisa uga kudu ana sing nulungi sampeyan

Bangun Kolam Renang Alami Langkah 13

Langkah 5. Isi kolam kanthi kerikil utawa watu cilik 10 nganti 13 cm

Tutup sisih ngisor kolam karo kerikil utawa watu cilik kanggo nggawe habitat sing apik kanggo mikroorganisme. Iki uga bakal nggawe alus ing sisih ngisor lan gampang mlaku-mlaku.

Priksa manawa nggunakake watu kerikil utawa cilik sing dicuci supaya ora ana bledug utawa partikel ing kolam renang

Gawe Kolam Renang Alami Langkah 14

Langkah 6. Tandhani pinggir kolam kanthi watu utawa kerikil

Rampung kolam kanthi nyelehake watu cilik utawa kerikil ing pinggir kanggo nutupi garis ireng. Priksa manawa liner ditutupi lengkap lan ana keliling bunder ing pojok kolam. Nguatake watu kanthi kerikil lan bumi kanggo nyegah bocor.

Priksa manawa ana ruangan sing jelas ing antarane kolam lan area tanduran, amarga banyu kudu sirkulasi ing antarane rong wilayah kasebut

Bangun Kolam Renang Alami Langkah 15

Langkah 7. Mbukak banyu ing kolam

Banjur wenehake seminggu. Isi cekungan ing pojok ndhuwur karo banyu seger. Banjur, cair bisa diatasi, lan deleng kolam kanggo bocor utawa masalah. Coba banyu nganggo kit tes omah kanggo mesthekake yen aman lan ora kena kontaminasi biologis utawa bahan kimia.

Aja ngisi wilayah kasebut kanthi tanduran nganti wis siyap nambah kolam

Bagéan 4 saka 4: nambah tanduran

Bangun Kolam Renang Alami Langkah 16

Langkah 1. Selehake agregat utawa kerikil 8 nganti 15 cm ing area tanduran

Priksa manawa item kasebut ora ngemot aditif utawa bahan organik sing durung ditemtokake. Priksa manawa agregat kasebut durung kontak karo kewan, amarga ora ana kuman utawa bakteri ing banyu.

Gawe Kolam Renang Alami Langkah 17

Langkah 2. Isi area tanduran nganggo banyu

Tingkat kudu 30 cm ing sangisore pojok ndhuwur. Gunakake banyu seger kanggo ngisi wilayah iki. Priksa manawa banyu gampang mili menyang kolam supaya tanduran bisa nyaring.

Priksa manawa potongan garis ireng sing digunakake minangka alangan terus menyang banyu, supaya tanduran ora ngambang ing kolam

Gawe Kolam Renang Alami Langkah 18

Langkah 3. Tanduran jamu oksigen

Selehake ing wilayah sing ditetepake kanggo njaga banyu sing sehat. Tanduk tanduk lan lily sing mlebu banyu minangka tanduran sing apik banget amarga akeh oksigen sing ngetokake banyu. Sampeyan uga duwe pilihan kanggo nambah tanduran toya, kayata juncaceae lan sedge, menyang keliling area tanduran kanggo njaga area oksigen lan kurungan.

Bangun Kolam Renang Alami Langkah 19

Langkah 4. Tambah tanduran sing ngambang kanggo menehi shade organisme

Lili banyu lan tanduran ngambang liyane minangka pilihan sing apik kanggo zona tanduran, amarga bisa ningkatake mikroorganisme sing bakal njaga banyune sehat lan resik.

Gawe Kolam Renang Alami Langkah 20

Langkah 5. Tahan tanduran bebarengan karo kerikil

Yen sampeyan rencana nggunakake tanduran sing duwe oyot, lebokake kerikil ing sisih ngisor oyot supaya tetep ana ing area tanduran.

Popular dening topik