Cara dekorasi pawon (nganggo gambar)

Bab lan Paragraf:

Cara dekorasi pawon (nganggo gambar)
Cara dekorasi pawon (nganggo gambar)
Anonim

Pawon minangka salah sawijining kamar paling penting ing omah, yaiku papan sing disiapake panganan lan kulawarga kumpul lan kumpul maneh. Ana akeh cara kanggo nambah dekorasi ing pawon supaya dadi anget lan ngundang.

Langkah-langkah

Bagean 1 saka 3: Nggawe pangowahan cilik

Dekorasi Dapur Langkah 1

Langkah 1. Sijine

Kaya wong akeh, sampeyan bisa uga rumangsa salah amarga wis nglumpukake kakehan. Deleng kanthi objektif ing pawon. Apa rame banget? Sampeyan bisa kanthi gampang ngatasi masalah iki kanthi mbusak sawetara item utawa mung nyusun sistem panyimpenan supaya ora katon. Pawon anyar bisa muncul kanthi ngetutake langkah siji iki.

Yen sampeyan ora duwe pilihan lan kudu nampilake kabeh peralatan lan piring amarga kurang saka panyimpenan, sampeyan kudu golek sawetara! Tuku kranjang panyimpenan ing rodha, tambahake kabinet panyimpenan utawa investasi ing wadhah lan wadhah panyimpenan sing apik

Dekorasi Dapur Langkah 2

Langkah 2. Gunakake warna kanggo nggawe swasana nyaman

Yen sampeyan sumpah nganggo putih, sampeyan bakal entuk pawon sing adhem kaya rumah sakit. Tambah sawetara warna sing padhang lan sithik kanggo ruangane dadi anget, urip lan dihargai.

Pilih sawetara panggonan kanggo warna sampeyan. Kursi? Lampuipun? Area ing papan kerja? Uga, aja rumangsa kudu tetep karo siji warna, macem-macem warna kanthi warna sing padha bisa digunakake bebarengan, lan aja padha sumelang ing rambut abu-abu sing pengin nemokake warna sing pas

Dekorasi Dapur Langkah 3

Langkah 3. Tambah kembang seger

Tanduran lan kembang nambah nyenengake ing ruangan apa wae lan duwe pengaruh sing apik kanggo lingkungan. Tambah dekorasi fungsional ing pawon kanthi nggawe wadhah tanduran sayuran seger ing sangisore jendhela utawa ganti kembang potong sing seger lan dilebokake ing meja seminggu kepungkur supaya luwih cetha.

  • Priksa manawa tanduran cocog karo tema sampeyan! Pawon sing diuculi lan netral bisa entuk manfaat saka pot kembang lili utawa loro, lan pawon sing luwih warna bakal katon paling apik nganggo karangan kembang aster utawa kembang aster gedhe. Kembang sing cocog karo kepribadian pawon sampeyan?
  • Sampeyan ngerti manawa jamu aromatik ora tuwuh ing pabrik. Kanggo mateni manuk loro nganggo watu siji, tuwuh dhewe ing ngisor jendhela pawon sampeyan! Cara sing apik banget kanggo nyorot pawon lan ngicipi masakan sampeyan.
Hiasi Pawon Langkah 4

Langkah 4. Padhangake kulkas kanthi magnet dekorasi

Kanggo kita sing ora duwe anggaran gedhe kanggo nggabungake meja glitter emas lan ruby, dekorasi kulkas minangka cara sing nyenengake kanggo nambah getaran pawon! Ana akeh desain nyenengake sing bisa disesuaikan kanggo kepribadian sampeyan.

Kadhangkala prekara cilik sing mbedakake. Tuku kabeh serat magnetik lan tinggalake kanca sakamar sampeyan pesen sing apik supaya ngerti yen sampeyan wis ngrampungake tombol, sampeyan uga bisa nempelake magnet ing sisih mburi foto saka kenangan sing ora bisa dilalekake. Kemungkinan, yen foto bisa ditrapake kanthi apik

Hiasi Pawon Langkah 5

Langkah 5. Manfaat pola lan cetakan

Yen pawon sampeyan duwe tampilan seragam (bisa dibilang alus lan monoton), bisa dirasakake kanthi dimensi siji lan depresi. Uga kerjakan tekstur kanggo nambah doyo ing kuliner.

Coba kontainer, sprei meja, gorden lan dekorasi tembok tekstil. Sawetara sentuhan cilik ing kana-kene bakal mbantu ngilangi tampilan meja, lemari lan lemari sing kebacut banget

Hiasi Pawon Langkah 6

Langkah 6. Tambah perabotan sing ora biasa

Wis suwe pawon kudu ora ana gandhengane karo fungsi utamane. Saiki, ruang tamu uga dadi ruang makan, pawon dadi inti omah lan ruangan liyane uga bisa ngganti fungsine. Sanajan sampeyan ora prelu nggawe gaya anyar iki dhewe, isih kudu padhang pawon kanthi prabotan sing ora kanggo masak.

Kabinet Cina cilik, kabinet lawas utawa splashback minangka cara sing apik kanggo ngganti tampilan pawon sampeyan. Yen sampeyan duwe prabotan asli, jupukna dadi daya tarik utama. Lan wis ana, sampeyan wis duwe tema! Tambahake rak, bangku utawa furnitur multi-fungsi kanggo sentuhan pungkasan. Pungkasan, iku pawonmu

Dekorasi Dhapur Langkah 7

Langkah 7. Ganti seprei meja sampeyan

Salah sawijining cara kanggo nambah kohesi ruangan sampeyan yaiku milih pola sing padha kanggo tirai, taplak meja lan andhuk lan banjur nggawe garis koordinasi kain. Sisih paling angel yaiku tetep nganggo siji motif!

Hiasi Pawon Langkah 8

Langkah 8. Ganti dekorasi ing kabeh musim

Gawanen perayaan ing pawon kanthi ngganti kain, tirai utawa barang-barang meja kanggo saben perayaan mangsan. Ganti aksesoris iki sing nggawe kepribadian pawon kanthi saben ganti musim kanggo nambah warna lan elemen sing gegandhengan.

Iki duwe kauntungan tambahan (sanajan ora dianggep gampang): sampeyan bisa njupuk kauntungan saka saben pangowahan musim supaya bisa diresiki kanthi sak tenane. Pawon minangka kamar paling angel, lan yen sampeyan gawe jadwal papat rumah tangga gedhe saben taun, peralatan, piring, lan sprei pawon bakal tetep anyar

Bagean 2 saka 3: Gawe Pangowahan Drastis

Dekorasi Dhapur Langkah 9

Langkah 1. Gawe rak

Amarga lemari sampeyan biasane wis dikempalken, sampeyan bisa uga kudu nggunakake cara liyane kanggo ngramal apa sing isih ana (dekorasi musiman lan liya-liyane). Kanggo nindakake iki, sampeyan duwe rong kemungkinan.

  • Ngambang rak Yen sampeyan duwe tembok (kemungkinan besar), sampeyan bisa kanthi gampang masang rak sing ngambang. Dheweke uga bakal narik mripat munggah, mula yen pawon sampeyan cilik, bakal ora ngganggu saka sithik ruangane.
  • Kothak panyimpenan. Iki kalebu nutupi tembok kanthi seri kotak. Kalorone estetis lan migunani. Kanggo ndemek luwih pribadi, dekorasi saben kiub (utawa sawetara) nganggo kertas adesif dekoratif kanthi macem-macem jinis. Ya kana, pawon wis malih!
Dekorasi Dapur Langkah 10

Langkah 2. Kelet ing siji warna sing dominan

Pawon ora prelu, nemplek karo warna ireng lan putih lan netral liyane sing paling apik. Nanging, deleng tampilan monokrom iki kanggo nambah nganggo warna dominan tartamtu. Kuning padhang utawa biru tuwa, bisa uga? Tatapan sampeyan ora bakal prihatin maneh karo ukuran potongan kasebut lan bakal langsung fokus ing potongan asli sampeyan.

  • Coba akseni dekorasi, serbet lan piring. Nanging elinga: babagan menehi warna. Sentuhan warna sing akeh banget ora bakal tutul. Yen kakehan, sampeyan bakal kelangan pengaruhe. Kelet ing patang utawa limang prekara sing bakal ditandhesake.
  • Telung tembung utama: cet langit-langit.
Dekorasi Dhapur Langkah 11

Langkah 3. Coba copot lawang sampeyan

Apa lawang lemari utawa laci, coba copot kabeh lawang. Iki tegese tegese kabeh ing njero kudu disimpen, nanging iki bisa diatasi kanthi gampang kanthi milih tong sampah sing apik ing bahan alami lan kranjang kaca lan anyaman. Iki uga minangka kesempatan tambahan kanggo pamer bakat minangka dekorator!

Gagasan ing kene yaiku kanggo mbukak kabeh, kanthi pangertene sing sejatine. Yen wis kapapar, mula bakal katon. Yen saya akeh sing ndeleng, ruangane bakal luwih gedhe

Dekorasi Dapur Langkah 12

Langkah 4. Gunakake pangilon

Mung amarga sampeyan ing pawon ora ateges sampeyan ora bisa nglayangake bayangan sampeyan. Kaya sing sampeyan ngerteni manawa pangilon nggawe ruangan luwih gedhe, kenapa ora dilebokake ing pawon? Ora kudu bangga banget, kaya, "Iki minangka pangilon gedhe!" », Cukup simpen ing endi wae ing panyimpenan kanggo tampilan sing wicaksana lan santai.

Kaca spion uga nggawe nampan sing apik. Tancepake sawetara krasa ing mburi kaca lan presto, sukses sukses bisa dijamin

Dekorasi Dapur Langkah 13

Langkah 5. Cat tembok utawa lemari

Werna ruangan bisa menehi swasana anget lan santai, mula dekorasi pawon kanthi nambahi cat anyar ing tembok utawa lemari. Putih minangka pilihan sing populer, nanging sampeyan bisa milih warna biru utawa kuning pucet yen ruangan putih kabeh ora narik kawigaten sampeyan.

  • Gunakake seri nada netral. Nalika nggunakake putih, krim lan abu-abu bisa katon surem, kombinasi nada netral sing beda bisa menehi ambane lan canggih nalika isih sederhana lan klasik. Nguripake nada monoton kanthi nambahake sawetara nuansa.
  • Tambahake titik sing narik kawigaten. Cat telung tembok kanthi siji warna lan nomer papat ing warna sing apik. Pandelenge bakal tetep suwe ing kana tanpa sadhar. Yen sampeyan duwe jendela sing apik utawa area sing apik banget ing ruangan kasebut, wenehi warna kanthi warna sing jelas.
Dekorasi Dhapur Langkah 14

Langkah 6. Tambah wates

Yen sampeyan wis mlebu tembok putih (ora gelem utawa ora) sampeyan bisa uga ngerti manawa pawon sampeyan ora ana sing ilang. Ngatasi masalah iki kanthi nambah tapel wates, asring dadi permukaan sing bisa dicuci ing mburi sink utawa kompor sing nglindhungi tembok saka tumpahan. Wates iki bisa dadi gaya sing dikarepake!

  • Cara paling gampang yaiku tetep nganggo warna sing padhet kanggo nambah nuansa, nanging uga kudu ubin lan pola. Ubin bisa menehi relief tembok tanpa kelancaran.

    Yen sampeyan wis duwe kothak (putih), coba tuku stiker jubin. Cara sing super lan gampang banget kanggo nyorot kothak protèktif sawetara detik

Hiasi Pawon Langkah 15

Langkah 7. Main karo lampu

Sampeyan duwe luwih akeh kemungkinan ing kene tinimbang sing sampeyan kira. Gumantung saka instalasi listrik sampeyan, lampu bisa saka macem-macem sumber. Saben wong bisa ndandani pawon lan dadi luwih urip.

  • Dolanan efek saka pirang-pirang lampu ing amben. Dheweke uga bisa gawe padhang rencana kerja! Spasi kasebut dumadakan luwih apik. Yen sampeyan krasa kreatif banget, gawe lampu saka lampu senar Natal sing dipasang ing vas transparan sing gedhe.
  • Sijine cahya ing sangisore lan ing lemari. Iki ora mung bakal nyorot furnitur sampeyan (sing bakal katon hebat), nanging uga bisa surem cahya nalika sumber utama ora dibutuhake. Tegese, pilihan sing romantis lan fungsional banget.
  • Entuk lampu langit-langit asli. Sanajan sampeyan ora duwe akeh ruangan, lampu gantung asli kanthi liontin eksentrik bakal nyenengake supaya sampeyan ora bisa ndeleng apa-apa liyane. Utawa entuk sawetara lampu gantung cilik supaya bisa duwe macem-macem sumber cahya.
  • Pilih lampu tembok. Yen sampeyan ora duwe kamar kanggo nggantungake lampu gantung utawa lampu sing gedhe ing ndhuwur meja, papan lilin bisa kanthi gampang digunakake. Sawetara pancen gampang diklumpukake lan bisa nyedhiyakake luwih akeh cahya tinimbang ukuran cilik sing disaranake.
Dekorasi Dhapur Langkah 16

Langkah 8. Fokus ing siji item sekaligus

Dekorasi pawon bisa dadi pajeg yen sampeyan pengin ngganti kabeh sekaligus. Wenehi tujuan dekorasi, kayata ngecet utawa tuku barang-barang anyar, lan tetep nganggo proyek kasebut nganti rampung. Sampeyan bisa pindhah mengko yen sampeyan ngerti yen pawon mbutuhake hiasan tambahan.

Iki bakal mbantu sampeyan ngerti yen luwih becik mandheg lan kapan (lan kepiye) terus. Mung nambahake titik fokus utawa ngganti piring, kadang-kadang bisa dadi barang sing kurang saka pawon sampeyan. Gawe dhaptar prioritas kanggo apa wae sing pengin diowahi utawa ditambahake lan diatur kaya sing dibutuhake

Bagean 3 saka 3: Pilih tema

Dekorasi Dapur Langkah 17

Langkah 1. Pilih gaya kanggo kabeh pawon

Umume kesalahan desain pawon amarga ora milih tema. Kita nglumpukake ide ing kana-kene (utawa trinket sing ditemokake) lan kita nglumpukake kabeh ing hodgepodge sing arep dadi pawon. Pilih tema lan sampeyan bakal menang ing perang kasebut.

Penting, dekorasi pawon sampeyan kohesif lan menehi harmoni ing ruangan. Entuk iki kanthi mutusake tema unik kanggo pawon lan pilih dekorasi sing bakal dipilih. Sawetara superstar DIY nawakake dekorasi pawon lengkap adhedhasar tema kayata gaya negara, masakan Italia, utawa gaya Art Deco

Hiasi Pawon Langkah 18

Langkah 2. Goleki desain canggih

Yen seneng permukaan sing apik lan mengkilap, pawon sing paling canggih bisa uga cocog kanggo sampeyan. Coba sudut sing cetha, ireng, putih, lan sawetara warna sing padhang. Pawon kasebut dilengkapi elemen logam, baja lan geometris, uga kaca!

Dekorasi Dhapur Langkah 19

Langkah 3. Gawe tema maritim

Tema maritim minangka tema sing umum (nanging isih classy) kanggo digunakake. Tema iki nyenengake lan nyenengake, manawa sampeyan manggon ing pinggir segara utawa pengin nggawa semangat maritim!

Dekorasi wates rak nganggo kerang, jangkar lan produk pantai. Bisa nganggo warna wedhi, krim, lan blues. Minangka alesan sing apik kanggo nggawe proyek DIY kanthi tali, jaring, lan barang pantai

Dekorasi Dhapur Langkah 20

Langkah 4. Goleki tema adhedhasar alam

Yen sampeyan seneng warna sing peteng lan anget, tema kayu sing cocog kanggo sampeyan kudu cocog karo sampeyan. Coba lemari peteng, peralatan dapur kayu, cangkir kembang garing, tutul abang ceri, nada tembaga lan jeruk jero.

Dekorasi Dhapur Langkah 21

Langkah 5. Pilih tema sing warna-warni

Yen variasi ing kabeh jinis tema tartamtu dadi mateni, pilih warna khusus. Nuansa uga bisa nggaris ngisor pawon. Kursi biru, crockery biru, lawang lemari biru uga, kabeh bakal kasedhiya kanthi identik, preduli saka gaya obyek sampeyan. Priksa manawa ora njijiki sampeyan!

Tema iki rada mbebayani. Akeh warna bisa nyebabake saturasi. Nanging, yen sampeyan ora bisa menehi dandan ing pawon (yen sampeyan duwe properti sewa), luwih becik nggunakake warna dhasar minangka tema

Popular dening topik