Cara nyelehake atap jubin: 14 langkah (kanthi gambar)

Bab lan Paragraf:

Cara nyelehake atap jubin: 14 langkah (kanthi gambar)
Cara nyelehake atap jubin: 14 langkah (kanthi gambar)
Anonim

Nginstal atap jubin bisa uga angel lan angel banget. Perencanaan lan persiyapan kanggo proyek kanthi ukuran iki kudu diwiwiti luwih dhisik sadurunge kerja. Apa sampeyan nginstal gendheng anyar utawa ngganti kothak sing rusak, penting banget kanggo nggunakake teknik mbikak.

Langkah-langkah

Bagean 1 saka 3: Rencanakake proyek kasebut

Instal Genteng Atap Langkah 1

Langkah 1. Pilih kothak sing pengin dilebokake

Sampeyan bisa milih sawetara jinis kothak. Nanging, akun kudu dipikirake babagan iklim sing ana ing wilayah kasebut ing endi bangunan sing bakal ditutupi. Penting banget kanggo nemtokake manawa sampeyan milih kothak lempung utawa beton. Sawetara kualitas kasedhiya kanggo kaloro jinis kasebut, gumantung karo kahanan iklim. Bedane beda-beda amarga mulane penting milih.

  • Kothak lempung duwe umur dawa sing ngluwihi kothak beton. Pancen, ing kahanan sing paling apik, ubin beton umume antara telung puluh lima puluh taun. Kosok baline, atap lempung lempung nolak atus taun.
  • Kothak lempung luwih larang. Nanging, salah siji saka rong pilihan kasebut utamane murah. Mangkene perkiraan sing nggambarake bedane rega. Atap jubin beton ing omah sing cukup umum kanthi jembaré 150 m2 regane antara 6.000 lan 15.000 €. Rega atap jubin lempung sing padha yaiku antara 10.500 nganti € 45.000.
  • Pungkasane, warna ubin beton luwih cepet suwe saya suwe tinimbang kothak lempung. Ora preduli apa atap sampeyan, bakal dibangun nganti pirang-pirang taun, mula penting banget kanggo mikirake.
Instal Genteng Atap 2

Langkah 2. Coba wenehi bobot

Kanthi ringkes, shingle aspal, sing minangka bahan atap paling umum ing Amerika, bakal atap bobote kurang saka 15 kg / m2. Kothak beton, sing biasane luwih entheng tinimbang kothak lempung, kanthi gampang bisa nggawa bobote luwih saka 50 kg / m ing atap2. Yen sampeyan masang jubin ing atap sing sadurunge ora duwe, utawa yen sampeyan nggawe maneh gendheng nggunakake kothak kanthi model sing luwih abot, bingkai kasebut bisa uga ora nyengkuyung nambah bobot. Ing kasus iki, sampeyan kudu ngontrol bingkai lan bisa ngiyatake kanggo nyengkuyung keluwihan iki.

Instal Genteng Atap Langkah 3

Langkah 3. Dhaptar bahan lan alat sing dibutuhake

Nalika sawetara alat umum, umpamane dianjurake kanggo andha, liyane luwih khusus kanggo tugas sing bakal ditindakake lan bisa uga durung ana ing inventaris. Mangkene sawetara conto.

  • Kuku nganggo gasket plastik internal kanggo nambah segel menyang pucuke kuku lan nyegah bocor.
  • Bahan panyegelan. Iki minangka lapisan tahan banyu sing ana ing antarane jubin, siding atap lan siding. Ana macem-macem jinis sing kasedhiya ing pasar, nanging amarga atap dibangun suwene 30 nganti 100 taun, luwih becik tuku bahan sing kuat.
  • Caulk eksterior utawa segel. Kasedhiya macem-macem gantung utawa segel kanggo panggunaan ruangan, nanging disaranake sampeyan milih produk awet kanthi kualitas apik. Atap bisa tahan suwene, yen sampeyan milih bahan sing cocog karo standar sing paling dhuwur.
Instal Genteng Atap 4

Langkah 4. Prakirakake bahan kasebut

Titik paling penting umume asale saka dimensi atap. Sampeyan bisa nggunakake kalkulator iki kanggo nemtokake karakteristik atap. Aja nggunakake fungsi kalkulator kothak sing jelas digunakake kanggo ngitung kothak interior.

  • Tanpa informasi sing akurat babagan kothak sampeyan, sampeyan ora bakal bisa ngira jumlah kothak sing dibutuhake kanggo nindakake tugas kasebut. Umume ngomong, kanggo nutupi area 10 m2, sampeyan butuh 75 nganti 400 kothak. Deleng kaca 5 pandhuan iki kanggo rincian liyane.
Instal Genteng Atap 5

Langkah 5. Pilih periode wektu tartamtu

Yen sampeyan arep nggandhengake omah sing wis ana maneh, sampeyan kudu nimbang cuaca lan wektu sing kasedhiya kanggo ngrampungake tugas iki. Mesthi wae yen sampeyan ora bakal jubin nalika musim salju. Dadi pilih periode cuaca sing apik. Priksa laporan cuaca jangka panjang lan elinga kemungkinan ana perubahan kahanan cuaca. Uga, priksa manawa nyewa karyawan sing cukup kanggo ngrampungake proyek sampeyan kanthi tepat wektu. Iki dudu tugas wong siji lan sampeyan kudu ngatur sing cocog.

Instal Genteng Atap Langkah 6

Langkah 6. Tuku bahan lan alat sing dibutuhake

Nalika tuku bahan kasebut, golek saran saka karyawan toko, sing wis ngerti macem-macem produk. Dheweke bakal menehi sampeyan ngerti babagan sing wis dadi keluhan pelanggan sing asring.

Bagean 2 saka 3: Miwiti

Instal Genteng Atap 7

Langkah 1. Copot gendheng lawas yen prelu

Dhewe, iki minangka tugas utama sing bisa mbutuhake sawetara dina lan mbutuhake nggunakake alat khusus. Luangake wektu sing dibutuhake kanggo nindakake tugas iki kanthi bener.

Instal Genteng Atap 8

Langkah 2. Ndandani lan nguatake pigura yen prelu

Sampeyan kudu nguatake bingkai atap sing wis ana sadurunge dilucuti. Bahan siding lan bahan liyane, sing ana ing antarane pigura lan kothak bisa rusak utawa bosok. Nguatake kabeh.

  • Maneh, pikirake babagan bobot. Atap shingle aspal umum lumayan regane lan entheng banget. Yen sampeyan nganyari menyang atap sing luwih abot, ngarepake nambah bobot sing akeh. Kanggo omah kanthi area atap 150 m2, bobot total jubin lan lapisan iku udakara wolung ton. Iki ngluwihi bobot saka rong kendaraan utilitas olahraga (SUV) gedhe sing diparkir ing payon omah sampeyan.
Instal Genteng Atap 9

Langkah 3. Instal siding sampeyan

  • Selehake gulung pertama siding ing sisih gendheng, jejeg menyang pojok ngisor, yaiku cornice. Nalika mbukak siding, sisihake sisih ngisor bahan sing cocog karo pojok, nanging ing ndhuwur barang-barang logam utawa sintetis sing bisa nutupi pinggiran ledge.
  • Aman siding. Tambah bagean dawa 3 m, banjur lebokake nganggo paku 60cm. Driji kabeh paku kanthi jarak 5 cm saka pojok atap.
  • Nalika tekan mburi atap, potong gulung nganggo pucuk gendheng lan kencengi pucuk nganggo pucuk.
  • Baleni operasi wiwit saka mburi atap sing sampeyan wiwiti sadurunge. Instal strip siding anyar, tumpang tindih rada luwih murah tinimbang sing sadurunge. Bisa uga ana sawetara garis ing sadawane gulung kanggo nunjukake menyang installer jembaré sing disaranake saka jalur tumpang tindih. Baleni ing pojok ndhuwur strip anyar, operasi sing padha karo sing sampeyan tindakake ing pojok ngisor strip sadurunge, ing sisih pinggir.
Instal Genteng Atap 10

Langkah 4. Ngatasi alangan

Iki minangka cerobong asep utawa bagean atap sing metu. Sampeyan uga kudu mesthekake yen kurang banyu. Flashing logam bisa uga korosi ngubengi cerobong asep lan sampeyan kudu nutup segel maneh karo dempul utawa produk liyane sing dirancang kanggo digunakake ing njaba. Cut siding lan pas ing alangan kasebut, banjur lebokake lapisan bahan tambahan kanggo nyelehake sendi ing antarane flashing lan siding.

Bagean 3 saka 3: lay kothak

Instal Genteng Atap 11

Langkah 1. Instal sarung yen ditrapake

Yen lereng gendheng tajem, prelu ngencengi slats supaya jubin kasebut dipasang. Biasane, teken kayu digunakake kanggo nggantungake kothak. Sumpit iki bisa uga logam utawa plastik. Kandelane 2,5 nganti 5 cm lan dawane atap. Akeh macem-macem jinis jubin duwe ledge utawa pancing sing bisa dipasang ing baten. Iki jelas dadi siji liyane sing kudu dipikirake nalika milih kothak sampeyan. Uga, waspada manawa kothak bisa diatasi nganggo klem. Kanggo rincian liyane, waca kaca 4 publikasi iki.

  • Temtokake jarak slats. Sampeyan bakal nindakake iki kanthi nggunakake rong kothak. Tumpang tindih minimal 7,5cm dibutuhake kanggo kothak liyane tinimbang sing saling gegandhengan. Iki dirancang kanggo njupuk akun tumpang tindih iki. Uga elinga ninggalake turah sing sithik ing sisih pinggir pucuk. Coba gunakake faktor kasebut nalika nemtokake lokasi papan selat. Kanggo rincian liyane, waca kaca 8 saka publikasi iki.
  • Selehake slat liyane babagan jarak sing wis ditemtokake ing antarane rong slat pisanan lan priksa manawa sampeyan kudu ngontrol pangukuran nalika sampeyan lunga.
Instal Genteng Atap Langkah 12

Langkah 2. Lebokake jubin

Miwiti ing sisih siji, banjur nyiyapake dawa gendheng.

  • Yen sampeyan ora nginstal slats, sampeyan bisa langsung pucet shingle menyang landasan.
  • Yen sampeyan wis nginstal slats, sampeyan bakal nyelehake kothak ing slat. Sampeyan uga bisa nggunakake klem kanggo ngamanake kothak ing bilah.
  • Yen sampeyan nggunakake jubin sing dipasang kanthi kenceng, mesthine ora prelu dipasang kabeh jubin menyang sandhangan utawa sarung. Kanggo katrangan lengkap, waca instruksi instalasi kothak kanthi tliti.
Instal Genteng Atap 13

Langkah 3. Potong kothak kanggo nutupi papan sing sempit

Rintangan kaya cerobong asep bisa uga ngalami alangan. Sampeyan kudu ngethok kothak lan dipasang kanthi aman ing wilayah kasebut. Uga, ubin pungkasan mesthine uga kudu dipotong.

Instal Genteng Atap 14

Langkah 4. Pasang kothak jubin

Yen wis rampung nyelehake ubin slope, yaiku area atap sing jembar sing rata, sampeyan kudu nyelehake ubin ndhuwur. Sampeyan bakal nggunakake kothak bunder khusus. Gumantung saka desain, dheweke bisa uga pungkasan utawa interlocking. Iki minangka langkah pungkasan pungkasan instalasi. Sugeng kita atap jubin anyar sing wis diinstal!

Piweling

  • Kothak atap ngemot silika kristal, zat sing dikenal karsinogenik. Motong utawa mecah kothak bisa nyebabake inhalasi lebu silika. Nganggo peralatan keamanan sing cocog sawayah-wayah.
  • Gunakake tangga utawa scaffold sing ndhukung bobot awak. Gagal nggunakake peralatan sing padha karo bobot sampeyan bisa uga cilaka utawa tiwas. Aja nggunakake tangga utawa scaffold sing sampeyan ora yakin.
  • Yen atap sampeyan rusak banget utawa yen sampeyan ora ragu babagan cara kanggo nerusake, aja golek luwih dhisik lan hubungi atap profesional.

Popular dening topik