4 cara kanggo ngobati lara lengen

Bab lan Paragraf:

4 cara kanggo ngobati lara lengen
4 cara kanggo ngobati lara lengen
Anonim

Nyeri lengen umum lan biasane katon amarga olahraga, kegiatan fisik utawa gerakan bola-bali. Iki diwujudake minangka rasa nyeri, bengkak utawa kram. Umume, masalah cilik ilang dhewe, lan sanajan sampeyan kudu golek dhokter yen sampeyan ngalami rasa sakit sing parah, ana macem-macem prekara sing bisa sampeyan lakoni ing omah kanggo ngatasi rasa sakit lan ngobati lengen sampeyan.

Langkah-langkah

Cara 1 saka 4: Ngenali sababe masalah

Waras lengen sing lara Langkah 1

Langkah 1. Delengen manawa keseleo sederhana

Sprains kedadeyan nalika jaringan diulur, bengkong, utawa suwek. Iki diwujudake minangka rasa nyeri, bengkak, bruising, mobilitas suda, lan gangguan swara nalika ciloko. Sprain kasebut sementara lan jaringan ora rusak kanthi permanen. Masalahe biasane ilang sajrone sawetara dina.

Waras Lengan Loro Langkah 2

Langkah 2. Coba delengen yaiku epicondylitis

Iki bisa dadi epicondylitis medial utawa lateral. Masalah kasebut, uga dikenal minangka tendonitis, nyebabake rasa nyeri lan disebabake kakehan otot lan tendon ing sekitar sendi sikut. Nyeri bisa uga nganti sawetara minggu utawa malah sawetara wulan, nanging yen ngrawat lengen sing lara bakal nyepetake penyembuhan.

Waras lengen sing lara Langkah 3

Langkah 3. Goleki gejala bursitis

Bursitis minangka pembengkakan bursae (kanthong cairan cilik sing ana ing sekitar sendi kanggo nglindhungi). Biasane, iki ngemot cairan sing sithik, nanging yen lara, abuh lan dadi lara banget. Bursitis biasane disebabake dening gerakan lengen sing bola-bali, nanging rasa lara asring ilang sajrone sawetara minggu. Yen bengkak luwih suwe, bisa uga saya suwe saya suwe.

  • Wilayah kanthi bursitis bengkak utawa dadi abang. Uga ana kemungkinan manawa dheweke lara.
  • Kasus bursitis sing diiringi ciloko ing kulit bisa uga kena infeksi lan mbutuhake antibiotik.
Waras lengen sing lara Langkah 4

Langkah 4. Coba kemungkinan nyeri saraf

Saraf ing sumsum tulang belakang dadi dikompres kanthi umur. Iki nyebabake rasa lara saka gulu menyang lengen utawa sensasi tingling. Nyeri beda-beda saben dina, nanging biasane bisa ngilangi rasa nyeri sing over-the-counter, kayata obat anti-inflamasi (NSAID) lan olahraga.

Komprèsi saraf uga bisa kedadeyan ing lengen. Yen nyebabake pergelangan tangan, diarani sindrom tunnel carpal, lan yen kena sikut, diarani kompresi saraf ulnar. Biasane gejala kasebut yaiku nyeri lan tingling ing lengen utawa tangan

Waras lengen sing lara Langkah 5

Langkah 5. Elinga yen bisa uga ana penyakit muskuloskeletal

Yen sampeyan nggunakake tangan utawa tangan kanggo kegiyatan kanthi rutin (kayata gaweyan pabrik, penanganan manual, ngoperasikake mesin abot, lan nggarap komputer), sampeyan bakal luwih nandhang kelainan musculoskeletal. Sindrom tunnel Carpal minangka jinis kerusakan saraf sing kedadeyan amarga gerakan bola-bali, kayata ngetik ing komputer. Pengusaha duwe opsi kanggo ngapikake kondisi kerja lan ruang karyawane supaya ora nambah masalah. Contone, dheweke bisa menehi kursi sing bisa diatur utawa nyetel dhuwure platform kerja.

Waras lengen sing lara Langkah 6

Langkah 6. Goleki gejala angina

Angina pektoris kedadeyan nalika arteri sing nyedhiyakake jantung dadi hard lan sempit. Gejala kasebut yaiku nyeri dada sing kusam, lokal, lan abot sing uga bisa uga tekan lengen, gulu, rahang, utawa punggung sawetara menit. Nyeri biasane dirasakake sajrone kegiyatan utawa ngalami stres. Tindakake dhokter yen sampeyan lara ing dodo utawa lengen kiwa sawise olahraga.

Wanita luwih asring ngalami gejala angina sing kurang "klasik", kayata nyeri ing lengen dhewe

Cara 2 saka 4: Ngaturake lengen

Waras lengen sing lara Langkah 7

Langkah 1. Ngaso area sing lara

Aja olahraga, latihan bobot awak, utawa apa wae sing bakal nyebabake lara ing tangan sampeyan. Jaringan sampeyan kudu santai supaya bisa mari lan nyegah cilaka luwih lanjut. Aja ana kegiyatan sing nyebabake rasa lara luwih abot lan matesi panggunaan lengen sing lara sabisa-bisa.

Waras lengen sing lara Langkah 8

Langkah 2. Gunakake bandage

Gunakake bandage utawa band komprèsi elastis. Kanggo nyuda pembengkakan lan nglindhungi lengen, bungkus area sing lara ing pita elastis (kaya bandage Ace). Ati-ati supaya ora kenceng banget supaya ora abuh ing sekitar area sing diobati. Loosen bandages apa wae sing wiwit lara.

  • Rasa mati rasa, tingling, nambah pain, krasa kadhemen, utawa dadi gedhe ing bandage tegese banget.
  • Temokake dhokter yen sampeyan kudu nggunakake bandage luwih saka 48 utawa 72 jam.
Waras Lengan Lara Langkah 9

Langkah 3. Copot perhiasan sampeyan

Tangan, tangan, lan driji bisa bengkak sawise ciloko. Dadi nyopot cincin, gelang, jam tangan lan perhiasan liyane amarga sampeyan bakal angel ngilangi mengko lan rasa sakit bisa saya tambah amarga bengkak sing bisa nyebabake kompresi saraf utawa watesan aliran getih.

Waras lengen sing lara Langkah 10

Langkah 4. Nganggo syal

Slendhang nyangga lan nglindhungi lengen. Dheweke uga ngatasi tekanan ing cedera kanggo nambah rasa nyaman lan dhukungan. Temokake dhokter yen sampeyan butuh sling luwih saka 48 jam.

Waras lengen sing lara Langkah 11

Langkah 5. Angkatake lengen sampeyan

Jaga lengen ing ndhuwur utawa ing level sing padha karo jantung kanggo nyuda pembengkakan. Nalika lungguh utawa turu, pasang bantal ing dodo utawa ing jejere sampeyan kanggo ngunggahake lengen. Nanging, aja kakehan munggah, amarga sampeyan bisa ngganggu pasokan getih.

Cara 3 saka 4: Ngatur rasa lara

Waras lengen sing lara Langkah 12

Langkah 1. Gunakake paket es

Gunakake es utawa es es sanalika bisa nyegah risiko bengkak. Ana akeh perawatan es krim ing toko obat sing bisa ditrapake ing wilayah sing lara. Sampeyan uga bisa nggunakake kanthong sayuran beku utawa serbet sing isi es. Pangobatan bisa ditrapake nganti 20 menit kaping pirang-pirang dina.

Waras lengen sing lara Langkah 13

Langkah 2. Gunakake panas

48 nganti 72 jam sawise ciloko, sampeyan bisa ngetrapake panas ing area lara. Aja cara iki yen lengen isih gedhe. Sampeyan uga bisa sulih ing antarane panas lan adhem kanggo ngatasi rasa nyeri.

Aja nganggo panas ing area lara sajrone 48 jam pisanan. Sampeyan bisa nambah pembengkakan. Iki kalebu udan panas, pemandian panas, lan kompres panas

Waras lengen sing lara Langkah 14

Langkah 3. Coba NSAIDs

Pereda rasa sakit sing larang banget, kayata ibuprofen, naproxen, lan acetaminophen bisa digunakake kanggo nyeri lan pembengkakan. Tindakake kabeh pituduh ing label lan aja nganti ngluwihi dosis sing disaranake. Aja menehi aspirin kanggo bocah.

Waras lengen sing lara Langkah 15

Langkah 4. Pijet area sing lara

Nyetel tekanan sing lembut kanggo ngosok utawa pijet area sing lara. Iki bakal nyuda rasa nyeri lan ningkatake sirkulasi getih kanggo ndandani jaringan sing rusak kanthi luwih cepet. Yen lengen sampeyan lara banget, aja nganti pijet nganti lara ilang.

  • Nggunakake bal tenis minangka salah sawijining cara kanggo pijet wilayah sing lara. Gulung werni ing kulit sampeyan lan, nalika kontak karo area sing sensitif, alon-alon alon-alon 15 kali.
  • Sampeyan uga bisa menyang tukang pijet profesional sing mesthi ngerti cara ngrampungake.
Waras lengen sing lara Langkah 16

Langkah 5. Menyang dhokter

Tansah konsultasi karo dokter yen sampeyan duwe pitakon utawa masalah sing nyebabake lengen sampeyan. Yen rasa lara ora bisa dikendhaleni, tahan luwih saka 2 minggu, utawa dadi luwih parah, coba golek dhokter. Tindakake perkara sing padha yen sampeyan ora bisa nggunakake lengen kanthi normal, yen sampeyan ngalami demam, utawa yen wiwit krasa lara utawa lara.

Cara 4 saka 4: Ningkatake penyembuhan

Waras lengen sing lara Langkah 17

Langkah 1. Rungokake awak sampeyan

Aja meksa tangan sampeyan nindakake gerakan tartamtu utawa nggawa apa-apa yen sampeyan lagi lara. Pain menehi tandha manawa sampeyan kudu mandheg. Yen lengen sampeyan krasa lara, ayo tetep tenang lan ndandani jaringan sing rusak. Aja meksa nindakake perkara sing bisa nyebabake cilaka luwih parah.

Waras lengen sing lara Langkah 18

Langkah 2. Ngombe banyu

Kadhangkala dehidrasi nyebabake kram otot sing nyebabake lengen. Tansah ngombe luwih akeh banyu nalika aktif utawa ing hawa panas. Minuman panggantos elektrolit utawa minuman energi bisa diencerke banyu (udakara ½ nganti ½) lan digunakake kanggo ngganti uyah, gula, lan mineral liyane. Aja kafein lan alkohol.

Waras lengen sing lara Langkah 19

Langkah 3. Mangan Sing Mutu

Sampeyan kudu mangan panganan sing seimbang kanggo entuk kabeh vitamin lan mineral sing dibutuhake awak. Kekirangan mineral tartamtu (kayata kalsium lan magnesium) bisa nyebabake kram otot. Yen sampeyan mikir manawa diet ora entuk sing sampeyan butuhake, njupuk multivitamin panganan utuh utawa takon dhokter kanggo kalsium utawa magnesium luwih akeh.

Produk susu lan sayuran ijo iku panganan sing bisa ditambahake ing panganan kanggo njupuk vitamin lan mineral sing dibutuhake

Waras lengen sing lara Langkah 20

Langkah 4. Nyuda stres

Tekanan lemes sistem kekebalan awak lan ngalangi awak supaya ora bisa ndandani awake dhewe. Yen ana cedera, awak kudu bisa fokus kanggo ndandani jaringan sing rusak tinimbang ngontrol stres. Lakukan meditasi lan olahraga napas jero kanggo ningkatake penyembuhan.

Waras Lengan Loro Langkah 21

Langkah 5. Sinau babagan posisi sing bener

Sinau babagan posisi sing bener lan gerakan sing bener. Sajrone kegiyatan tartamtu, penting nggunakake posisi lan gerakan sing bener kanggo nglindhungi otot, sendi lan tendon. Yen lengen nindakake gerakan sing padha sedina muput, sampeyan kudu golek cara liya kanggo mindhah supaya bisa nyegah risiko kelainan muskuloskeletal. Kadhangkala kudu nggawa profesional kanggo netepke gerakan lengen sampeyan ing papan kerja utawa nalika nindakake tumindak liya supaya ora ana masalah.

  • Priksa manawa piranti sing digunakake kanggo olahraga utawa olahraga cocog kanggo dhuwur lan level fitness.
  • Hubungi departemen sumber daya manusia kanggo ngrembug babagan owah-owahan utawa cara liya kanggo nindakake tugas kerja sampeyan utawa njaluk posisi liya ing perusahaan kasebut yen tumindak sing nyebabake sampeyan nyebabake otot, tendon, lan sendi.
Waras Lengan Loro Langkah 22

Langkah 6. Aja ngrokok

Ngudhunake alon kanggo ngobati. Nyuda suplai getih lan nyegah oksigen sing cukup saka nggayuh jaringan sing rusak, ngalangi supaya ora bisa ndandani kanthi cepet. Rokok uga nambah kemungkinan sampeyan ngalami masalah balung (kayata osteoporosis) sing bisa nyebabake cilaka serius.

Waras Lengan Loro Langkah 23

Langkah 7. Lakukan latihan olahraga

Alon alon-alon lan alon-alon area sing lara. Supaya gerakan ora enak lan aja nganti wates sing bisa ditemtokake. Tahan 20 nganti 30 detik saben posisi regangan lan baleni maneh yen prelu.

  • Peregangan trisep bisa ditindakake kanthi ngunggahake tangan ing ndhuwur sirah lan mbengkongake siji lengen. Nangkep bangkekan lengen sing ditekuk nganggo tangan liyane banjur tarik menyang mburi sampeyan. Baleni nganggo tangan sing ngelawan.
  • Regangkan bisep sampeyan kanthi nggawa tangan sampeyan ing wingking sadurunge dowo sikut. Miring terus lan tangan sampeyan sing dipasang ing plafon.
  • Kanggo ngegungake pundhak, cekel lengen kiwa nganggo tangan tengen banjur tarik nengen kanthi alon. Apa sing padha ing sisih liyane.
  • Kanggo ngegetake bangkekan, sijine tangan siji ing tangan liyane. Push ing sisih ngisor ngisor kanggo nggulung tangan. Apa sing padha karo tangan liyane.

Piweling

  • Yen lara luh ing otot utawa tendon, sampeyan bisa uga kudu operasi utawa terapi fisik.
  • Yen sampeyan ngalami rasa lara, kesemutan, utawa mati rasa ing lengen kiwa lan krasa tekanan utawa sesak ing dada, langsung hubungi layanan darurat.

Popular dening topik