3 cara kanggo ngobati lara weteng

Bab lan Paragraf:

3 cara kanggo ngobati lara weteng
3 cara kanggo ngobati lara weteng
Anonim

Sawise olahraga utawa game utawa yen sampeyan wis nindakake tugas sing ora biasa, sampeyan bisa uga lara weteng. Kurang aliran getih lan pembengkakan otot minangka penyebab rasa sakit iki. Yen sampeyan nyoba supaya ora ngganggu jadwal sampeyan, ana prekara sing bisa ditindakake kanggo mbantu aliran getih lan nyuda inflamasi. Sampeyan uga bisa njupuk tindakan ing hulu kanggo mbantu mungkasi otot sing lara.

Langkah-langkah

Cara 1 saka 3: Ningkatake sirkulasi getih

Nambani Otot Lara Ab Langkah 1

Langkah 1. Sekedap

Yen sampeyan lara banget, istirahat sedina wae saka kegiyatan apa wae sing nyebabake rasa sakit. Iki bakal ngasilake otot kanthi ningkatake aliran getih ing otot sing rusak. Sirkulasi getih sing tambah bakal mbantu ngilangake asam laktat sing akumulasi rasa nyeri.

Nyeri abs saka latihan sing kuat banget biasane kanggo sementara. Aja olahraga sawetara wektu kanggo menehi wektu awak supaya bisa pulih

Nambani Otot Sore Ab Langkah 2

Langkah 2. Anget ABS sampeyan

Gunakake pemanas utawa lungguh ing ruang sauna utawa uap kanggo mbantu ngendhogake otot sing lara. Ati-ati aja nganti panas banget, supaya sampeyan bisa ngobong awak dhewe. Priksa manawa maca instruksi babagan pemanas sadurunge digunakake.

Yen sampeyan arep menyang ruang sauna utawa uap, aja nganti ngombe akeh banyu, amarga uap bakal ngeringake sampeyan. Yen dehidrasi, otot bakal luwih suwe bisa mari

Nambani Otot Lara Ab Langkah 3

Langkah 3. Regangkan otot sampeyan

Gumantung saka keruwetan rasa nyeri, peregangan minangka cara sing apik kanggo ningkatake aliran getih ing weteng. Apa perangan sing fokus ing otot sing lara. Yen iki nyebabake rasa sakit, mandheg lan diskusekake karo dokter.

  • Mundur kanthi lengen lan sikil kanthi lurus. Stretch awak nganti maksimal.
  • Ngampet ing kursi sampeyan. Mundur nganti sampeyan krasa ketegangan. Ati-ati aja nganti meksa banget.
Nambani Otot Lara Ab Langkah 4

Langkah 4. Milih kelas yoga

Jinis kelas iki njaluk sampeyan ambegan lan jero banget. Iki bakal mbantu ningkatake aliran getih sajrone lan sawise kelas. Ayo instruktur ngerti babagan kahanan sampeyan sadurunge kelas diwiwiti supaya bisa fokus ing babagan weteng.

  • Apa asu kepala-munggah. Pose klasik iki kalebu nyelehake ing weteng sadurunge nyelehake tangan sampeyan ing pundhak sampeyan nganti meksa ketegangan. Goleki langit-langit kanggo efek liyane.
  • Nindakake lokus. Apa posisi iki uga mbutuhake sampeyan ngapusi weteng? Lebokake tangan sampeyan menyang awak lan angkat sirah lan awak ndhuwur saka lemah. Sampeyan kudu ngaso ing bangkekan.

Cara 2 saka 3: Nyuda pembengkakan

Nambani Otot Lara Ab Langkah 5

Langkah 1. Nganggo Ibuprofen

Ngombe 200 mg Ibuprofen esuk sawise sarapan. Dhiskusi karo dhokter luwih dhisik kanggo mesthekake yen sampeyan ora alergi. Yen sampeyan ora duwe Ibuprofen, paracetamol bakal duwe efek sing padha. Kaloro obat kasebut mbantu nyuda otot sing lara amarga efek anti-inflamasi.

Nambani Otot Lara Ab Langkah 6

Langkah 2. Entuk adus uyah Epsom

Nglampahi 30 menit ing bak banyu panas sing ngemot uyah Epsom. Garam epsom "mbantu mbuwang racun saka otot sampeyan." Iki uga bisa nyuda nyuda. Sawise adus, gosokake abs kanthi kuat kanggo nambah sirkulasi getih ing wilayah iki.

Uyah epsom ora kabukten bisa ngilangi racun. Nanging, akeh wong sing lapor rasane luwih enak sawise adus karo uyah Epsom

Nambani Otot Lara Ab Langkah 7

Langkah 3. Olesake es ing otot

Aplikasi es mbantu nyuda inflamasi yen ditrapake sajrone 72 jam latihan utawa ciloko. Es mbantu nyuda rasa lara yen ditrapake saben 10 menit. Aja ngetrapake es kanthi langsung yen sampeyan pengin mindhah akeh, utawa sampeyan uga bakal cilaka yen pindhah kanthi otot adhem.

Aja nganti langsung ngetrapake es ing kulit luwih saka 30 menit sekaligus

Cara 3 saka 3: Nyegah lara weteng

Nambani Otot Lakar Ab 8

Langkah 1. Hidrasi kanthi bener

Tetep terhidrasi kanthi bener bakal mbantu otot pulih luwih cepet. Ngombe paling ora rong botol banyu sadurunge olahraga lan ngombe banyu 30 kilogram per kg bobot awak sedina muput. Aja ngombe teh utawa kopi, amarga iki bisa nyebabake kurang banyu.

Nambani Otot Sore Ab Langkah 9

Langkah 2. Angkat sikil

Sadurunge nindakake apa-apa sing nyebabake galur ing weteng, sampeyan kudu ora njagong utawa ngadeg suwe. Gawe 5 menit sadurunge olahraga kanggo turon lan angkat sikil. Iki bakal ningkatake aliran getih ing sisih ndhuwur awak. Aliran getih bakal nyegah lemes otot.

Nambani Otot Lara Ab Langkah 10

Langkah 3. Revitalisasi awak kanthi bener

Protein penting banget kanggo pulih otot. Mangan panganan sing akeh protein (udakara 20g) sajrone 30 menit olahraga. Bar protein lan guncang minangka pilihan sing gampang kanggo njupuk protein sing cukup.

Popular dening topik