Cara nyegah parvovirus ing segawon: 12 langkah (kanthi gambar)

Bab lan Paragraf:

Cara nyegah parvovirus ing segawon: 12 langkah (kanthi gambar)
Cara nyegah parvovirus ing segawon: 12 langkah (kanthi gambar)
Anonim

Parvovirus, umume dikenal minangka parvo, minangka infeksi virus sing asring nular lan asring nyebabake. Kewan sing asring kena pengaruh utamane kirik, segawon lan segawon diwasa sing durung divaksinasi ing komunitas kasebut (anakan, papan perlindungan). Penyakit iki uga diarani gastroenteritis hemorrhagic. Mula gampang diramalna apa gejala kasebut! Ing kewan enom, korban utama penyakit kasebut, gejala kasebut surem lan nyebabake serangan hemorrhagic lan diare sing abot, sing nyebabake dehidrasi kanthi cepet lan ilang getih. Tanpa perawatan sing tepat, penyakit iki asring nyebabake, sanajan kanthi perawatan, kirik bisa uga ngrusak tembok usus utawa otot jantung sing rusak. Aja nganti lara ati lan mbayar biaya ngobati kirik kanthi infeksi parvovirus, coba golek pencegahan.

Langkah-langkah

Bagean 1 saka 3: Nyegah Parvovirus ing Asu

Nyegah Parvovirus ing Asu Langkah 1

Langkah 1. Entuk kirik sampeyan divaksinasi

Cara paling apik kanggo nyegah parvovirus yaiku vaksinasi. Entuk pet sampeyan divaksinasi. Vaksin efektif kasedhiya lan kasedhiya. Dianjurake supaya anak kirik wiwit ditampa wiwit umur 6 nganti 8 minggu. Menehi anak sampeyan kanggo menehi dosis vaksin saben 3 utawa 4 minggu nganti umure udakara 16 minggu.

Sampeyan kudu ngulang dosis. Priksa manawa sampeyan nindakake, amarga antibodi protèktif ibune kirik sampeyan bisa uga nyuda efek vaksin kasebut. Dosis sing dibaleni dibutuhake kanggo ngatasi iki

Nyegah Parvovirus ing Asu Langkah 2

Langkah 2. Gawe gambar nyurung

Vaksin pertama mung minangka langkah pertama ing proses pencegahan. Kanggo nglindhungi kewan kanthi efektif, sampeyan kudu terus nembak. Iki tegese sampeyan kudu menehi penguat 12 wulan sawise injeksi pertama. Saka ing kana, dheweke kudu diinjeksi dosis saben telung taun.

Protokol kasebut beda-beda gumantung karo merek vaksin lan kebutuhan klinis segawon

Nyegah Parvovirus ing Asu Langkah 3

Langkah 3. Nyilikake risiko kontaminasi

Pucuk banget rentan marang parvovirus amarga sistem kekebalane durung diwasa, mula sanajan wis divaksinasi sepisan, penting banget supaya ora dilebokake ing wilayah sing kena kontaminasi utawa kena infeksi. Kanggo nyilikake risiko kontaminasi, aja nyelehake kirik ing papan umum utawa taman asu nganti nampa vaksin pungkasan.

  • Jaga kirik sampeyan saka kotoran asu, amarga virus kasebut nyebar liwat kotoran.
  • Nalika sampeyan menyang klinik veterinary kanggo vaksinasi, jaga kirik ing ruang tunggu lan aja dilebokake ing lantai.
Nyegah Parvovirus ing Asu Langkah 4

Langkah 4. Tindakake Ati-ati

Nindakake iki yen ana laporan infeksi virus iki ing wilayah sampeyan. Yen sampeyan ngerti yen ana wabah parvovirus ing wilayah sampeyan, ati-ati khusus kanggo nglindhungi kirik kasebut. Ganti sepatu sampeyan ing ngarep lawang supaya ora nggawa virus menyang omah nalika mlaku-mlaku. Cuci tangan kanthi apik sadurunge ndemek kirik supaya ora ana risiko kontaminasi.

Ganti klambi sampeyan. Nindakake iki utamane yen sampeyan kudu ndemek segawon liyane

Nyegah Parvovirus ing Asu Langkah 5

Langkah 5. Disinfeksi area sing kena kontaminasi

Yen salah sawijining asu sampeyan kena penyakit kasebut utawa yen asu liyane mlebu ing omah sampeyan, ati-ati. Ati-ati. Yen sampeyan duwe pekarangan ing endi asu-asu sing ora pati ngerti, pikirake supaya kirik sampeyan ing wilayah cilik, tetep lan kontrol nganti nampa vaksin pungkasan utawa ngumbah pekarangan kanthi pemutih encer. Yen salah sawijining asu duwe parvo, gunakake solusi pemutih diencerke kanggo disinfeksi wilayah sing wis kliwat.

  • Nalika ngumbah jubin, wenehake solusi pemutih udakara sepuluh menit sadurunge dibilas.
  • Cuci mangkuk panganan lan banyu kanthi pemutih encer yen wis kena parvovirus. Yen wis rampung, wisuh sak tenane nganggo banyu mili.
  • Umume pembersih rumah tangga lan disinfektan ora netralake parvo kasebut. Nanging, gunakake solusi pemutih 10 bagean banyu menyang siji bagean pemutih.
Nyegah Parvovirus ing Asu Langkah 6

Langkah 6. Batesake kontak kirik karo segawon liyane

Supaya anak kirik sampeyan adoh saka segawon liyane nganti dheweke nampa paling ora rong nembak pisanan. Iki bakal ngalangi dheweke kena virus saka segawon sing bisa uga ora ngalami gejala virus.

  • Becik, sampeyan kudu sosialisasi karo segawon liyane, nanging pilih segawon kasebut kanthi tliti. Priksa manawa sampeyan ngerti asu sing bakal mlaku bareng karo sampeyan. Priksa manawa sehat lan sehat. Penting, segawon iki kudu nganyari vaksinasi.
  • Mula, sampeyan kudu njupuk risiko sing diwilang kanthi nimbang mupangat sosialisasi tumrap kamungkinan, sanajan cilik, kewan ingon sampeyan kena infeksi. Resiko bisa diminimalake, lan kabeh gumantung saka keakraban sampeyan karo segawon lan kepastian babagan kesehatane sing apik. Nanging, aja nyampur kirik karo segawon sing durung divaksinasi yen durung direksa kanthi lengkap.

Bagean 2 saka 3: Ngerti carane ngenali gejala parvovirus

Nyegah Parvovirus ing Asu Langkah 7

Langkah 1. Gatekna pratandha lemes

Gejala pertama infeksi parvovirus kadang-kadang kelangan energi sing disebabake dening demam ing asu. Iki tegese segawon kasebut bakal mandheg nindakake kegiyatan sing biasane utawa luwih asring turu.

  • Dheweke bakal mangan sithik utawa ora maneh lan iki bakal nyebabake tenaga ilang.
  • Lethargy uga minangka gejala kanggo akeh penyakit liyane. Kanggo ngerti yen kewan sampeyan duwe virus, sampeyan kudu waspada kanggo gejala liyane utawa nggawa dheweke menyang dokter hewan.
Nyegah Parvovirus ing Asu Langkah 8

Langkah 2. Delengen yen ana getih ing bangkune

Tanda klinis klasik yaiku: nolak mangan lan ngombe, lemes, mutah, nanging kabeh pratandha iki sing paling penting yaiku lara parah, getihen lan diare ambune wangi, ana gandhengane karo weteng. Cairan banget, kadhang warna abang, lan ambune ora enak banget.

Kotoran kadhang wernane ireng, ora abang

Nyegah Parvovirus ing Asu Langkah 9

Langkah 3. Coba deleng yen mutah

Anjing kasebut bakal angel nahan apa wae ing weteng, mula muntah minangka gejala parvovirus liyane. Anjing kasebut bisa ngombe kanggo nyuda cairan, nanging dheweke bakal langsung muntah. Muntah biasane kedadeyan sawise diare.

Anjing cepet banget bisa ilang saka penyakit iki lan bisa mati sajrone 24 nganti 48 jam kelangan getih lan dehidrasi

Bagean 3 saka 3: Nambani Parvovirus

Nyegah Parvovirus ing Asu Langkah 10

Langkah 1. Langsung nggawa segawon menyang dokter kewan

Parvovirus minangka virus sing tumindak cepet lan nyebabake pati. Yen sampeyan nganggep asu minangka pembawa virus iki, coba langsung golek dokter kewan. Asu bisa mati sajrone rong utawa telung dina yen nandhang penyakit iki. Dheweke luwih cenderung ora apa-apa yen dianggep luwih cepet.

Wenehi pitunjuk marang dokter hewan babagan kecurigaan sadurunge nggawa asu kasebut ing omah supaya bisa nggawe pengaturan sing cocog kanggo karantina kewan kasebut lan saengga bisa nyegah pasien liyane kena penyakit kasebut

Nyegah Parvovirus ing Asu Langkah 11

Langkah 2. Golek perawatan sing prewangan

Sayange, ora ana obat sing diarani antivirus, lan amarga parvo ora ana tamba. Siji-sijine sing kudu ditindakake ing kasus iki yaiku njaluk perawatan sing dhukungan. Pangobatan gumantung saka keruwetan infeksi. Nanging, perawatan kudu gejala. Dokter hewan bakal menehi asu cairan intravena kanggo nglawan dehidrasi, ngontrol diare lan mutah, lan ngobati infeksi sekunder liyane.

Asring asu kasebut bakal tetep ing rumah sakit nganti seminggu

Nyegah Parvovirus ing Asu Langkah 12

Langkah 3. Sinau babagan cara nyebarake parvovirus

Virus iki nyebar saka segawon menyang segawon liwat kotoran sing kena infeksi. Nanging, angel banget lan bisa tahan panas banget, adhem, lan garing. Akeh disinfektan rumah tangga ora duwe pengaruh ing iki. Iki tegese infeksi bisa ditularake kanthi ora langsung dening virus sing diluncurake karo asu sing lara pirang-pirang wulan kepungkur, sing kotorane dikumbah nalika udan, tanpa virus kasebut bakal mati.

Popular dening topik