Cara ngrawat segawon sing ronto rambut: 10 langkah (kanthi gambar)

Bab lan Paragraf:

Cara ngrawat segawon sing ronto rambut: 10 langkah (kanthi gambar)
Cara ngrawat segawon sing ronto rambut: 10 langkah (kanthi gambar)
Anonim

Cara paling apik kanggo ningkatake pertumbuhan rambut ing segawon sampeyan yaiku nyegah apa sing nyebabake bisa bali kanthi bantuan dokter hewan. Tindakake saran profesional kanggo ngatasi masalah kesehatan kewan kasebut lan takon babagan perawatan topik sing bisa menehi sampeyan perawatan. Sawise ngobati dheweke, coba tingkatake diet lan nyuda stres kanggo nyegah rambut rontog.

Langkah-langkah

Bagean 1 saka 2: ngenali apa sing nyebabake rambut rontog

Tumbuh Rambut Rambut Asu Langkah 1

Langkah 1. Bawa dheweke menyang dokter hewan

Nindakake iki yen sampeyan rumangsa rontok rambut (dilokalisasi utawa umum). Sanajan biasane ngeculake rambut, rambut rontog utawa area sing ora duwe rambut bisa dadi tandha penyakit serius. Hubungi dokter hewan kanthi cepet kanggo ngerteni manawa segawon sampeyan duwe penyakit sing mbutuhake antibiotik utawa perawatan liyane. Profesional bisa uga nindakake tes getih utawa nindakake biopsi kanggo ngilangi kahanan sing luwih serius, kayata:

  • Penyakit Cushing, masalah sing disebabake nambah kortikosteroid ing awak;
  • dermatophytosis, yaiku infeksi jamur;
  • kudis, kelainan sing disebabake tungau parasit;
  • hypothyroidism, yaiku kondhisi hormonal sing mengaruhi kulit;
  • infeksi bakteri, penyakit sing disebabake alergi, hormonal utawa parasit.
Tumbuh Rambut Rambut Asu Langkah 2

Langkah 2. Menehi kabar babagan dokter hewan babagan gejala sing ditampilake

Pangowahan anyar ing kahanan kesehatan lan prilaku bisa menehi praktisi kabeh pitunjuk sing dibutuhake kanggo nemtokake asal usul masalahe. Kandhani manawa sampeyan wis ngerteni manawa kanca kanine nuduhake gejala fisik liyane, kayata ruam utawa perubahan warna, utawa yen tumindak ora biasa, sing bisa uga nuduhake yen panyebabe yaiku psikologis.

  • Contone, yen sampeyan ngandhani yen lesu, nambah bobot, utawa yen sampeyan ndeleng warna kulit, dheweke bisa uga diuji hipotiroidisme.
  • Kulit rawan bruising, ngelak, lan nambah frekuensi urin bisa nuduhake penyakit Cushing.
  • Uga wenehi ngerti apa wae pangowahan lingkungan sing nembe ditemokake ing kewan kasebut, kayata pindhah menyang omah anyar utawa menyang pusat perawatan asu anyar.
Tumbuh Rambut Rambut Asu Langkah 3

Langkah 3. Watch dheweke kanggo ndeleng manawa dheweke lagi goresan utawa nresep banget

Prilaku sing beda-beda kasebut bisa nyebabake rambut rontog, mula priksa manawa dheweke ngerti. Ana sawetara sebab kenapa dheweke bisa ngeruk utawa nyokot luwih saka biasane. Contone, kita bisa nyebut:

  • alergi;
  • kurang gizi;
  • anane loak;
  • infeksi kulit;
  • stres utawa kuatir.
Tumbuh Rambut Rambut Asu Langkah 4

Langkah 4. Gunakake sikat kutu

Apa iki kanggo mesthekake yen diresiki utawa ora nganggo kutu. Rambut rontog bisa dadi pratandha anane parasit kasebut. Mbukak sisir cilik lan untu nganggo rambute kewan, cedhak karo kulit. Banjur usap nganggo andhuk kertas putih utawa andhuk kanthi gampang kanggo ndeleng manawa ana.

  • Elinga yen parasit kasebut duwe warna coklat semu abang.
  • Yen sampeyan ndeleng, masalah rambut rontog amarga gatel utawa cokotan sing gedhe banget amarga kulit kutu.
  • Takon dokter hewan kanggo saran babagan pilihan perawatan paling apik.

Bagean 2 saka 2: Nambani Rambut Rambute Anjing

Tumbuh Rambut Rambut Asu Langkah 5

Langkah 1. Menehi antibiotik

Sampeyan kudu menehi kabeh obat sing diwenehake resep dokter kewan. Gumantung ing pangobatan, sampeyan kudu menehi kanthi lisan utawa topikal.

  • Kanggo pangobatan oral, coba wenehake panganan utawa kanggo nambani.
  • Dokter hewan bisa uga menehi resep mitotane utawa trilostane yen kewan kasebut kena penyakit Cushing.
  • Dheweke bakal menehi resep griseofulvin, terbinafine utawa itraconazole kanggo ngobati dermatophytosis.
  • Hipotiroidisme asring diobati karo tiroksin, senyawa panggantos hormon.
  • Antibiotik bisa ngobati infeksi bakteri.
Tumbuh Rambut Rambut Asu Langkah 6

Langkah 2. Gunakake semprotan utawa sampo adhedhasar hidrokortison

Iki bakal nyenengake kulit sing iritasi. Takone dokter hewan apa sampeyan bisa ngobati produk kasebut, sing ngemot zat sing nyenengake sing bisa mbantu kulit. Yen sampeyan milih nggunakake semprotan, aja disemprotake ing wilayah sing iritasi utawa tanpa rambut. Rambute luwih cepet tuwuh maneh nalika mandheg ndilat, ngeruk utawa nyakot amarga krasa gatel.

  • Mung gunakake sampo sing dirumus khusus kanggo segawon kanthi pH sing cocog kanggo kulit.
  • Sampeyan bisa nggunakake produk hidrokortison kaping 2 saben minggu nalika kulit kewan iku mari utawa kaya sing disaranake dokter hewan.
Tumbuh Rambut Rambut Asu Langkah 7

Langkah 3. Sinau babagan perawatan melatonin

Iki bisa ngatasi penyebab genetik rambut rontog. Melatonin digunakake ing obat veterinary minangka perawatan alami kanggo masalah iki ing kewan iki. Takon praktisi apa iki minangka perawatan sing cocog kanggo kewan ingon sampeyan. Menehi melatonin kanthi cangkeme sepisan utawa kaping pindho saben dina saben 8 nganti 12 jam.

  • Anjing sing bobote kurang saka 11 kg mung kudu diwenehi 1,5 mg saben dosis.
  • Sing antara 12 lan 45 kg kudu nampa 3 mg saben dosis.
  • Wong lemu sing bobote luwih saka 45 kg kudu njupuk antara 3 lan 6 mg saben sajian.
  • Elinga efek samping sing bisa ditindakake, kayata rasa ngantuk lan weteng sing lara.
Tumbuh Rambut Rambut Asu Langkah 8

Langkah 4. Ngomong karo dokter hewan babagan ngganti panganan

Iki bisa mbantu nyegah alergi. Iritasi kulit ing segawon sing nyebabake rambut rontog biasane amarga intoleransi panganan utawa alergi. Takon karo profesional yen mbusak bahan-bahan tartamtu kayata jagung, gandum, endhog, lan kedele saka panganan bisa mbantu nambah kondisine. Tindakake pandhuan kasebut kanthi tliti lan mateni bahan kasebut kanthi bertahap sawise sawetara minggu.

Goleki panganan sing ora ana bahan pengawet, amarga bahan kasebut nyumbang kanggo masalah kasebut

Tumbuh Rambut Rambut Asu Langkah 9

Langkah 5. Nyuda tingkat stres dheweke

Nindakake iki supaya ora mengaruhi rambut. Kasunyatane, kuatir bisa nyebabake dheweke garu, nyakot utawa nglatokake kulit kanthi gedhe, nyebabake rambut rontog. Kurangi tingkat stres kanthi tetep tenang nalika cedhak karo dheweke, kanthi lembut negesake awak dhewe, lan nambani dheweke kanthi pheromone utawa perawatan herbal. Mlaku-mlaku utawa papan liyane sing aman bisa uga nyuda kuatir.

  • Yen sampeyan ora bisa nyuda rasa kuwatir, wenehi terapi tumindak kewan.
  • Sampeyan bisa nggunakake kaleng aerosol utawa diffuser feromon kanggo miwiti perawatan.
Tumbuh Rambut Rambut Asu Langkah 10

Langkah 6. Menehi adus sewulan sepisan

Iki bisa nyegah masalah sing ana ing kulit. Wisuh asring banget bisa nyebabake iritasi lan gatel. Wenehi adus sewulan sepisan nganggo sampo sing dirancang khusus kanggo segawon. Tutup lapisan produk kanthi alon ing rambut lan mbilas kabeh supaya ora ana gangguan sing bisa ditindakake.

  • Yen dheweke wis ngalami iritasi kulit utawa rambut rontog, takon karo dokter hewan babagan cara paling apik kanggo siraman.
  • Goleki sampo sing digawe khusus kanggo segawon sing kulit sensitif, kayata sing digawe nganggo oat.

Popular dening topik