Cara ngobati stroke ing segawon: 9 langkah (kanthi gambar)

Bab lan Paragraf:

Cara ngobati stroke ing segawon: 9 langkah (kanthi gambar)
Cara ngobati stroke ing segawon: 9 langkah (kanthi gambar)
Anonim

Nyawang asu sampeyan yen nandhang penyakit utawa rasa ora nyaman bisa nesu banget marang pemilik. Gejala stroke ing segawon bisa nggegirisi banget, sanajan penting dielingi yen umume kahanan iki ora mengaruhi kanca sikil papat sing kasar kaya manungsa. Kanthi sinau kanggo ngenali tandha-tandha peringatan penyakit iki, sampeyan bakal bisa menehi reaksi sing pas yen asu kasebut dialami. Yen sampeyan ngira wis stroke, langsung nggawa dokter kewan lan tindakake kabeh instruksi perawatan.

Langkah-langkah

Bagean 1 saka 2: Ngenali Stroke ing Anjing

Nambani Stroke Canine Langkah 1

Langkah 1. Watch gejala stroke ing segawon

Stroke biasane bisa kedadeyan nalika pecah pembuluh getih ing njero otak, iki diarani stroke hemoragik. Uga bisa kedadeyan nalika arteri serebral diblokir, asring amarga pembekuan getih utawa endhog lemak, ing kasus iki diarani stroke iskemik. Gejala stroke ing asu bisa uga ndadak malah bisa uga beda karo pratandha sing biasane katon ing wong sing duwe penyakit sing padha. Asu bakal nandhang sangsara yen:

  • ngubengi lingkaran tanpa sebab sing jelas,
  • sirahe miring ing sisih,
  • dadi salah nalika ditelpon,
  • kangelan tetep imbang, mlaku, ngadeg,
  • ngalami lemes banget,
  • ngalami masalah dadakan karo nguyuh lan ngontrol usus
  • wis ilang sesanti
  • dumadakan pingsan,
  • nandhang nystagmus, tegese yen mripate nggawe gerakan sing ora sengaja lan ora bisa dikendhaleni kaya ngetutake obyek. Stroke minangka salah sawijining panyebab nystagmus, nanging luwih becik yen dipriksa dening dokter hewan yen ngalami gejala kasebut.
Nambani Stroke Canine Langkah 2

Langkah 2. Netepke risiko ngalami stroke

Sampeyan bisa mbantu dokter hewan kanthi cepet diagnosa kondhisi iki lan kanthi cepet bisa ngidentifikasi sebab-sebab sing disebabake kanthi menehi informasi babagan faktor risiko umum stroke, yen saiki ana. Iki minangka penyakit sing umum ditemokake ing asu utawa asu senior sing duwe riwayat medis ing ngisor iki:

  • cedera sirah utawa trauma sirah
  • penyakit jantung
  • diabetes,
  • penyakit ginjel
  • kelainan endokrin kayata kelainan tiroid utawa sindrom Cushing,
  • tumors otak,
  • kena racun,
  • kena infeksi parasit utawa penyakit kelet, kayata demam Rocky Mountain.
Nambani Stroke Canine Langkah 3

Langkah 3. Bawa dheweke menyang dokter hewan kanggo tes

Yen sampeyan mikir kewan ingon sampeyan ngalami stroke, sampeyan kudu langsung ngeterake menyang dokter kewan. Dhiskusi karo dheweke babagan gejala lan riwayat medis. Saliyane mriksa lan ngamati tumindake, dhokter uga bisa nggunakake tes imaging kayata CT scan, MRI utawa X-ray kanggo ngonfirmasi utawa nolak kemungkinan dheweke ngalami stroke.

  • Dokter hewan uga bisa nindakake tes liyane, kayata tusukan lumbar, kanggo nggoleki kahanan lan penyakit liyane kanthi gejala sing padha.
  • Dheweke bakal nggoleki pembekuan getih, getihen, benjolan, utawa radhang ing otak.
  • Sampeyan kudu ngatasi kabeh gejala penyakit minangka darurat medis. Intervensi veterinary awal bisa ngasilake asu paling apik kanggo asu sampeyan.

Bagean 2 saka 2: Entuk perhatian medis

Nambani Stroke Canine Langkah 4

Langkah 1. Nambani penyebab stroke sing luwih dhisik

Yen tes dokter hewan nuduhake yen kanca wulunen ngalami stroke, dheweke bakal ngrembug panyebab penyakit kasebut karo sampeyan. Ora ana perawatan khusus kanggo stroke kajaba sebab sing nyebabake.

  • Stroke iskemik digandhengake karo kahanan kayata tekanan darah tinggi, ginjel utawa penyakit jantung, diabetes, lan disfungsi kelenjar tiroid. Stroke hemorrhagic asring dadi asil pembekuan getih, tekanan getih dhuwur, racun tikus, lan pembuluh getih sing rusak.
  • Penyebab stroke liyane kalebu trauma sirah lan tumor otak. Yen dheweke wis didiagnosis kena stroke lan panyebabe diidentifikasi, dokter hewan bisa nggawe rencana perawatan.
Nambani Stroke Canine Langkah 5

Langkah 2. Tindakake pandhuan dokter hewan

Sampeyan kudu netepi pandhuan dhokter kanggo ngrawat ing omah. Mayoritas stroke sing dikembangake dening segawon biasane bisa diobati ing omah. Dokter hewan bisa menehi resep obat lan nerangake kepiye cara ngurus dheweke ing omah. Kajaba iku, dheweke bakal menehi saran babagan cara ngawasi kondisine. Anjing sampeyan bisa uga bingung lan angel mlaku-mlaku. Perawatan omah bisa kalebu:

  • priksa manawa dheweke duwe kothak sampah sing nyaman,
  • ngeterake dheweke menyang njaba kanggo buang air besar,
  • sijine panganan lan banyu kanggo dheweke ing jejere kennel,
  • wenehi obat kanggo resep dokter hewan,
  • uga pijet saben dina kanggo nambah mobilitas. Gunakake telapak tangan kanggo ngusap kabeh awak.
Nambani Stroke Canine Langkah 6

Langkah 3. Rawat ing rumah sakit, yen dokter kewan nyaranake

Yen ana stroke utawa stroke parah amarga trauma, dokter hewan bisa uga pengin njaga dheweke ing kantor utawa klinik kanggo pengawasan lan perawatan. Yen amarga trauma, tahap pertama perawatan yaiku nyuda pembengkakan otak. Banjur kita bakal nyuntik cairan infus supaya hidrasi bisa terhidrasi.

  • Yen tekanan getih dhuwur nyebabake, obat kayata amlodipine bisa mbantu.
  • Dheweke bisa uga diwenehi obat liyane, kalebu obat anti-inflamasi, kayata NSAID yen ana pembengkakan, antibiotik yen kena infeksi, obat penenang kanggo ataxia lan disorientasi. Uga, dheweke bisa uga diwenehi resep antiemetik yen mutah lan ngalami weteng lan weteng sing lara weteng kanggo ngontrol kejang.
  • Sajrone perawatan, dheweke bakal dilebokake ing posisi sing alus lan nyaman supaya endhas ora ana ing sangisore awak liyane. Posisi iki bakal ningkatake sirkulasi getih sing apik.
Nambani Stroke Canine Langkah 7

Langkah 4. Priksa manawa dheweke isih diawasi

Sampeyan kudu priksa manawa dheweke isih diawasi sajrone masa pemulihan. Perawatan ing omah kalebu ngawasi kewan sing terus-terusan nalika pulih. Sampeyan bisa uga butuh pitulung saka wong liya kanggo nindakake iki. Contone, sampeyan bisa takon marang tangga teparo supaya bisa ngurus yen sampeyan arep metu. Sampeyan uga duwe pilihan kanggo nyewa petugas asu kanggo njaga dheweke yen sampeyan ora ana ing omah.

Coba ngaso istirahat dawa supaya sampeyan bisa ngunjungi dheweke utawa yen bisa, coba kerja saka omah. Sampeyan uga bisa njaluk idin kanggo njupuk dheweke kerja

Nambani Stroke Canine Langkah 8

Langkah 5. Menehi obat sing diwenehake

Dokter hewan uga bisa menehi resep obat supaya bisa pulih saka stroke lan kanggo nyegah serangan luwih lanjut. Asu sing nuduhake gejala ataxia utawa disorientasi bisa uga sedasi. Kajaba iku, obat ing ngisor iki bisa diwenehake.

  • Antiemetik kanggo mutah.
  • Anti-inflamasi yen ana pembengkakan.
  • Antibiotik yen kena infeksi.
  • Anticonvulsant kanggo ngontrol kejang lan kanggo nyegah stroke luwih lanjut.
  • Obat antiplatelet kaya Plavix, antikoagulan kanggo perawatan jangka panjang kanggo nyegah pembekuan getih.
  • Obat-obatan sing nambah aliran getih lan nambah pasokan oksigen ing otak, kayata propentofylline.
Nambani Stroke Canine Langkah 9

Langkah 6. Rembugake ramalan babagan asu karo dhokter

Sepira cepet dheweke bakal pulih bakal gumantung ing sawetara faktor, kalebu keruwetan stroke lan masalah kesehatan. Kasus stroke sing parah bisa nyebabake cacat permanen. Nanging, kanthi perawatan sing bener, sampeyan bisa nambah kualitas urip lan mbantu dheweke ngatasi masalah kayata kelainan keseimbangan.

Dokter hewan bisa menehi saran fisioterapi kanggo mbantu dheweke bisa bali mobilitas lan sinau kanggo menehi ganti rugi cacat fisik permanen

Popular dening topik