Cara ngurus segawon sing lara (nganggo gambar)

Bab lan Paragraf:

Cara ngurus segawon sing lara (nganggo gambar)
Cara ngurus segawon sing lara (nganggo gambar)
Anonim

Ora seneng banget yen ndeleng kanca paling sampeyan yen lagi sedhih. Dheweke ngandel yen sampeyan, bendarane, dadi pelindung nalika lara. Tugas sampeyan sing pertama yaiku ngenali nalika segawon sampeyan lagi lara banjur ngukur keruwetan penyakit kasebut. Sawetara penyakit bisa diobati ing omah kanthi pengawasan sing ati-ati, dene masalah liyane mbutuhake perhatian saka dokter hewan. Yen ora ragu-ragu, aja ragu-ragu takon karo dokter hewan. Kadhangkala bisa uga dadi masalah urip lan pati.

Langkah-langkah

Bagean 1 saka 4: Ngenali gejala penyakit

Care kanggo Anjing Lara Langkah 1

Langkah 1. Ngawasi kegiatan saben dinane segawon

Elinga ing notebook nalika asu sampeyan menyang jamban, nalika gejala katon, nalika mangan lan nalika ngombe lan sapanunggalane. Iki bakal mbantu sampeyan nggawe profil gejala. Iki uga bisa dadi alat sing migunani banget kanggo dokter hewan kanggo diagnosis penyakit asu sampeyan.

Yen asu sampeyan lara sithik (durung mangan sedina muput, ora tenang, muntah, utawa diare), sampeyan bisa njaga segawon supaya bisa diawasi ing omah lan njaluk saran menyang dokter kewan

Care kanggo Anjing Sakit 2

Langkah 2. Ayo langsung menyang dokter kewan kanggo njaluk bantuan yen ana gejala sing muncul

Ana sawetara gejala sing mbutuhake perawatan medis langsung. Aja ngenteni yen gejala kasebut muncul lan langsung hubungi dokter hewan:

  • Dheweke semaput,
  • dheweke getihen banget,
  • dheweke wis ngonsumsi zat beracun,
  • dheweke mutah, diare,
  • dheweke duwe balung pecah,
  • dheweke kangelan ambegan,
  • dheweke duwe kejang sing tahan luwih saka sak menit
  • dheweke ora bisa nguyuh utawa ora ngasilake urin,
  • gejala anyar katon ing segawon sing wis ngalami masalah kesehatan (diabetes, penyakit Addison, lsp),
  • praupane, mripat utawa tenggorokan abuh.
Care kanggo Anjing Lara Langkah 3

Langkah 3. Goleki saran saka dokter hewan yen gejala sing kurang abot muncul

Gejala tartamtu bisa nggawe asu sampeyan ora nyaman lan bisa uga nuduhake masalah kesehatan sing kudu diobati. Nelpon dokter hewan sampeyan lan njaluk tulung karo gejala ing ngisor iki:

  • kejang terisolasi sing kurang saka sak menit
  • kadang mutah utawa diare sing luwih saka sedina
  • mriyang
  • lemes sing luwih saka sedina,
  • ora mangan luwih saka sedina,
  • dheweke kangelan mbuwang banyu,
  • dheweke lemes utawa kayane lagi lara,
  • dheweke ngombe kakehan,
  • bengkak sing katon mboko sithik,
  • nabrak sing katon dumadakan utawa nabrak sing wis ana sing saya gedhe
  • gejala liyane utawa tumindak aneh (ndredheg utawa ngerang)

Bagean 2 saka 4: Nambani penyakit ing omah

Care kanggo Anjing Sakit 4

Langkah 1. Nyegah panganan yen asu sampeyan mutah utawa diare

Yen asu utawa kirik wis umur luwih saka 6 wulan lan sadurunge sehat, sampeyan bisa keluwen sawetara wektu, ora ngluwihi 24 jam, yen gejala kaping pisanan yaiku mutah utawa diare.

Iki kalebu perawatan lan balung sing kudu diunyah

Care kanggo Anjing Sakit 5

Langkah 2. Priksa manawa segawon sampeyan duwe cukup banyu

Aja nganti nyepetake segawon sing lara, yen ora mutah. Yen kedadeyan kasebut, deleng dokter kewan.

Care kanggo Anjing Sakit 6

Langkah 3. Sijine diet kanggo sedina utawa rong dina

Sawise sampeyan keluwen suwene 24 jam lan asu sampeyan wis normal maneh, sampeyan bisa nambah diet sajrone sedina utawa rong dina. Diet segawon arupa protein saprotelon sing gampang dicerna lan pati pati loro sing gampang dicerna.

  • Sumber protein sing paling umum yaiku keju keju, pitik (tanpa kulit utawa lemu), utawa daging sing digodhog.
  • Sumber pati sing apik yaiku nasi putih sing wis mateng.
  • Paringi cangkir saben dina (dipérang dadi 4 porsi sajroning 6 jam) kanggo saben bobot 5 kilogram.
Care kanggo Anjing Sakit 7

Langkah 4. Batesi olahraga segawon lan wektu dolanan

Priksa manawa asu wis cukup istirahat kanthi nyuda wektu muter lan olahraga. Bawa mlaku-mlaku, tetep mlaku ing weteng kanggo mbuwang buang air besar, nanging aja nganti dheweke main yen dheweke ora kepenak. Detil iki penting banget yen dheweke lemas.

Care kanggo Anjing Sakit 8

Langkah 5. Delengen asu asu sampeyan

Pay manungsa waé lan cathet jumlah cipratan lan tinja sing diasilake asu nalika lagi lara. Yen sampeyan biasane ngeculake dheweke metu ing njaba dhewe, lebokake tali nalika dheweke lara supaya sampeyan bisa nglacak nalika dheweke lara.

Aja ngukum asu sampeyan yen wis kacilakan ing njero omah (gerakan usus, cipratan utawa mutah). Dheweke ora bisa mbantu yen lara lan bisa ndhelikake yen diukum

Care kanggo Anjing Sakit 9

Langkah 6. Ngawasi gejala asu sampeyan kanthi raket

Ati-ati ngawasi segawon sampeyan kanthi cedhak, saupama gejalanya tambah parah. Aja ninggalake asu sampeyan. Aja ditinggalake nalika awan utawa akhir minggu. Yen sampeyan kudu metu saka omah (contone, yen sampeyan kudu kerja), kirim wong mriksa segawon sampeyan saben 2 jam.

Yen sampeyan ora bisa ngapikake kahanan, hubungi klinik dokter hewan lan takon apa dheweke bisa njaga supaya bisa diawasi. Gejala bisa saya parah lan gejala anyar utawa komplikasi sing luwih serius bisa katon kanthi cepet

Care kanggo Anjing Sakit 10

Langkah 7. Aja ragu-ragu nelpon dokter hewan sampeyan

Yen sampeyan ora mangu-mangu babagan gejala asu sampeyan utawa yen kahanane saya parah, hubungi dokter hewan kanggo njaluk bantuan.

Bagean 3 saka 4: Gawe papan sing asu kanggo asu sampeyan

Care kanggo Anjing Sakit 11

Langkah 1. Jaga segawon sampeyan ing njero omah

Aja ditinggalake ing njaba utawa ing garasi. Dheweke bisa uga duwe masalah nalika ngatur suhune lan sampeyan ora bisa ngawasi yen kahanane beda.

Care kanggo Anjing Lara Langkah 12

Langkah 2. Gawe amben sing kepenak

Temokake amben segawon kanthi kemul lan lebokake ing endi wae supaya sampeyan bisa nonton kanthi gampang lan asring. Pilih kemul sing wangi supaya kanca sampeyan kepenak.

Luwih becik milih papan kanthi jubin sing gampang diresiki, kayata jedhing utawa pawon. Kanthi cara iki, yen asu sampeyan mutah utawa kecelakaan, sampeyan bisa ngresiki kanthi cepet lan gampang

Care kanggo Anjing Lara 13

Langkah 3. Supaya Omah Sampeyan Sepi

Nalika lara, mateni swara lan cahya. Pikirake lingkungan sing sampeyan karepake yen sampeyan lara. Dheweke bakal seneng swasana sing padha. Batesi pengunjung lan aja nganti gangguan saka pembersih vakum, bocah lan televisi. Kanthi cara iki, kancamu bakal entuk sisa sing dibutuhake.

Care kanggo Anjing Lara 14

Langkah 4. Isolasi

Luwih becik dipisahake kewan sing lara karo segawon liyane. Iki bakal mbantu sampeyan supaya penyakit ora nyebar. Wektu sing tenang iki uga bakal menehi kesempatan kanggo istirahat.

Bagean 4 saka 4: Tetep Lingkungan sing Aman kanggo Anjing Sampeyan

Ngurus Anjing Lara 15

Langkah 1. Aja menehi panganan kanggo manungsa

Panganan sing bisa dipangan kanggo manungsa bisa uga nyebabake fatal kanggo segawon. Produk kaya xylitol iku mbebayani banget. Saiki kasedhiya ing panganan tanpa gula lan produk gigi.

Panganan beracun liyane kalebu adonan roti, coklat, alpukat, alkohol, anggur, bawang, lan bawang putih

Care kanggo Anjing Lara 16

Langkah 2. Aja menehi obat asu kanggo manungsa

Aja menehi obat kanggo asu manungsa kajaba sampeyan duwe idin saka dokter hewan. Obat-obatan kasebut bisa uga beracun kanggo segawon lan bisa nyebabake penyakit iki saya parah.

Care kanggo Anjing Lara Langkah 17

Langkah 3. Supaya zat beracun ora ana ing omah, garasi, lan kebon mburi omah

Tansah ngawasi segawon nalika ana ing njaba. Jaga zat-zat sing bisa beracun kasebut aja nganti tekan. Iki kalebu pestisida, antifreeze, pupuk, obat-obatan lan insektisida liyane. Barang-barang kasebut bisa uga beracun lan bisa uga nyebabake kewan asu.

Popular dening topik