3 cara kanggo rehidrasi tembako garing

Bab lan Paragraf:

3 cara kanggo rehidrasi tembako garing
3 cara kanggo rehidrasi tembako garing
Anonim

Yen sampeyan ngrokok pipa, sampeyan bisa uga sadurunge duwe rokok basi. Sampeyan bisa uga tuku saka toko sing wis suwe banget ing rak. Sawetara ngrokok seneng rokok cilik, nanging yen ora, iki sawetara cara kanggo rehidrasi godhong supaya sampeyan bisa ngrokok maneh.

Langkah-langkah

Cara 1 saka 3: Cegah banyu tembakau kanthi panas

Rehidrasi Tembakau Basi 30

Langkah 1. Gunakake teko

Kumpulake teko kanthi kranjang infus ing sisih ndhuwur. Tambah banyu sing nggodhok, supaya ora kena kontak karo kranjang infus sing bakal ngemot rokok. Lebokake rokok ing kranjang. Tutup teko banjur jupuk nganti 30 menit.

Priksa manawa rokok kasebut cukup lembab. Yen ora, tinggalake ing teko luwih dawa

Rehidrasi Bako Basi Langkah 5

Langkah 2. Pelembabake rokok nganggo wesi

Panaskan wesi ing setelan sing paling panas. Selehake koran ing lumahing tahan panas. Sebarake rokok liwat koran. Gunakake nozel semprotan kanggo nyemprotake tembakau nganggo banyu sapisan utawa kaping pindho.

  • Tahan wesi ing tembakau lan uapake uwal nganti 10 detik.
  • Ati-ati aja nganti wesi kasebut kena rokok.
Rehidrasi Tembakau Basi 15

Langkah 3. Panaskan jar sing adhem

Lebokake rokok ing mangkuk stainless sing resik. Pelembab rokok nganggo semprotan, semprotake kabut sing apik 3 utawa 4 kali ing rokok kasebut. Campur rokok karo sendok utawa spatula. Lebokake tembakau ing toples gedhe sing dipasang tutup nganggo segel karet sing bisa didhelikake ing udara.

  • Panaskan jar kanthi nyelehake ing oven 100 ° C suwene 20 menit utawa nganti anget. Banjur wenehake ing papane sajrone 10 menit.
  • Copot jar saka oven lan adhem sewengi ing papan sing adhem lan garing. Aja nganti mbukak esuk.
  • Tembako kudu dikemas lan tutup ditutup kanthi kenceng.

Cara 2 saka 3: Cegah banyu tembakau nganggo panganan

Rehidrasi Tembakau Basi 16

Langkah 1. Kelembut rokok nganggo kulit jeruk

Lebokake rokok ing kanthong plastik utawa ing toples sing ditutup kanthi kenceng. Tambahake kulit seprapat oranye ing tas kasebut. Segelen kanthi kenceng lan lenggah sewengi.

Esuke, kulit jeruk bakal garing lan rokok bakal lembab

Rehidrasi Tembakau Basi 20

Langkah 2. Gunakake kentang

Selehake kabeh rokok ing kanthong plastik. Tambahake sithik kentang mentah. Tutup tas kanthi kenceng. Priksa tas saben jam, amarga tembakau cepet udan.

Rehidrasi Tembakau Basi 33

Langkah 3. Gunakake roti

Selehake kabeh rokok ing kanthong plastik sing bisa didhelikake. Tambah roti utawa mung sepotong yen digunakake kanthi jumlah sithik. Segel tas kenceng lan priksa tingkat asor rokok saben jam.

Tembakau bakal udan udan yen ditinggal sewengi

Cara 3 saka 3: Cegah banyu tembakau kanthi bahan lembab

Rehidrasi Bako Basi Langkah 13

Langkah 1. Gunakake tas udara

Nyebar udakara setengah saka tembakau ing andhuk kertas. Rembesake tembakau kanthi entheng nganggo botol semprotan isi banyu. Nyampur godhong nganggo driji. Baleni nganti tembakau rada lembab. Campur tembakau sing wis lembab ing kanthong plastik karo sisa rokok garing.

  • Goncang tas kanggo nyampur rokok uga.
  • Ngenteni setengah jam supaya asor nyebar kanthi merata.
Rehidrasi Tembakau Basi 24

Langkah 2. Tutup rokok nganggo gombal

Lebokake rokok ing mangkuk (mangkuk gedhe, kanggo tampilan sing luwih apik). Tutup bokor nganggo andhuk sing resik lan lembab (ora udan kabeh). Andhuk ora kena kontak karo rokok. Aman cuci nganggo band elastis kanggo mesthekake yen ora kena rokok.

  • Priksa rokok saben sawetara jam.
  • Cara iki paling ora bisa kompromi integritas rokok sampeyan.
Gawe Dolanan Sponge Banyu Langkah 4

Langkah 3. Moisten nganggo spons

Entuk spons busa sing anyar banjur potong sudhut cilik. Moisten karo banyu. Copot banyu sing kebacut lan priksa manawa ora netes. Lebokake spons lembab ing wadhah sing adhem kanthi rokok. Spons lembab bakal tumindak minangka pelembab kanggo rokok.

Saran

  • Yen sampeyan nggunakake opsi supaya tembakau ora rehidrasi sewengi, sampeyan bisa nyisihake sawetara rokok kanggo dicampur karo liyane yen teles banget.
  • Rehidrasi paling apik yen ditindakake kanthi alon. Tembakau ora bakal ditinggal udan suwe banget, yen ora bisa bosok utawa jamur.

Popular dening topik