4 cara kanggo reti wong liya

Bab lan Paragraf:

4 cara kanggo reti wong liya
4 cara kanggo reti wong liya
Anonim

Apa sejatine kedadeyan nalika sampeyan punggung? Swara sing bisa dirungokake nalika retak diterangake kanthi liwat gelembung udara liwat spasi sing digawe bebarengan. Iki bisa kedadeyan nalika pasukan ditrapake ing tulang punggung lan umume ora entuk manfaat saliyane saka rasa lega sing dialami sawise retak amarga sekresi endorfin (rasa nyeri endogen ing manungsa). Manajemen masalah keselarasan balung mburi sing bener karo fisioterapis, ortopedi, utawa kiropraktor bisa nyingkirake kebutuhan kanggo manipulasi punggung sampeyan dhewe supaya bisa ngombe.

Langkah-langkah

Cara 1 saka 4: Rekomendasi dokter

Retak Langkah Mbalik Wong Liyane 1

Langkah 1. Entuk keselarasan balung mburi saka kiropraktor

Kiropraktor ngapusi otot balung kanggo nyetel kabeh sendi intervertebral. Sanajan ana sing ora nganggep kiropraktik minangka ilmu sing sejati, iku luwih aman tinimbang ngapusi bali ing omah lan tanpa pengawasan profesional.

Retak Langkah Mbalik Wong 2

Langkah 2. Sadhar yen retak punggung bisa uga ora mbantu ngobati nyeri punggung kronis

Sawetara wong retake kanggo ngatasi rasa nyuda punggung. Yen sampeyan ngalami nyeri punggung sing nemen lan nyuda, ngerti manawa sampeyan ngobati gejala kasebut, dudu penyakit kasebut.

Kiropraktor, fisioterapis lan ortopedi nggunakake metode sing disetujoni kanthi ilmiah kanthi mupangat sing wis kabukten. Yen sampeyan (utawa wong sing sampeyan kenal) ngalami nyeri nemen, bukak spesialis sing bakal bisa ngobati rasa sakit uga patologi sing nyebabake

Retak Langkah Mbalik Wong 3

Langkah 3. Ngerteni risiko sing ana gandhengane karo retakan punggung lan gulu

Sanajan mayoritas pasien ora nglaporake efek samping sawise entuk manfaat saka manipulasi kiropraktik ing punggung, manuver kasebut tanpa resiko. Dokter khawatir banget babagan diseksi pembuluh arteri vertebral ing gulu, sing pungkasane bisa nyebabake stroke.

Retak Langkah Mbalik Wong Liyane 4

Langkah 4. Elinga yen ora ana cara ing ngisor iki sing direkomendasikan dening dokter

Cara ing ngisor iki, sanajan efektif banget, nanging ora dianjurake dening dokter. Temokake dhokter yen sampeyan duwe keraguan babagan retak punggung wong liya.

Cara 2 saka 4: ngrangkul bear

Retak Langkah Mbalik Wong 5

Langkah 1. Maju ing ngarepe wong sing sampeyan bakal nyoba mburine

Saenipun, wong iki kudu luwih cekak lan luwih tipis tinimbang sampeyan, sanajan manuver iki bisa ditrapake kanggo wong sing padha karo sampeyan.

Retak Langkah Mbalik Wong 6

Langkah 2. Apa wong kasebut narik napas, banjur ambegan alon-alon lan baleni kaping 10 iki

Maneuver bear hug paling efektif nalika panrima dibebasake.

Retak Langkah Mbalik Wong Liyane 7

Langkah 3. Rangkul wong kasebut

Tangan sampeyan cekel ing punggung, nggawe tinju gedhe, banjur angkat.

Retak Langkah Mbalik Wong 8

Langkah 4. Mulai ing sisih mburi ngisor, ing sisih ngisor iga

Retak Langkah Mbalik Wong Liyane 9

Langkah 5. Ayo mudhun alon-alon lan mboko sithik nalika tekanan ing saben vertebra

Sampeyan bakal krungu swara retak saben sampeyan meksa vertebra nalika wong kasebut mudhun.

Retak Langkah Mbalik Wong Liyane 10

Langkah 6. Supaya dheweke terus mudhun alon-alon, njaluk ambegan kanthi alon

Cara 3 saka 4: Angkat saka mburi

Retak Langkah Mbalik Wong 11

Langkah 1. Takon dheweke nyebrang tangan ing level dada

Tangane kudu dibukak lan kudu dipasang ing pundhak kontroversial.

Retak Wong Mundur Liyane 12

Langkah 2. Apa wong kasebut narik napas, banjur ambegan alon-alon lan baleni kaping 10 iki

Maneuver paling efektif nalika panrima diluncurake.

Retak Langkah Mbalik Wong Liyane 13

Langkah 3. Mundur lan rangkul wong kasebut, rangkul dhadhane ndhuwur

Retak Langkah Mbalik Wong Liyane 14

Langkah 4. Angkat munggah kanthi gerakan sing landhep

Miring maneh nalika ngangkat.

Retak Langkah Mbalik Wong Liyane 15

Langkah 5. Alon-alon nggawa wong iki bali menyang lemah

Cara 4 saka 4: Ngaso ing lantai

Retak Langkah Mbalik Wong Liyane 16

Langkah 1. Coba kancamu ngapusi weteng, tangan ing sisih lan sirahe diubengi

Nyelehake dheweke ing kasur yoga supaya dheweke luwih kepenak.

Retak Langkah Mbalik Wong Liyane 17

Langkah 2. Alon-alon lungguh ing mburi

Lebokake telapak tangan ing loro-lorone tulang punggung, tangan sampeyan kudu 4 sentimeter.

Retak Langkah Mbalik Wong Liyane 18

Langkah 3. Mulai ing sisih ngisor tulang punggung, coba ayo

Angkat awak kanggo ngetrapake bobot sampeyan dhewe.

Retak Langkah Liyane Wong 19

Langkah 4. Lebokake tekanan kanthi cekap nganggo tangan nganti keprungu

Nanging kudu alus, aja kakehan meksa supaya ora nglarani kanca sampeyan.

Retak Langkah Mbalik Wong 20

Langkah 5. Geser alon-alon munggah, pasang tekanan nalika maju

Kanca sampeyan kudu muter menyang sisih sing ngelawan nganti sampeyan retak kabeh balung geger.

Popular dening topik