3 cara kanggo ngetung dawa langkah sampeyan

Bab lan Paragraf:

3 cara kanggo ngetung dawa langkah sampeyan
3 cara kanggo ngetung dawa langkah sampeyan
Anonim

Ukuran langkah gampang lan gampang. Sampeyan mung butuh pedometer utawa ukuran tape! Kanggo ngukur langkah sampeyan, sampeyan bisa mlaku kanthi jarak tartamtu lan dibagi kanthi langkah-langkah, kayata 100 m, 1, 5 km utawa 10 langkah. Kanggo entuk pangukuran sing kurang spesifik, sampeyan bisa ngetung adhedhasar dhuwur sampeyan.

Langkah-langkah

Cara 1 saka 3: Gunakake pedometer

Ukur Suwene Langkah 1

Langkah 1. Gunakake pedometer

Piranti cilik sing digunakake kanggo ngetung sawetara langkah sing ditindakake wong. Sampeyan bisa nggunakake template sing dipasang ing sandhangan utawa uga bisa nginstal aplikasi pedometer ing ponsel.

  • Pedometer kasedhiya ing Internet lan ing toko olahraga.
  • Umume smartphone saiki duwe fitur sing ngidini sampeyan ngetung langkah-langkah. Sampeyan uga duwe pilihan kanggo ndownload aplikasi pedometer saka app store sistem operasi sampeyan.
Ukur Suwene Langkah 2

Langkah 2. Mbukak utawa mlaku jarak sing dingerteni lan cathet sawetara langkah

Pilih jarak udakara 100 m utawa 1,5 km lan aktifake pedometer. Nalika pindhah, piranti iki kanthi otomatis bakal ngrekam langkah-langkah sing sampeyan lakoni.

  • Contone, sampeyan bisa njupuk 112 langkah luwih saka 100 m.
  • Sampeyan bisa mlaku 1,5 km kanthi udakara 2000 langkah.
Ukur Suwene Langkah 3

Langkah 3. Dibagi jarak total kanthi langkah-langkah

Yen sampeyan ngerti total langkah, dibagi jarak sing mlaku kanthi langkah-langkah sing ditampilake ing pedometer. Asil bakal dawa saka langkah sampeyan.

  • Yen sampeyan wis jogging jarak total 100m kanthi 112 langkah, dawa langkah sampeyan udakara 1m.
  • Yen sampeyan wis mlaku 1,5 km kanthi langkah-langkah 2000, langkah sampeyan bakal 75 cm. Wiwit 1,5 km ana 1.500 m, sampeyan kudu mbagekake 2.000 kanggo dawa.

Cara 2 saka 3: Ngetung jarak 10 langkah

Ukur Suwene Langkah 4

Langkah 1. Pilih titik wiwitan lan tandhani nganggo obyek

Sampeyan bisa nggambar garis karo kapur ing dalan menyang omah sampeyan, tandhani posisi nganggo pena, utawa gunakake obyek sing ana ing omah kanggo menehi tandha wiwitan.

Ukur Suwene Langkah 5

Langkah 2. Biasane njupuk 10 langkah maju

Lakukan iki nalika diwiwiti karo sikil tengen. Cacah langkah saka 1 nganti 10 nalika sampeyan lunga.

Kanggo asil paling apik, coba aja kakehan langkah lan lumaku kanthi normal

Ukur Suwene Langkah 6

Langkah 3. Gawe tandha ing ngarepe sikil tengen sawise tekan 10 langkah

Yen sampeyan nggunakake kapur kanggo menehi tandha titik wiwitan, gambar garis liyane ing pinggir sepatumu. Yen sampeyan nggunakake obyek liyane (kayata pena) kanggo menehi tandha wiwitan, pasang obyek liyane ing pucuk sikil tengen sampeyan.

Tandha iki nuduhake titik pungkasan

Ukur Suwene Langkah 7

Langkah 4. Ukur jarak saka titik wiwitan menyang titik pungkasan

Mulai ngukur saka langkah sing kapisan lan gunakake ukuran, ukuran kayu utawa ukuran tape kanggo nemokake jarak nganti langkah pungkasan. Gunakake unit paling cilik ing piranti pangukuran sampeyan, kayata sentimeter (tinimbang meter). Babak pengukuran menyang sentimeter paling cedhak.

  • Contone, jarak kasebut bisa 457 cm, sing kudu dibunderake nganti 500 cm.
  • Entuk pitulung saka kanca kanggo nyekel ukuran tape kanggo sampeyan yen sampeyan butuh tangan sing nulungi.
Ukur Suwene Langkah 8

Langkah 5. dibagi jarak sing dipikolehi ing sentimeter nganti 10

Sawise duwe total sentimeter, sampeyan ana ing siji pitungan kanggo entuk langkah dawa. Temtokake dawa langkah sampeyan kanthi mbagi nilai jarak 10.

Yen umpamane jarake 500 cm, sampeyan bakal entuk 50 sawise dipisahake nganggo 10. Iki tegese dawa langkah sampeyan 50 cm

Ukur Suwene Langkah 9

Langkah 6. Baleni proses iki udakara 2-3 kaping

Lakukan iki kanggo entuk rata-rata sing luwih akurat. Yen sampeyan pengin ngukur paling akurat, baleni proses sawetara kaping lan etung rata-rata nilai sing dipikolehi.

Kanggo ngetung rata-rata, tambahake kabeh asil sing sampeyan entuk lan dibagi total kanthi kaping kaping sing sampeyan ngukur

Cara 3 saka 3: Ngetung dawa langkah kanthi nggunakake dhuwur

Ukur Suwene Langkah 10

Langkah 1. Ukur dhuwur sampeyan menyang sentimeter paling cedhak

Ngadeg terus ing tembok lan nggawe tandha cilik ing sisih ndhuwur sirah nganggo potlot. Ukur ukuran tape lan ukur jarak saka tandha sing wis digawe ing lemah. Babak pengukuran iki menyang sentimeter paling cedhak.

  • Yen sampeyan ora pengin nggawe tandha ing tembok, lebokake potlot ing ndhuwur sirahmu (kanthi ujung penghapus ing tembok) lan mlaku adoh saka tembok nalika nyekel potlot ing panggonane. Banjur ngukur jarak saka potlot menyang lemah.
  • Goleki pitulung saka kanca yen sampeyan ngalami kesulitan ngukur awake dhewe.
  • Upamane dhuwure 165cm.
Ukur Suwene Langkah 11

Langkah 2. Multiply ukuran karo 0.413

Sampeyan bakal nemokake dawa langkah wanita. Ngetung dawa langkah bebarengan karo dhuwur minangka cara cepet kanggo nemokake asil kira-kira. Nanging, cara iki ora paling akurat kanggo nemtokake langkah individu. Nalika ngitung, bunderake angka kasebut menyang sentimeter paling cedhak.

Yen sampeyan 165cm (1.65m), tikel nganti 0.413 kanggo entuk 68.15cm. Nomer iki kudu dibunderake dadi 68 cm

Ukur Suwene Langkah 12

Langkah 3. Multiply ukuran 0,415

Iki bakal ngidini sampeyan nemtokake dawa langkah wong. Pitungan iki rada beda karo wanita, mula gunakake nomer iki kanggo ngetung tinimbang 0,413. Priksa manawa ngubengi asil menyang sentimeter paling cedhak.

Yen dhuwure 165 cm, tikel dadi 0.415. Jangka langkah sampeyan 68, 48 lan kudu dibunderake dadi 69 cm

Saran

  • Yen sampeyan ngrancang langkah sampeyan, priksa manawa sampeyan wis ing level sing luwih dhuwur kanggo asil sing paling apik. Trotoar utawa trek mlaku yaiku pilihan sing apik!
  • Yen sampeyan pengin nambah langkah, priksa manawa santai nalika mbukak utawa jogging lan njaga kepala. Jalanake cara sing bener lan sampeyan bakal nambah langkah liwat wektu.
  • Yen sampeyan pengin ngerti langkah dawa ing unit langkah liya, cukup telusuran ing internet kanggo alat konverter.

Popular dening topik