4 cara kanggo ngilangi bobot awak

Bab lan Paragraf:

4 cara kanggo ngilangi bobot awak
4 cara kanggo ngilangi bobot awak
Anonim

Kesel karo kilogram ekstra kasebut? Sampeyan bisa sinau babagan dhasar bobot nyuda uga mangan luwih sehat, olahraga luwih akeh, lan motivasi kanggo ngilangi bobot awak luwih sehat.

Langkah-langkah

Cara 1 saka 4: Mangan kanthi apik

Kurangi Bobot Langkah 1

Langkah 1. Pilih protein tanpa lemak tinimbang jenuh

Protein penting kanggo fungsi awak lan bangunan otot yen sampeyan pengin ngatasi wilayah iki. Pilih potongan daging sapi utawa daging sapi sing isih langsing nalika mangan daging abang. Yen sampeyan nglereni pitik, banjur copot kulit.

  • Ngilangi potongan adhem kaya sosis lan salami. Ganti kalkun tanpa lemak utawa daging sapi panggang kanggo dheweke.
  • Vegetarian nemokake akeh protein ing kedele, kacang, kacang lan wiji. Lentil, kacang-kacangan, lan kacang-kacangan minangka sumber serat lan protein sing gedhe.
  • Mangan produk susu sing kurang lemak minangka sumber protein, kalebu keju sing kurang lemak lan yogurt tanpa lemak.
Kurangi Bobot Langkah 1

Langkah 2. Mangan luwih akeh woh-wohan lan sayuran

Woh-wohan mbantu gawe kepenak gula karo gula alami, dene sayuran mbantu luwih cepet wareg. Woh-wohan lan sayuran ngemot serat sing mbantu sampeyan ngrasakake luwih cepet. Coba sawetara tips ing ngisor iki kanggo njupuk luwih akeh woh-wohan lan sayuran.

  • Mangan apa sing ana ing mangsa lan mangan woh-wohan lan sayuran kanggo panganan cuci mulut utawa minangka cemilan. Contone, apel ing musim gugur utawa ceri ing pungkasan mangsa panas bisa nggawe panganan cuci mulut sing apik. Potong celery, wortel, brokoli utawa kembang kol lan lebokake ing salad utawa hummus.
  • Gunakake sayuran minangka panganan utama. Contone, tumis utawa lebokake ing salad sing enak banjur tambah sawetara gram pitik, salmon utawa almond.
Ilang 30 Pound Langkah 7

Langkah 3. Mangan panganan sing luwih akeh banjur mungkasi karbohidrat sing gampang

Roti gandum, gandum, pasta gandum, ubi jalar, lan beras coklat minangka sumber energi lan nutrisi sing apik. Digabungake karo jumlah protein lan sayuran sing pas, kabeh panganan cukup bergizi.

  • Karbohidrat sederhana yaiku panganan kayata roti putih, glepung olahan, lan gula putih. Dheweke cepet menehi sampeyan energi, nanging banjur mudhun. Dheweke malih dadi lemu kanthi cepet.
  • Gunakake glepung gandum utawa gandum ing pancake utawa barang panggang. Sampeyan bisa uga kudu nambah bahan liyane kaya ragi (contone, lem gandum). Lebokake gandum ing sup sampeyan tinimbang beras, utawa coba gandum, beras liar, utawa pilaf beras coklat.
  • Mung mangan karbohidrat alami tinimbang pati sing diproses. Aja panganan olahan kaya roti putih, adonan semolina, utawa kerupuk, uga gula olahan kaya permen lan sayuran manis.
Kalah Lemak Sikil 11

Langkah 4. Coba rencana diet

Yen sampeyan seneng ide diet luwih khusus lan masrahake menyang wong liya, coba diet lan olahraga.

  • Tindakake diet Paleolitik lan mangan daging sing diprodhuksi suket, iwak lan panganan laut, woh-wohan lan sayuran seger, endhog, wiji lan kacang, kaya wong Paleolitik. Aja mangan panganan sing wis dikemas, kaleng utawa diproses.
  • Coba tetep nganggo panganan mentah. Diet mentah mbutuhake 75% asupan panganan sing durung masak. Umume wong sing ngetutake panganan iki mangan akeh woh-wohan lan sayuran, panganan utuh, kacang-kacangan, lan kacang-kacangan.
  • Melu klompok panganan dagang. Yen sampeyan luwih seneng mangan sing dikarepake lan ketemu karo wong sing ngilangi bobot saben minggu, coba Weight Watchers. Yen luwih seneng panganan sing disiyapake dadi ora prelu masak, coba Jenny Craig utawa Herbalife.
Ngurangi Retensi Banyu Langkah 6

Langkah 5. Cut uyah saka panganan

Mangan sodium sing luwih akeh nyebabake awak sampeyan tahan banyu, sing bisa nggawe awak kembung lan bobote. Warta sing apik yaiku yen sampeyan ngetokake krasa cepet banget, mula mangan sithik sodium minangka cara sing gampang kanggo ngetokake kilogram.

  • Aja nggunakake uyah, coba jajanan panganan nganggo serep cabai, salsa seger, utawa bumbu lan bumbu Cajun.
  • Akeh wong sing ujar yen panganan sing ora asin mengko bakal rasane asin, yen sampeyan mandheg sawetara wektu lan ngidini rasa sampeyan dadi aklimasi maneh.
Kelangan Lemak Awak Cepet Langkah 6

Langkah 6. Aja kliwat mangan

Akeh wong sing percaya yen ngilangi panganan nyebabake nyuda bobot, nanging panliten nuduhake manawa sing mangan 3 utawa luwih panganan saben dina luwih bobote tinimbang wong sing ora mangan. Nalika sampeyan ora mangan, awak bakal mandheg ngilangi lemak lan nyerang jaringan otot. Jaringan otot luwih akeh kalori tinimbang jaringan liyane - sampeyan pancen nentang apa sing sampeyan goleki.

Priksa manawa sampeyan ora luwe sawise mangan bagean cilik sedina muput kanthi interval biasa. Antarane mangan, mangan 150 cemilan kalori supaya metabolisme sampeyan tetep kobong lan njaga keluwen. Priksa manawa sampeyan ora duwe cemilan kalori kaya permen utawa crisps. Yen sampeyan luwe, awak nyimpen kalori lan nyuda proses metabolisme sampeyan

Entuk Weteng Flat ing Langkah 7

Langkah 7. Aja ngombe omben-omben manis

Apa sing alami utawa gawean, omben-omben legi ngemot kalori lan ora menehi akeh nutrisi. Dadi larangan soda lan jus buah. Ya, sanajan gula alami nyedhiyakake kalori sing kadang-kadang ora perlu lan nyegah ngilangi bobot awak. Sampeyan bisa ngombe jus buah alami, nanging ora ngluwihi 1/2 cangkir (udakara 150 ml) saben dina. Nanging, sampeyan bisa ngombe jus legi kanthi ngombe jus tanpa gula sing ora ngemot kalori sing ora perlu. Mangkene sing kudu sampeyan hindari:

  • soda
  • jus buah
  • teh legi
  • Kool Aid
  • ponch woh
  • omben-omben energi
  • omben-omben kopi sing legi
  • omben-omben alkohol

Cara 2 saka 4: Dasar-Dasar Ngurangi Bobot

Entuk Bobot Alamiah Langkah 16

Langkah 1. Priksa jumlah

Salah sawijining sebab sing nyegah sampeyan ngilangi bobot awak yaiku sampeyan bisa uga kakehan mangan! Yen pancene pengin ngilangi bobot, mula coba nyoba mangan bagean sing luwih cilik. Kauntungane yaiku sampeyan bisa mangan panganan favorit nalika ngilangi bobot!

  • Yen umpamane sampeyan seneng pizza, sampeyan bisa mriksa jumlah lan matesi panganan sing cilik tinimbang ngombe pizza gedhe kanggo 4 wong…
  • Apa sampeyan seneng sereal? Mangan sereal! Nanging, goleki sadurunge ing kothak kanggo jumlah sing disaranake saben wong saben dina.
  • Ngontrol jumlah panganan sing sampeyan mangan ora ateges sampeyan bakal luwe, amarga sampeyan bakal sinau ngisi luwih cepet.
Motivasi awak dhewe kanggo bobote langkah 4

Langkah 2. Tulis kabeh sing sampeyan mangan ing minggu

Miturut panaliten saka Jurnal Akademi Nutrisi lan Dietetik, wong sing nyimpen buku harian panganan rugi rata-rata 2,5 kg luwih akeh tinimbang sing ora nglacak apa sing dipangan. Dadi, coba coba tulis apa sing sampeyan pangan kanthi enak, ala, lan nggegirisi. Elinga tips ing ngisor iki.

  • Dadi lengkap. Tulis kabeh, malah omben-omben, bumbu, lan katrangan babagan cara nyiyapake panganan. Aja ndalang yen sampeyan ora ngombe segelas anggur nalika nedha bengi. Yen mlebu weteng, mesthine kudu mlebu koran.
  • Dadi tepat. Elingi ukuran bagean. Aja kakehan mangan utawa sithik: tetep lacak. Uga, waca bahan-bahan paket kasebut kanthi tepat babagan bagean kasebut.
  • Tetep konsisten Jupuk jurnal sampeyan ing endi wae. Utawa, sampeyan bisa nggunakake aplikasi sing nglacak panganan ing smartphone utawa tablet.
Ilang 30 Pound Langkah 2

Langkah 3. Deleng jumlah kalori sing kudu didhahar saben dina kanggo ngilangi bobot awak

Nyuda bobot ora mung udakara kilogram. Luwih ngerti kalori babagan panganan, bakal luwih gampang mangan jumlah sing pas lan olahraga nganti ilang sawetara gram. Jupuk jurnal lan deleng saben panganan kanthi individual. Ngetung lan tulis jumlah kalori sing diombe sajrone sedina.

  • Sabanjure, deleng pirang-pirang kalori sing dibutuhake kanggo wong sing umure, dhuwur, bobot, lan level kegiatan sampeyan.
  • Tambah sekitar 170 kalori kanggo total sampeyan. Panaliten pungkasan ngramal yen kita cenderung mangan luwih akeh tinimbang sing bisa dielingi.
Ilang Hip Lemak Langkah 1

Langkah 4. Gawe menu banjur teken

Temtokake apa sing bakal dipangan seminggu sadurunge mbukak kulkas lan nyoba nggawe ide. Tuku bahan-bahan sehat sing bisa dimasak nanging pengin lan atur miturut kalori.

  • Dadi realistis. Yen sampeyan seneng mangan ing njaba, aja nyoba ngilangi mangan ing njaba restoran. Nanging, rencanakake mangan panganan krasan nem dina seminggu.
  • Aja ngemil utawa nyoba ngemil panganan sing sehat. Sayuran seger karo guacamole, kacang almond utawa woh sing durung digawe asin nggawe cemilan sing apik.
  • Ngidini ganjaran. Janji dhewe yen sampeyan bisa tetep diet sajrone nem minggu lan olahraga (yen iku salah sawijining target), sampeyan bakal nggawa sampeyan menyang restoran sedina seminggu.
  • Aja panganan sing ora prelu. Yen sampeyan pengin ngilangi bobot awak, sampeyan ora kudu mangan panganan sing ora perlu lan bisa nyedhiyakake kalori sing ora dibutuhake ing awak. Yen sampeyan duwe diet 1.800 kalori saben dina lan pengin nemen, 300 kalori (paling ora), sampeyan mung bisa mangan 1.500 kalori sajrone dina.
Ngurangi Paha Heavy Langkah 13

Langkah 5. Mangan kalori luwih sithik tinimbang sing diobong

Siji-sijine cara kanggo ngilangi bobot awak yaiku mangan luwih sithik tinimbang mbuwang awan. Kayane katon sederhana, nanging butuh kerja lan konsistensi. Iki tegese sampeyan kudu olahraga. Yen sampeyan pengin ngilangi bobot awak lan tetep sehat, mula kudu olahraga. Sisihake latihan 30 menit 3 nganti 5 kaping seminggu kanggo miwiti.

  • Coba ngitung pengeluaran energi saben dina. Nglacak iki nganggo pedometer utawa aplikasi liyane sing dirancang kanggo ngilangi bobot, iku migunani. Waca bagean olahraga kanggo menehi saran sing luwih spesifik.
  • Setel target mini dhewe. Aja ngomong dhewe yen sampeyan kudu ngilangi 10kg, luwih dhisik kudu mudhun antara 500g lan 1kg minggu iki. Yen ora, sampeyan bisa fokus ing target kaya ora ngemil sawise nedha bengi minggu iki utawa mung ngombe alkohol ing akhir minggu.
  • Sampeyan kudu ngerti yen bobote minangka masalah ingake lan ngilangi. Asupan minangka jumlah kalori sing sampeyan mangan, lan ngilangi minangka jumlah kalori sing … kobong. Dadi, kanggo ngilangi bobot awak, sampeyan kudu ngilangi luwih akeh kalori tinimbang sing dikarepake. Ora angel banget! Aja percaya pariwara sing ngandhani manawa sampeyan bisa ngilangi bobot kanthi gaib. Yen nganggo 300 kalori, sampeyan mung bisa ngilangi 300 kalori. Yen kurang mangan 300 kalori, 300 kalori bakal ilang (bisa uga soda utawa hamburger sederhana). 300 kalori ilang saben dina, iku pirang-pirang kilogram sajrone setaun …
Miwiti Dina Anyar Langkah 12

Langkah 6. Ngombe paling ora 2 liter banyu saben dina

Banyu hydrate awak nalika ngisi weteng karo cairan tartamtu sing bebas kalori. Wong lanang kudu ngombe udakara 3 liter saben dina, wanita 2,2 liter.

  • Ngombe banyu udakara 30 menit sadurunge mangan bisa nyuda kalori sing sampeyan mangan, utamane kanggo wong sing wis tuwa.
  • Panliten nuduhake manawa wong sing ngombe banyu 50 cl sak sadurunge mangan, bobote 44% luwih akeh sajrone 12 minggu, dibandhingake karo sing ora.

Cara 3 saka 4: Olahraga

Motivasi awak dhewe kanggo bobote langkah 14

Langkah 1. Miwiti olahraga aerobik lan kardio dhasar

Miwiti gol cilik 30 menit, 3 kaping seminggu yen ora olahraga pisan. Coba langkah-langkah iki kanggo miwiti:

  • tuku pedometer. Gulung menyang sabuk lan coba njupuk 5.000 langkah saben dina. Banjur pindhah menyang 10.000, banjur 15.000 yen wis luwih apik,
  • wiwiti mlaku. Mlaku-mlaku ngubengi lingkungan sampeyan ora ana regane lan cara sing paling apik kanggo miwiti pindhah. Sampeyan uga bisa nyoba latihan fisik sing ora duwe pengaruh kaya renang, muter, utawa jogging kanthi cepet.
Nyingkirake Lemak Leher Langkah 6

Langkah 2. Coba peralatan ing gym

Sampeyan bisa nggunakake treadmill, pelatih elips, sepeda statis, dayung, utawa langkah. Miwiti sesi cilik lan nambah menit maneh. Gunakake uga opsi piranti kanggo nambah intensitas nalika ngilangi bobot awak.

Coba sawetara macem-macem piranti nganti sampeyan nemokake sing disenengi. Konsultasi karo pelatih pribadi kanggo mesthekake yen nggunakake kanthi bener lan aja nganti cilaka. Pelatih kasedhiya kanggo mbantu sampeyan, ora medeni sampeyan

Motivasi awak dhewe kanggo bobote langkah 3

Langkah 3. Tindakake kelas aerobik

Sampeyan bisa melu kelas aerobik tradisional utawa nyoba gerakan dhasar kanthi rutin. Iki minangka cara sing apik kanggo tetep motivasi ing klompok, seneng-seneng, lan ngilangi bobot awak. Coba disiplin ing ngisor iki:

  • kickboxing
  • jazzercise
  • zumba
  • pilates
  • yoga
  • seni beladiri
  • salib utawa bootcamp
Kurangi Bobot Cepet lan Aman (kanggo Bocah-bocah wadon Remaja) Langkah 11

Langkah 4. Ganti latihan abot

Miwiti kanthi sesi cekak 15 menit, sepisan utawa kaping pindho saben minggu, nganti sampeyan bisa nemokake motivasi kanggo nindakake luwih akeh. Gawe klompok otot gedhe kanggo ngobong kalori luwih akeh lan ngilangi bobot tinimbang fokus karo otot tartamtu. Coba latihan ing ngisor iki.

  • Miwiti kanthi ngangkat (cahya) dumbbells ing ndhuwur sirah saka posisi squatting nganti ngadeg. Sampeyan bakal bisa nggarap otot ngisor lan ndhuwur ing wektu sing padha.
  • Praktek olahraga resistensi kanthi lungguh utawa ngapusi werni olahraga. Sampeyan bakal ngiyatake macem-macem bagian awak sekaligus.
  • Gunakake piranti lan bobote bobote. Mesin kasebut ngidini sampeyan nggarap klompok otot tartamtu kayata lengen, pundhak, punggung ndhuwur, lsp. Lakukan jinis olahraga kasebut sawise digunakake sawetara klompok otot ing wektu sing padha.
  • Ngaso paling ora sedina muput sajrone olahraga nganti rong dina supaya otot bisa pulih saka upaya sing ditindakake. Iki bakal mbantu sampeyan supaya ora lara utawa cilaka.
Tututi Ritual Esuk kanggo Kurangi Bobot lan Tetep Langsing Langsung 9

Langkah 5. Main olahraga

Yen sampeyan ora kasengsem olahraga, coba golek kegiyatan sing nyenengake supaya sampeyan bisa pindhah. Temokake liga ing kutha sampeyan utawa entuk sawetara kanca bebarengan kanggo muter saben-saben.

  • Yen sampeyan ora seneng olahraga kompetitif, coba olahraga individu. Nglangi, golf, munggah gunung tinimbang muter olahraga sing ana bal lan jala.
  • Tuku sepedha dhewe yen pengin mlaku-mlaku nalika olahraga. Aja nglampahi kabeh wektu lungguh ing mobil yen sampeyan bisa ngobong kalori.

Cara 4 saka 4: Tetep motivasi

Turu Cepet Langkah 18

Langkah 1. Temokake cara kreatif kanggo mangan luwih sithik

Nalika nindakake jinis-jinis kasebut bisa uga ora cukup kanggo ngilangi bobot awak, ana sawetara tips cilik sing bisa mbantu sampeyan terus nglacak. Coba sawetara ide ing ngisor iki kanggo ndayani idham-idham sampeyan.

  • Coba mangan ing ngarep kaca.
  • Mangan telung kurang cokotan saben mangan.
  • Lebokake piso lan garpu ing antarane gigitan.
  • Gunakake piring sing luwih cilik lan aja ngisi ulang.
  • Ngenteni nganti luwe mangan lan aja cemilan mung amarga bosen.
Mungkasi Mangan Sampah Langkah 1

Langkah 2. Temokake cara kreatif kanggo ngatur ngidham panganan

Yen sampeyan wis biasa ngemot camilan lan panganan sing permisif, diet lan olahraga mesthi ora nyenengake.Nanging, sinau ngatur kekarepan irisan jajan utawa burger berminyak bisa ditindakake yen sampeyan rada kreatif.

  • Mambu mambu buah seger nalika pengin cemilan tinimbang ngemil.
  • "Tutup" pawon sampeyan ing antarane panganan.
  • Aja nyimpen permen utawa panganan ing omah sampeyan.
  • Sawetara panliten nuduhake manawa warna biru minangka suppressant napsu. Coba goleki taplak meja biru utawa piring biru.
Tututi Ritual Esuk kanggo Kurangi Bobot lan Tetep Luwih Slim Langkah 7

Langkah 3. Mangan ing omah

Metu mangan iku jebakan. Panganan sing didol ing restoran umume luwih akeh produk lemak, sodium, lan lemak. Bagean uga luwih gedhe tinimbang sing sampeyan mangan ing omah. Aja metu, coba masak panganan dhewe.

  • Mangan ing klompok cilik. Panliten nuduhake manawa wong sing mangan ing meja gedhe mangan luwih akeh tinimbang sing mangan dhewe.
  • Umume, aja mangan nalika nindakake perkara liyane. Nonton televisi, maca, makarya nalika mangan asring nggawe masarakat mangan luwih saka biasane.
Kurangi Langkah Napsu 1

Langkah 4. Mangan sereal kanggo sarapan

Panaliten anyar nemokake yen wong sing mangan sereal kanggo sarapan saben dina luwih gampang bobote tinimbang wong sing entuk barang liya. Miwiti dina kanthi panganan sing akeh serat, kayata biji-bijian alami utawa gandum.

Nanging, njupuk susu skim. Saben nyuda asupan lemak, sampeyan bakal kelangan 20% kalori. Ngalih menyang versi susu skimmed minangka cara sing apik kanggo nyuda kalori tanpa ngorbanake mupangat nutrisi

Dadi Tunggal lan Seneng Langkah 4

Langkah 5. Coba ngilangi bobot minangka klompok

Janji karo kanca supaya kélangan jumlah kilogram miturut tanggal tartamtu - yen ora, sampeyan kudu utang dhuwit. Sampeyan bisa uga seneng ide miwiti Grup Pecundang Paling Gedhe ing papan kerja utawa kanca-kanca, utawa sampeyan bisa nggoleki situs web sing milih bobot mudhun.

Dadi Lucu Tanpa Ngomong Lawakan Langkah 12

Langkah 6. Menehi hadiah saben sampeyan dhewe

Yen sampeyan arep menyang pesta utawa metu ing acara khusus, wenehi kesenjangan. Priksa manawa penyimpangan kasebut ora dadi kebiasaan. Aja nganti slip sing gampang ngganggu diet lan olahraga sampeyan. Bali menyang wong-wong mau, sanajan sampeyan wis ditinggal sedina utawa rong dina.

Uga coba ganjaran non-panganan. Yen sampeyan nindakake perkara sing bener babagan panganan utawa olahraga, pahala dhewe. Bukak game karo kanca, prelu manikur, pijet utawa plancong cepet ing film nalika sampeyan entuk target mini. T-shirt anyar sing sampeyan pengin yen sampeyan bisa ngilangi kilo minggu iki

Saran

  • Ngombe banyu sadurunge lan sawise cemilan utawa mangan.
  • Cara sing sampeyan pilih, mangan kanthi alon-alon - sampeyan bakal seneng nalika mangan sithik.
  • Yen sampeyan wiwit nambah bobot awak, aja gupuh, bisa uga bobote otot.
  • Mungkasi mangan sakjam sadurunge turu lan priksa manawa sampeyan ngombe banyu. Iki bakal nggawe sampeyan nguyuh luwih akeh, nanging sampeyan kudu ngeculake kilogram. Entuk olahraga lan, yen sampeyan duwe pedometer, paling ora kudu njupuk 5.000 langkah saben dina.
  • Timbang awak saben dina, banjur rata-rata bobote pitung dina. Fokus ngeculake rata-rata tinimbang ngilangi jumlah kilogram saben minggu. Sawetara minggu sampeyan bisa nambah bobot, utamane yen sampeyan wanita (amarga penylametan banyu sajrone siklus menstruasi), amarga ora ana gandhengane karo pola makan sing luwih sehat.
  • Ngombe banyu adhem bisa uga luwih apik amarga awak kudu ngobong luwih akeh kalori kanggo anget banyu nganti suhu awak.
  • Aja nganti mangan lipid jenuh (asale kewan, lenga klapa, lenga klapa), luwih seneng lipid ora jenuh (asale tanduran, iwak berminyak).
  • Mandheg mangan gula ngidini sampeyan ilang nganti 3 pon saben minggu!
  • Temokake latihan sing disenengi supaya ora krasa olahraga. Aja nyuda awakmu dhewe, cukup ngontrol panganan sampeyan. Ngombe teh ijo sing digawe legi karo madu kanggo nambah metabolisme lan stres. Mangan kanthi tenang, mamah alon-alon banjur ngrasakake ambune. Sikat untu utawa permen karet sawise mangan supaya ora kakehan mangan.
  • Wektu paling apik kanggo nimbang-nimbang awak dhewe yaiku sawise tangi turu lan lunga menyang kamar mandhi, sadurunge sarapan.
  • Saben wong duwe awak sing beda nalika nerangake babagan genetika, level kegiatan, lsp. Aja nyoba dadi awak sing padha karo wong liya. Tujuan olahraga utama sampeyan yaiku kanggo nambah awak. Sampeyan bakal kaget yen akeh wong sing menengan ngimpi duwe awak nalika sampeyan pengin kaya wong liya.
  • Rasane apik ora mung ngilangi bobot awak. Wong sing ngilangi bobot asring kepengin ngganti kebiasaan lawas. Rungokake atimu lan tindakake perkara sing nggawe sampeyan kepenak. Sampeyan luwih saka nomer ing skala.

Piweling

  • Aja keluwen awakmu dhewe.
  • Sampeyan ora prelu ngilangi bobot awak yen wis ana ing bobot sehat. Nrima manawa awak sampeyan realistis lan fokus ing kesehatan tinimbang kesempurnaan.
  • Aja nganti ilang luwih saka 500g utawa 1kg saben minggu. Nyuda bobot awak luwih cepet bisa nyebabake sampeyan ilang otot tinimbang lemak. Kajaba iku, luwih angel njaga bobot awak kanthi cepet sajrone jangka panjang.

Popular dening topik