3 cara kanggo nyingkirake tumit tumit

Bab lan Paragraf:

3 cara kanggo nyingkirake tumit tumit
3 cara kanggo nyingkirake tumit tumit
Anonim

Tulang duri calcaneal minangka protuberansi sing digawe saka endhog kalsium sing tuwuh ing dhasar tulang tumit. Dheweke bisa ngasilake kegiyatan sing bola-bali kayata mlayu utawa nari. Kadhangkala kedadeyan kasebut ana hubungane karo plantar fasciitis, uga diarani plantar fasciitis. Yen sampeyan lara ing sikil cedhak tumit, sampeyan bisa uga kudu tumit. Kanggo ngatasi rasa lara, sampeyan bisa ngemas es lan njupuk ibuprofen. Pangobatan sing ditindakake dhewe kalebu nggunakake splint ing wayah wengi utawa nindakake latihan khusus. Yen perawatan kasebut ora bisa digunakake, luwih becik golek dhokter lan nimbang suntikan kortisone utawa operasi.

Langkah-langkah

Cara 1 saka 3: Nambani perawatan ing omah

Nyingkirake Heel Spurs Langkah 1

Langkah 1. Temokake dhokter sampeyan

Aja nyoba golek apa sing sampeyan duwe, mung profesional medis sing bisa menehi katrangan marang sampeyan. Yen durung, coba dhokter sadurunge njupuk obat, amarga macem-macem masalah bisa ngalami gejala sing padha. Dokter bisa uga menehi saran supaya sampeyan duwe sinar-x lan pindai kanggo mesthekake yen sampeyan entuk perawatan sing dibutuhake.

Nalika ngunjungi, takon apa ana perawatan sing bisa ditrapake ing omah sampeyan

Nyingkirake Heel Spurs Langkah 2

Langkah 2. Nganggo splint nalika wengi

Dadi, sampeyan bakal turu luwih kepenak. Iki minangka dhukungan sing ora bisa mlaku sikil lan tungkak sing nglarani, nalika sikil sampeyan tetep kurang. Splints uga digunakake kanggo babagan ligamentum fascia plantar lan ngatasi rasa nyeri.

  • Aksesoris medis iki biasane diarani "plantar fasciitis night splint" utawa "fascial splint". Sampeyan bisa tuku ing Internet, ing barang olahraga utawa toko peralatan medis.
  • Sawetara belat cilik, medium utawa gedhe. Liyane adaptasi karo ukuran sepatu sing beda-beda.
  • Wiwitane nggawe wengi ora kepenak, nanging elinga yen tumindake asring efektif.
Nyingkirake Heel Spurs Langkah 2

Langkah 3. Stretch fascia plantar sampeyan kanggo ngendhokke ligamen

Lenggah ing lantai kanthi sikil sampeyan maju. Lebokake sikil sing lara ing ndhuwur dhengkul sikil liyane. Nyekel driji sikil lan narik dheweke alon-alon. Yen sampeyan ora bisa nyedhaki, bungkus andhuk banjur andhuk.

  • Tahan posisi kasebut nganti 10 detik lan baleni olahraga 20 kali. Yen sampeyan pengin, aja bebas ngganti sikil kanggo ndawakake sikil sing apik!
  • Praktek olahraga iki ing wayah esuk nalika tangi sadurunge turu lan turu.
Nyingkirake Heel Spurs Langkah 3

Langkah 4. Apa ekstensi pedhet

Olahraga iki bakal mbantu sampeyan ngiyatake lan nambah daya tarik plantar. Tangan sampeyan dipasang ing tembok. Mlaku sikil sing lara supaya sikil tetep lurus. Ayo nggawa sikil sing apik kanthi nyuda dhengkul. Push hips maju menyang tembok lan tahan posisi kasebut sajrone 10 detik. Sampeyan kudu ngrasakake kontraksi ing otot pedhet.

Baleni olahraga 20 kali. Aja ragu-ragu nindakake maneh kanggo sikil liyane

Nyingkirake Heel Spurs Langkah 4

Langkah 5. Coba teknik stud

Sampeyan bisa tuku siji ing toko hardware. Dawane kudu 150 mm lan diameter 20 mm. Ngadeg, nyekel mburi kursi. Pencet kanthi kuat ing kandang jaran kanthi area plantar sing nglarani. Banjur gulung bolak-balik nganti 1 nganti 2 menit. Sampeyan bisa uga lara dhisik, nanging rasa lara bakal saya sithik.

Baleni latihan iki kakehan saben dina. Sampeyan bisa uga bakal ngrasakake rasa sakit dhisik, nanging kudune bakal ilang. Terus olahraga nganti pulih

Cara 2 saka 3: Golek perawatan medis

Nyingkirake Heel Spurs Langkah 5

Langkah 1. Temokake dhokter kanggo nampa suntikan kortison

Iki minangka steroid kanthi sifat anti-inflamasi sing kuat. Sinau luwih lengkap babagan nyuda inflamasi lan ngatasi rasa lara plantar kanthi obat iki. Sawetara dokter lan praktisi ngatur injeksi ing kantor. Mungkin sampeyan bisa nindakake utawa nyaranake sampeyan menyang kolega.

  • Biasane, kortison wiwit bisa 3 nganti 5 dina sawise injeksi. Efek bisa tahan sawetara dina nganti sawetara wulan kanthi asil sing beda-beda.
  • Perawatan iki cocog kanggo wong akeh.
  • Biasane, suntikan kortison minangka solusi sementara. Kanggo ngindhari risiko nyuwek fascia plantar, dhokter bisa uga matesi jumlah amarga ditindakake ing papan sing padha.
  • Elinga yen akeh perawatan bisa luwih nglarani tinimbang masalah kasebut.
Nyingkirake Heel Spurs Langkah 6

Langkah 2. Nganggo orthosis sing digawe khusus

Cukup pesen saka ahli psikiater. Biasane, lapisan interior prostetik khusus regane luwih dhuwur tinimbang tumit standar. Nanging, iki bakal dirancang khusus kanggo sampeyan, lan luwih efektif lan migunani ing jangka panjang.

Yen sampeyan ngurus topping, umure bisa nganti 5 taun

Nyingkirake Heel Spurs Langkah 7

Langkah 3. Mikir babagan perawatan non-invasi

Dhiskusi karo dhokter babagan perawatan kanthi gelombang kejut extracorporeal. Iki minangka perawatan medis non-invasiif sing ombak sing kuat banget disuntik menyang jaringan ing sekitar tumit. Terapi iki bisa ningkatake penyembuhan jaringan fascia plantar sing rusak.

  • Biasane, perawatan nyebar ing pirang-pirang sesi miturut resep dokter. Sanalika sawise miwiti perawatan, sampeyan bisa uga krasa lara, nanging pungkasane bakal ilang sawise sawetara dina.
  • Asil terapi iki ora mesthi nyata. Biasane iki minangka pilihan terakhir sadurunge operasi.
  • Alesan kenapa perawatan non-invasif efektif kanggo sawetara subjek durung dingerteni. Koyone ombak ngasilake peradangan ing wilayah sing kena pengaruh lan sing nyebabake awak ngirim luwih akeh getih, sing bisa nambani penyembuhan.
Nyingkirake Heel Spurs Langkah 8

Langkah 4. Priksa pilihan operasi

Coba pikirake yen perawatan liyane ora efektif. Nanging sadurunge, dhokter sampeyan bakal ngenteni udakara 12 wulan kanggo ndeleng efek perawatan non-invasif utawa obat-obatan sing wis diwenehake kanggo sampeyan. Yen nyeri sampeyan isih ana, coba operasi, nanging kudu ngerteni manawa solusi pungkasan iki ora bisa digunakake. Dokter sampeyan bakal ngandhani yen ana 2 jinis operasi.

  • Fasia plantar mbusak bagean saka fascia kanggo ngatasi tekanan ing saraf ing sikil. Komplikasi sing bisa ditindakake kalebu kerusakan saraf, ketidakstabilan lengkungan sikil, lan pecah plantar fascia.
  • Fasciotomy endoskopik padha karo operasi sadurunge, nanging sayatane luwih cilik. Mula, tambane luwih cepet. Nanging, risiko kerusakan saraf luwih dhuwur. Mula, coba pikirake kanthi tliti sadurunge mutusake pilihan iki.

Cara 3 saka 3: Nyuda rasa lara saka tumit tumit

Nyingkirake Heel Spurs Langkah 9

Langkah 1. Mungkasi olahraga lan istirahat

Sampeyan kudu ngurus sikil sing lara paling ora seminggu. Sajrone periode istirahat iki, sampeyan kudu mikir sebab panyebab masalah lan apa pangowahan sing bisa ditindakake. Mangkene sawetara rekomendasi sing bisa mbantu sampeyan mari.

  • Mlaku asring, utamane ing permukaan sing atos, kayata beton.
  • Kontrak otot pedhet sampeyan.
  • Nganggo sepatu sing ora nyedhot kejut.
Nyingkirake Heel Spurs Langkah 10

Langkah 2. Oleske es pack menyang tumit sampeyan

Operasi kasebut kudu paling ora antara 10 nganti 15 menit kaping pindho saben dina. Es kasebut bakal nyuda rasa sakit, lan tumit sampeyan ora bengkak kanthi nyuda aliran getih ing wilayah kasebut.

Sampeyan uga bisa nyoba muter kothak utawa botol es adhem ing sangisore sikil sampeyan yen sampeyan duwe plantar fasciitis

Nyingkirake Heel Spurs Langkah 11

Langkah 3. Coba obat anti-inflamasi nonsteroid (NSAIDs)

Iki minangka cara kanggo ngilangi rasa nyeri. Obat-obatan sing larang regane kaya ibuprofen lan naproxen bisa nyuda peradangan lan nyuda rasa sakit sementara. Ngombe saben dina ora mbebayani yen sampeyan ngetutake dosis sing dituduhake ing leaflet paket.

  • Sampeyan kudu takon dhokter yen sawise sewulan perawatan rasa sakit sampeyan ora bakal ilang.
  • Iki uga kudu ditindakake yen sampeyan ngerteni pembengkakan ing sendi, sanajan ana perawatan obat anti-inflamasi.
Nyingkirake Heel Spurs Langkah 12

Langkah 4. Nambah kenyamanan nganggo aksesoris

Tuku tumit utawa sol kanggo nyelehake sikil sampeyan kanthi bener. Tumit silikon netral larang lan ora mbutuhake resep kanggo tuku. Sol uga kasedhiya tanpa resep kanthi rega sing larang.

  • Tumit nyengkuyung tumit lan nambah jajaran balung sikil. Nanging, bisa nyebabake kringet tambah akeh. Dadi, coba ganti kasut lan sepatu sampeyan kanthi asring.
  • Tuku sol ing toko obat utawa toko sepatu. Push mudhun ing lengkungan kanggo mesthekake yen ora sithik. Sampeyan uga bisa mesen sol khusus saka ahli podiatrist.
Nyingkirake Heel Spurs Langkah 13

Langkah 5. Terusake kegiatan sampeyan kanthi bertahap

Ing pirang-pirang kasus, rasa sakit bakal nemen banget lan bakal nyuda sampeyan nindakake olahraga sing meksa tumit dhuwur. Nalika ngenteni tumit sampeyan bakal ilang, percaya karo naluri sampeyan lan seneng kegiyatan kaya nglangi utawa muter.

Saran

  • Pangobatan plantar fasciitis mbutuhake wektu. Nyeri bisa nganti pirang-pirang wulan sadurunge tumit tumit ilang.
  • Ngeculake tumit kanggo sawetara wektu lan mung saring yen dibutuhake.
  • Yen sampeyan mlaku, aja nganti mlaku nganti lara mudhun.

Popular dening topik