Cara ngerti yen sampeyan subur: 14 langkah (karo gambar)

Bab lan Paragraf:

Cara ngerti yen sampeyan subur: 14 langkah (karo gambar)
Cara ngerti yen sampeyan subur: 14 langkah (karo gambar)
Anonim

Yen sampeyan lan pasangan ora nyoba nyoba, utawa yen ngalami pirang-pirang keguguran, ana kemungkinan manawa salah sawijine ora subur. Iki bisa uga nyoba banget lan penting kanggo ngerti babagan sadurunge bisa dhokter. Kanthi sabar, sampeyan bakal ngerti faktor sing nyebabake kesuburan pria lan wanita.

Langkah-langkah

Cara 1 saka 2: Temtokake steril kanggo wanita

Ngerti yen Sampeyan Infertile Langkah 1

Langkah 1. Priksa umur sampeyan

Yen wis tuwa, kemungkinan sampeyan bakal mandheg. Iki amarga endhog sampeyan kurang akeh lan ilang kualitas suwe-suwe. Ditambah maneh, faktor medis sing gegandhengan karo umur luwih bisa nyebabake kemungkinan sampeyan duwe bayi.

Umume, sawise 30 taun, kesuburan wanita mudhun 3 nganti 5% saben taun lan mudhun sawise 40 taun

Ngerti yen Sampeyan Ora subur 2

Langkah 2. Watch kanggo masalah apa wae

Periode sing ora teratur bisa uga minangka tandha subur. Coba gunakake jumlah getih sing ilang ing saben siklus menstruasi, suwene periode sampeyan, siklus sampeyan sing biasane, lan gejala sing ana ing haid sampeyan. Periode reguler diwiwiti dina sing sampeyan kira-kira mung suwene 3 nganti 7 dina. Contone, tandha-tandha periode ora teratur kakehan utawa kakehan menstruasi utawa pendarahan entheng. Kram banget nalika sampeyan ora duwe gejala kasebut, uga dianggep ora normal.

Ngerti yen Sampeyan subur 3

Langkah 3. Watch kanggo nambah bobot lan gejala kulit

Yen sampeyan nambah bobot tanpa ngerti sebabe, sampeyan bisa uga ngalami masalah kesehatan sing luwih serius, kayata sindrom Stein-Leventhal, diabetes tipe 2, utawa hypothyroidism (yaiku disfungsi kelenjar tiroid). Wanita sing nandhang sindrom Stein-Leventhal lan diabetes tipe 2 uga bisa ndeleng gejala kulit ing ngisor iki.

  • Wutah rambut ing rai, katon kukul, kulit berminyak lan bintik-bintik ing kulit. Wanita kasebut banjur bisa nandhang nigrican acanthosis: kulit coklat utawa ireng kulit abuh ing pasuryan, gulu, ketiak, ing sangisore dodo lan mburi.
  • Obesitas utawa massa awak luwih saka 30 bisa nyuda kemungkinan sampeyan bisa meteng.
Ngerti yen Sampeyan Infertile Langkah 4

Langkah 4. Coba pikirake masalah kesehatan sing potensial

Ana masalah medis tartamtu sing bisa nyebabake kemungkinan sampeyan ngandut bayi. Awak bisa uga nggawe antibodi sing ngrusak sperma lan nyegah meteng. Ing ngisor iki sawetara masalah medis sing bisa nyebabake infertilitas.

Diabetes tipe 2, hipertensi, hipotiroidisme lan hipertiroidisme, kekurangan adrenal, tuberkulosis, tumor hipofisis, anemia lan kekurangan zat besi lan asam folat, kanker lan riwayat operasi area weteng utawa panggul sing bisa nyebabake tabung fallopi, contone appendectomy

Ngerti yen Sampeyan Ora subur 5

Langkah 5. Ngerti manawa sawetara infeksi bisa nggawe sampeyan subur

Sawetara infeksi bisa nyebabake subur amarga mblokir tabung fallopian, nyebabake produksi endhog, utawa nyegah sperma kanggo ngasilake pupuk endhog. Infeksi bawok berulang utawa infeksi bakteri bisa ngganti konsistensi sekresi bawok, sing uga bisa nyebabake subur. Mangkene sawetara infeksi liya sing bisa nyuda kemungkinan sampeyan hamil.

Penyakit inflamasi panggul, infeksi ovarium, tabung fallopi utawa uterus, lan tuberkulosis mikroba

Ngerti yen Sampeyan Infertile Langkah 6

Langkah 6. Ngerti manawa kebiasaan tartamtu nyebabake kesuburan

Rokok ngasilake ketidakseimbangan hormon ing wanita lan mula bisa nyebabake kesuburan. Pakulinan iki uga bisa nyebabake keguguran, cacat janin lan lair prematur. Yen sampeyan ngrokok, nglakoni kabeh sing bisa ditindakake amarga kebiasaan iki bisa nyebabake subur.

  • Panganan sing kurang nutrisi lan zat besi uga bisa mengaruhi katrampilan kanggo ngasilake lan nyebabake penyakit liyane kayata anemia, diabetes tipe 2, sindrom Stein-Leventhal, obesitas, sing bisa nambah luwih akeh. Luwih gedhe risiko subur sampeyan.
  • Paparan kakehan stres lan kurang turu uga bisa nyebabake kapasitas reproduksi sampeyan.
Ngerti yen Sampeyan Infertile Langkah 7

Langkah 7. Mikir babagan cacat

Coba ana malformasi anatomi sing sampeyan duwe. Kerusakan anatomi tartamtu ing uterus uga bisa nyebabake infertilitas. Umume cacat kasebut ana wiwit lair lan diarani "cacat lair" lan biasane ora ana gejala sing ana. Ing ngisor iki sawetara cacat kasebut.

Tembok sing mbagi uterus dadi rong bagean, uterus dobel, tabung fallopi tertutup, tabung fallopian bengkong, lan posisi uterus sing ora normal

Ngerti yen Sampeyan Ora subur 8

Langkah 8. Menyang dhokter kanggo tes

Dokter bakal menehi sawetara tes kanggo nemtokake sebab kenapa subur. Tes iki bisa uga kalebu tes fungsi tiroid, tes gula darah postprandial, tes tingkat prolaktin, lan tes anemia. Dokter sampeyan uga bisa uga njaluk ultrasonik panggul utawa weteng kanggo mriksa cacat anatomi sing mungkin.

Cara 2 saka 2: Temtokake infertilitas ing pria

Ngerti yen Sampeyan Infertile Langkah 9

Langkah 1. Priksa tandha tartamtu

Elinga yen ejakulasi abnormal utawa jumlah mani sing ora normal bisa dadi tandha subur. Ejakulasi ora normal kayata ejakulasi jumlah mani sing cilik banget utawa ora ana mani sing lengkap. Ejakulasi sing ora normal lan sperma sing ora sehat bisa dadi penyebab subur. Iki biasane amarga ana masalah vesikel mani, sing ngasilake mani, lan ora seimbang karo hormon.

  • Varicocele, pelebaran vena testis, bisa nyebabake pangembangan sperma abnormal lan tanggung jawab 40% kasus subur.
  • Ejakulasi ora normal, kayata ejakulasi retrograde (ejakulasi ing kandung kemih) utawa ejakulasi dini amarga penyebab fisik utawa hormonal, uga bisa nyebabake infertilitas ing pria.
Ngerti yen Sampeyan Ora subur 10

Langkah 2. Watch kanggo masalah ereksi potensial

Disfungsi ereksi mengaruhi akeh pria ing negara-negara Kulon lan bisa dadi akibat saka faktor psikologis utawa masalah medis. Meh 90% masalah degdegan asale saka medis.

  • Kinerja kuatir, rasa salah, lan stres minangka penyebab psikologis disfungsi ereksi sing umum.
  • Diabetes tipe 2, tekanan darah tinggi, ketidakseimbangan hormonal, lan penyakit panggul utawa operasi uga bisa nyebabake disfungsi ereksi lan nyebabake masalah kesuburan.
Ngerti yen Sampeyan Ora subur 11

Langkah 3. Analisis kabeh masalah medis sing sampeyan alami

Akeh penyakit lan kondisi medis sing bisa nyebabake produksi androgen utawa hormon pria. Masalah kesehatan iki uga bisa mengaruhi jumlah sperma sampeyan lan saengga matesi kesuburan sampeyan. Patologi kasebut kaya ing ngisor iki.

Anemia, diabetes tipe 2, hipertensi, hiperplasia adrenal bawaan, kelainan hipofisis, hiperprolaktinemia, hipertiroidisme, torsi testis, hidrokele lan obesitas

Ngerti yen Sampeyan Infertile Langkah 12

Langkah 4. Ati-ati kanggo infeksi

Elinga yen sawetara wong bisa uga duwe pengaruh ing subur. Infeksi sing beda-beda, kayata tuberkulosis, mumps, brucellosis lan flu bisa nyebabake kesuburan sampeyan. STI, kayata gonorrhea, chlamydia, lan sifilis nyebabake produksi sperma kurang lan sperma kurang. Sawetara STI uga nyebabake alangan epididimis, saluran kanggo lulus sperma, sing nyebabake subur.

Ngerti yen Sampeyan Infertile Langkah 13

Langkah 5. Priksa Gaya Hidup Sampeyan

Elinga yen sampeyan uga bisa mengaruhi kesuburan. Akeh kabiasaan sing bisa nyebabake sperma winates. Ing ngisor iki sawetara.

  • Kebiasaan mangan sing kurang, kayata panganan sing kurang seng, vitamin C, lan zat besi, bisa mengaruhi kualitas semen.
  • Nganggo jeroan sing nyenyet uga bisa mengaruhi kualitas semen, kanthi nambah suhu skrotum.
  • Masalah steroid sing bola-bali uga bisa nyebabake subur, kanthi nyusut testis. Kanggo pria, olahraga olahraga sing kuat banget bisa uga nyebabake infertilitas.
  • Rokok lan ngombe alkohol kanthi berlebihan nyebabake ketidakseimbangan hormonal, matesi produksi sperma lan bisa nyebabake subur.
  • Ngadhepi stres sing kuat, ing papan kerja utawa omah, bisa uga nyuda produksi sperma lan ora seimbang hormonal.
Ngerti yen Sampeyan Ora subur 14

Langkah 6. Menyang dokter kanggo tes

Dokter sampeyan bakal menehi macem-macem tes kanggo nemtokake kualitas mani sampeyan. Sampeyan uga kudu duwe tes getih kanggo ngawasi tingkat androgen, duwe tes gula getih postprandial, lan tes kelenjar tiroid. Yen tes kasebut ora nerangake infertilitas sampeyan, sampeyan bisa uga kudu tes tambahan.

Popular dening topik