3 cara kanggo ngobati mual mabuk

Bab lan Paragraf:

3 cara kanggo ngobati mual mabuk
3 cara kanggo ngobati mual mabuk
Anonim

Sampeyan bisa ngeselake banget nalika esuk sawise sewengi mangan ngombe, luwih-luwih yen weteng lara. Nanging aja wedi! Coba mangan lan ngombe. Ngombe obat-obatan sing over-the-counter lan elinga ngaso. Sampeyan bakal cepet bali. Ing mbesuk, goleki cara nyegah mabuk lan ngombe kanthi moderat, nanging saiki, goleki carane bisa bali menyang kesehatan.

Langkah-langkah

Cara 1 saka 3: Nyuda mual kanthi mangan lan ngombe

Mual Hangover Langkah 1 Obat

Langkah 1. Duwe roti panggang utawa cepet-cepet

Sampeyan bisa uga rumangsa ora kepengin mangan saiki, nanging minangka salah sawijining cara paling apik kanggo ngatasi rasa mual. Nibble ing sawetara roti panggang utawa rutinitas. Terus cemilan nganti krasa cukup kanggo mangan sajian sing nyata.

Mual Hangover Langkah 2 Obat

Langkah 2. Ngombe cukup

Penyebab utama mabuk yaiku dehidrasi. Coba cukup hydrate yen sampeyan pengin ngilangi mual lan rasane luwih enak. Ngonsumsi jus buah, jus sayuran utawa minuman energi kanggo mulihake elektrolit. Ngombe banyu, bakal mbantu nyuda rasa weteng kanthi bertahap.

Aja ngombe omben-omben karbonat lan ombenan liyane sing akeh gula

Mual Hangover Langkah 3 Obat

Langkah 3. Mangan gedhang

Konsumsi alkohol kronis nyuda tingkat kalium ing awak, sing bisa dadi akar mabuk. Entuk sawetara gedhang. Sampeyan uga bisa nggawe smoothie kanthi nyampur pisang karo susu almond.

Mual Hangover Langkah 4 Obat

Langkah 4. Ngombe teh mint

Mint minangka obat sing paling apik kanggo lara weteng. Nggawe teh mint kanggo nyruput. Solusi iki apik banget amarga bakal mbantu nghidrasi maneh awak nalika ngatasi rasa lara weteng.

Mual Hangover Langkah 5 Obat

Langkah 5. Ngombe ora luwih saka siji cangkir kopi

Kopi mesthi dianggep minangka obat mabuk, nanging rekomendasi iki rada salah. Ngombe secangkir kopi bisa mbantu sampeyan pulih lan ngatasi sirah, nanging uga bisa nyebabake weteng dadi luwih lara. Yen sampeyan ngombe kopi sing wangkal, coba suda asupan sampeyan nganti sak cangkir saben dina. Yen ora asring digunakake, aja pisan-pisan nyegah.

Yen nandhang lara jantung, aja nganti ngombe kopi kabeh nalika mabuk. Kafein bisa nggawe weteng dadi luwih lara

Mual Hangover Langkah 6 Obat

Langkah 6. Rehydrate nganggo Pedialyte Ice Cream Pops

Iki produk sing dirancang kanggo mbantu bocah ngisi banyu lan elektrolit kanthi cepet, nanging uga bisa mbantu sampeyan. Kasedhiya kanthi cair, nanging yen sampeyan pengin tenang weteng, luwih becik nyedhot. Iki uga bakal mbantu ngisi elektrolit sing wis ilang.

Cara 2 saka 3: Ngombe obat

Mual Hangover Langkah 7 Obat

Langkah 1. Pilih Alka-Seltzer

Nindakake iki yen lara otot. Iki minangka obat sing arupa aspirin (asam asetilsalisilat), asam sitrat anhidrat lan natrium bikarbonat. Aspirin minangka zat aktif kanthi sifat analgesik lan anti-inflamasi, dene natrium bikarbonat lan asam sitrat netralake jus lambung. Lebokake rong tablet ing segelas banyu banjur ngombe kanthi cepet.

Mual Hangover Langkah 8 Obat

Langkah 2. Coba bismuth subsalicylate

Lakukan iki yen sampeyan duwe luwih saka siji masalah pencernaan. Bismuth subsalicylate (uga dipasarake minangka Kaopectate utawa Pepto-Bismol) minangka obat sing bisa ngobati diare, gangguan pencernaan, mual, mulus lan weteng. Iki bisa uga cocog kanggo sampeyan yen sampeyan duwe luwih saka siji masalah weteng.

  • Bismuth subsalicylate didol ing macem-macem kemasan: tablet, sirup, permen karet lan kapsul.
  • Waca leaflet paket kanthi tliti utawa instruksi babagan paket kasebut lan tututi dosis kasebut.
Mual Hangover Langkah 9 Obat

Langkah 3. njupuk sodium sitrat dihydrate

Nindakake iki yen sampeyan seneng produk sing ora ngemot salisilat. Natrium sitrat dihydrate (uga diarani buffer Nauzene) kasedhiya minangka tablet sing mamah. Miwiti nganggo rong tablet lan njupuk liyane saben 15 menit nganti sampeyan bebas gejala.

  • Produk iki bisa efektif sawise 4 menit.
  • Aja ngombe luwih saka 24 tablet sajrone 24 jam.
Mual Hangover Langkah 10 Obat

Langkah 4. Ngombe larutan karbohidrat sing ana fosfor

Nindakake iki yen sampeyan sadurunge muntah. Solusi iki (uga diarani Emetrol) bakal mbantu ngendhokke otot ing lambung. Yen sampeyan rumangsa ora bisa nyegah muntah, mula produk iki minangka solusi sing paling apik kanggo sampeyan.

  • Asring nganggo bentuk sirup.
  • Waca lan tindakake pandhuan kanthi tliti.

Cara 3 saka 3: Ngaso

Mual Hangover Langkah 11 Obat

Langkah 1. Adus

Kadhangkala adus bisa nggawe sampeyan luwih apik. Coba mlumpat ing kamar mandhi, adus, lan nganggo klambi sing resik. Mbusak bau lan bau saka wengi sadurunge bisa ngatasi weteng sampeyan sing lara. Kajaba iku, adus minangka cara paling apik kanggo adhem.

Aja nganti suwe banget ing padusan utawa adus kanthi banyu panas banget. Pancen bisa nggawe mual sampeyan dadi luwih parah

Mual Hangover Langkah 12 Obat

Langkah 2. Ngaso cukup

Untunge, sampeyan bakal bisa turu nalika mudhun. Kejabi dehidrasi, lemes uga bisa nyebabake mabuk. Coba turu maneh utawa turu awan. Ngaso ing sofa yen ora bisa turu maneh.

Mual Hangover Langkah 13

Langkah 3. Aja kesusu

Sanajan salah sawijining cara iki bisa menehi lega, ngerti manawa mung wektu kanggo tamba nyata. Ngenteni sawetara jam (utawa paling ala, sedina muput) lan sampeyan bakal rumangsa dadi pesona.

Popular dening topik