4 cara kanggo nggawe butter madu

Bab lan Paragraf:

4 cara kanggo nggawe butter madu
4 cara kanggo nggawe butter madu
Anonim

Ngatur mentega minangka cara sing asli lan gampang kanggo nggawe resep pribadi. Kanggo ngisi kue-kue, nyiyapake butter sing empuk karo rasa madu. Rasa karo rempah-rempah utawa woh-wohan kanggo campuran roso sing luwih kompleks lan alus.

Bahan-bahan

Resep mentega madu

  • 250 g mentega tanpa garam
  • 2 sendok madu
  • Uyah jiwit

Resep butter madu pedhes

  • 250 g butter
  • 2 sendok madu
  • Setengah sendok teh ekstrak vanilla
  • Jupuk bubuk kayu manis
  • Jiwit jahe lemah lan jiwit pala lemah

Resep Mentega Madu Stroberi

  • 250 g mentega tanpa garam
  • 2 sendok madu
  • 250 g stroberi
  • 1 sendok teh jus lemon

Resep mentega madu gelombang mikro

  • Mentega (luwih apik asin)
  • Saka madu
  • Kayu manis (opsional)

Langkah-langkah

Cara 1 saka 4: Resep butter madu

Gawe Mentega Madu Langkah 1

Langkah 1. Pilih bahan sampeyan

Gunakake madu sing berkualitas. Yen bisa, pilih produk lokal, langsung dikirim menyang peternak lebah. Gumantung saka selera sampeyan, pilih madu polyforal, monofloral utawa cathetan kayu.

  • Elinga yen madu organik bisa duwe tekstur grainy. Yen sampeyan milih madu sing padhet, sampeyan kudu nyawiji sadurunge dilebokake ing butter. Kanggo ngliwati langkah iki, pilih madu cair.
  • Sampeyan bisa milih mentega asin. Ing kasus iki, ora perlu nambah uyah.
Gawe Mentega Madu Langkah 2

Langkah 2. Gawe mentega empuk

Iki butter sing dienggo nganggo spatula kanthi tekstur lentur. Kanggo nggawe butter luwih gampang disiyapake, luwih empuk ing suhu ruangan paling ora sakjam.

  • Konsistensi mentega penting kanggo sukses resep. Yen mentega cair banget, campuran pungkasan ora bakal homogen. Yen angel banget, sampeyan ora bakal bisa ngetrapake mentega. Konsistensi ideal yaiku butter sing lembut.
  • Yen kurang wektu, sampeyan bisa dadi panas butter supaya alus. Ati-ati, nanging ora bisa ditrapake.
Gawe Mentega Madu Langkah 3

Langkah 3. Campur butter lan madu

Campur bahan sampeyan ing mangkuk nganti tekstur alus lan alus. Preparasi kudu nganggo warna kuning pucet.

Kanggo ngatasi konsistensi butter madu, gunakake whisk manual utawa spatula kayu

Gawe Mentega Madu Langkah 4

Langkah 4. Lebokake mentega ing kulkas

Tutup mangkuk nganggo bungkus plastik lan lebokake mentega madu ing kulkas. Kanggo entuk tekstur sing kepenak, wenehake kulkas paling ora sak jam. Ngonsumsi mentega sajrone rong minggu sawise disiyapake.

Gawe Mentega Madu Langkah 5

Langkah 5. Dekorasi butter madu sampeyan

Yen sampeyan pengin, sampeyan bisa nyemprotake mentega karo jiwit kayu manis utawa bubuk coklat.

Gawe Mentega Madu Langkah 6

Langkah 6. Sajrone butter madu

Mentega madu bisa dipangan kaya biasane, nanging sing penting mbantu nambah rasa permen lan kue-kue. Sampeyan bisa nyebar ing pancake, wafel utawa roti panggang. Sampeyan uga bisa ngancani muffin lan scone.

Cara 2 saka 4: Resep butter madu pedhes

Gawe Mentega Madu Langkah 7

Langkah 1. Gawe butter sing empuk

Copot mentega saka kulkas lan pasang ing suhu ruangan nganti empuk. Kanggo entuk konsistensi sing bener, kerjane nganggo spatula.

Gawe Mentega Madu Langkah 8

Langkah 2. Tambah madu, vanilla lan rempah-rempah

Aduk madu banjur rempah dicampur karo kayu manis, jahe lan pala. Uga tambah ekstrak vanilla. Atur jumlah kasebut miturut selera sampeyan. Nanging, elinga yen jiwit saben rempah-rempah cukup.

Gawe Mentega Madu Langkah 9

Langkah 3. Whisk campuran sampeyan

Gawe persiyapan kanthi manual utawa listrik. Kocok nganti sawetara menit nganti sampeyan konsistensi uwang. Sampeyan uga bisa nggunakake spatula kayu.

Gawe Mentega Madu Langkah 10

Langkah 4. Setel rasa butter sampeyan

Yen dikarepake, tambahkan vanilla utawa rempah-rempah. Whisk maneh kanggo nggabungake rasa kanthi rata. Sampeyan uga bisa nambah butter madu kanthi rasa liyane.

  • Cengkeh bubuk duwe rasa sing kuat, nanging bisa dadi pilihan sing menarik.
  • Yen sampeyan milih madu lavender, sampeyan bisa nambah rasa kanthi aroma lavender.
  • Sampeyan bisa nambah almond flakes utawa bubuk hazelnut.
  • Hiasi mentega madu sing dibumboni nganggo chip coklat utawa pistachio remuk.
Gawe Mentega Madu Langkah 11

Langkah 5. Lebokake mentega sing wis diatur ing kulkas

Tutup bokor nganggo bungkus plastik lan simpen ing kulkas. Mentega iki cocog kanggo nyiyapake woh kayata roti jahe, roti sing dibumboni rempah-rempah utawa roti panas.

Cara 3 saka 4: Resep butter madu Stroberi

Gawe Mentega Madu Langkah 12

Langkah 1. Cuci lan lambungake stroberi

Buang stroberi sing wis mateng utawa rusak.

Gawe Mentega Madu Langkah 13

Langkah 2. Tumbuk stroberi

Lebokake stroberi ing mangkuk blender lan suda nganti murni lan krem. Ayak kanggo mbusak jus lan achene (pari-parian cilik ing lumahing woh-wohan). Iki bakal bisa ngasilake butter kanthi tekstur homogen.

Gawe Mentega Madu Langkah 14

Langkah 3. Siapke campuran woh lan madu

Tuang pupuk stroberi menyang panci lan lebokake madu lan jus lemon. Masak campuran kasebut ing geni panas nganti godhok dhisik. Banjur godhok nganggo geni sing adhem suwene sawetara menit, aduk nganti empuk.

Gawe Mentega Madu Langkah 15

Langkah 4. Supaya mash sampeyan adhem

Yen sampeyan nggunakake mentega sing ora asin, sampeyan bisa nambah uyah cilik menyang mash.

Gawe Mentega Madu Langkah 16

Langkah 5. Campur remuk karo mentega

Gawe mentega sing empuk nganggo puri stroberi. Gunakake spatula utawa whisk listrik.

Gawe Mentega Madu Langkah 17

Langkah 6. Ayo butter sing wis diatur suwene sakjam

Iki bakal ngidini aroma woh kanggo nyebar menyang butter.

Gawe Mentega Madu Langkah 18

Langkah 7. Gunakake mentega

Supaya adhem lan konsumsi mentega sajrone siyap telung dina.

Cara 4 saka 4: resep butter butter madu

Gawe Mentega Madu Langkah 19

Langkah 1. Siapke pangkalan kanggo butter madu

Kanggo nindakake iki, campuran sendok makan butter lan telung sendok madu ing wadhah sing cocog kanggo nggunakake gelombang mikro.

Gawe Mentega Madu Langkah 20

Langkah 2. Panaskan persiyapan sampeyan ing gelombang mikro

Wektu dadi panas ora luwih saka rong puluh detik. Kontrol konsistensi butter madu kanthi paling panas sawetara detik.

Mentega bisa cepet kobong. Mula, sampeyan kudu nonton masak supaya ora kekacoan

Gawe Mentega Madu Langkah 21

Langkah 3. Homogenisasi campuran nalika isih panas

Nggunakake kocok, gabungke butter lan madu sing empuk dadi tekstur sing mulus.

  • Yen butter madu wis kenthel, tambah madu kanggo kenthel. Mesthi wae dicampur. Sampeyan uga bisa nyelehake ing kulkas.
  • Aja kakehan nggunakake madu, amarga butter sampeyan bisa uga legi banget.
Gawe Mentega Madu Langkah 22

Langkah 4. Campur nganti sampeyan konsistensi sing pas

Mentega sampeyan kudu cukup alus supaya bisa disebar, nanging uga cukup angel kanggo bisa nggabungake menyang preparat.

Sampeyan bisa nambah jiwit kayu manis

Langkah 5. Gunakake butter madu

Preparasi gelombang mikro iki cepet lan gampang. Sampeyan bisa nggunakake kapan lan kapan wae. Kanggo sarapan, sampeyan bisa nyebar ing roti panggang utawa cookie. Kanggo rasa, salin pancake lan jajan.

Yen perlu, lebokake butter madu ing kulkas kanggo kenthel konsistensi

Saran

  • Tambah madu nalika sampeyan ngontrol rasa legi butter sing wis ditata.
  • Sampeyan bisa menehi guci butter madu kanggo wong sing dikasihi. Pribadhi hadiah kanthi dekorasi kendi.
  • Nalika nggunakake mentega, priksa manawa ana ing suhu kamar.
  • Sampeyan bisa nggunakake mentega asin kanggo nambah aroma siyap pungkasan.
  • Goleki madu sing sejatine murni. Mentega sing wis diatur bakal luwih apik.
  • Nganggo mentega dadi mentega empuk iku penting kanggo kualitas persiyapan.
  • Sampeyan bisa ngganti stroberi kanthi semangat jeruk.

Popular dening topik