3 cara gawe buttermilk nganggo cuka

Bab lan Paragraf:

3 cara gawe buttermilk nganggo cuka
3 cara gawe buttermilk nganggo cuka
Anonim

Yen sampeyan ngetutake resep sing asale saka Amerika utawa Inggris, bisa uga ngemot buttermilk. Sampeyan bisa uga ora duwe tangan lan bisa uga ora ngerti! Untunge, sampeyan bisa nggawe sulih kanthi gampang nganggo susu lan cuka. Iki ora cocog kanggo resep-resep, buttermilk minangka bahan utama, kayata pie buttermilk, nanging paling apik kanggo panganan sing dibutuhake asam iki kanggo nggayuh konsistensi sing entheng lan kenyel, kayata pancake utawa roti. Irlandia.

Bahan-bahan

Gawe buttermilk nganggo susu lan cuka

Kanggo 250 ml

  • 20 ml cuka putih
  • Susu 230 ml

Gawe pancake buttermilk butter

Kanggo 4 nganti 6 wong

  • 300 g glepung
  • 50 g gula
  • Setengah sendok teh baking soda
  • Setengah sendok teh uyah
  • 2, 25 sendhok teh bubuk manggang
  • 2 endhog
  • 500 ml buttermilk
  • 50 g butter
  • 150 g woh

Roti roti irlandia

Kanggo 16 bagean

  • 400 g glepung gandum putih
  • 75 g glepung gandum
  • A tablespoon saka gula
  • Uyah 2 sendhok teh
  • Sendhok teh bubuk manggang
  • Sendhok teh soda manggang
  • 100 g butter adhem
  • 350 ml buttermilk

Langkah-langkah

Cara 1 saka 3: Gawe buttermilk karo susu lan cuka

Gawe Buttermilk nganggo Cuka Langkah 1

Langkah 1. Dosis cuka

Tuang 20 ml cuka (padha karo sendhok lan setengah) ing gelas pangukur.

  • Buttermilk minangka jinis susu fermentasi. Sampeyan bakal entuk efek sing padha karo ngenalake bahan asam ing susu. Kaasaman nyebabake susu bisa curling, dadi luwih kenthel. Iki uga ngewangi barang panggang munggah ing oven amarga reaksi kimia: nalika nyampur buttermilk asam lan soda manggang (sing dhasar), reaksi sing kedadeyan ngasilake CO.2. Gas iki mbentuk gelembung ing pastry lan roti lan menehi konsistensi lembut lan lembut.
  • Sampeyan bisa ngganti cuka putih nganggo jus lemon. Sampeyan uga bisa ngganti karo jinis cuka, nanging iki bisa mengaruhi rasa panganan sing sampeyan masak.
  • Sampeyan bisa pindho resep iki. Coba pikirake dobel jumlah cuka utawa jus lemon sing ditambahake ing susu.

Langkah 2. Tambahake susu

Tuangna menyang gelas pangukuran sing ngemot cuka nganti tekan wisudha nuduhake 250 ml.

  • Kanggo entuk 250 ml buttermilk, sampeyan kudu nggunakake susu sing kurang sithik, amarga sampeyan kudu ngetung cuka ing volume total.
  • Sampeyan bisa nggunakake susu utuh utawa semi-skim.

Langkah 3. Aduk bahan-bahane

Campur susu lan cuka nganggo sendok.

Gawe Buttermilk nganggo Cuka Langkah 4

Langkah 4. Ayo campuran kasebut lungguh

Ayo paling ora 5 menit. Sampeyan bisa uga kudu ditinggalake nganti 15 menit. Sampeyan mung bisa ninggalake ing meja pawon sajrone wektu iki.

Langkah 5. Aduk campuran kasebut

Priksa manawa wis kenthel rada. Kudu nggawe lapisan sing lancip ing sisih mburi sendok. Sampeyan uga kudu ndeleng sawetara gumpalan ing susu lan rasane asem nalika sampeyan ngrasakake.

Gawe Buttermilk nganggo Cuka Langkah 6

Langkah 6. Gunakake buttermilk krasan

Ing resep sing ngemot buttermilk, ganti produk iki kanggo sulih krasan kanthi jumlah sing padha.

Cara 2 saka 3: Gawe pancake buttermilk butter

Langkah 1. Ayak bubuk

Lebokake setengah sendok teh uyah, setengah sendok teh baking soda, loro lan seprapat sendhok bubuk, 50 g gula lan 300 g tepung ing saringan. Yen sampeyan ora duwe, gunakake saringan. Ayak bahan ing mangkuk.

Goncang saringan kanthi entheng utawa tutul pinggire kanggo meksa bubuk menyang bolongan

Langkah 2. Lebokake mentega

Lebokake 50g mentega ing mangkuk aman gelombang mikro lan panasake ing gelombang mikro nganti cair.

Langkah 3. Campur bahan-bahan cair kasebut

Lebokake endhog loro, 500 ml buttermilk lan butter cair ing mangkuk liyane lan aduk kanthi becik nganggo whisk.

Langkah 4. Campur kabeh bahan

Tuang campuran cairan menyang mangkuk sing ngemot bahan-bahan garing lan gulung alon-alon.

Ora apa-apa yen sampeyan ndeleng bongkahan. Yen nyampur adonan banget, pancake bakal kompak tinimbang ora hawa

Gawe Buttermilk nganggo Cuka Langkah 11

Langkah 5. Panaskan wajan

Lebokake tombol butter ing wajan lan panasna ing geni sedhengan nganti larut butter.

Langkah 6. Tuang adonan

Lebokake adonan cilik adonan (udakara 75 ml) ing wajan panas. Sebarake sawetara woh ing permukaane.

Sampeyan bisa nggunakake woh-wohan seger utawa beku kaya blueberry, raspberry utawa strawberry. Yen sampeyan nggunakake woh-wohan sing cukup gedhe, kayata stroberi, potong cilik-cilik sadurunge dilebokake ing adonan. Sampeyan uga bisa nggunakake potongan pisang cilik utawa kripik coklat

Langkah 7. Ayo pancake masak

Sampeyan kudu udakara 2 menit masak ing saben sisih kanggo masak pancake. Sampeyan bakal weruh umpluk cilik sing dibentuk ing ndhuwur adonan. Ngenteni nganti pecah sadurunge muter pancake.

Gawe Buttermilk nganggo Cuka Langkah 14

Langkah 8. Gawe pancake liyane

Terusake masak, kanthi nggunakake adonan adonan cilik nganti saben adonan isih ora ana. Mentega wajan yen perlu. Sampeyan bisa njaga pancake sing wis masak ing oven sing anget nalika ngenteni.

Cara 3 saka 3: Gawe roti Irlandia

Gawe Buttermilk nganggo Cuka Langkah 15

Langkah 1. Panaskan oven

Urip ing suhu 180 ° C. Lebokake loyang nganggo kertas parchment banjur sisihake.

Langkah 2. Campur bubuk

Campur 400g glepung gandum putih, 75g glepung gandum, 1 sendok makan gula, uyah loro sendok teh, sendok teh baking soda lan sendok teh bubuk manggang ing endhog pitik gedhe.

Gawe Buttermilk nganggo Cuka Langkah 17

Langkah 3. Cut metu butter

Cut menyang kubus cilik nganggo piso sing landhep.

Langkah 4. Tambahake menyang bubuk

Gunakake cutter pastry, piso butter loro, utawa tangan sampeyan sing resik kanggo ngetokake butter menyang bahan sing wis garing.

Yen sampeyan nggunakake rong piso, salib ing bahan lan gunakake titik nyebrang kanggo ngethok mentega dadi luwih cilik ing glepung. Sampeyan kudu campuran sing remuk karo potongan butter sing cilik, kayata nggawe crumbly

Langkah 5. Tambahake bahan liyane

Yen pengin, sampeyan bisa nambah bumbu lan bahan kayata cranberry garing, wiji caraway, kismis, dill, rosemary, utawa keju parut.

Yen sampeyan nambah bumbu, gunakake sendok utawa loro. Yen sampeyan nambah bahan kaya woh garing utawa keju parut, cukup gunakake kanggo ngisi gelas medium. Sampeyan uga bisa nyelehake keju parut ing ndhuwur bal adonan sadurunge dilebokake ing oven

Langkah 6. Aduk buttermilk

Tuang ing mangkuk sing ngemot bahan liyane lan aduk kabeh nganti adonan werni.

Langkah 7. Kukul adonan

Lebokake glepung ing papan utawa meja sing resik. Lebokake adonan ing ndhuwur banjur aduk.

Kanggo adonan adonan, jupuken tangan sampeyan banjur gulungake maneh. Baleni proses wolung nganti sepuluh kaping nganti adonan wis alus

Langkah 8. Wangun disk

Bentuk bal gedhe nganggo adonan banjur rata kanggo nggawe disk. Kudune ora luwih saka 4 cm.

Gawe Buttermilk nganggo Cuka Langkah 23

Langkah 9. Lebokake adonan ing loyang

Lebokake adonan ing lembaran manggang sing wis diantrekake lan cukur permukaane nganggo piso, bentukake X sing mudhun nganti udakara setengah kekandelan disk.

Gawe Buttermilk nganggo Cuka Langkah 24

Langkah 10. Panggang adonan

Lebokake sheet baking ing oven lan panggang roti sajam. Sawise 30 menit, putar lembar panggang kasebut. Nalika kulit wis coklat tuwa lan garing, roti wis mateng.

Popular dening topik