3 cara kanggo cair keju

Bab lan Paragraf:

3 cara kanggo cair keju
3 cara kanggo cair keju
Anonim

Ana telung cara kanggo mateni keju beku. Sing paling cocog yaiku supaya cair ing kulkas suwene rong dina supaya prosese alon-alon. Iki bakal ngidini keju nahan sawetara kelembapan ing bungkus, nambah tekstur lan njaga rasa asline. Sampeyan uga bisa ngeculake ing meja pawon, yaiku pilihan sing luwih cepet sing kudu udakara loro nganti setengah nganti telung jam. Nanging, waspada manawa ing keju bisa dadi luwih angel yen sampeyan siyap nggunakake. Yen sampeyan kesusu, sampeyan bisa cair ing gelombang mikro. Elinga yen keju sing angel (kayata provolone utawa cheddar) luwih cocog karo proses pembekuan lan cair tinimbang keju sing lembut (kayata ricotta utawa brie), amarga sing liyane cenderung kringet lan nyawiji. Yen cair.

Langkah-langkah

Cara 1 saka 3: keju Defrost ing kulkas

Keju Defrost Langkah 1

Langkah 1. Copot saka beku lan priksa bungkus kasebut

Sawise sampeyan nyopot saka mesin pembeku, priksa manawa mriksa kemasan kasebut kanthi tliti supaya isih udhara. Yen keju durung dibekukan ing wadhah kedhap lan wis kapapar hawa sing ana ing beku, sampeyan ora bisa mangan maneh. Kejabi angel banget lan ora duwe rasa, bisa uga kena kontaminasi bakteri nalika kena.

  • Yen wis kena hawa, bakal ngoksidasi. Keju sing kena hawa suwene suwe saya pucet lan tekstur sing atos.
  • Cara iki minangka cara paling apik kanggo ngencerake keju, amarga cara iki bisa uga bali menyang tekstur asline. Gunakake proses cair iki yen sampeyan rencana mangan dhewe, iris kanggo nggawe roti lapis, utawa gunakake kanggo dekorasi piring.
  • Kajaba iku, metode iki ora bakal ngganti rasa asline, sanajan butuh wektu luwih suwe tinimbang cara liyane.
  • Keju sing wis beku luwih saka nem wulan bisa uga ora bisa dipangan.

Langkah 2. Sijine keju ing loyang utawa piring

Ninggalake bungkus utuh lan aja mbukak utawa nyopot segel utawa pita. Atur ing piring utawa loyang. Yen pengin, sampeyan uga bisa nggunakake mangkuk utawa wadhah sing bunder.

Mbusak keju bakal ngeculake kelembapan sing ana ing njero keju nalika beku. Asile, iki bakal dadi luwih garing lan luwih remuk tinimbang biasane yen cair

Keju Defrost Langkah 3

Langkah 3. Refrigerate sajrone 24 nganti 48 jam

Lebokake wadhah ing rak kulkas. Ninggalake ing njero 24 nganti 48 jam, gumantung saka kekandelane. Proses pencairan bisa mbutuhake 24 jam yen paket irisan, nanging bisa nganti rong dina suwene yen paket gedhe.

Saran:

Yen sampeyan kuwatir hawa mlebu bungkus, lebokake keju ing crisper supaya ora nyedhot ambune panganan liyane.

Keju Defrost Langkah 4

Langkah 4. Copot saka kulkas lan gunakake sanalika bisa

Sawise dicopot saka kulkas, copot saka bungkusane. Sawise iku, potong potongan cilik kanggo mriksa yen wis cair. Sampeyan bakal ngerti, yen sampeyan bisa ngethok kanthi gampang. Mangan utawa ditambahake menyang resep supaya ora elek. Yen sampeyan pengin digunakake minangka panyebaran utawa yen ora krasa mangan adhem, sampeyan bisa ngenteni nganti tekan suhu kamar sadurunge nyopot saka bungkus. Nanging, sampeyan kudu ngati-ati supaya ora ucul saka kulkas luwih saka patang jam, yen ora bakal wiwit rusak.

  • Nalika keju wiwit rusak, mula bakal mambu ora enak, beda warna, lan rasane asem utawa pait.
  • Yen mbandhingake keju sing dicair karo keju kanthi macem-macem jinis sing durung disimpen ing beku, mesthine sampeyan bakal nemokake tekstur sing beda. Proses pembekuan lan pencairan cenderung nggawe keju luwih remuk lan angel.
  • Keju sing alus dadi luwih cepet rusak sawise tekan suhu kamar. Yen sampeyan ora sengaja ninggalake dheweke luwih saka patang jam ing suhu kamar, sampeyan kudu mbuwang. Yen keju luwih angel, sampeyan kudu mbuwang metu yen dicoba nem jam ing suhu kamar. Ing antarane keju sing empuk, kita bisa nyebut brie, feta, gorgonzola lan ricotta. Contone keju sing angel kalebu provolone, cheddar, gouda lan pecorino romano.
  • Yen sampeyan pengin masak, sampeyan bisa masak nalika isih beku. Kanthi tembung liyane, sampeyan ora perlu cair yen sampeyan bakal nyawiji utawa nambah resep.

Cara 2 saka 3: Ngombe keju ing meja pawon

Langkah 1. Copot saka beku lan priksa paket utawa wadhah kasebut

Sawise sampeyan nyopot saka mesin pembeku, priksa manawa mriksa kemasan kasebut kanthi tliti supaya isih udhara. Yen wis kapapar ing udhara sing sirkulasi ing beku, sampeyan ora bakal bisa mangan. Sanajan durung kena kontaminasi bakteri, bisa uga ilang rasa lan konsistensi sing ora apik.

Sanajan cara iki dudu metode defrosting sing paling apik, luwih cepet tinimbang cara sadurunge. Pilih pilihan iki yen sampeyan rencanakake digunakake kanggo masak lan yen sampeyan ora peduli karo tekstur apa sing pungkasane ana

Keju Defrost Langkah 6

Langkah 2. Selehake keju sing isih dibungkus ing piring utawa piring

Aja nyopot saka kemasan sing wis beku. Atur ing piring utawa mangkuk banjur lebokake ing meja pawon. Yen pengin, sampeyan uga bisa nggunakake wadhah rimmed liyane.

Peringatan:

aja ditinggalake ing jejere jendhela utawa aja nganti sinar srengenge langsung nalika cair. Yen dipanasake kanthi ora sengaja dening sinar srengenge, bisa uga wiwit rusak sajrone proses kasebut.

Keju Defrost Langkah 7

Langkah 3. Ayo cair ing meja pawon

Priksa manawa sampeyan ninggalake suwene rong setengah nganti telung jam. Sawise nyelehake wadhah ing meja, wenehake keju supaya cair. Sampeyan bakal butuh wektu rong setengah nganti telung jam kanggo cair kabeh. Wektu sing dibutuhake biasane gumantung karo kekandelan keju. Keju sing empuk bakal cair sajrone loro lan setengah jam, dene keju sing atos bisa luwih saka telung jam.

Kanthi ninggalake keju ing kemasan asline, kelembapan ing njero ruangan bakal nyegah hardening sajrone proses defrosting

Keju Defrost Langkah 8

Langkah 4. Gunakake sanalika bisa supaya ora rusak

Sawise wis cair kabeh, copot saka bungkus. Mangan utawa digunakake kanggo masak. Yen sampeyan nilar ing meja ing wektu sing suwe, mula bakal rusak, mula supaya sampah sing ora dibutuhake, gunakake langsung sawise cair!

  • Yen sampeyan ngrancang masak utawa nambah resep, sampeyan bisa nggunakake beku. Priksa resep kanggo nemtokake apa keju kudu dicair dhisik sadurunge ditambah.
  • Sampeyan bakal ngerti yen rusak yen rasane pait, ambune ora enak, lan wernane.

Cara 3 saka 3: keju keju ing gelombang mikro

Langkah 1. Copot keju sing angel saka bungkusane

Banjur lebokake wadhah sing aman karo gelombang mikro. Sawise njupuk keju ing beku, bungkus utawa copot saka wadhah utawa kanthong plastik sing disimpen. Sijine ing tengah piring, mangkuk utawa piring sing aman saka gelombang mikro.

  • Iki minangka cara paling cepet sing bisa digunakake kanggo ngencerake keju, nanging uga bisa ngilangi whey lan susu saka keju, dadi greasy utawa lembab. Pilih cara iki yen sampeyan kesusu, ora duwe pilihan liyane, utawa rencana kanggo nyawiji keju kanggo nambah resep.
  • Mung keju sing angel bisa diencerake ing gelombang mikro. Nyatane, kanthi keju sing empuk, lapisan njaba bakal lebur lan bagian njero tetep beku.
  • Kanggo ngerteni manawa kontainer cocog karo gelombang mikro, baleni banjur goleki label "gelombang mikro" utawa simbol internasional sing nuduhake yen aman digunakake ing piranti kasebut, sing katon kaya telung garis bergelombang. Nanging, kaca lan keramik sing ora dicet isih pas.
Keju Defrost Langkah 10

Langkah 2. Defrost keju ing gelombang mikro

Lakukan iki kanthi interval 30-45 detik kanthi daya sithik. Lebokake mangkuk ing tengah meja putar lan atur alat paling murah. Panaskan keju nganti 30-45 detik sadurunge dicopot lan dipriksa. Yen durung rampung cair, baleni maneh sajrone 30 detik.

Keju bisa mbutuhake sawetara menit kanggo cair total, nanging kanthi ngganggu proses kasebut kanthi interval sing luwih cekak, sampeyan bisa mesthekake yen ora sengaja nyawiji

Saran:

yen gelombang mikro sampeyan duwe tombol khusus kanggo keju, penet banjur ketik bobot kira-kira keju sing pengin dibuwang. Nanging, tliti supaya tombol model spesifik sampeyan bisa diwenehake kanggo nyawiji keju.

Langkah 3. Potong keju ing tengah kanggo nemtokake yen wis cair

Sawise timer otomatis mateni, copot piring utawa mangkuk saka alat. Coba potong keju ing tengah nganggo piso butter. Yen sampeyan bisa nindakake kanthi gampang, iki tegese kabeh cair. Yen ora, sampeyan kudu nyelehake maneh ing gelombang mikro lan terus latihan maneh kanthi interval cendhak sadurunge nyoba maneh.

Saran

  • Sanajan mesthine bisa beku apa wae jinis keju, sawetara jinis sing luwih tipis utawa luwih alus tinimbang tekstur sing kenthel lan cair nalika cair. Brie, Camembert, Stilton, krim keju, lan keju sing kurang lemak iku conto keju sing cepet pecah lan ilang rasa asline nalika cair.
  • Keju parut ora paling apik kanggo disimpen ing beku banjur cair. Cetha kringet banget nalika cair, ngeculake zat cair.

Popular dening topik