Cara Nggawe Kalkulator Sederhana kanthi Visual Basic 6.0

Bab lan Paragraf:

Cara Nggawe Kalkulator Sederhana kanthi Visual Basic 6.0
Cara Nggawe Kalkulator Sederhana kanthi Visual Basic 6.0
Anonim

Visual Basic 6.0 minangka lingkungan pangembangan sing ngidini nggawe aplikasi visual ing basa Dasar. Sanajan wis ora didhukung maneh dening Microsoft sajrone pirang-pirang taun, Visual Basic 6.0 isih mlaku ing pirang-pirang sistem ing saindenging jagad, lan ewonan aplikasi wis dikembangake nganggo basa iki lan isih akeh ing saindenging jagad iki. Visual Basic 6.0 minangka implementasi resmi pungkasan saka Microsoft Basic (GWBasic, Qbasic lan QuickBasic), versi sing luwih anyar kaya Visual Basic. Net ora ana gandhengane karo Basic lawas sing apik yaiku para ilmuwan komputer generasi kabeh miwiti karir.

Langkah-langkah

Gawe Kalkulator Sederhana ing Visual Basic 6.0 Langkah 1

Langkah 1. Bukak Visual Basic 6.0 lan gawe proyek Aplikasi Standar

Jinis proyek kasebut, jenenge Exe Standar ing kaca pilihan proyek lingkungan, bakal ngidini sampeyan ngetrapake akeh alat lan prentah sing migunani kanggo ngembangake program sing bisa dieksekusi sing bisa rumit.

  • Sampeyan uga bisa milih proyek jinis VB Enterprise Edition yen piranti lunak ngidini, sampeyan bakal menehi alat pangembangan sing luwih akeh kanggo ngembangake aplikasi sing luwih efisien. Proyek aplikasi eksekusi standar bakal cukup kanggo miwiti.
Gawe Kalkulator Sederhana ing Visual Basic 6.0 Langkah 2

Langkah 2. Temokake layar nggawe proyek

Sampeyan bakal weruh, ing tengah layar, jendhela abu-abu ditutupi titik sing diselehake kanthi interval biasa. yaiku babagan wujud Endi kanvas nggawe antarmuka visual program sampeyan. Ing kanvas iki sampeyan bakal nyelehake macem-macem elemen visual ing antarmuka program kayata tombol prentah lan gambar utawa kothak teks kanggo menehi sawetara.

  • Ing sisih kiwa layar, sampeyan bisa ndeleng kothak piranti. Iki ngemot macem-macem elemen sing wis ditemtokake, utawa kir SD, ditrapake kanggo kabeh program sing bisa dikembangake nganggo Visual Basic. Sampeyan mung kudu nyeret sing pengin digunakake ing kanvas sing digunakake kanggo ngleksanakake.
  • Ing sisih tengen ngisor lingkungan VB, sampeyan bisa ndeleng gambar cilik sing nggambarake tata letak kanvas saiki lan kontrol ing layar. Gambar cilik iki menehi ide babagan tampilan visual program sampeyan ing layar nalika rampung. Dianyari amarga macem-macem kontrol program ditambahake, dicopot utawa dipindhah.
  • Sampeyan bisa ndeleng separo munggah ing sisih tengen layar manager properti sing diwenehake menyang kontrol sing sampeyan lebokake ing kanvas. Kanggo ngowahi sifat kontrol, luwih dhisik sampeyan kudu milih ing kanvas utawa ing panjelajah proyek. Sampeyan bisa ngowahi sifat kontrol sawayah-wayah supaya cocog karo kabutuhan program sing lagi dikembangake. Yen ora dipilih elemen, properti sing bakal ditampilake yaiku sing ditrapake kanggo kanvas. Properti kontrol uga bisa diowahi nalika program ditindakake dhewe. Banjur kita ujar manawa minangka modifikasi dinamis kontrol
  • Project Explorer, sing ana ing sisih tengen ndhuwur layar, nampilake dhaptar kabeh kontrol sing ana ing proyek sampeyan. Yen sampeyan ngeklik kontrol kasebut ing dhaptar, sampeyan bakal bisa ndeleng properti sing ditampilake ing Properties Manager. Kontrol sing dipilih ditampilake kanthi visual ing kanvas kanthi tampilan ukuran gagang ing pojokan persegi panjang burik ditampilake ing saubenge.
  • Yen salah sawijining elemen antarmuka pangembangan ora ditampilake, sampeyan bisa meksa supaya katon kapan wae kanthi ngeklik tombol Tampilan saka menu utama.
Gawe Kalkulator Sederhana ing Visual Basic 6.0 Langkah 3

Langkah 3. Seret label menyang kanvas

Kontrol sing dijenengi Label utawa Label minangka bagean saka kothak piranti ing sisih kiwa layar sampeyan. Klik simbol ing kothak piranti banjur seret ing kanvas, menyang papan sing pengin katon. Kontrol iki umume mung duwe peran informasi kanggo pangguna, kanggo ngerti apa jendela teks (utawa liyane) sing bakal dicocogake karo sing cocog. Ing jendela properti, temokake properti kanthi judhul Katrangan utawa Judhul, banjur lebokake teks kasebut Ketik nomer pisanan.

Properti iki bisa diganti nggunakake manajer properti kontrol iki

Gawe Kalkulator Sederhana ing Visual Basic 6.0 Langkah 4

Langkah 4. Gawe kothak teks ing sisih tengen label pisanan

Mbusak teks umum sing ditampilake ing kono kanthi mbusak konten kolom sing dijenengi Teks ing manajer properti kontrol kasebut. Kontrol iki bakal digunakake kanggo ngetik nomer pertama operasi aritmatika, priksa manawa ora ana ing mode Waca mung ing manajer properti.

Gawe Kalkulator Sederhana ing Visual Basic 6.0 Langkah 5

Langkah 5. Gawe label kapindho

Judhul iku Ketik nomer nomer loro ing manajer properti banjur gawe jendhela teks kapindho ing sisih tengen. Pengamatan sing padha karo sing digawe ing ndhuwur ditrapake kanggo kontrol iki.

Gawe Kalkulator Sederhana ing Visual Basic 6.0 Langkah 6

Langkah 6. Gawan papat tombol prentah menyang kanvas

Sampeyan bakal nyelehake supaya selaras ing sangisore rong label sing digawe sadurunge. Nggunakake Manager Properti, ganti judhul (properti Katrangan) ing Tambah, Kanggo nyuda, Multiply lan Kanggo dibagi masing-masing.

Gawe Kalkulator Sederhana ing Visual Basic 6.0 Langkah 7

Langkah 7. Gawe label anyar ing ngisor tombol papat

Sampeyan bakal pasang ing ngisor tombol kontrol papat lan menehi label Asile. Tambah kothak teks ing sisih tengen. Kothak teks iki bakal digunakake kanggo nampilake asil operasi aritmetika, lan bisa ditinggalake ing mode sunting. Waca mung ing manajer properti. Sampeyan saiki wis ngrampungake antarmuka visual program sampeyan. Priksa manawa sampeyan mriksa konsistensi kabeh kontrol ing kanvas sadurunge urip.

Gawe Kalkulator Sederhana ing Visual Basic 6.0 Langkah 8

Langkah 8. Mulai nggawe kode kanggo aplikasi sampeyan

Ing Project Explorer, klik ing kanvas banjur pilih tombol kiwa paling kiwa. Iki bakal mbukak jendhela Editor Dasar Dhasar Visual kanggo sampeyan.

Klik dhaptar gulung ing sisih kiwa ndhuwur jendela Code Editor. Banjur klik kabeh printah sing ditampilake ing saben liyane, supaya kabeh kode katon ing editor

Gawe Kalkulator Sederhana ing Visual Basic 6.0 Langkah 9

Langkah 9. Wara-wara variabel program

Variabel minangka elemen penting ing pamrograman lan makili alamat memori sing bakal disimpen. sauntara kanggo digunakake nalika program mlaku. Kanggo nindakake iki, ketik baris ing ngisor iki:

  • Dim A, B, R minangka dobel

  • TO nuduhake nilai sing bakal dilebokake pangguna ing kothak entri teks pisanan, B siji sing bakal dadi nomer loro, lan R yaiku variabel sing bakal diwenehi asil saka operasi aritmatika.
Gawe Kalkulator Sederhana ing Visual Basic 6.0 Langkah 10

Langkah 10. Ketik cara sing ditrapake kanggo printah Tambah

Cara utawa rutin kalebu bagean saka program, sing bakal ditindakake nalika pangguna ngeklik tombol sing sampeyan jenengake Tambah. Elinga yen identifikasi tombol iki kanggo program kasebut yaiku Prentah1, lan kode sing bakal ditugasake yaiku:

  • Sub Command Pribadi1_Klik ()

    A = Val (Teks1.Teks)

    B = Val (Teks2.Teks)

    R = A + B

    Teks3.Teks = R

    Pungkasan Sub

Gawe Kalkulator Sederhana ing Visual Basic 6.0 Langkah 11

Langkah 11. Ketik cara sing cocog karo printah Pangurangan

Identifikasi tombol iki bakal dadi Command2 kanggo program lan kode sing bakal ditugasake yaiku:

  • Sub Command Pribadi__Klik ()

    A = Val (Teks1.Teks)

    B = Val (Teks2.Teks)

    R = A - B

    Teks3.Teks = R

    Pungkasan Sub

Gawe Kalkulator Sederhana ing Visual Basic 6.0 Langkah 12

Langkah 12. Ketik cara sing cocog karo prentah Multiply

Identifikasi tombol iki bakal dadi Command3 kanggo program lan kode sing bakal ditugasake yaiku:

  • Sub Prentah Pribadi__Klik ()

    A = Val (Teks1.Teks)

    B = Val (Teks2.Teks)

    R = A * B

    Teks3.Teks = R

    Pungkasan Sub

Gawe Kalkulator Sederhana ing Visual Basic 6.0 Langkah 13

Langkah 13. Ketik cara sing cocog karo perintah Divide

Identifikasi tombol iki Command4 kanggo program lan kode sing bakal ditugasake yaiku:

  • Sub Prentah Pribadi__Klik ()

    A = Val (Teks1.Teks)

    B = Val (Teks2.Teks)

    R = A / B

    Teks3.Teks = R

    Pungkasan Sub

Gawe Kalkulator Sederhana ing Visual Basic 6.0 Langkah 14

Langkah 14. Jalanake program sampeyan saka lingkungan Visual Basic

Klik ing tombol Nglakokke utawa kuncine F5 ing keyboard sampeyan.

Nindakake tes kabeh perintah kanthi ngganti angka nomer kanggo verifikasi manawa aplikasi wis dienggo kanthi bener

Gawe Kalkulator Sederhana ing Visual Basic 6.0 Langkah 15

Langkah 15. Simpen proyek lan kanvas

Tulis program lan simpen nganggo ekstensi .exe ing komputer lan gunakake nalika mbutuhake.

Saran

  • Yen sampeyan pengin sinau luwih lengkap babagan program nganggo Visual Basic 6.0, sampeyan bisa maca tutorial ing Internet, lan malah entuk edhisi paling anyar manual pamrograman Visual Basic 6.0 saka situs Amazon.
  • Sampeyan bisa menehi warna ing kothak entri teks utawa kanvas supaya aplikasi dadi luwih urip.
  • Yen ana kesalahan nalika mbukak program, sampeyan kudu nyiyapake debugging Endi kobong saka aplikasi sampeyan.
  • Sampeyan bisa, yen pengin, nggawe kalkulator sederhana iki kanthi menehi macem-macem fungsi lan nambah kompleksitas saben-saben. Contone, coba gunakake menu drop-down pilihan tinimbang tombol, tambahake fungsi trigonometri, lsp.

Piweling

  • Supaya aplikasi sampeyan bisa digunakake ing komputer liyane sing ora duwe lingkungan pangembangan Visual Basic, sampeyan kudu nyusun banjur nggawe installer sing kalebu perpustakaan runtime Visual Basic 6 utawa njaluk pangguna nginstal kanthi ndownload vbrun60sp6.exe ing situs Microsoft.

Popular dening topik