Cara nggawe trabasan desktop: 8 langkah (karo gambar)

Bab lan Paragraf:

Cara nggawe trabasan desktop: 8 langkah (karo gambar)
Cara nggawe trabasan desktop: 8 langkah (karo gambar)
Anonim

Trabasan desktop minangka dalan menyang file tartamtu sing ana ing folder kompleks lan ing disk komputer. Kanthi trabasan kasebut, sampeyan duwe kemampuan kanggo mbukak app kanthi gampang mung kanthi siji klik. Kajaba iku, padha nyuda kebutuhan kanggo ngakses aplikasi saka lokasi asli file kasebut lan ngirit wektu sing larang banget. Sinau babagan cara nggawe trabasan desktop saiki.

Langkah-langkah

Cara 1 saka 2: Gunakake menu desktop

Gawe Cara Trabasan Desktop 1

Langkah 1. Klik tengen ing bagean kosong ing desktop

Arahkan pilihan Anyar saka menu konteks.

  • Tumindak iki bakal pangalihan sampeyan menyang kothak dialog liyane. Saka ing kana pilih Trabasan.
Gawe Cara Trabasan Desktop 2

Langkah 2. Goleki jendhela anyar

Ngenteni katon jendela anyar sing njaluk sampeyan nemokake lokasi file sing pengin digawe trabasan. Sampeyan kudu milih pilihan kanggo browsing ing lokasi file. Sanalika sampeyan milih direktori, kolom bakal diisi karo jalur kasebut.

Sampeyan uga duwe pilihan kanggo nulis alamat file, nanging luwih becik milih lokasi, amarga iki bakal nyuda kemungkinan kesalahan

Gawe Cara Trabasan Desktop Langkah 3

Langkah 3. Klik Sabanjure

Sampeyan bakal nemokake pilihan iki ing sisih tengen ngisor jendhela aktif.

Gawe Cara Trabasan Desktop Langkah 4

Langkah 4. Ganti jeneng trabasan

Yen tombol Kanggo mungkasi katon ing sisih ngisor kothak dialog, klik. Yen sampeyan ndeleng tombol Ndherek tinimbang, klik, pilih lambang sing pengin digunakake kanggo trabasan, banjur klik Kanggo mungkasi.

Cara 2 saka 2: Gunakake lokasi file

Gawe Cara Trabasan Desktop Langkah 5

Langkah 1. Temokake dununge

Temokake app utawa file sing pengin digawe trabasan.

Gawe Cara Trabasan Desktop Langkah 6

Langkah 2. Klik tengen ing file utawa aplikasi tartamtu

Pilih file kasebut sadurunge klik ing sisih tengen.

Gawe Cara Trabasan Desktop Langkah 7

Langkah 3. Ngenteni menu konteks katon

Ing level iki, pilih opsi kasebut Kanggo nggawe trabasan.

Trabasan sing digawe saiki bakal katon ing pungkasan dhaptar program. Contone, yen sampeyan wis nggawe trabasan menyang Microsoft Word, sampeyan bakal bisa ndeleng ing pungkasan dhaptar

Gawe Trabasan Desktop Langkah 8

Langkah 4. Seret trabasan menyang desktop

Saiki sampeyan bisa kanthi gampang ngakses aplikasi kanthi klik kaping pindho.

Popular dening topik