Cara laminasi dokumen

Bab lan Paragraf:

Cara laminasi dokumen
Cara laminasi dokumen
Anonim

Apa kanggo njaga undhangan manten sing larang regane utawa kanggo ngreksa kertu restoran sing asring ditangani, laminasi minangka cara sing apik kanggo nglindhungi dokumen penting saka rereget, kerutan, kekuningan utawa uga luntur. Sinau babagan cara laminasi dokumen kanthi utawa tanpa laminator!

Langkah-langkah

Cara 1 saka 2: Gunakake laminator

Kertas Laminasi Langkah 1

Langkah 1. Pilih laminator sing cocog karo kabutuhan sampeyan

Laminator sing duwe kapasitas kanggo laminasi dokumen ukuran A4 (216 x 279 mm) biasane cukup kanggo digunakake ing omah.

Kertas Laminasi Langkah 2

Langkah 2. Panaskan laminator

Miwiti laminator lan panas nganti sawetara menit. Umume model duwe lampu indikator supaya sampeyan ngerti kapan laminator wis siyap digunakake.

Kertas Laminasi Langkah 3

Langkah 3. Posisi dokumen sampeyan

Selehake dokumen ing kantong laminasi. Iki kalebu rong lembar plastik sing dipasang ing sisih siji.

  • Laminating lengen klambi nduweni macem-macem ukuran supaya bisa pas karo ukuran saka kertu bisnis nganti sheet A3. Yen sampeyan pengin laminasi dokumen sing ukurane cocog karo ukuran kanthong, priksa manawa pusaté sampurna. Iki bakal ngalangi sampeyan saka pinggiran sing jagged.
  • Sampeyan ora perlu pusatake dokumen yen sing terakhir katon luwih cilik tinimbang kanthong, amarga sampeyan mung kudu nglereni plastik kasebut.
Kertas Laminasi Langkah 4

Langkah 4. Gunakake operator karton

Sawetara model laminator ngidini sampeyan laminasi dokumen nggunakake karton operator. Iki kalebu nggunakake lengen karton kanggo nglindhungi rol saka klempakan simpanan lem sajrone laminasi. Kanggo nggunakake karton operator, lebokake kanthong laminating sing ngemot dokumen kanthi kenceng ing antarane rong karton. Priksa manawa sisih segel kantong laminating sing ditutup kanthi sampurna karo sisih operator sing ditutup.

Kertas Laminasi Langkah 5

Langkah 5. Laminasi dokumen sampeyan

Lebokake conveyor menyang mesin lan priksa manawa sisih sing disegel dadi luwih dhisik. Ora prelu meksa dokumen, amarga yen wis dijupuk dening rol mesin, mesthine kudu maju kanthi otomatis. Penting, lembaran kasebut alon-alon ngliwati laminator kanggo nutup pinggir kanthi bener.

Kertas Laminasi Langkah 6

Langkah 6. Ayo adhem

Ayo kanthong laminating adhem sadurunge dicopot saka karton kiriman.

Kertas Laminasi Langkah 7

Langkah 7. Potong pinggiran sing berlebihan

Gunakake piso utawa gunting kanggo nyisihake pinggiran sing berlebihan. Priksa manawa ninggalake wates paling ora 2mm.

Cara 2 saka 2: Gunakake laminating adhesive sheet

Kertas Laminasi Langkah 8

Langkah 1. Tuku sheet laminating adhesive dhewe

Luwih milih sheet laminating adhesive dhewe kanthi backing proteksi. Sampeyan banjur bisa nggunakake backing minangka pandhuan kanggo posisi utawa reposisi dokumen kanthi bener sadurunge dilaminasi.

Kertas Laminasi Langkah 9

Langkah 2. Copot gawe proteksi

Penting kanggo nangani lembar adesif ing pinggir supaya ora sidik driji. Tindakake backered protèktif minangka pandhuan nalika masang dokumen.

Kertas Laminasi Langkah 10

Langkah 3. Posisi sheet adhesive dhewe

Pasang backing pelindung ing permukaan kerja supaya ora obah kanthi ora sengaja. Nyelehake lembar laminasi adesif kanthi tliti ing sisih ndhuwur sheet, sisih adesif munggah. Yen backing proteksi durung kuadrat, sampeyan bisa nggambar tandha ing selembar kertas utawa nggunakake selembar kertas grafik.

Kertas Laminasi Langkah 11

Langkah 4. Pusat dokumen sampeyan

Selaras dokumen nganggo garis garis supaya dadi pusat ing lembar adesif. Yen ukuran dokumen sampeyan luwih cilik tinimbang sheet adhesive, centering ora perlu. Nanging, priksa manawa sheet adesif didadekake siji karo tandha ing kertas kothak sadurunge nyelehake dokumen sing luwih cilik.

Kertas Laminasi Langkah 12

Langkah 5. Mulai karo sudhut

Pencet salah sawijining sudhut sheet nganggo driji kanggo nempelake dokumen ing sheet adhesive.

Kertas Laminasi Langkah 13

Langkah 6. Tempel dokumen liyane

Kirimake tangan menyang dokumen supaya nempel ing sheet adesif. Lebokake tekanan sing apik karo telapak tangan sampeyan kanggo mbusak gelembung udara lan garis sing apik.

Kertas Laminasi Langkah 14

Langkah 7. Siapke lembar adesif nomer loro

Copot lan buwang backing protèktif sheet adhesive kapindho.

Kertas Laminasi Langkah 15

Langkah 8. Tempel lembar adesif nomer loro

Posisi sheet adhesive nomer loro ing dokumen kasebut. Mulai ing salah sawijining pojok lan lancar sheet alon-alon nganggo tangan sampeyan kanggo mbusak garis sing apik lan gelembung udara. Sampeyan uga bisa nggunakake roller tinta utawa kertu biru supaya lancar lembaran kasebut.

Kertas Laminasi Langkah 16

Langkah 9. Gunting pinggir

Gunakake piso utawa gunting kanggo motong ujung sing keluwih. Pesthekake ninggalake paling ora 2mm supaya lembar adesif bisa tetep.

Saran

  • Sampeyan bisa laminasi dokumen nganggo kertas adesif transparan. Sampeyan bisa kanthi gampang golek kertas gulung perekat ing umume toko perbaikan utawa omah.
  • Yen asring laminasi dokumen lan luwih seneng laminasi kadhemen, tuku laminator adhem lan kanthong laminasi sing cocog. Sawetara model laminator ngidini pilihan antara laminating kadhemen lan laminating panas.
  • Elinga ngresiki laminator sawise nggunakake saben kanggo nyegah lem ing rol. Kanggo nindakake iki, cukup nembus karton reresik liwat mesin kaping pirang-pirang kanggo mbusak film lem lan rereget.
  • Yen sampeyan ora duwe laminator, sampeyan bisa nggunakake wesi kanggo nutup kantong laminasi. Sampeyan kudu nyelehake andhuk ing kanthong sing ngemot dokumen supaya ora nyawiji plastik.

Piweling

  • Priksa manawa mateni laminator sawise nggunakake saben supaya ora panas banget sing bisa ngrusak permanen.
  • Laminasi panas kudu dihindari kanggo dokumen sing bisa rusak amarga panase, kayata foto utawa gambar sing digawe karo krayon.
  • Aja laminasi dokumen sejarah sing regane dhuwur.
  • Dokumen sing bakal dilaminasi kudu rata lan tanpa relief supaya ora ana risiko macet lan kerusakan ing laminator.

Popular dening topik