4 Cara ngirim Dokumen kanthi Aman ing PC utawa Mac

Bab lan Paragraf:

4 Cara ngirim Dokumen kanthi Aman ing PC utawa Mac
4 Cara ngirim Dokumen kanthi Aman ing PC utawa Mac
Anonim

Ana sawetara cara kanggo nuduhake dokumen penting karo pangguna liyane. Cara sing sampeyan gunakake bakal gumantung karo sistem operasi sampeyan, apa Windows utawa macOS.

Langkah-langkah

Cara 1 saka 4: Sandhi nglindhungi dokumen Microsoft Word (Windows lan macOS)

Kirim Dokumen kanthi Aman ing PC utawa Mac Langkah 1

Langkah 1. Bukak dokumen ing Microsoft Word

Kanggo nindakake iki, klik kaping pindho ing jeneng file.

Kirim Dokumen kanthi Aman ing PC utawa Mac Langkah 2

Langkah 2. Bukak menu File

Dumunung ing sisih kiwa ndhuwur jendela (utawa ing garis menu ing Mac).

Kirim Dokumen kanthi Aman ing PC utawa Mac Langkah 3

Langkah 3. Klik Informasi

Kirim Dokumen kanthi Aman ing PC utawa Mac Langkah 4

Langkah 4. Pilih Protect Document

Kirim Dokumen kanthi Aman ing PC utawa Mac Langkah 5

Langkah 5. Pilih Enkripsi nganggo Sandi

Kirim Dokumen kanthi Aman ing PC utawa Mac Langkah 6

Langkah 6. Gawe lan konfirmasi sandhi dokumen

Tututi pandhuan ing layar kanggo ngetik lan konfirmasi sandhi sing bakal nglindhungi dokumen sampeyan.

Kirim Dokumen kanthi Aman ing PC utawa Mac Langkah 7

Langkah 7. Simpen file kasebut

Klik ing menu File banjur pilih Ngirit kanggo nyimpen versi anyar dokumen sampeyan.

Kirim Dokumen kanthi Aman ing PC utawa Mac Langkah 8

Langkah 8. Nuduhake dokumen karo pangguna liyane

Saiki file kasebut dilindhungi sandhi, ana sawetara cara kanggo ngirim.

  • Sampeyan bisa ngirim minangka lampiran email ing Gmail, Outlook, utawa Mac Mail.
  • Sampeyan bisa nambah menyang layanan panyimpenan online kaya Google Drive, iCloud Drive, utawa Dropbox.

Cara 2 saka 4: Pasang file menyang pesen enkripsi ing Outlook (Windows lan macOS)

Kirim Dokumen kanthi Aman ing PC utawa Mac Langkah 9

Langkah 1. Bukak Outlook ing PC utawa Mac

Aplikasi kasebut biasane ditemokake ing bagean Kabeh aplikasi ing menu Start ing Windows lan ing folder Aplikasi ing macOS.

Kirim Dokumen kanthi Aman ing PC utawa Mac Langkah 10

Langkah 2. Pilih Pesen Anyar

Ikon bentuk amplop ing sisih kiwa ndhuwur jendela.

Kirim Dokumen kanthi Aman ing PC utawa Mac Langkah 11

Langkah 3. Klik ing menu File

Sampeyan bakal nemokake ing pojok kiwa ndhuwur layar.

  • Yen sampeyan nggunakake Outlook 2010, klik ing menu Pilihan, banjur pilih Pilihan liyane.
Kirim Dokumen kanthi Aman ing PC utawa Mac Langkah 12

Langkah 4. Pilih Properti

Yen sampeyan nggunakake Outlook 2010, pindhah menyang langkah sabanjure.

Kirim Dokumen kanthi Aman ing PC utawa Mac Langkah 13

Langkah 5. Pilih Setelan Keamanan

Kirim Dokumen kanthi Aman ing PC utawa Mac Langkah 14

Langkah 6. Priksa Enkripsi konten pesen lan lampiran

Kirim Dokumen kanthi Aman ing PC utawa Mac Langkah 15

Langkah 7. Klik OK

Saiki pesen iki bakal dienkripsi.

Kirim Dokumen kanthi Aman ing PC utawa Mac Langkah 16

Langkah 8. Pilih Tutup

Saiki yen setelan enkripsi wis disetel, sampeyan bisa nggawe pesen.

Kirim Dokumen kanthi Aman ing PC utawa Mac Langkah 17

Langkah 9. Ketik sing nampa, subjek, lan pesen

Kirim Dokumen kanthi Aman ing PC utawa Mac Langkah 18

Langkah 10. Klik Lampir File

Ikon paperclip ing sisih ndhuwur level pesen. Klik kanggo mbukak file explorer komputer.

Kirim Dokumen kanthi Aman ing PC utawa Mac Langkah 19

Langkah 11. Pilih lampiran

Banjur klik Bukak kanggo masang file menyang pesen.

Kirim Dokumen kanthi Aman ing PC utawa Mac Langkah 20

Langkah 12. Klik Kirim

Pesen bakal dikirim menyang panampa sing sampeyan sebutkan.

Cara 3 saka 4: Enkripsi dokumen nganggo EPS (ing Windows)

Kirim Dokumen kanthi Aman ing PC utawa Mac Langkah 21

Langkah 1. Navigasi menyang file sing pengin dienkripsi

Pencet ⊞ Win + E kanggo mbukak File Explorer. Banjur klik kaping pindho ing folder sing ngemot file kasebut.

Kirim Dokumen kanthi Aman ing PC utawa Mac Langkah 22

Langkah 2. Klik tengen ing file utawa folder kasebut

Iki bakal mbukak menu konteks.

Kirim Dokumen kanthi Aman ing PC utawa Mac Langkah 23

Langkah 3. Pilih Properti

Iki minangka pilihan pungkasan ing menu.

Kirim Dokumen kanthi Aman ing PC utawa Mac Langkah 24

Langkah 4. Klik Advanced

Pilihan iki dununge ing sisih tengen ngisor jendhela.

Kirim Dokumen kanthi Aman ing PC utawa Mac Langkah 25

Langkah 5. Priksa konten Enkripsi kanggo ngamanake opsi data

Iki minangka pilihan pungkasan ing jendhela.

Kirim Dokumen kanthi Aman ing PC utawa Mac Langkah 26

Langkah 6. Pilih OK

Yen sampeyan wis milih folder, sampeyan bakal weruh pesen konfirmasi ditampilake.

Kirim Dokumen kanthi Aman ing PC utawa Mac Langkah 27

Langkah 7. Pilih Aplikasi Pangowahan

Priksa pilihan Gunakake pangowahan menyang folder iki, subfolder lan file iki.

Kirim Dokumen kanthi Aman ing PC utawa Mac Langkah 28

Langkah 8. Klik OK

File utawa folder sing dipilih saiki wis dienkripsi. Kanggo ngakses file utawa folder, sampeyan kudu nggunakake Diverifikasi mlebu Windows.

Kirim Dokumen kanthi Aman ing PC utawa Mac Langkah 29

Langkah 9. Kirimake dokumen sing dienkripsi

  • Yen sampeyan mung ndhelik siji file, sampeyan bisa ngirim liwat email. Sampeyan ora bisa ngompres folder kanggo ngirim liwat email.
  • Yen sampeyan wis ndhelik folder, upload menyang layanan panyimpenan online kaya Google Drive, iCloud Drive, utawa Dropbox. Sawise diunggah, gunakake alat pamuter kanggo nuduhake file sing sampeyan karepake.

Cara 4 saka 4: Ndhelik dokumen nganggo Disk Utility (ing macOS)

Kirim Dokumen kanthi Aman ing PC utawa Mac Langkah 30

Langkah 1. Tambah file kanggo ndhelik menyang folder

Yen sampeyan ora ngerti kepiye, waca wikiHow kanggo nggawe folder anyar ing komputer.

Kirim Dokumen kanthi Aman ing PC utawa Mac Langkah 31

Langkah 2. Klik ing menu Go

Sampeyan bakal nemokake ing sisih ndhuwur layar.

Kirim Dokumen kanthi Aman ing PC utawa Mac Langkah 32

Langkah 3. Pilih Utilitas

Opsi iki ana ing sisih ngisor menu lan mbukak jendela Finder anyar.

Kirim Dokumen kanthi Aman ing PC utawa Mac Langkah 33

Langkah 4. Klik kaping pindho Utilitas Disk

Iki bakal mbukak aplikasi Disk Utility.

Kirim Dokumen kanthi Aman ing PC utawa Mac Langkah 34

Langkah 5. Klik ing menu File

Sampeyan bakal nemokake ing garis menu ing sisih kiwa ndhuwur layar.

Kirim Dokumen kanthi Aman ing PC utawa Mac Langkah 35

Langkah 6. Arahkan mouse menyang New

Iki bakal mbukak menu liyane.

Kirim Dokumen kanthi Aman ing PC utawa Mac Langkah 36

Langkah 7. Pilih Gambar saka Folder

Kirim Dokumen kanthi Aman ing PC utawa Mac Langkah 37

Langkah 8. Pilih folder kanggo ndhelik

Banjur klik ing Pilih.

Kirim Dokumen kanthi Aman ing PC utawa Mac Langkah 38

Langkah 9. Pilih 128 bit Endi 256 bit.

Saka menu gulung Enkripsi, pilih 128 bit Endi 256 bit.

Kirim Dokumen kanthi Aman ing PC utawa Mac Langkah 39

Langkah 10. Gawe sandhi

Ing lapangan Sandi, ketik sandhi anyar kanggo folder banjur ketik maneh ing kolom Verifikasi.

Kirim Dokumen kanthi Aman ing PC utawa Mac Langkah 40

Langkah 11. Klik Pilih

Kirim Dokumen kanthi Aman ing PC utawa Mac Langkah 41

Langkah 12. Pilih Simpen

Kirim Dokumen kanthi Aman ing PC utawa Mac Langkah 42

Langkah 13. Klik Rampung

Saiki file ing folder kasebut dienkripsi. Sampeyan saiki bisa ngunggah folder menyang panyimpenan online kaya Google Drive, iCloud Drive, utawa Dropbox. Sawise ana ing méga, gunakake alat pamuter kanggo nuduhake file sing sampeyan karepake.

Popular dening topik