Cara nggawe trabasan desktop kanggo Google Docs ing PC utawa Mac

Bab lan Paragraf:

Cara nggawe trabasan desktop kanggo Google Docs ing PC utawa Mac
Cara nggawe trabasan desktop kanggo Google Docs ing PC utawa Mac
Anonim

Sampeyan bisa nggawe lambang trabasan anyar kanggo file Google Docs saka akun Docs banjur disimpen menyang desktop komputer. Sampeyan bisa nggunakake browser Google Chrome kanggo nggawe trabasan desktop ing komputer Windows. Google Chrome ora ngidini sampeyan nggawe trabasan desktop ing Mac. Nanging, sampeyan bisa nyimpen kaca web minangka file webloc ing Mac kanthi browser web sing sampeyan pilih.

Langkah-langkah

Cara 1 saka 2: Ing Windows

Gawe Trabasan Desktop kanggo Google Docs ing PC utawa Mac Langkah 1

Langkah 1. Bukak Google Chrome

Ikon rodha abang, ijo, lan kuning kanthi titik biru ing tengah. Google minangka siji-sijine browser web sing ngidini sampeyan nggawe trabasan desktop saka kaca web.

Gawe Trabasan Desktop kanggo Google Docs ing PC utawa Mac Langkah 2

Langkah 2. Ketik https://docs.google.com/ ing bilah alamat

Banjur tekan enter. Bar alamat ana ing sisih ndhuwur jendela Google Chrome, ing sangisore tab. Sampeyan bakal dialihake menyang situs web Google Docs.

  • Dokumen bakal mbukak karo dhaptar dokumen anyar sampeyan.
  • Yen sampeyan ora mlebu kanthi otomatis, lebokake alamat email (utawa nomer telpon) lan sandhi sing ana gandhengane karo akun Google.
Gawe Trabasan Desktop kanggo Google Docs ing PC utawa Mac Langkah 3

Langkah 3. Pilih dokumen

Dokumen sing pengin digawe trabasan bakal mbukak ing browser web.

Yen sampeyan pengin nggawe trabasan desktop kanggo dhaptar Google Docs, uculake langkah iki lan tetep ing kaca Dokumen Anyar

Gawe Trabasan Desktop kanggo Google Docs ing PC utawa Mac Langkah 4

Langkah 4. Klik ⋮

Iki minangka telung titik ing sisih tengen ndhuwur Google Chrome, ing jejere bilah alamat. Klik kanggo nampilake menu tarik-turun kanthi opsi.

Gawe Trabasan Desktop kanggo Google Docs ing PC utawa Mac Langkah 5

Langkah 5. Kisaran pilihan Piranti Liyane

Sampeyan bakal nemokake ing tengah menu tarik-mudhun. Kiseni mouse kanggo nampilake menu konteks ing sisih.

Gawe Trabasan Desktop kanggo Google Docs ing PC utawa Mac Langkah 6

Langkah 6. Pilih Gawe Trabasan

Iki minangka pilihan nomer loro ing menu Alat liyane. Klik kanggo nampilake kothak dialog kanggo nggawe trabasan anyar.

Gawe Trabasan Desktop kanggo Google Docs ing PC utawa Mac Langkah 7

Langkah 7. Ketik jeneng kanggo trabasan

Gunakake kolom teks ing jejere lambang kertas biru kanggo ngetik jeneng trabasan. Sampeyan bisa menehi jeneng kasebut ing dokumen utawa cukup ketik "Google Docs".

Gawe Trabasan Desktop kanggo Google Docs ing PC utawa Mac Langkah 8

Langkah 8. Klik Gawe

Iki tombol biru ing kothak dialog Gawe Trabasan. Klik kanggo nggawe ikon trabasan kanggo file Google Docs sing dipilih lan simpen menyang desktop komputer.

Cara 2 saka 2: Ing Mac

Gawe Trabasan Desktop kanggo Google Docs ing PC utawa Mac Langkah 9

Langkah 1. Bukak browser web

Sampeyan bisa nggunakake browser web ing Mac. Safari minangka browser web gawan. Ikon kompas biru. Sampeyan uga bisa nggunakake Google Chrome, Firefox utawa browser liyane.

Gawe Trabasan Desktop kanggo Google Docs ing PC utawa Mac Langkah 10

Langkah 2. Ketik https://docs.google.com/ ing bilah alamat

Bar alamat ana ing sisih ndhuwur jendela Google Chrome. Ketik alamat Google Docs banjur pencet Enter kanggo mbukak situs web Google Docs.

  • Sampeyan bakal langsung nemokake dhaptar dokumen anyar sampeyan.
  • Yen sampeyan ora mlebu kanthi otomatis menyang akun, lebokake alamat email utawa nomer telpon lan sandhi Akun Google kanggo mlebu.
Gawe Trabasan Desktop kanggo Google Docs ing PC utawa Mac Langkah 11

Langkah 3. Klik ing dokumen

Dokumen kasebut bakal mbukak ing browser web.

Yen luwih seneng nggawe trabasan desktop kanggo dhaptar Google Docs, kliwat langkah iki lan tetep ing kaca Dokumen Anyar

Gawe Trabasan Desktop kanggo Google Docs ing PC utawa Mac Langkah 12

Langkah 4. Minimalake browser web kanggo nampilake desktop sampeyan

Yen browser web ana ing mode layar wutuh, klik tombol ijo ing pojok kiwa ndhuwur kanggo metu saka mode iki. Sabanjure, klik dawa ing papan ireng ing garis tab ing sisih ndhuwur browser banjur seret mudhun supaya bisa ndeleng desktop. Sampeyan uga bisa nyeret sisih kiwa utawa nengen mlebu menyang minimalake browser.

Gawe Trabasan Desktop kanggo Google Docs ing PC utawa Mac Langkah 13

Langkah 5. Klik ing URL

URL kasebut ana ing bilah alamat ing sisih ndhuwur browser web. Klik kanggo nyorot. Yen URL durung disorot kanthi lengkap, klik ing pungkasane banjur seret kursor mouse ing ndhuwur kasebut.

Gawe Trabasan Desktop kanggo Google Docs ing PC utawa Mac Langkah 14

Langkah 6. Seret URL menyang desktop

Klik banjur seret URL sing disorot menyang desktop sampeyan. Iki bakal nggawe trabasan minangka file webloc. Cukup klik kanggo mbukak URL ing browser web gawan.

Popular dening topik