Cara ngresiki fiberglass: 12 langkah (kanthi gambar)

Bab lan Paragraf:

Cara ngresiki fiberglass: 12 langkah (kanthi gambar)
Cara ngresiki fiberglass: 12 langkah (kanthi gambar)
Anonim

Fiberglass minangka serat sintetis sing kalebu resin plastik sing dipasang karo serat kaca. Akeh macem-macem obyek sing ditemokake ing omah utawa papan profesional digawe nganggo bahan iki, kayata sink, shower, bak, perlengkapan lampu lan kapal. Ana cara tartamtu kanggo njaga fiberglass tetep resik lan ora ana reregetan. Sampeyan kudu nylametake kanthi aman, amarga fiberglass bisa uga mbebayani tumrap kulit lan paru-paru.

Langkah-langkah

Bagean 1 saka 3: milih solusi pembersihan sing bener

Langkah Fiberglass Bersih 1

Langkah 1. Mulai nganggo pembersih ringan

Sabun sajian bakal mbantu ngumbah noda minyak lan minyak. Aja nggunakake deterjen mesin cuci piring otomatis, amarga bisa uga abrasif kanggo fiberglass.

  • Deterjen utawa luwih resik ora kena ngemot pemutih, amarga pemutih bisa ngrusak fiberglass. Priksa manawa ora digunakake minangka bahan aktif kanggo pembersih sing lembut.
  • Sampeyan uga bisa nggawe pembersih krasan kanthi nyampur cuka nganggo sabun sajian. Cleaner iki efektif banget ing udan.
Langkah Fiberglass Bersih 2

Langkah 2. Gunakake baking soda

Campur soda manggang karo banyu kanggo nggawe tempel sing bisa digunakake kanggo mbusak rereget saka permukaan kaya lawang shower utawa wastafel. Gunakake tempel ing permukaan lemah lan nuli tumindak paling ora 12 jam. Banjur mbilas nganggo banyu sabun.

  • Tempel bisa dadi warna coklat nalika ditrapake ing bagean sing luwih reged ing fiberglass.
  • Kanggo ngresiki jero, sampeyan bisa nggunakake cuka kanggo ngaktifake soda manggang sawise ditinggalake ing permukaan fiberglass. Tempel kudu umpluk, sawise sampeyan bisa ngilangke kanggo nyingkirake baking soda lan noda.
Langkah Fiberglass Bersih 3

Langkah 3. Nambani noda cat kanthi aseton utawa luwih tipis cat

2 zat kasebut bisa mbebayani lan sampeyan kudu nggunakake kanthi ati-ati. Acetone lan cat luwih tipis mung kudu ditrapake ing rereget kayata minyak utawa cat.

  • Amarga bahan-bahan kasebut bisa uga agresif kanggo fiberglass, mula luwih becik digunakake kanggo ngobati noda sing parah banget. Gunakake mung ing area sing wis diwarnani supaya ora ngrusak bagean sing utuh.
  • Nganggo sarung tangan sing abot nalika nggunakake aseton utawa luwih tipis. Disaranake uga nganggo kacamata protèktif kanggo nyegah cipratan ing mripat.
Langkah Fiberglass Bersih 4

Langkah 4. Coba asam fosforik (penghilang karat)

Sampeyan bisa nggunakake asam fosforat kanggo ngobati noda banyu atos. Ati-ati nalika nangani produk iki, amarga bisa mbebayani. Campur karo banyu supaya ora agresif banget lan ngrusak fiberglass.

  • Lebokake remot karat kanthi udakara 10% banyu supaya ora mbebayani banget. Nyampur kanthi saksama sadurunge ditrapake ing permukaan fiberglass.
  • Amarga ngresiki iki bisa mbebayani, sampeyan kudu nganggo sarung tangan karet saben nggunakake. Bilas permukaan sing langsung diobati kanthi banyu nalika nglamar remot karat lan aja nganti ditinggalake ing fiberglass.
  • Kanggo alternatif sing luwih aman, sampeyan bisa ngresiki reregetan banyu nganggo tempel saka cuka putih lan soda roti. Ayo dicampur dicampur ing rereget sajam sadurunge diusap alon-alon lan dibilas nganggo banyu sing resik. Kanggo nambah efek reresik, tambahake tetes sabun cair utawa hidrogen peroksida.
Langkah Fiberglass Bersih 5

Langkah 5. Gunakake lilin, silikon utawa deterjen

Yen sampeyan duwe prau fiberglass, sampeyan bisa nggunakake lilin, silikon, utawa deterjen kanggo ngresiki (nanging, elinga silikon kasebut bakal ndadekake perbaikan mbesuke). Produk kasebut bakal mbantu sampeyan mulihake prau supaya katon cerah, ing marina utawa ing banyu. Sampeyan bisa kanthi gampang nemokake lilin, silikon utawa deterjen ing toko bahari, lan karyawan biasane bisa menehi rekomendasi pembersih sing paling cocog kanggo sampeyan.

  • Lilin kapal sing apik bakal nggawe alangi proteksi ing permukaan fiberglass sing apik kanggo nglindhungi saka unsur-unsur. Iki bakal matesi karusakan banyu lan njaga kapal sampeyan ing kondisi sing apik.
  • Kapal sing luwih tuwa kanthi permukaan fiberglass sing katon mligi bisa diobati nganggo polesan adhedhasar silikon. Jinis produk iki bakal nembus permukaan sing luwih apik. Yen prau sampeyan wis tuwa utawa rusak, sampeyan uga bisa ngresiki luwih asring.
  • Yen sampeyan njupuk prau fiberglass saka banyu sawise digunakake, wisuh kanthi deterjen ringan lan bilas sawise saben kulo. Iki luwih penting yen digunakake ing banyu uyah, amarga banyu uyah bisa ngrusak permukaan fiberglass ing prau.
  • Yen sampeyan ndeleng cetakan ing prau, campuran 250 ml pemutih nganggo 4L larutan pembersih kanggo nambani.

Bagean 2 saka 3: gunakake teknik reresik sing bener

Langkah Fiberglass Bersih 6

Langkah 1. Aja nggunakake sikat sikat

Yen sampeyan ngresiki fiberglass kanthi rutin, aja nggunakake sikat sikat utawa sikat kawat. Sampeyan bisa ngeruk lan ngrusak permukaan gelas fiberglass. Sanajan reregetane jero, sikat kasar ora cocog kanggo nyingkirake.

Aja nggunakake wol baja, scraper utawa pad abrasive. Piranti kasebut uga angel banget kanggo permukaan fiberglass

Langkah Fiberglass Bersih 7

Langkah 2. Gosok alon-alon fiberglass

Sampeyan bisa nggunakake gombal utawa sikat nilon sing empuk kanggo ngresiki fiberglass. Priksa manawa sikat kasebut ora dipencet ing permukaan sing wis diobati. Gores fiberglass kanthi gampang, mula sampeyan kudu luwih ati-ati, sanajan nganggo reregetan sing wangkal.

  • Supaya ora ngrusak lapisan ing ngisor, gosok permukaan fiberglass kanthi gerakan bunder.
  • Kanggo noda luwih wangkal, sampeyan bisa nggunakake kain sing luwih kasar. Nanging, priksa manawa cukup alus supaya ora ngrusak permukaan.
Langkah Fiberglass Bersih 8

Langkah 3. Gunakake spons

Nggunakake spons bisa dadi ide sing apik kanggo noda sing wangkal lan yen sampeyan kudu luwih resik yen digunakake luwih suwe. Pilih spons empuk tanpa permukaan sing kasar.

  • Spons bisa migunani banget yen sampeyan nggunakake pasta soda. Nalika nggunakake pasta manggang, pembersih kudu digunakake sawetara wektu sadurunge dicampur karo cuka.
  • Spons bakal ngeculake luwih resik saka permukaan fiberglass lan uga ngresiki noda sing katon.
Langkah Fiberglass Bersih 9

Langkah 4. Gunakake polesan putih ing prau sampeyan

Gunakake kain sing alus lan alus kanggo nutupi polesan kanthi lembut. Intine, produk kasebut kudu njaga permukaan fiberglass sing resik lan mengkilap.

  • Gunakake polesan putih nganggo kain alus sawise ngresiki fiberglass. Polandia kudu dadi langkah terakhir ing proses ngresiki.
  • Gunakake polesan putih kaping pirang-pirang taun supaya kaca tingal mengkilap. Aplikasi nalika prau wis suwe banget ing banyu utawa yen wis ora digunakake suwe.

Bagean 3 saka 3: ati-ati

Langkah Fiberglass Bersih 10

Langkah 1. Nganggo topeng

Bisa mbebayani yen nyedhot bledug fiberglass sing digawe nalika fiberglass rusak, rusak utawa diiseni. Sanajan iritasi sing ditindakake mung sawetara, biasane ora nyenengake.

  • Paparan serat uga bledug fiberglass bisa ngganggu kulit, mata lan saluran napas. Biasane ora nyebabake masalah jangka panjang, nanging bisa uga nyebabake iritasi sing lara.
  • Masalah kasebut bisa dadi luwih parah gumantung saka dawa cahya lan ukuran serat sing sampeyan kontak. Debu fiberglass bisa nyebabake kerusakan internal, nanging iki langka banget yen sampeyan mung ngresiki fiberglass.
Langkah Fiberglass Bersih 11

Langkah 2. Nganggo sandhangan protèktif

Fiberglass uga bisa ngganggu kulit. Sampeyan bisa uga nyebabake ruam nalika cahya sing suwe. Nganggo klambi panjang nalika sampeyan kerja nganggo fiberglass lan ganti terus. Lengan dawa bakal nglindhungi tangan sampeyan supaya ora kena pengaruh nalika sandhangan anyar bakal nyegah sampeyan kontak karo fiberglass kanthi dawa.

  • Nyilikake jembar kulit sing ora dikepengini. Sarung tangan, lengen klambi dawa lan celonone perlu yen digunakake kanthi intensif nganggo fiberglass.
  • Cuci klambi sing dienggo ngresiki fiberglass kanthi kapisah. Yen sampeyan ora ati-ati, bledug fiberglass bisa ngregeti sisa umbah-umbah sampeyan.
Langkah Fiberglass Bersih 12

Langkah 3. Nganggo proteksi mripat

Fiberglass bisa nyebabake iritasi lan masalah mata. Iritasi mata luwih serius tinimbang nyedhot bubuk fiberglass amarga risiko kerusakan permanen luwih dhuwur.

  • Partikel saka fiberglass bisa mlebu ing mripat lan nesu. Nganggo proteksi mripat bakal nyuda kontak karo fiberglass lan nglindhungi mripatmu.
  • Fragmen fiberglass sing luwih apik bisa ngrusak mripat sampeyan yen ora dilindhungi. Dheweke bisa nyebabake nyuda lan uga nyebabake kerusakan jangka panjang utawa masalah.

Popular dening topik