Cara mbusak spidol sing ora bisa ilang ing papan putih

Bab lan Paragraf:

Cara mbusak spidol sing ora bisa ilang ing papan putih
Cara mbusak spidol sing ora bisa ilang ing papan putih
Anonim

Yen ana sing nggunakake pena pucuk sing dirasakake utawa pena sing ora bisa dicelupake ing papan putih, sampeyan bisa uga kudu nyoba sawetara cara supaya bisa ngilangi reregetan kasebut. Untunge, akeh tandha tinta bisa dicopot nganggo pembersih rumah tangga utawa bahan-bahan sing gampang ditemokake ing supermarket.

Langkah-langkah

Cara 1 saka 2: Copot tinta utawa spidol permanen

Copot Pena permanen saka papan putih ing Langkah 1

Langkah 1. Wesi liwat tinta sing ora bisa dienggo kanthi nggunakake spidol mbusak

Pilih spidol busar garing utawa warna paling peteng sing diduweni. Tutup tinta sing ora bisa ilang kanthi tinta pambusak garing, sing ngemot pelarut sing bisa ngatasi noda. Ayo garing nganti sawetara detik, banjur busak nganggo andhuk kertas utawa penghapus kanggo entuk papan putih sing resik.

  • Yen papan putih utawa penghapus ora cukup resik (kajaba kanggo tinta sing ora bisa diresiki), cara iki bisa nyebabake garis-garis. Iki bisa dicopot nganggo salah sawijining langkah ing ngisor iki.
  • Sampeyan bisa mbaleni cara iki nganti reregetan tinta rampung. Yen tinta ora katon sawise nyoba kaping pindho, coba salah sawijining langkah ing ngisor iki.
Copot Pena permanen saka papan putih ing Langkah 2

Langkah 2. Yen ora bisa, coba alkohol isopropil

Umume tinta ditemokake ing bentuk cair amarga solusi alkohol. Isi botol semprotan utawa lembabake kain nganggo alkohol isopropil 70 ° utawa alkohol etil 100 °. Selehake papan putih ing area sing duwe ventilasi sing apik lan lebokake alkohol menyang noda. Garing papan nganggo kain sing resik, garing lan ora abrasif kanthi gerakan bunder kanggo nyopot tinta. Bilas papan tulis nganggo andhuk kertas sing lembab, banjur usap garing nganggo andhuk utawa kain liyane.

  • Pènget: alkohol murni ora gampang diobong. Supaya adoh saka sumber panas.
  • Akeh produk rumah tangga sing ngemot alkohol lan bisa digunakake kanggo tujuan kasebut. Yen sampeyan ora duwe alkohol isopropil, coba gunakake sanitizer tangan, aftershave, utawa parfum. Aja produk sing ngemot pewarna utawa nempel.
Copot Pena permanen saka papan putih Langkah 3

Langkah 3. Gunakake remover acetone utawa cat kuku yen reregetan tetep

Yen ora ana cara ing ndhuwur sing bisa digunakake, gunakake remet acetone utawa cat kuku, sing umume ngemot aseton. Iki minangka bahan kimia sing kuwat sing nggawe kukus sing mbebayani lan gampang ngobong, mula mesthi kerja ing area sing berventilasi apik. Gunakake kanggo noda nganggo kain, gosok nganti resik, banjur mbilas papan nganggo banyu lan garing. Iki bisa ngrusak papan putih sing wis lacquered utawa duwe pigura kayu, nanging minangka salah sawijining cara sing paling efektif kanggo ngilangi noda.

  • Yen mripat ing aseton, coba ngumbah mripat kanthi banyu suam, banyu alon-alon suwene 15 menit. Kelopak mata sampeyan terus mbukak lan aja mandheg kanggo mbusak lensa kontak sampeyan.
  • Ing kulit, sampeyan kudu ngumbah aseton suwene 5 menit: nanging ora ana kerusakan, kajaba iritasi.
Copot Pena permanen saka papan putih Langkah 4

Langkah 4. Tuku solusi ngresiki papan putih yen dibutuhake

Akeh solusi kasebut mung luwih efektif tinimbang alkohol isopropil, nanging luwih larang. Yen papan putih sampeyan ora nanggapi perawatan ing ndhuwur, tuku alat pembersih berkualitas tinggi sing disaranake dening produsen papan putih, kayata MB10W Whiteboard Cleaner utawa Bar Keeper's Friend (ing AS).

Copot Pena permanen saka papan putih ing Langkah 5

Langkah 5. Aja ragu karo solusi liyane

Sawetara ujar manawa wis sukses karo pembersih kasar kayata baking soda, pasta gigi, utawa bahan kimia sing luwih kuat. Nalika iki bisa ngilangi reregetan, uga bakal ngrusak permukaan papan putih, nggawe tinta mbusak garing luwih angel dicopot ing mbesuke. Akeh pembersih rumah tangga adhedhasar amonia kayata Windex sing cocog kanggo diresiki saben dina, nanging ora disaranake digunakake abot.

Nalika banyu sabun utawa cuka putih bakal bisa ngilangi reregetan ringan, mula ora bakal ngilangi tandha yen marker penghapus garing sampeyan ora bisa disingkirake

Cara 2 saka 2: Supaya papan putih tetep resik

Copot Pena permanen saka papan putih Langkah 6

Langkah 1. Ayo spidol mbusak busar garing sawetara detik sadurunge dibusak

Sampeyan kudu ngeculake spidol penghapus garing kanthi rutin rong detik sadurunge mbusak lan luwih becik 8-10 detik. Yen tinta durung garing, penghapus bakal tetep ludes ing permukaan papan putih. Dheweke sok diarani tandha memedi.

Iku gampang banget kanggo nggawe tandha nganggo felts sing ambune ora enak banget mula bisa diresiki luwih asring

Copot Pena permanen saka papan putih Langkah 7

Langkah 2. Mbusak papan putih sawise nggunakake

Yen sampeyan nggunakake papan putih kanthi kuat saben dinane, busak ing pungkasan awan kanggo nyegah noda mbentuk. Yen iklan utawa pesen liyane tetep dilindhungi sawetara dina, tulis maneh ing bagean papan lan busak teks asli.

Copot Pena permanen saka papan putih Langkah 8

Langkah 3. Cuci kanthi rutin

Apik kanggo ngresiki papan 2-3 kali seminggu yen sampeyan nggunakake akeh utawa yen sampeyan ndeleng noda mbentuk. Kanggo reresik ringan, gombal alus utawa spons (lembab, nanging ora direndhem), ing banyu sabun sing resik) bakal bisa digunakake kanthi apik. Bilas sabun nganggo kain sing dibasahi banyu, banjur garing. Sampeyan uga bisa nyemprotake pembersih kaca kaya Windex utawa pembersih papan putih khusus lan ngusap nganggo kain garing utawa andhuk kertas.

Copot Pena permanen saka papan putih Langkah 9

Langkah 4. Cuci penghapus sewulan sepisan

Yen markah lilin mbusak garing wis dibuwang ing penghapus sampeyan, bakal ngilangi tinta kanthi efektif. Penghapus bakal tahan luwih dawa lan bisa dibersihake kanthi gampang kanthi ngikis serat saka ngisor penghapus nganggo piso. Ana macem-macem jinis penghapus papan putih sing nggunakake pirang-pirang lapisan pembersih basah sing bisa dikupas nalika reged. Kain microfiber bisa digunakake kanggo mbusak papan putih lan bisa dicuci nganggo mesin utawa tangan.

Saran

Yen ana tandha saka pena sing wis dipencet ing papan putih, sampeyan bisa uga kudu luwih angel digosok. Kerusakan ing permukaan papan iki uga bakal ndadekake tandha pambusakan garing luwih angel dicopot ing mbesuk

Popular dening topik