Cara polish countertop granit: 15 langkah (karo gambar)

Bab lan Paragraf:

Cara polish countertop granit: 15 langkah (karo gambar)
Cara polish countertop granit: 15 langkah (karo gambar)
Anonim

Meja granit katon apik gayane nalika anyar lan mengkilap. Yen sampeyan kurang utawa reged, poles wae kanggo mulihake kaendahane. Tansah ngresiki sadurunge miwiti polesan kanggo mbusak rereget lan tumpahan. Banjur gosok nganggo pasta soda kue utawa cat granit sing dituku ing toko kanggo menehi permukaan mengkilap sing apik. Lindhungi kanthi ngusap resik yen sampeyan tumpah lan nggunakake trivet tahan panas.

Langkah-langkah

Cara 1 saka 2: Ngresiki lan polesan meja granit

Counter Granite Polandia Ndhuwur Langkah 1

Langkah 1. Siapke solusi sabun

Gunakake banyu anget lan sabun entheng. Sadurunge ngresiki granit, sampeyan kudu mriksa manawa wis resik. Iseni ember utawa wastafel nganggo banyu anget lan tambah sawetara tetes deterjen ringan, kayata sabun sajian. Goncang solusi kanggo nutupi sabun.

  • Banyu sabun anget efektif banget, nanging yen sampeyan pengin, sampeyan bisa tuku resik granit komersial kanggo reresik saben dinane. Sampeyan uga bisa nggunakake solusi volume alkohol sing padha karo isopropil lan banyu anget tinimbang solusi sabun lan deterjen.
  • Aja nggunakake bahan kimia sing atos ing granit. Sanajan materi iki awet, bahan kasebut kudu ditrapake kanthi apik supaya tetep ayu. Aja ana produk sing ngemot jeruk nipis, cuka, jeruk, amonia utawa pemutih, uga ngresiki jendhela, amarga bisa nyerang anti banyu lan ngrusak watu kasebut.
Counter Granite Polandia Ndhuwur Langkah 2

Langkah 2. Resiki granit

Celupake spons ing solusi sabun lan bungkus kanggo ngilangi keluwihan. Mlaku ing counter kanggo mbusak kabeh remah-remah, reregetan lan reregetan liyane saka permukaane. Penting, watu kasebut pancen wis resik sadurunge sampeyan ora poles.

Kain mikrofiber lan spons alami cocog kanggo reresik iki

Counter Granite Polandia Ndhuwur Langkah 3

Langkah 3. Garing meja

Jupuk kain microfiber garing banjur tumpukake granit kanggo ngilangi banyu sabun sing isih ana. Gawe gerakan bunder lan tliti kabeh permukaan. Yen teles dadi teles banget, kain kasebut kudu diganti sadurunge rampung.

  • Penting, garing watu kasebut kanthi lengkap supaya ora ana garis-garis.
  • Sampeyan bisa nggunakake andhuk kain terry tinimbang kain microfiber.
Counter Granite Polandia Ndhuwur Langkah 4

Langkah 4. Gawe tempel polesan

Sampeyan bisa nggunakake soda roti supaya gampang polesan granit. Sing dibutuhake mung mangkok cilik, garpu, soda manggang lan banyu anget. Campur telung bagean baking soda lan siji bagean banyu nganti sampeyan tempel kandel lan homogen. Coba mbusak gumpalan sadurunge digunakake.

Produk iki uga efektif banget kanggo mbusak noda wangkal saka granit

Counter Granite Polandia Ndhuwur Langkah 5

Langkah 5. Tuku produk sing dituku ing toko

Sampeyan bisa tuku cat granit ing toko hardware. Tansah maca informasi ing label kanggo nggawe produk sing cocog karo countertop sadurunge dituku.

Aja polesan tujuan umum, amarga bisa ngrusak granit

Counter Granite Polandia Ndhuwur Langkah 6

Langkah 6. Gunakake produk

Sebarake lapisan pasta baking soda sing lancip utawa rata ing kabeh permukaan meja. Yen sampeyan nggunakake adonan krasan, nyelehake tumpukan cilik ing ndhuwur permukaan nganggo sendok. Yen sampeyan nggunakake produk komersial, cukup semprotake lapisan tipis ing granit lan coba tumindak suwene wektu sing dituduhake ing pituduh sing digunakake (biasane 2 utawa 3 menit).

Yen sampeyan nggunakake produk komersial, waca instruksi sing digunakake sadurunge digunakake lan mesthi tindakake kabeh pandhuan

Counter Granite Polandia Ndhuwur Langkah 7

Langkah 7. Polandia granit

Gosok nganggo kain sing alus lan alus kanthi gerakan bunder kanggo nembus produk. Miwiti ing pojok lan bisa mlaku ing sisih ndhuwur meja, terus kanthi cepet. Gosok ing bunderan cilik lan elinga mlayu ngubengi pinggir supaya bisa polesan.

Penting nggunakake kain sing empuk banget, amarga bahan sing luwih kasar bisa nggosok watu kasebut

Counter Granite Polandia Ndhuwur Langkah 8

Langkah 8. Bilas permukaan

Ngilangke granit nganggo kain lembab kanggo mbusak kabeh bekas. Iki bisa gampang ngrusak tampilan meja sing apik banget. Lebokake kain empuk kanthi alus kanthi banyu anget lan gunakake kanggo ngilangke granit kanggo ngilangi residu pasta soda utawa polesan.

Yen sampeyan ndeleng banyu ing ndhuwur nalika ngusap, ngilangke garing nganggo gombal garing

Counter Granite Polandia Ndhuwur Langkah 9

Langkah 9. Mbayar profesional

Ing kasus paling umum, sampeyan bakal bisa polesan countertop kanthi sampurna kanthi nggunakake produk pembersih sing sederhana. Nanging, kadang granit uga goresan utawa rusak supaya sampeyan bisa mulihake dhewe. Yen ngono, temokake profesional pemugaran granit kanggo polesan countertop sampeyan supaya katon anyar.

Profesional nggunakake alat khusus lan teknik cairan utawa poles garing. Cara kasebut mung kudu digunakake dening profesional, amarga yen digawe salah bisa nyebabake kerusakan sing ora bisa dibalekake maneh

Cara 2 saka 2: Lindhungi granit

Counter Granite Polandia Ndhuwur Langkah 10

Langkah 1. Copot produk sing tumpah

Lakukan iki langsung supaya ora ana reregetan. Yen sampeyan ninggalake cairan ing granit dawa banget, bisa nyebabake garis-garis kaya bayangan peteng. Minuman kanthi warna sing padhang uga bisa noda granit sing bening. Dadi kebiasaan ngusap nganggo kain empuk sanalika ngeculake produk ing permukaane.

Counter Granite Polandia Ndhuwur Langkah 11

Langkah 2. Lenga

Polandia nganggo minyak sayur supaya padhang lan luwih tahan. Oles minyak sing dienggo masak ing kain sing resik lan bungkus ing countertop kanthi gerakan bunder banjur pencet alon-alon. Iki bakal menehi watu ngrampungake mengkilap sing apik lan sauntara nyuda risiko noda, amarga bahan sing tumpah ora bakal bisa nembus granit kanthi gampang.

  • Baleni proses iki kanthi rutin. Sampeyan bisa nindakake sedina sepisan utawa seminggu, miturut pilihan.
  • Gunakake minyak sing wis biasa masak. Contone, minyak kembang srengenge, zaitun utawa alpukat bakal bisa banget.
Counter Granite Polandia Ndhuwur Langkah 12

Langkah 3. Gunakake papan pemotong

Sanajan granit kuwat banget, yen sampeyan kerep ngethok bahan kasebut langsung, sampeyan bisa ngeruk. Tansah potong panganan ing papan pemotong lan aja nganti obyek sing landhep langsung ing permukaan meja.

Iki uga bakal mbantu nglindhungi pisau supaya tetep landhep

Counter Granite Polandia Ndhuwur Langkah 13

Langkah 4. Lindhungi saka panas

Selehake barang sing panas ing trivet tahan panas. Panci panas, wajan, pelurus rambut lan wesi curling bisa nyebabake goresan mikro. Tansah njaga silikon utawa insulate trivet ing counter.

  • Goresan mikro disebabake owah-owahan suhu granit sing dumadakan.
  • Item sing panas uga bisa ngrusak pelindung kanthi luwih cepet.
Counter Granite Polandia Ndhuwur Langkah 14

Langkah 5. Nyingkiri kosmetik

Aja dilebokake ing counter kanggo ngindhari kerusakan kimia. Rias lan kuku minangka bahan kimia sing bisa nyebabake granit lan nyerang anti banyu ing kontak sing dawa. Selehake produk kasebut ing tray utawa kasur utawa lebokake ing lemari.

Counter Granite Polandia Ndhuwur Langkah 15

Langkah 6. Priksa anti banyu

Delengen apa banyu tetep ana ing lumahing. Laboratorium granit anti banyu kanthi saturator supaya ora lemes lan rusak kanthi panggunaan saben dinane. Tuang sawetara tetes banyu ing permukaan kerja. Yen mbentuk manik-manik cilik sing tetep ana ing permukaan, tegese saturator isih bisa digunakake kanthi bener. Yen nembus watu kasebut, oles produk anti banyu utawa hubungi pamulihan granit profesional kanggo ngrampungake perawatan.

  • Priksa manawa priksa sadurunge proses pembersih utawa polesan. Yen ora, sampeyan bisa ngrusak saturator utawa granit.
  • Umumé, perawatan iki kudu dibaleni saben 5 nganti 10 taun.
  • Yen countertop kudu anti banyu, sampeyan isih bisa ngresiki lan polesan, nanging luwih becik menehi perawatan kanthi cepet supaya ora ngrusak.

Popular dening topik